Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel se inace bavis ilustracijom?

baviti...nije redovna pojava..oslikala par naslovnica za knjige i neke ilustracije za dečje priče pred laku noć..i neke priče o kučićima raznim..
to sve ne mogu nazvati ozbiljnim radom..ilustracije su nešto poput reklama..ideja bezbroj, a ima, brate ilustratora nevidjeno hrabrih i pravih (vrh)
ja se samo igram..ne mogu svemu da poklonim pažnju, jer sam jako radoznala i ama svašta može da mi animira percepciju, j to ima za posledicu "bolest" - svaštarenje i NIŠTA od posla (kada jesi svuda latentno, a praktično ništa se ne uradi na jednom polju)..odluta se lako u nedodjiju i umor, a bzv je stalno juriti adrenalin-reda radi ;)

.. ne znam ..
.. ne umem da iskažem ..
.. ja sam samo dobar recipijent .. govorim ti o utisku ..
.. ali ne baratam terminologijom dovoljno da bih mogla jasno da definišem taj utisak ..

.. uglavnom ..
.. vaznica u kojoj su ruže .. mi je prenaglašena .. kao da je u prvom planu .. ispred ruža i ispred stola ..
.. ovaj deo stola koji se providi je prejak .. i izgleda kao neki nastavak vaze .. više nego kao deo stola koji se vidi pod staklom ..

.. same ruže urađene .. perfekcionistički .. ali imam utisak da jako odudaraju od ostatka slike ..

staklo na stolu mora da ima refleksiju, obzorom da svetlost "pada" sa desnog gornjeg ugla
sve što je ispod stakla treba da je nijansu -dve tamnije (bambus je sjano uradjen..ali ispod stakla ne može da ima istu boju kao na ostalim jasno vidljivim delovima)
senke na cveću moraju da budu definisane...hrabro ih zatamni..toniraj..
kristalna vaznica bi trebalo da ima plavičastih elemenata i deo ispod cvetova malce zagasitiji..da akcenat belog bude na stopici vaze i da se uradi bolje( ako si realistički uradio cvetove tako treba i ostalo da bude)..ovako deluje kao da je nalepljena i "visi" jer nema senke koja bi je "zalepila" za sto
pozadina je zbrzana, nijansa ispod stakla ne može biti ista kao zid...staklo modifikuje boje...čak bi neki tračak svetlosti sa desne strane ispod stakla na stolu dao dimenziju , i providnost
sto mora da ima oval i na pozadini-da se bambus vidi, iako zatamnjen

Cveće si uradio sjajno, ali nikada ne treba da budu samo jedan -dva tona crvene, radio realizam ili bilo na koji drugi način

Poslednja izmena:
Na toj sam se slici prvi put susreo sa problemom koji sam već pomenuo u temi "Kako da slikam", a to je probijanje crteža kroz boje. Jednostavno, sve crvene koje sam imao bile su manje ili više providne, tako da je taj problem ostajao viseći u vazduhu skroz do kraja. Očigledno je to nezadovoljstvo rezultiralo ovom zamagljenošću na slici. Kako god, od tad sam stalno razmišljao o tom problemu i na kraju došao do rešenja. Ipak nešto.

25032012125.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back