Jennifer Jennin
Elita
- Poruka
- 19.731
Divan si. Svaka čast. Život piše romane.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Godinu dana niko ništa nije napisao o svom tati?
Meni moj sve više nedostaje. Sad mi nedostaje kao ISKREN prijatelj. I pametan i trezven ,da mi da neki savjet. Da me ohrabri svojom toplinom.
divan
dobila sam batine samo jednom![]()
Jutros me je probudila jedna misao oko pola pet.Bio je to naslov pesme>Nicas zelim da budem ti>
Budi me potreba da te vidim a nema te...
Setno virim u tvoju solju bez kafe i obavezne dve cigarete.
Istina je da nisam ljubitelj tog napitka a jos manje duvanskog dima i...pitam se...
Kako bi ziveo da ti ih nije bilo?
Da li bi ti se oteo krik iz duse kad ti je umrla mladja sestra?
Da li bi jecao kad ti je umro bolesni otac?
Kako bi podneo cudi svoje i cudi moje majke?
Kako si ostao na nogama kad su ti na prevaru oteli stan?
Kako je bilo biti dete ciji roditelji vise vole zeta od tebe?
Kako si preziveo kad je tvoja majka njega zvala sinom a tebe imenom?
Kako si mogao sve da ih volis vise od svog zivota?
Secam se kako ti sedim u krilu sa dvadeste i nesto i mazimo se a ti si negde daleko...
Secam se da te je mesecima bolela glava i da nisi hteo da ides kod lekara.
Secam se da si jednog jutra zaspao na obali Dunava sa zabacenim stapovima za pecanje.
Ko je tu koga pecao?Ti ribu ili riba tebe?Ostace misterija...
Nisi se vratio na rucak.
Nisi me poljubio.
Nisi se javio i rekao da odlazis.
Bila sam ljuta...danima...
Ostavio si me...bez reci,bez daha,bez zelja,bez snova,bez...bez tebe!!!!
Toliko mi nedostajes i neka se zapitaju svi...
zasto <Nocas zelim da sam ti>
Vrlo dirljivo, blizance.
Moj otac je dosta bolestan i dugo boluje i ako zazvoni tel rano ujutru ili kasno uveče, prva misao je on.[/QUOTE
Tacno znam kako se osecas i koliko brines iako nisam imala takav problem sa svojim ocem.Jedina olaksavajuca okolnost u tvojoj prici je sto imas vremena da se pripremis i sagledas realno cinjenice.Ako je mnogo bolestan kao sto kazes i sama znas da moras biti u <pripravnosti>i da je obrt od najboljeg do najgoreg uvek moguc.Nadajmo se da ce biti bolje ako je to moguce.Ako si u mogucnosti budi blizu njega i razgovaraj ako on to moze.Pokusaj da sazmes u tom razgovoru sve sto je bitno i da jednom kad za to bude vreme i kad ga se setis budes srecna sto si imala priliku.Ja takvu priliku nisam imala i zato sam bila ljuta,kao ostavljeno klince a imala sam 24god.Ljuta sam bila jer je moj otac na neki nacin izabrao da umre,kao da se zrtvovao i prepustao citavog zivota onima koji su ga kidali na komade.Kao da je to radio svesno i dobrovoljno.Ja sam od njega trazila malo a dobijala najvise.To mi nedostaje.Pruzala sam i ja njemu ali ocigledno ne dovoljno da pobedim sve njegove tuge i udarce koje je trpeo.E,to mi je ostalo zao ali mozda sam i trazila previse od zivota kad je takav njegov odnos bio prema njegovim roditeljima i sestri.On je umro od tuge.To je moguce i ja to znam.
Nisam u zivotu pomilsio da cu ga ikad moci zvati matori, cale... i tata je bilo predaleko... sada trazim sinonim i za "otac".
Jer, otac je ipak nesto mnogo vise od titule koju covek dobije posto mu se porodi zena.
Trebalo je da bude moja podrska u zivotu vec od trenutka kad se otreznio i kada je presvukao pocepanu majicu. Izgleda da se jos nije otreznio...
I nije mi zao sto ga ne volim, vec sto se nisam ranije ortgao od njegovih zabrana i gluposti...
Tako je bilo i kod nas...!Citam ove price i razmisljam sta bih ja napisala. Jedan deo mog zivota je bio ispunjen tatinom ljubavlju, a onda su se mama i on razveli i....
Tata se razveo i od sestre i mene....otisao...Dobro je sto smo i sestra i ja vec bile prilicno odrasle, obe na fakultetu i to smo podnele prilicno zrelo...ali to se nikad ne podnese lako, niti covek ikada moze biti dovoljno zreo da shvati da ga rodjeni odjednom ne prepoznaje i ne zeli u svom zivotu..
To ne moze a da ne ostavi dubokog traga. I zato ja nemam reci nista pohvalno o svom ocu, osim da ponekad bljesne neka lepa slika iz proslosti, iz onog prvog dela mog zivota...ali i to je sad sve redje....