dekao
Zainteresovan član
- Poruka
- 247
Hvala Manifold.
@Danny
U pravu si za svetlo, ali sad je već izlakiran. Mada, uživo izgleda bolje
.
@Danny
U pravu si za svetlo, ali sad je već izlakiran. Mada, uživo izgleda bolje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

![]()
Nešto sam se navukao na kerove. Nov sam ovde, inače.
I ako bi neko kupio neki rad, neka se javi, rad sam da prodam rad.![]()

Fotošop majstore, naređaj kompoziciju kao na slici, postavi oči u visinu vrha čaše pa mi kaži iz koje se perspektive vidi tanjir. Jbg, nemam ovu fotku više da i nju okačim.
.
Ako sada pogledaš svoju sliku osjetit' ćeš da se oko i razum slažu i sa prizorom i sa perspektivom. To je zato što smo okvirom slike uramili prizor ispred naših očiju tačno onako kako ga je moguće obuhvatiti vidjeti našim okom u prirodi. Odbacivanjem prostora koji je nagovještavao veću udaljenost oka posmatrača od udaljenosti koja bi trebala da bude, jednostavno smo načinili iluziju koja nam govori da je posmatrač-umjetnik pozicioniran veoma blizu prizora kojeg gleda-slika. Nadam se da se slažeš samnom da je u ovom formatu slika mnogo uvjerljivija.

Fotošop majstore, naređaj kompoziciju kao na slici, postavi oči u visinu vrha čaše pa mi kaži iz koje se perspektive vidi tanjir. Jbg, nemam ovu fotku više da i nju okačim.

). Niko od njih do sada nije javno izlagao svoje radove te sam ih ja, svojim iskustvom vodio kroz ovaj događaj. Izložba je bila veoma interesantna, koncentrisana ali i raznolika, čak se desilo da je ekipa sa RTS-a snimala čitav događaj ('slučajno'), kao dio kratkog domkumetarca o meni. Uglavnom, moje kćerke, iako su pod mojim krovom i okriljem odgojene, niti u jednom momentu tokom razvoja nisu bile ugnjetene mojim profesionalnim radom. Svo vrijeme sam imao stav da ih ne slomim svojim komentarima. Ideja je bila da im omogućim razvoj njihove ličnosti a ne da sebe projektujem na njih. Starija kćerka sada ima 20 godina a mlađa 18. I jedna i druga su izabrale (same po sebi) da se bave umjetnošću. Moj udio je bio onoliki koliko su imale mogućnost da gledaju moj proces rada (u ateleju i u kući) ali bez nametanja mojih standarda kao neprikosnovenih. Dopustio sam im da se razvijaju svaka na svoj način. Moja supruga je takođe grafički dizajner, mada je svo svoje vrijeme do sada posvetila djeci (imamo ih troje, sina i dvije kćerke). Sada je vrijeme da i moja supruga, jer tako osjeća, nadgradi sebe tamo gdje je stala. Poenta ovog primjera jeste da u jednoj kući pod jednim krovom mogu da žive četiri individue i da se ničim ne sudaraju. Naprotiv, jedni druge mogu da podržavaju i inspirišu. Kroz rad drugih tri, svaka ndividua dobija nešto novo, nešto što sama nikada ne mora da čini. Dakle kroz rad drugih, mi ne gubimo svoju autentičnost te stoga nemamo niti jedan razlog da se osjećamo ugroženim njihoivim prisustvom. Ipak, jedno je sigurno, svaka individua mora da uloži određeni trud kako bi kroz proces kreacije omogućila svom nagonu da se manifestuje u djelo.