Mit o Potopu

posteno..kad neko, ko nema obrazovanje kao ti, insistira na budalastinama..treba mu oprostiti..medjutim kad ti!!, ovako nesto tranasparentno izjavis,,bas mi dodje nekako ..i pitam se kuda ode ovaj svet..da li ce sveopsta propast ici aritmetickom,geometrijskom,ili harmoniskom progresijom..

Ale djubre:
posteno..kad neko, ko nema obrazovanje kao ti, insistira na budalastinama..treba mu oprostiti..medjutim kad ti!!, ovako nesto tranasparentno izjavis,,bas mi dodje nekako ..i pitam se kuda ode ovaj svet..da li ce sveopsta propast ici aritmetickom,geometrijskom,ili harmoniskom progresijom..

Hm...mislim da si me pogrešno ukapirao...al' ajde...nemam sad vremena...objasniću ti malo kasnije...

lj_950:
Pa, na tebe!

Ako se malo bolje zagledaš, videćeš u oblacima obrise svog avatara...

Al sam duhovit, a? Ali shvatio sam i kao da si htela da me navedeš na priču o religji.

Ili, možda, grešim?

Kako, bre, na mene??? Kako si to video? Ajd, da pogledam opet...

Ti mene zekiš...:roll: Kod mene je sve žuto..
Pazi, neću ja tebe da navlačim ni na šta...:lol: Mislim, nije fer...Nego sam htela da čujem nečije mišljenje o slici. Slika mora da ima neku priču ! Jednostavno - mora ! Niko ne bi, ni lud ni normalan, radio nešto što nema sadržinu, poruku, pouku, priču... Neko značenje mora postojati. A, puno je detalja, simbola..

Ale djubre:
to ti je razlog sto nisi vernik?? :?

Hm...vidiš,ristob i njegovi pogledi na svet sigurno nisu razlog mom ateizmu...napisao sam da mi je drago što sam ateista i nisam zatucan kao neki vernici...kapiraš...mislim da je to bilo svima jasno...sem tebi...pitam se zašto...možda si trebao prvo pročitati naša prepucavanja i diskusije...sigurno bi ti bilo jasnije...znaš...malo je glupo tek tako uletati u neku priču...trebaš biti informisaniji ubuduće...

Bi2:
Kako, bre, na mene??? Kako si to video? Ajd, da pogledam opet...

Ti mene zekiš...:roll: Kod mene je sve žuto..
Pazi, neću ja tebe da navlačim ni na šta...:lol: Mislim, nije fer...Nego sam htela da čujem nečije mišljenje o slici. Slika mora da ima neku priču ! Jednostavno - mora ! Niko ne bi, ni lud ni normalan, radio nešto što nema sadržinu, poruku, pouku, priču... Neko značenje mora postojati. A, puno je detalja, simbola..
Evo, malo sam uvećao. Eto, postala si i detalj i simbol, a da nisi ni znala.

ristob:
Ne možeš ti bez vređanja. Da si iole ozbiljnije shvatao teologiju, naučio bi bar da se ne sprdaš nikome. Ima milion izjava ovde na Krstarici sa kojima se ja ne slažem, ali ni jednog sagovornika nijesam zbog toga blatio.

mislish
da je ozbiljnije shvatio teologiju
vredjao bi sagovornike na mnogo suptilniji nachin 8)

bolje je ovako ;)
ovo je direktno, nije podmuklo...

ristob:
Ne možeš ti bez vređanja. Da si iole ozbiljnije shvatao teologiju, naučio bi bar da se ne sprdaš nikome. Ima milion izjava ovde na Krstarici sa kojima se ja ne slažem, ali ni jednog sagovornika nijesam zbog toga blatio.

Hm...varaš se ristob...sprdao si se i ti malo...čačkaš podmuklo...uostalom...ne kapiram koji si deo mog posta ukapirao kao uvredu?Mislim...ybg. istina boli...znam...ali nisam imao nameru da te uvredim...pa bar ti znaš da ja to umem mnooogo bolje...kad hoću...al' ajde...

ristob:
Zašto vređanje? Pa, ti si zbog vređanja banovan. I opet ćeš, kako si krenuo. (Kakve to ima veze kad nickova ne hvali? Ipak ima.)

kad sa istorije predjete na malo uvijeno vredjanje i omalovazavanje
ja volim da podsetim da nit je tema Pravoslavlje
nit ste neshto iznad nas Nepravoslavaca 8)

a moze da me banuje ko oce i kad oce, to vec nije moja stvar 8)

lj_950:
Lv_03.jpg

Kada se voda povukla, pojavile su se srpske kudelje, kašike, poneka kućica, i bogtepita šta je još Milić ovde nabacio...

Inače, ako se ne zezamo – dobra slika!

Jedino joj fali što je ludak naslikao!!!!!!!!

E, ljudi, ko o čemu, baba o uštipcima...:lol:.... Šta je ovo što leti pored balvana?

Bi2:
E, ljudi, ko o čemu, baba o uštipcima...:lol:.... Šta je ovo što leti pored balvana?
Ako nismo uleteli u off, možemo malo ozbiljnije o Miliću.

milic.jpg

Slika koju sam postavio nosi naziv Od Lepenskog Vira (1987, 180 x 140), što se da videti po onome što je naslikao u prednjem planu. Prostor arh. lokaliteta „omedjio“ je u svom prepoznatljivom stilu: ograda, tj. elementi ograde u vidu krajputaša, kašika i drugog kuhinjskog pribora.

Iza ove „ograde“ prikazao je dvorište sa kućom i jednom zgradom iza nje, koja bi trebalo da u sadašnjem vremenu geografski odredi mesto „dogadjaja“ – Istočna Srbija.

U pozadini, u srednjem planu je neka njegova sprava, asocira u donjem deli na šestar, a iza toga je, po mom vidjenju, slovenski paganski žrtvenik.

Iza svega je Dunav, a ona gradjevina na adi, koja te asocira na crkvicu, pre će biti neko drugo svetilište, nego hrišćanski hram.

Nebom „jure“ desno dva balvana, a ono levo, krupnije, asocira me na neka zubala. Ispod toga je prevrnuti ćup-šubara.

Ostalo ne znam... I nadalje mislim da je ova njegova slika izuzetna ilustracija za POTOP.

Ево како је луђак сам себе приказао, само не верујем да би један психијатер прихватио да је то луђак нацртао, замислио да, али нацртао?

lj_950:
Ako nismo uleteli u off, možemo malo ozbiljnije o Miliću.

milic.jpg

Slika koju sam postavio nosi naziv Od Lepenskog Vira (1987, 180 x 140), što se da videti po onome što je naslikao u prednjem planu. Prostor arh. lokaliteta „omedjio“ je u svom prepoznatljivom stilu: ograda, tj. elementi ograde u vidu krajputaša, kašika i drugog kuhinjskog pribora.

Iza ove „ograde“ prikazao je dvorište sa kućom i jednom zgradom iza nje, koja bi trebalo da u sadašnjem vremenu geografski odredi mesto „dogadjaja“ – Istočna Srbija.

U pozadini, u srednjem planu je neka njegova sprava, asocira u donjem deli na šestar, a iza toga je, po mom vidjenju, slovenski paganski žrtvenik.

Iza svega je Dunav, a ona gradjevina na adi, koja te asocira na crkvicu, pre će biti neko drugo svetilište, nego hrišćanski hram.

Nebom „jure“ desno dva balvana, a ono levo, krupnije, asocira me na neka zubala. Ispod toga je prevrnuti ćup-šubara.

Ostalo ne znam... I nadalje mislim da je ova njegova slika izuzetna ilustracija za POTOP.

Sve si ti ovo lepo analizirao, samo po meni, iz pogrešne perspektive. Hajde da pogledamo s moje tačke gledišta, a ti reci posle da li to može da pije vodu:
- Ta crkvica, za koju kažeš da je na adi, da nije možda Aja Sofija? Gledajući u nju, lično vidim samo Aja Sofiju i ništa drugo. Čak su tu i minareti. To je ono što ti kažeš "pre će biti neko drugo svetilište" jer ona danas sa minaretima i nije hrišćanski hram, jel tako?
-Ako je to ta crkva, za koju ja verujem da jeste, onda ovo nije Dunav, nego, brate mili, more.
-Sa ove naše strane mora, predstavio je krajputaše-spomenike, srpsku kuću, i ostalo što si već video, a ja jedino vidim u tom "dvorištu" neku lobanju, ili nešto što liči na lobanju.
Možda je tebe naziv slike naveo da misliš kako se tu radi o lokaciji istočne Srbije.
"Od Lepenskog vira"..hm? Koje bi značenje za nas trebao imati Lepenski vir?
Hvala ti za trud i pogledaj malo bolje.
I ja mislim da je slika izuzetna ilustracija za potop..:wink:

Bi2:
... a ja jedino vidim u tom "dvorištu" neku lobanju, ili nešto što liči na lobanju.
prarod.jpg

Ovo je Rodonacelnik, skulptura iz svetilista XLIV

Bi2:
Možda je tebe naziv slike naveo da misliš kako se tu radi o lokaciji istočne Srbije.
„Da bi se istrazilo jedno maleno naselje iz epohe mladjeg kamenog doba, otpoceto je 1965. godine sa arheoloskim iskopavanjem na niskoj dunavskoj terasi pokraj Lepenskog Vira. U tom trenutku niko nije ni slutio da je ovo mesto, koje se nalazi u bespucu vala ti za trud i poDjerdapa, nekada bilo i srediste jedne od najslozenijih i najblistavijih kultura praistorije. To je postalo jasno tek 1967. godine. U toj su godini, ispod naselja prvih zemljoradnika i stocara iz razdoblja od 5300-4800 god. pre n.e., otkriveni spomenici koji su iznenadili ceo svet; u sedam velikih, sukcesivno podizanih naselja ribolovaca, lovaca i skupljaca hrane (Proto-Lepenski Vir Ia-e, Lepenski Vir II), nadjeni su : brojna planski gradjena stanista, grobovi koji dokumentuju cudne pogrebne rituale, obilje majstorski izgradjenih alatki od kamena, kosti i roga, raznovrstan nakit, plocice sa urezanim znacima slicnim pismu i monumentalne skulpture od kamena. Odmah se moglo ustanoviti da su sve ovo ostvarenja od pre 5300. god. pre n.e., a to je znacilo da su ribolovacko-lovacke zajednice koje su naseljavale terasu pokraj Lepenskog Vira prve u Evropi uspostavile slozene privredno-drustvene odnose, prve ostvarile arhitekturu osobenog stila i prve modelovale monumentalne skulpture od dzinovskih oblutaka. Tako se Lepenski Vir [165qu 1967. godini pojavio na arheoloskoj karti Evrope kao izuzetno znacajan, ali i sasvim usamljen kulturni centar; njegovi spomenici, tako neobicni i tako zagonetni, tada su samo ukazivali da u buducnosti treba ocekivati slicne arheoloske spomenike koji ce uciniti razumljivim sve ono sto je ostvareno na ovoj maloj dunavskoj terasi.“

Bi2:
"Od Lepenskog vira"..hm? Koje bi značenje za nas trebao imati Lepenski vir?
ogrlica.jpg

Dok razmišljaš o tome koje bi značenje za nas trebao imati Lepenski vir, evo ti jedan poklon – Ogrlica od spondilusa, kosti i paligorskita.

Bi2:
I ja mislim da je slika izuzetna ilustracija za potop..:wink:
Apsolutno, bolje slike nema, pa makar ono bilo i more, kako ti vidiš, mada ja tu vidim Dunav.

Back