Mozak i svest

To o čemu Ozi-nalazimo kod svih životinja ,a mi promućurniji I kod biljaka...
Taj fenomen koji zovemo masovnom imenicom "život" je velika tajna kojoj smo
nadomak da je sasvim razotkrijemo...Naime...Nalazimo neke tenzije I impulse
na nano nivou velikih uglejeničnih molekula koji rečito svojom iznimnošću govore o
ugljovodonikovom životu...Neobične osobine vode koja svašta "pamti" uz neverovatnu
progresicvnost (matematičku) ugljenikovih jedinjenja su počeci dinamičkih sila I tenzija života
koje tajko slutimo samo zasad...
Svest je ,moguće,slab impuls prema sebi-autoimpuls kao sonarom koji zvuči šuplje jer nema
prepreke već samo šupljina...:mrgreen:
Ybg...Čovek misli da je grande,a grande je tek gomilica koju ostavi za sobom...:mrgreen::hahaha:

Poslednja izmena:
To o čemu Ozi-nalazimo kod svih životinja ,a mi promućurniji I kod biljaka...
Taj fenomen koji zovemo masovnom imenicom "život" je velika tajna kojoj smo
nadomak da je sasvim razotkrijemo...Naime...Nalazimo neke tenzije I impulse
na nano nivou velikih uglejeničnih molekula koji rečito svojom iznimnošću govore o
ugljovodonikovom životu...Neobične osobine vode koja svašta "pamti" uz neverovatnu
progresicvnost (matematičku) ugljenikovih jedinjenja su počeci dinamičkih sila I tenzija života
koje tajko slutimo samo zasad...
Svest je ,moguće,slab impuls prema sebi-autoimpuls kao sonarom koji zvuči šuplje jer nema
prepreke već samo šupljina...:mrgreen:
Ybg...Čovek misli da je grande,a grande je tek gomilica koju ostavi za sobom...:mrgreen::hahaha:

Nista od toga nema veze sa zivotom i svescu.

An eccentric philosophy professor gave a one question final exam after a semester dealing with a broad array of topics.
The class was already seated and ready to go when the professor picked up his chair, plopped it on his desk and wrote on the board: "Using everything we have learned this semester, prove that this chair does not exist."
Fingers flew, erasers erased, notebooks were filled in furious fashion. Some students wrote over 30 pages in one hour attempting to refute the existence of the chair. One member of the class however, was up and finished in less than a minute.
Weeks later when the grades were posted, the rest of the group wondered how he could have got an A when he had barely written anything at all. His answer consisted of two words: "What chair?"

An eccentric philosophy professor ...
pa daj, prevedi to, ako doista želiš nekome nešto saopčiti. možda ćeš tada shvatiti šta taj tekst uopće govori.
9lfwh6l2n8vay7ghp2cic.gif
ovo copy-past je omalovažavajući isprazni ritual, to praviš za sebe, a ne za mene. mislim, šta imaš od toga, kad ti netko napiše nekoliko redaka u kisuaheli, pa moraš misliti da bi to moglo imati s nečim veze.

svijest u mozgu i mozak u svijesti se također malo nerazumljivo skockalo. možda se na to može nešto smisleno izmisliti.
:mrgreen: ova kombinacija ima potencijal za mnoge mnogo značajne riječi.

Poslednja izmena:
Ili ovako. Predvecerje je i moja svest je puna misli, osecaja , osecanja koji se neprekidno smenjuju. Onda zaspim. Za to vreme nemam iskustva ... Sledece je budjenje. Znaci imamo iskustvo pre spavanja i iskustvo posle budnjenja a izmedju je "nista" NULA. Znaci to je KONTINUITET ! Ako imas dve linije a izmedju njih NULA rastojanja.. onda je to jedna linija.

Znaci samo kontinuitet subjektivne egzistencije za nas postoji. Nema nikakve nesvesti, spavanja bez snova. Kontinuitet sve do smrti.. a i posle smrti ..jer "nista" nema znacenja. To je rec proistekla iz zablude celog covecanstva koju je tek filozofija uspela da razotkrije kao takvu.

ako je tvoj duh sve što postoji a ti se ne sećaš ničega sem života, otkud onda znaš da ćeš umreti?

"Mozak je jedan od pojmova koji postoje u umu. Ljudi uopšte ne znaju šta je um, umesto toga izučavaju čas mozak, čas psihu,
čas Frojdova ljubavna pisma Ajnštajnu. A naučnici najozbiljnije misle da um nastaje zbog toga što se u mozgu odvijaju hemijski i električni
procesi. To ti je isto kao kada bismo televizor smatrali uzrokom nemog filma koji se na njemu prikazuje."
Iz knjige: Sveta knjiga vukodlaka

"Mozak je jedan od pojmova koji postoje u umu. Ljudi uopšte ne znaju šta je um, umesto toga izučavaju čas mozak, čas psihu,
čas Frojdova ljubavna pisma Ajnštajnu. A naučnici najozbiljnije misle da um nastaje zbog toga što se u mozgu odvijaju hemijski i električni
procesi. To ti je isto kao kada bismo televizor smatrali uzrokom nemog filma koji se na njemu prikazuje."

Peljevin je smarač i precenjen do bola
Tu svetu knjigu sam batalio posle 50 mučnih strana

@ louiskrstic
očito žena nije trebala umrijeti, kako si umišlja. a svečenici, liječnici i čarobnjaci na tome isto ne mogu ništa promijeniti. koliko puta smo sami za dlaku izbjegli smrt, a da to ni ne znamo! ne znamo za sebe, ali možemo vidjeti kod drugih. stoga znamo da je tako. takve stvari su ovisne o pokretima i promjenama za koje je sekunda vječnost, a čiji početak leži u najdaljoj prošlosti.

Eno sam onom neumnom Nereju odgovorio o Hegelu...
Istovetno važi:Koji kreten od čoveka se usuđuje da kaže:To je tako I tako...Ili :to je to...
Hegel I ostali koji kategorički kažu da je nešto to I to-su ustvari teške budaletine na enti! ! !
Sve što taj mravić svemirski od čoveka može znati su komparacije I reperi superego koje je
kao merila pousvajao...Nema pojma čovek ni o čemu! ! !
Čak ni Dekartovo Cogito ergo sum-Mislim dakle jesam je pogubljeno I raspršeno u kvantnim skokovima I matematički netačno!
Možemo se dogovarati o početnim načelima,aksiomima I sl.,ali dok neko to
samosvojno nedogovorno pokuša...PEDALA! ! !
Skromnost nije jako škodljiva...
Na žalost-nije imanentna filozofima...:mrgreen:

To ona smešna tvrdnja o vremenu koje se ubrzalo? Kako da ubrza sećanje??? Brže da se seća???
Jer vreme (prošlo!)je sećanje-ređanje sleda događanja...Buduće vreme ne postoji (još:mrgreen:)-to
su samo pretpostavljeni događaji...:hahaha:
Postoje sile I tenzije (osim tebe ima toga još:mrgreen:) koje se brkaju s nekim tiktakima...:hahaha:
Joj filozofa...!Ma ša filozofa...Ma,mudraca sa sviju stranah...:rumenko:

Nista od toga nema veze sa zivotom i svescu.
kad to ovako pišeš, postavlja se pitanje što povezuje mozak i svijest ili život i svijest. tko kaže da svijest ne postoji i bez mozga? mozak možda samo egu prenosi znanje o svijesti.
ili da život mora posjedovati svijest. to pitanje je izuzetno zanimljivo, uzmemo li u obzir, koliko ljudi samo izvode što i kako im drugi inputiraju.
osim toga postoji gomila ljudi, koji opovrgavaju da su druga bića/pojave u posjedu svijesti. mene navodi spoznaja o svijesti drugih bića, svijesti koju mogu zamijetiti, na pomisao da bi sve postojeće moglo biti u posjedu svijesti. samo mi to ne možemo ustanoviti, kako to ne možemo ustanoviti ni kod mnogih ljudi.

kad to ovako pišeš, postavlja se pitanje što povezuje mozak i svijest ili život i svijest. tko kaže da svijest ne postoji i bez mozga? mozak možda samo egu prenosi znanje o svijesti.
ili da život mora posjedovati svijest. to pitanje je izuzetno zanimljivo, uzmemo li u obzir, koliko ljudi samo izvode što i kako im drugi inputiraju.
osim toga postoji gomila ljudi, koji opovrgavaju da su druga bića/pojave u posjedu svijesti. mene navodi spoznaja o svijesti drugih bića, svijesti koju mogu zamijetiti, na pomisao da bi sve postojeće moglo biti u posjedu svijesti. samo mi to ne možemo ustanoviti, kako to ne možemo ustanoviti ni kod mnogih ljudi.
Najlakše bi ipak bilo reči:Toliko truda oko te svesti da se objasni kao nešto što može I bez telesnog,a nikad ni tračak pokazati o tome,
tako da to znaći DA SE RADI O IZMIŠLJOTINI NEPOSTOJEĆOJ! ! !
Istina,niko nikad SVEST nije prikazao,pokazao,dokazao...Tako da se o izmišljotini može svašta govoriti,a zatim I misliti-sticati utisak...
Što ne bi bila ravnopravna zamisao da je svest samo električni impuls unutar mozga??? Jer nije dovoljno UZVIŠENA?:mrgreen:
Lično sam sve vise sklon misliti da smo mi ljudi bića OGRANIČENO SVESNI I da nam neko nešto smešta...Ta paranoja me teši-jer
mi daje potpun alibi za svaku moju glupost I imbecilnost!:mrgreen::hahaha:

Najlakše bi ipak bilo reči:Toliko truda oko te svesti da se objasni kao nešto što može I bez telesnog,a nikad ni tračak pokazati o tome,
tako da to znaći DA SE RADI O IZMIŠLJOTINI NEPOSTOJEĆOJ! ! !
Istina,niko nikad SVEST nije prikazao,pokazao,dokazao...Tako da se o izmišljotini može svašta govoriti,a zatim I misliti-sticati utisak...
Što ne bi bila ravnopravna zamisao da je svest samo električni impuls unutar mozga??? Jer nije dovoljno UZVIŠENA?:mrgreen:
Lično sam sve vise sklon misliti da smo mi ljudi bića OGRANIČENO SVESNI I da nam neko nešto smešta...Ta paranoja me teši-jer
mi daje potpun alibi za svaku moju glupost I imbecilnost!:mrgreen::hahaha:
Alkcajmer ti sve više pije mozak! :mrgreen: Da si nesvestan ne bi umeo ni otkopčati šlic da se po.išaš, ko što ti se često događa kad si mortus! :hahaha:

Back