MOJ OTAC

Moj je na dan mog rodjenja bio sa drugom zenom, pijan doziveo saobracajku,
svaler, vidjala sam ga povremeno do svoje 4. godine, uvek u nekom strahu,
nastaje rupa od 22 godine, sa 26 na moju inicijativu se nadjemo, uf, ponasao se kao da smo se juce videli,
plakao je, zvao me svaki dan, pa svaki drugi, pa jednom nedeljno, da mi opsuje mamu, da pripreti,
sa moji 27 otkriju mu rak i umre u roku od sest meseci, prostata, a bio svaler, ironicno?
Majka (moja baba) mu je ziva, ne zeli ni da me vidi, stan prepisala macehi...
Al gle, ima tu i jedna dobra strana, imam i sestru po ocu, sa kojom sam suuuper,
tuga nas spojila, kao da smo oduvek zivele zajedno, moje dete ima super tetku tako da...i iz toga se desilo nesto dobro...

Sin jedinac joj je umro, niko joj vise ne treba...
Hvala Bogu pa mi je mamina familija nadomestila sve.
A kad vidim mog muza sa cerkicom, kad joj kaze princezo tatina, uf sva se rastopim...
Sto mi nedostaje tata, ali ne moj bioloski, vec stvarno bih volela da sam imala neku musku figuru da mi bude oslonac...

...11.07., ce biti 21 godina kako nije sa nama i toliko godina mi nedostaje...svaki dan i svaki tren, ali zivot ide dalje, naviknes da zivis da tim
da nema nekog koga volis i ko tebe voli...navikens da u svojoj deci vidis slicnost sa njim, pa ti drago...geni su cudo uvek isplivaju...one se
rado secaju dede iako su bile male...cuvaju njegovu sliku iz mladih dana, pa tako redom sve sto imamo do kraja..
..i znam, znam da me gleda odozgo, znam da zna koliko mi fali i koliko bih bila srecnija da je ostao duze sa nama..ali nije bilo do njega, ni
do nas...jednostavno tako se desilo, njegovo srce nije izdrzalo....:sad2:

...znam da tamo gde jesi si srecan, a ja te i sad i uvek volim kao onog dana kad si me drzao u narucju, kad si me od Zvezdare do Kalemegdana
vukao na sankama, kad smo samo nas dvoje isli u Sumatovac na 10 s' lukom i malinu...znam da si bio najsrecniji na svetu kad sam ti rodila
unuku i dala joj tvoje ime...i znam da znas da cu te voleti zauvek....:heart: tata nedostajes :heart:

Jutros me je probudila jedna misao oko pola pet.Bio je to naslov pesme>Nicas zelim da budem ti>

Budi me potreba da te vidim a nema te...
Setno virim u tvoju solju bez kafe i obavezne dve cigarete.
Istina je da nisam ljubitelj tog napitka a jos manje duvanskog dima i...pitam se...
Kako bi ziveo da ti ih nije bilo?

Da li bi ti se oteo krik iz duse kad ti je umrla mladja sestra?
Da li bi jecao kad ti je umro bolesni otac?
Kako bi podneo cudi svoje i cudi moje majke?
Kako si ostao na nogama kad su ti na prevaru oteli stan?
Kako je bilo biti dete ciji roditelji vise vole zeta od tebe?
Kako si preziveo kad je tvoja majka njega zvala sinom a tebe imenom?
Kako si mogao sve da ih volis vise od svog zivota?

Secam se kako ti sedim u krilu sa dvadeste i nesto i mazimo se a ti si negde daleko...

Secam se da te je mesecima bolela glava i da nisi hteo da ides kod lekara.

Secam se da si jednog jutra zaspao na obali Dunava sa zabacenim stapovima za pecanje.
Ko je tu koga pecao?Ti ribu ili riba tebe?Ostace misterija...
Nisi se vratio na rucak.
Nisi me poljubio.
Nisi se javio i rekao da odlazis.
Bila sam ljuta...danima...

Ostavio si me...bez reci,bez daha,bez zelja,bez snova,bez...bez tebe!!!!

Toliko mi nedostajes i neka se zapitaju svi...
zasto <Nocas zelim da sam ti>

Jutros me je probudila jedna misao oko pola pet.Bio je to naslov pesme>Nicas zelim da budem ti>

Budi me potreba da te vidim a nema te...
Setno virim u tvoju solju bez kafe i obavezne dve cigarete.
Istina je da nisam ljubitelj tog napitka a jos manje duvanskog dima i...pitam se...
Kako bi ziveo da ti ih nije bilo?

Da li bi ti se oteo krik iz duse kad ti je umrla mladja sestra?
Da li bi jecao kad ti je umro bolesni otac?
Kako bi podneo cudi svoje i cudi moje majke?
Kako si ostao na nogama kad su ti na prevaru oteli stan?
Kako je bilo biti dete ciji roditelji vise vole zeta od tebe?
Kako si preziveo kad je tvoja majka njega zvala sinom a tebe imenom?
Kako si mogao sve da ih volis vise od svog zivota?

Secam se kako ti sedim u krilu sa dvadeste i nesto i mazimo se a ti si negde daleko...

Secam se da te je mesecima bolela glava i da nisi hteo da ides kod lekara.

Secam se da si jednog jutra zaspao na obali Dunava sa zabacenim stapovima za pecanje.
Ko je tu koga pecao?Ti ribu ili riba tebe?Ostace misterija...
Nisi se vratio na rucak.
Nisi me poljubio.
Nisi se javio i rekao da odlazis.
Bila sam ljuta...danima...

Ostavio si me...bez reci,bez daha,bez zelja,bez snova,bez...bez tebe!!!!

Toliko mi nedostajes i neka se zapitaju svi...
zasto <Nocas zelim da sam ti>

Vrlo dirljivo, blizance.
Moj otac je dosta bolestan i dugo boluje i ako zazvoni tel rano ujutru ili kasno uveče, prva misao je on.

Vrlo dirljivo, blizance.
Moj otac je dosta bolestan i dugo boluje i ako zazvoni tel rano ujutru ili kasno uveče, prva misao je on.[/QUOTE

Tacno znam kako se osecas i koliko brines iako nisam imala takav problem sa svojim ocem.Jedina olaksavajuca okolnost u tvojoj prici je sto imas vremena da se pripremis i sagledas realno cinjenice.Ako je mnogo bolestan kao sto kazes i sama znas da moras biti u <pripravnosti>i da je obrt od najboljeg do najgoreg uvek moguc.Nadajmo se da ce biti bolje ako je to moguce.Ako si u mogucnosti budi blizu njega i razgovaraj ako on to moze.Pokusaj da sazmes u tom razgovoru sve sto je bitno i da jednom kad za to bude vreme i kad ga se setis budes srecna sto si imala priliku.Ja takvu priliku nisam imala i zato sam bila ljuta,kao ostavljeno klince a imala sam 24god.Ljuta sam bila jer je moj otac na neki nacin izabrao da umre,kao da se zrtvovao i prepustao citavog zivota onima koji su ga kidali na komade.Kao da je to radio svesno i dobrovoljno.Ja sam od njega trazila malo a dobijala najvise.To mi nedostaje.Pruzala sam i ja njemu ali ocigledno ne dovoljno da pobedim sve njegove tuge i udarce koje je trpeo.E,to mi je ostalo zao ali mozda sam i trazila previse od zivota kad je takav njegov odnos bio prema njegovim roditeljima i sestri.On je umro od tuge.To je moguce i ja to znam.

Nisam u zivotu pomilsio da cu ga ikad moci zvati matori, cale... i tata je bilo predaleko... sada trazim sinonim i za "otac".
Jer, otac je ipak nesto mnogo vise od titule koju covek dobije posto mu se porodi zena.
Trebalo je da bude moja podrska u zivotu vec od trenutka kad se otreznio i kada je presvukao pocepanu majicu. Izgleda da se jos nije otreznio...

I nije mi zao sto ga ne volim, vec sto se nisam ranije ortgao od njegovih zabrana i gluposti...

Nisam u zivotu pomilsio da cu ga ikad moci zvati matori, cale... i tata je bilo predaleko... sada trazim sinonim i za "otac".
Jer, otac je ipak nesto mnogo vise od titule koju covek dobije posto mu se porodi zena.
Trebalo je da bude moja podrska u zivotu vec od trenutka kad se otreznio i kada je presvukao pocepanu majicu. Izgleda da se jos nije otreznio...

I nije mi zao sto ga ne volim, vec sto se nisam ranije ortgao od njegovih zabrana i gluposti...

Neki ljudi se nikada neotrezne,nesazreju,neuozbilje se.
Ponekad zameram svom muzu sto je nasem detetu vise kao brat-klovon a ne kao roditelj.Sto je neozbiljan i detinjast.Ipak,on je mnogo voli i tolerise joj,a vidim i ona koliko god je nekada nervira sto je luckas:per:voli ga takvog.

sto :sad2:? pa to je realnost. ozalis ili pre ili kasnije. ja sam pre, ovi koji su imali normalne oceve, zalice ili zale nakon smrti. moja prednost je sto ja vise ne zalim ni za cim, a kada rikne necu imati za kim da zalim...ja sam slobodna od emocija.

- - - - - - - - - -

super je i to sto ako se razboli, necu ja brinuti o njemu. pogotovo ako se bude vukao i predugo riknjavao. opet cu biti slobodna. msm, ima jos dvoje dece, pa neka oni brinu o njemu.

- - - - - - - - - -

jedino ce da bude :sad2: ako ne budem dosla do slatkih parica. :mrgreen:

mozda ni tvoj nije nesto, ali kada bi upaznao mog shvatio bi zasto pisem ovo sto pisem.

- - - - - - - - - -

osim toga sta treba da ceo zivot patim kako nije bio otac. lepo se dogovoris sa sobom i teras dalje, ali ne zaboravis da uzmes ono sto ti po zakonu pripada. :lol:

- - - - - - - - - -

ja znam coveka koji je promenio prezim tjah uzeo kevino, zbog toga sto je njegov otac njih napustio i nikada nije pitao za njega, a sa drugom zenom osnovao novu porodicu. ja sam njegovo zadrzala samo da mi neko ne bi oborio mogucnost nasledjivanja, zbog dobrovoljnog odricanja. jedini nacin da promenim prezime je da potpisem papir i uzmem muzevljevo...tu ne bi bilo spora o tome sto ne nosim vise njegovo prezime.

Citam ove price i razmisljam sta bih ja napisala. Jedan deo mog zivota je bio ispunjen tatinom ljubavlju, a onda su se mama i on razveli i....
Tata se razveo i od sestre i mene....otisao...Dobro je sto smo i sestra i ja vec bile prilicno odrasle, obe na fakultetu i to smo podnele prilicno zrelo...ali to se nikad ne podnese lako, niti covek ikada moze biti dovoljno zreo da shvati da ga rodjeni odjednom ne prepoznaje i ne zeli u svom zivotu..
To ne moze a da ne ostavi dubokog traga. I zato ja nemam reci nista pohvalno o svom ocu, osim da ponekad bljesne neka lepa slika iz proslosti, iz onog prvog dela mog zivota...ali i to je sad sve redje....

Citam ove price i razmisljam sta bih ja napisala. Jedan deo mog zivota je bio ispunjen tatinom ljubavlju, a onda su se mama i on razveli i....
Tata se razveo i od sestre i mene....otisao...Dobro je sto smo i sestra i ja vec bile prilicno odrasle, obe na fakultetu i to smo podnele prilicno zrelo...ali to se nikad ne podnese lako, niti covek ikada moze biti dovoljno zreo da shvati da ga rodjeni odjednom ne prepoznaje i ne zeli u svom zivotu..
To ne moze a da ne ostavi dubokog traga. I zato ja nemam reci nista pohvalno o svom ocu, osim da ponekad bljesne neka lepa slika iz proslosti, iz onog prvog dela mog zivota...ali i to je sad sve redje....
Tako je bilo i kod nas...!
Mada je naš gledao više manje svoje d*** i dok je sve bilo ''normalno'' a on i majka zajedno...

Moj cale je bio karakterno pozitivan covek.Uvek je hteo da pomogne, ali je kao suprug i otac bio grozan. Bio je tezak alkoholicar i agresivac-kukavica. Mnogo losih situacija pamtim koje su me naterale u depresiju i anksioznost. Umro je od alkohola. I sad kad ga sanjam da je opet ziv i sa nama u stanu, jako se iznerviram sto je opet tu.

... misli da sam napravila brdo gluposti u zivotu ..
u sushtini , mnogo smo slichni , samo shto su njegove "gluposti" mudrosti , a moje lutanje u tami..
riznica je saveta koje gotovo nikad nisam poslushala, a retko ih i daje .
kontroverzan
ide uskoro na operaciju iz koje misli da se nece probuditi, ali tu sam ja da vrisnem - ej ustaj, rano je!

Back