NAJBOLJI INTERNET BROWSER

Najbolji Brouzer?

• Google Chrome

• Mozilla Firefox

• Internet Explorel

• Safari

• Opera Mini

• Ostalo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma кажем ти ја сам манекен...
Марфијевих закона...
Уз то ФФ је 3 пута спорији после апдејта.
А на Јандексу зеза тај акцеларатор.
Пре ће бити да си нешто чачнуо у подешавањима па ти не памти лозинке. Да ниси случајно искључио ту могућност или је још неко користио твој рачунар али зна да уђе у подешавања и искључио "лозинке" да ти не би остали његови подаци?
ФФ ради без проблема као и пре надоградње...

Само ја користим. Ништа нисам чачкао, све нормално, на осталим претраживачима чим одем на Фб изађе мој профил, само на ФФ се сваки пут наново улогујем. А повремено идем на ФФ јер само на њему ради екстензија унфиренд финдер.
Црвено ко те обрисао, жуто ко је дезактивирао свој налог, зелено нови френдови.
А од вечерас не могу да уђем у нотофикације на Фб
1633720987620.png

изађе ми ово
1633721003465.png

Mozda te neko zeza bas sa FB-a.
Па... Један полуписмени тип, високо се винуо у политику... И једном разменимо по поруку на Фб и он ми пошаље линк за сву моју приватну преписку. И каже ја му послао. лаже. Нашао некога да ме одхакеришпе, упао ми у налог. Он је неписмен да то уради сам.
Болу ме д..е за мене, у лице му кажем све, али је глуп осећај да неки мамлаз чита моју преписку са трећим особама...
*
А ево реших проблем са лозинком на ФФ. Прво сам проверио на приватним подешавањима, има она опција
Enhanced Tracking Protection то сам вратио на нормални, јер каже може да успорава ова појачана заштита.
Онда сам дезактивирао опцију Delete cookies and site data when Firefox is closed
Џаба.
И онда одем на ово и укуцам. Међутим, никада раније то нисам морао да радим. Питао ме први пут да запамти, одобрим и то је то.
Али, све у свему, сада ФФ много спорији него раније.
1633722492994.png

Па... Један полуписмени тип, високо се винуо у политику... И једном разменимо по поруку на Фб и он ми пошаље линк за сву моју приватну преписку. И каже ја му послао. лаже. Нашао некога да ме одхакеришпе, упао ми у налог. Он је неписмен да то уради сам.
Болу ме д..е за мене, у лице му кажем све, али је глуп осећај да неки мамлаз чита моју преписку са трећим особама...
*
А ево реших проблем са лозинком на ФФ. Прво сам проверио на приватним подешавањима, има она опција
Enhanced Tracking Protection то сам вратио на нормални, јер каже може да успорава ова појачана заштита.
Онда сам дезактивирао опцију Delete cookies and site data when Firefox is closed
Џаба.
И онда одем на ово и укуцам. Међутим, никада раније то нисам морао да радим. Питао ме први пут да запамти, одобрим и то је то.
Али, све у свему, сада ФФ много спорији него раније.
Pogledajte prilog 1030849
Не знам како да ти кажем а да се не увредиш, није срамота користити локализован (преведен на матерњи језик) неки програм. Фф је преведен на српски и било би ти много јасније чему која опција у подешавању служи...

Не знам како да ти кажем а да се не увредиш, није срамота користити локализован (преведен на матерњи језик) неки програм. Фф је преведен на српски и било би ти много јасније чему која опција у подешавању служи...
Нисам те разумео али нема везе. Прво, не знам шта значи матерњи језик. Ваљда ми је и ћаћа говорио нешто, није био нем,.
Друго. мени некако лакше кад је на инглишу, навикао на те команде. Јер, како код нас превести рецимо едит? Као "прикажи али не само прикажи него са могућношћу мењања.."
И најзад, какве то везе има са мојом констатацијом да раније Фф приликом апдејтовања није реметио неке основне поставке.

Ако ћемо већ у ситна црева: Промени је change, amend, modify, alter .. A edit je приказати са могућношћу измена.
Или, кажем таксбар некако сам навикао, лакше него трака са задацима...
Promeni je change, izmeni je edit, sve je to isto, ne znam zashto sad nabrajash sinonime, a navodno ne zhash da prevedesh?

Нисам те разумео али нема везе. Прво, не знам шта значи матерњи језик. Ваљда ми је и ћаћа говорио нешто, није био нем,.
Друго. мени некако лакше кад је на инглишу, навикао на те команде. Јер, како код нас превести рецимо едит? Као "прикажи али не само прикажи него са могућношћу мењања.."
И најзад, какве то везе има са мојом констатацијом да раније Фф приликом апдејтовања није реметио неке основне поставке.
Поента је да ти само препознајеш команде као и многи други... Пола теме си затрпао кукњавом на проблем чије је решење било у подешавањима. Подешавањима која иако су истакнута ниси "видео". Да ти је програм преведен на матерњи језик (који год то био) сасвим сигурно би уочио специфична подешавања те би избегли ову кукњаву на Фф која је ипак имала везе са твојим активностима...

Поента је да ти само препознајеш команде као и многи други... Пола теме си затрпао кукњавом на проблем чије је решење било у подешавањима. Подешавањима која иако су истакнута ниси "видео". Да ти је програм преведен на матерњи језик (који год то био) сасвим сигурно би уочио специфична подешавања те би избегли ову кукњаву на Фф која је ипак имала везе са твојим активностима...
Теби не вреди причати. лепо ти кажем да се боље сналазим са енглеским командама.
И да никада у животу нисам морао да подешавам тракинг перфомансе да бих имао запамћене лозинке. А апдејтовали се и Фф и хром и Јандекс... Лепо кажем да после последњег апдејта, Фф заџебава на неколико начина.
И као што рекох и даље не знам шта значи матерњи језик. Знам за српски, енглески, мађарски, талијански...

Теби не вреди причати. лепо ти кажем да се боље сналазим са енглеским командама.
И да никада у животу нисам морао да подешавам тракинг перфомансе да бих имао запамћене лозинке. А апдејтовали се и Фф и хром и Јандекс... Лепо кажем да после последњег апдејта, Фф заџебава на неколико начина.
И као што рекох и даље не знам шта значи матерњи језик. Знам за српски, енглески, мађарски, талијански...
Термин матерњи језик није новотарија па да никад ниси чуо за њега пошто дете језику учи прво мајка (да ли рођена или пак мајка једног од родитеља...).
Подешавања која ниси видео тичу се одобравања прегледачу да памти лозинке и нема везе са праћењем, постоји већ годинама у већини прегледача... Ако искључиш опцију да не прегледач приступа/користи лозинке онда ћеш имати идентичну ситуацију као што је твоја.
Код мене један прегледач користи "новчаник за лозинке" који се налази у оквиру система и уколико по покретању рачунара не унесем одговарајаћу лозинку за покретање тог новчаника, тај прегледач се понаша идентично као што се понаша твој фајерфокс. Разлика је само што фајерфокс користи сопствени новчаник са лозинкама...

Мозила ми душу вадила пар месеци, писао сам овде. па сам је избацио и поново уградио. Сад је и брза и послушна.

Случајно сам открио један њен додатак, чини ми се нов, није баш неки биг дил, али..
1635952092808.png

Мозила ми душу вадила пар месеци, писао сам овде. па сам је избацио и поново уградио. Сад је и брза и послушна.

Случајно сам открио један њен додатак, чини ми се нов, није баш неки биг дил, али..
Pogledajte prilog 1045061
Da,Mozilla je veoma dobra.Naidje naekada neka verzija da malo poremeti i podesavanja,a i sam rad,ali odmah sledeci apdejt to popravi.

Сад сам збуњен, очигледно нисам добро објаснио шта ми фали на ГХр. Имам и ја обележиваче, само што нисам снимио тај део екрана.
1636042598874.png

Али шта нема Хром: нема овај мени који има Мозила

1636042691733.png

То јест - ово

1636042799433.png

На Мозили у менију има и опција "Уђи у приказ читача". То може да ваља када је на неком сајту текст заштићен против копирања, одеш на ту опцију приказ читача и и онда копи-пејст. Мада ни то не ради увек.
У противном, мораш да снимиш екран као пдф па неким ПДФ едитором га претвориш у текст.

1636043002049.png

Сад сам збуњен, очигледно нисам добро објаснио шта ми фали на ГХр. Имам и ја обележиваче, само што нисам снимио тај део екрана.
Pogledajte prilog 1045667

Али шта нема Хром: нема овај мени који има Мозила

Pogledajte prilog 1045669

То јест - ово

Pogledajte prilog 1045671
Ne mozes na Chrome-u imati isto sto i na mozilli.Imaju razlicite menije.Mozilla ima komande na vrhuprozora,a Chrome ispod svih linija.Rekao sam ti da te komande postoje na Chrome-u kad naneses kursor na one tri tracke sa gornje desne strane i izaberes sta ces da izbacis da bude vidno.Nekada su imali iste komande sa istorijom, obelezivacem,alatke i pomoc,ali odavno nije tako.

Back