Мој тата је учитељ.

Увек, на сваком месту и у сваком погледу.
Висок је и врло усправног и достојанственог хода (и дан данас, у својој 76. години). Црна коса (скоро без седих), плаве, плаве очи, оштар профил и наочаре. Кравата обавезна!!!
Објавио је неколико књига кратких прича, неколико књига композиција за децу, водио је (и води) бројне ауторске радио-емисије, компонује, свира све инструменте сем дувачких, објављивао је стручне педагошке радове и добијао бројне професионалне награде...
Памти све генерације својих ђака, ко је где седео, шта су коме родитељи, ко су му баба и деда..

....познаје лично пола града и њега сви знају, тако да је прошетати кроз град са њим права мука, јер на сваком кораку застаје да прича са људима које познаје, а познаје их све...
Основао је први фото-кино клуб у овом граду давних шездесетих, имао је свој тамбурашки оркестар (док нису поумирали

)...бави се етнологијом, локалном историографијом, спортским новинарством, нумизматиком, сакупљањем и поправком старих сатова (нумизматичку збирку смо продали 93. да бисмо преживели

, али сатове не дамо!

), био је виноградар, и ветрењар, и до скоро је обрађивао повртњак.....а сада игра игрице на компу, четује на интернету, полемише на неким стручним сајтовима и чуди се како је свет неписмен....

...пише рецензије, сарађује у неким монографијама...стално је активан и физички и ментално!
У малом граду као што је мој - тешко је бити дете тако познатог човека.

Некада ми је то јако сметало и желела сам да се отргнем, да будем ЈА, а не ''његова ћерка''... Данас ми прија када ме препознају по њему

(и по оштром профилу - једино што сам физички покупила од њега

) и његово име ми је улазница и пропусница у многим сферама живота.
Иначе је хипохондар, увек у облацима, понекад врло тежак (али ја имам живаца за њега), на неки начин мама га је размазила јер је много тога подређивала њему....али, са друге стране, кад год је била стварно фрка - у тим тренуцима је увек био јак, одлучан, способан за све, сталожен и храбар! Чим фрка прође, он почне опет да кењка и ситничари...
Никад нисмо причали о неким интимним стварима, углавном причамо о књигама, историји, догађајима из културе... Блиски смо, али на неки дистанциран начин....не знам како да објасним...