Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
A komentar za crkvu si preskočio?...:sad:...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Postavio sam temu Arhitektura u slikarstvu Milića od Mačve pa možemo o Miliću tamo da nastavimo.Bi2:A komentar za crkvu si preskočio?...:sad:...![]()
Obersturmfuehrer:super...
sad mozemo o Pravim Stvarima da nastavimo....
...............:wink:lj_950:Postavio sam temu Arhitektura u slikarstvu Milića od Mačve pa možemo o Miliću tamo da nastavimo.
Daj ristob prvo procitaj negde nešto o pomeranju tektonskih ploča, pa ćeš naučiti i šta je uzrok zemljotresima, i na kraju shvatiti da tvoj gornji komentar nema nikakvih osnova.ristob:Možda je ipak to tačno. Talasanje zemlje posle zemljotresa asocira na tlasanje zemljine kore koja pluta na vodi, a ne na magmi, pošto bi talasanje, zbog gustine magme, bilo mirnije.
stnco:Daj ristob prvo procitaj negde nešto o pomeranju tektonskih ploča, pa ćeš naučiti i šta je uzrok zemljotresima, i na kraju shvatiti da tvoj gornji komentar nema nikakvih osnova.
Nije mi jasno uopšte kako sad ti braniš biblijsku "istinu" o potopu, a na drugom mestu pišeš kako je Biblija pisana kroz metafore. Reci mi jednom tu čarobnu formulu po kojoj ti je neka "istina" iz Biblije metafora, a neka druga "istina" je stvarno istina a nije metafora.
I ko zna koji put moram da vas vernike pitam zašto se te Biblije držite "kao pijan plota", što kaže naš narod. Kako vam nije jasno kada je pisana, ko je napisao i kakva su im bila znanja kada su je pisali.
Kako vam nije jasno kada je pisana, ko je napisao i kakva su im bila znanja kada su je pisali.
a na trecem kako je biblija bukvalna i kako tako treba da je shvatimo....stnco:Nije mi jasno uopšte kako sad ti braniš biblijsku "istinu" o potopu, a na drugom mestu pišeš kako je Biblija pisana kroz metafore
ristob:Potencirao sam samo (moguću) pretpstavku da se zemljine tektonske ploče oslanjaju na na sfernom prstenu od vode, a ne na magmi, kako su japanski naučnici utvrdili.
Baš zbog toga se držimo Biblije - pisali su je ljudi čije znanje prevazilazi znanje današnjh ljudi. Nažalost, mnogi to još ne shvataju, nego umišljaju da oni bolje razumeju Bibliju od njenih tvoraca.
Nekoliko puta sam ponovio kako treba Bibliju tumačiti.Obersturmfuehrer:a na trecem kako je biblija bukvalna i kako tako treba da je shvatimo....
verovatno dzabe komentarisem, posto ces zeleti da izbegnes odgovor...
ali odakle ti to?
molim izvor, da ja procitam, pa da onda uzmemo u razmatranje. plasim se da si do tog podatka dosao preko raznih kreacionistickih krugova...
Vera upravo omogućava uključivanje mozga na najviši nivo i na najbolji način za čoveka. To je ono što vi (ateisti) ne znate i nikad nećete saznati ako istinski i najiskrenije ne poverujete u postojanje Boga, više nego u sopstveno postojanje. (Trigger).Obersturmfuehrer:najlakse je iskljuciti mozak i doslovce shvatiti sve iz biblije...
Koji odgovor sam izbegao? Znam da me pratiš na više tema (na Prirodnim naukama; na Istoriji, Ateizam, Mit o potopu, Grčka mitologija; na Kultnim stvarima, Vera...) pa mislim da sam svima odgovorio na svako pitanje.Obersturmfuehrer:a odgovore izbegavas, pogotovo one gde treba dati konkretan odgovor...
@afrikanac
naravno da biblija ima veliki uticaj i da su odredjene stvari tacne. ali ova prica o noju nije...
ristob:Vera upravo omogućava uključivanje mozga na najviši nivo i na najbolji način za čoveka. To je ono što vi (ateisti) ne znate i nikad nećete saznati ako istinski i najiskrenije ne poverujete u postojanje Boga, više nego u sopstveno postojanje. (Trigger).
ristob:I to što piše na glinenim pločicama više može biti materijalni dokaz nego, recimo, ono što nigde ne piše o Big Bangu, a plod je čistog ljudskog umovanja.
ristob:Previše paušalan zaključak. Mogli su ljudi uvek imati bujnu maštu, ali u mitovima ima mnogo primera detaljnih opisa konkretnih događaja, osoba, oružja, predmeta...
ristob:Meni je prihvatljivija teorija koju na ovoj temi obrađuje Sveta. Bog (ili Bogovi) je/su mogao/li doći na Zemlji iz svemira kao civilizacija na višem stupnju razvitka od tadašnjih Zemljena.
ristob:Hej, pa mi vrlo brzo (ako se sami ne uništimo) moramo naći drugi dom negde u svemiru! Pa, možda je i sama Zemlja nekada na isti način naseljena, s tim što je najpre posejan biljni i životinjski svet pa je, tek onda, došao čovek.
ristob:Da li je Žil Vernovo pisanje bilo puka fantastika (inspirisan je tadašnjim naučnim otkrićima)? Da li je masa naučne fantastike u romanima i filmovima, tipa Matrix, samo fantastika?
(Napreduješ duhovno, mirniji si).Obersturmfuehrer:greska u startu...( jos jednom pogledaj gornju sliku)
big bang i ostale teorije nisu nastale tako sto je nekom sinulo da bi ta ideja mogla da bude zanimljiva i zabavna...
materijalni dokazi, koji ce to da podrze?
i to treba da bude dokaz da su i nas tako stvorili?
a ja pitam kad pre? ako zemlja postoji toliko kratko koliko vi tvrdite da postoji, kad je ta civilizacija na prvom mestu uspela da se razvije to dog stupnja, a onda kad je uspela da STIGNE do zemlje?
Ja sam već davno konstatovao da i ti napreduješ. Priznaješ Big Beng teoriju, ne prihvataš celu Bibliju bukvalno, već samo ono što ti odgovara, kritikuješ kreacionističku tvrdokornost...šta je sledeće? Znači počeo si da evoluiraš u odnosu na tvrdokorne, pa pretpostavljam da je priznanje Evolucije sledeći potez. Jedino još ne priznaš da si se na taj način već odrekao nekog Boga- Boga tvorca Vasione ovakve kakva je. Polako ali sigurno, potiskuješ Boga na kraj trenutnih naučnih dostignuća, i polako ga smeštaš na margine objektivnog. Ako napraviš samo mali napor i smestiš ga u subjektivno, onda smo ti i ja istomišljenici.ristob:(Napreduješ duhovno, mirniji si).
Takoođe geška. I za veru važi isti blok dijagram. To svo vreme dokazujem ovde.
Pa, kako su nastale te teorije o Big Bangu. Možeš li napraviti (pošto si vičan tome) blok diagram nastanka sveta po Big Bangu? Nisam još čuo za materijalne dokaze Big Banga. Ja i nisam protivu Big Banga - i njega je mogao Bog pokrenuti.
Ne mora da znači da smo jedini u svemiru i da nismo došli na Zemlju iz svemira i da nas sve nije neko stvorio.
Slažem se da kreacionisti greše u pogledu starosti čoveka i sveta. To su im obična nagađanja. Crkva je kroz istoriju skrenula sa pravog puta, nije posrnula, ali se mora ponovo vratiti tamo gde joj je mesto.