Твој пост није обрисан. Да ниси нешто погрешио ?
Не трпај Ћирковића и Деретића у исти кош. Јасан ми је твој став према српским историчарама (јако глупо заиста, али добро) али ништа ти не даје ексклузивно право да дражиш доказе одређеног типа, с обзиром да су сви твоји "докази" изузетно слаби.
Настој да дискутујеш како приличи, или ћеш имати проблема.
Problem je u tome što su vašu istoriju sistematski i temeljito falsifikovali.
Ja znam da to vama svima zvuči nevjerovatno i nemoguće ali niste vi jedini narod na planeti koje su ubijedili da su iznad svih ostalih i po porijeklu i po istoriji itd...
Deretić je samo bizaran primjer dokle se može ići kada se nekome da prostor i podrška. Koliko srpskih seljaka vjeruje Deretiću kad ga vide na TV-u kad lupa gluposti o srpskoj istoriji ? Jako puno !
Zašto mu vjeruju ? Zato što ljudi vole da su iznad drugih...to je prirodno, ali istina nije takva.
Sljedeći problem je što niko od vas NEĆE da barem razmisli da MOŽDA, EVENTUALNO to nije tako kako vam pričaju i da vaša istorija nije tako svijetla, junačka i besprijekorna kako vas uče već desetinama godina.
Istorija koju vi učite ne da je lažna i pogrešna nego je odlična podloga za buduće ratove.
Zašto ?
Zato što su vas ubijedili da je sve u ex-yu vaše, da ste žrtva bjelosvjetskih hohštaplera, da imate istorijska prava na sve i svja i da ste stariji od ameba.
Evo vam jedan primjer:
ubijedili su vas da smo mi u Bosni na silu islamizirani a da su "karakterni" pravoslavci ostali pri pravoslavlju.
Istina je potpuno suprotna a ona glasi da je lakše bilo ostati u svojoj vjeri nego prihvatiti islam u to doba.
Naravno, to vama zvuči kontra od svega onoga što su vas učili ali za to postoje dokazi.
Međutim, postavlja se pitanje svrsishodnosti objašnjavanja i razgovora sa vama jer ste svi zadojeni vašom istorijom i ja se ne čudim tome. Ipak su vas sistematski kroz škole godinama učili na pogrešan način a tu je i ovaj zadnji rat koji je raspalio u vama nacionalizam te ste stoga vrlo zahvalna populacija za usvajanje novih laži o srpskom nebu, srpskom potoku...odnosno priči da vi "samo vraćate ono što je odvajkada vaše" kao i priči "da je kucnuo čas da se osvetite svima za sve".
Ne vidim ja ovdje realnog sagovornika tako da razmišljam da napustim ovaj forum.
A post mi jeste obrisan.