- Poruka
- 65.708
Moj otac već decenijama živi u jednoj uređenoj zemlji gde svi voze kola po P.S.-u a on se kultivisao u potpunosti. Kad je bio mlad sećam se kako je divljao u Sebiji, a sad penzija, naučili ga valjda da poštuje zakon. Elem, sad za praznike bio je ovde, i ja ga vozim po Bg, i razume se "po beograCki". Ja se raspričao, vozim, telefoniram jednom rukom, jedem burek drugom, on samo nervozno ćuti.
"Je li, jel ti stalno ovako voziš?"
"Pa da, ali ovo je normalno po Bg... svi tako voze."
U tom trenutku shvatam da sam se pogrešno prestrojio, ali sam prvi u koloni. Pali se žuto, i ja onako na kvarnjaka krećem prvi i ubacujem se u pravu traku... lik iza mene čak nije ni svirnuo, iako je jasno da sam bio bezobrazan. Otac me gleda razrogačenih očiju, beo u licu.
"Jel ti shvataš šta si sad uradio?"
"Šta? Ništa... ovo svi rade kad se pogrešno prestroje."
"Ma ko radi... pa za ovo bi te momentalno uhapsili kod mene... pa ovo je sramota... pa ovo nije normalno bre... pa šta sad ovaj čovek iza nas misli... pa on da ima oružje, SAD BI PUCAO!...."
Ja počinjem da se smejem, umirem od smeha.
"Strašno! Ti se smeješ, a meni je ovo NAJGORI TRENUTAK U ŽIVOTU."

Obožavam ga.
"Je li, jel ti stalno ovako voziš?"
"Pa da, ali ovo je normalno po Bg... svi tako voze."
U tom trenutku shvatam da sam se pogrešno prestrojio, ali sam prvi u koloni. Pali se žuto, i ja onako na kvarnjaka krećem prvi i ubacujem se u pravu traku... lik iza mene čak nije ni svirnuo, iako je jasno da sam bio bezobrazan. Otac me gleda razrogačenih očiju, beo u licu.
"Jel ti shvataš šta si sad uradio?"
"Šta? Ništa... ovo svi rade kad se pogrešno prestroje."
"Ma ko radi... pa za ovo bi te momentalno uhapsili kod mene... pa ovo je sramota... pa ovo nije normalno bre... pa šta sad ovaj čovek iza nas misli... pa on da ima oružje, SAD BI PUCAO!...."
Ja počinjem da se smejem, umirem od smeha.
"Strašno! Ti se smeješ, a meni je ovo NAJGORI TRENUTAK U ŽIVOTU."

Obožavam ga.