Milo Lompar - predsednički kandidat?

Da li bi Milo Lompar mogao pobediti na predsedničkim izborima?

• DA

glasova: 12 52,2%
  • NE

glasova: 11 47,8%

• Ukupno glasova
    23
"За разлику од Константиновића, који је политички и идејно писац једне књиге, Ломпар се расписао. Али кључна реч у његовом крунском делу иста је као и у Константиновићевој „библији“ аутошовинизма – дух, једна од лозинки елитиста који су се одјавили из нашег мусавог света. Када сам разгрнуо „духове“ и слојеве светосавља и православља, у Ломпаровим књигама ми се указао један амбициозни, месијански колонизовани ум декорисан родољубљем и фатално спутан западноцентричношћу."

Ја веома ценим Слободана Владушића са Катедре за српски језик у Новом Саду. Њега треба читати и слушати о Црњанском нпр.
Znam za obojicu preko ove devojke. Ali, kaže za ovog da je najverovatnije išao i u MIP ali arhiv YU/SRB i čitao njegove depeše. Kaže, neverovatno je šta sve čovek zna. I ovo je još dok nije imao veze sa "današnjom" politikom. Ali, kako se pojavio odmah sam se setio te priče.
Ali, i da ne grešim dušu. Par puta sam ga slušao u nekim podcastima i ostavio je korektan utisak.

Nemam nimalo sumnje da bi Srbi mogli izabrati nekog pametnog i kulturnog kao profesor Lompar.

Evo vec na ovoj temi citam razne likove koji ga proglasavaju Vucicevim iako je godinama protivnik ******og lopova.

Ako je prof Lompar bio dovoljno Srbin za episkopa Amfilohija; ko na ovom forumu ima pravo da mu spocitava patriotizam.

Ovo je u domenu sedmice na lotu i imam osecaj da ce Srbe preveslati zedne preko vode i postaviti im sledeceg EUropljanskog degenerika na celo drzave.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja mislim da je nama potreban neko iz naroda i neko autentičan ko predstavlja našu realnost a idealan kandidat za to mislim da bi bila gospođa Stanimirka. ;)

Nekako ta pojava, taj pogled, to lice nekako savršeno oslikavaju našu stvarnost i kroz šta smo sve prošli i kroz šta još uvek prolazimo, sad ja verujem da određen krug pućanstva bi voleo da ga šilji na Mariniku (ili neku pojavu sličnu njoj) ali bojim se da Stanimirka je naša realnost. .d

stanimirka.jpg

Koga briga?
2025-te grad pun Hrvata,ima turista, ima nešto Srba konobara...to je sadašnjost i realni svet.

E o tome pričam. Zašto je to tema van katedri Filozofskog fakulteta odsek Istorija?
Kako te takva tema kvalifikuje da vodiš državu u 25-oj godini 21-og veka ?

Nije ovo kritika Lompara ljudi, nego vas.
Baš zbog ovakvog doživljavanja sveta oko sebe i očekivanja mase, on je potpuno pogrešan izbor. Sad ste me ubedili :lol:
Na žalost, kao da ni ti nisi nadležan.

Ja sam za to da sledeća ne-SNS vlada donese ustavni zakon o izboru predsednika Republike u skupštini i skidanje i ovako malih ustavnih ovlašćenja te funkcije na potpuno protokolarne. Tada to postaje nebitno pa samim tim može i Lompar.
U sadašnjim okolnostima ne bih želeo da ga vidim kao zajedničkog kandidata opozicije, a ako bi se to desilo...moguće da bih zapušio nos, ali svakako je važnije šta će biti sa parlamentom.
Na žalost, nemate baš nikakvih ingerencija u tom domenu.

Као неко кога је правио овај систем, Ломпар не може да учествује у демонтажи истог.
Мени се допала Ћирјаковићева анализа Ломпара.
На страну што вуче на ону најцрњу црногорштину.
Па једва смо их се отарасили, треба опет да нас окупирају?
Нека хвала.

Manje vise sve sto si rekla o Lomparu, nije tacno.. Nije bio clan partije u gimnaziji, nije iz Crne Gore (sa Kosova je), a jedino je kratko bio clan Liberala Koste Cavoskog. Uzgred Cirjakovic je devedesetih godina (kao dopisnik Newsweeka i Los Angeles Timesa ) napravio vise stete Srbima i Srbiji, nego Kristijana Amampur i Misa Gleni zajedno.. Sada tercira Vucicu, sto je stvarno degutantno. Njegove prevrtacke analize nisu bas pouzdane, bez obzira na njegov "sarenoliki" vokabular..

Primedba o tome kako su muska imena koja se zavrsavaju na o sumnjiva i slicno, je besmislena.. Tako je diskvalifikovan svako onaj koji se zove Marko, Darko, Zarko, Veljko, Zivko.. itd..

Manje vise sve sto si rekla o Lomparu, nije tacno.. Nije bio clan partije u gimnaziji, nije iz Crne Gore (sa Kosova je), a jedino je kratko bio clan Liberala Koste Cavoskog. Uzgred Cirjakovic je devedesetih godina (kao dopisnik Newsweeka i Los Angeles Timesa ) napravio vise stete Srbima i Srbiji, nego Kristijana Amampur i Misa Gleni zajedno.. Sada tercira Vucicu, sto je stvarno degutantno. Njegove prevrtacke analize nisu bas pouzdane, bez obzira na njegov "sarenoliki" vokabular..

Primedba o tome kako su muska imena koja se zavrsavaju na o sumnjiva i slicno, je besmislena.. Tako je diskvalifikovan svako onaj koji se zove Marko, Darko, Zarko, Veljko, Zivko.. itd..
Ma napravio više štete nego CNN? O čemu ti to?

Kakav sovinista? On je patriotska opozicija. Kod vas u Hrvatskoj to je pod obavezno.Ko ne popljuje Srbe nema sanse u politici. Mi jedini imamo gradjansku prozapadnu opoziciju ali nesposobnu.
On je neko ko je elokventan,ucen mozda bi bio solidan kandidat. Ali citam vec mu prebiraju po porodici,broje krvna zrnca,znaci da moze vozdu da uzme % glasaca.
Nemamo mi neki izbor. Vecina politicara opozicionih nema kapacitet za predsednika.On,Nestorovic su prepoznatljivi.

Malo mi je blesavo da nabrajam njegove laži i gluposti.
Ovdje je samo mali dio osvrta na njegova "umovanja":

https://forum.krstarica.com/threads/ciji-je-nas-jezik.251784/page-206#post-46428117

https://forum.krstarica.com/threads...najblizi-titovom-rezimu.969792/#post-46665030

Inače, sve je to besmisleno kad prof. književnosti ima ambiciju da postane predsjednik moderne države u 21.
stoljeću.

Ma napravio više štete nego CNN? O čemu ti to?

"In June 1993, he got a job as an electrical engineer at the Federal Customs Administration in Vračar, and after only a few weeks he started working as a fixer (driver and translator) for foreign correspondents from the Yugoslav battlefields. Ćirjaković was later a war correspondent himself, and he published articles for Newsweek and the Los Angeles Times.[5] He wrote about events and crimes in the war in Bosnia and Herzegovina and the war in Kosovo and Metohija.."

Citaj malo : https://en.wikipedia.org/wiki/Zoran_Ćirjaković

"In June 1993, he got a job as an electrical engineer at the Federal Customs Administration in Vračar, and after only a few weeks he started working as a fixer (driver and translator) for foreign correspondents from the Yugoslav battlefields. Ćirjaković was later a war correspondent himself, and he published articles for Newsweek and the Los Angeles Times.[5] He wrote about events and crimes in the war in Bosnia and Herzegovina and the war in Kosovo and Metohija.."

Citaj malo : https://en.wikipedia.org/wiki/Zoran_Ćirjaković
Aha, kriv je zato što je pisao o zločinima nad Srbima?

Bakić je previše ekstreman za tako nešto, čak o kada bi ga interesovalo. Ne bi dobio ni podršku od intelektualne elite.

Nešto najkontroverznije u tom smeru Lompara bilo ni podrška Bošku Obradoviću kao predsedničkom kandidatu i učešće u kampanji Dveri. Van toga, Lomparovi stavovi uopšte nisu toliko ekstremni.
Bakić kao kandidat? Lako bi prikupio potpise, u Lazi Lazereviću i niškoj Toponici.

Verujem da su mnogi već čuli razne glasine, da profesora Lompar mnogi razmatraju kao potencijalnog kandidata čitave opozicije na sledećim predsedničkim izborima, odnosno da se sa osnivanjem Srpskog glasa i još nekim akcijama, već polako kreće sa upoznavanjem javnosti i pripremom terena za tako nešto. Siguran sam da ste upućeni i u predlog da Lompar postane lice revolta nezadovoljnih građana Srbije.

Za razliku od situacije Crne Gore i Milovog režima, gde je upravo Miova kandidatira bila slabost njega samog, jer je imao Filipa Vujanovića koji je glumio ulogu nekakvog 'pomiritelja', kao neko ko je svojevremeno svoj jezik nazivao srpskim, odnosno srpsko-crnogorskim i ko je rođeni Beograđanin, ovde nemamo takvu situaciju, jer su svi kandidati ovde slabiji od samog Vučića. To je i razlog zašto se Vučić kandidovao 2017. godine umesto Nikolića, zato što sve procene pokazivale da je Nikolić imao značajno manje šansi od Vučića da pobedi u prvom krugu.

To znači da bi Lompar išao u sučeljavanje sa, najverovatnije, aktuelnim premijerom, Milošem Vučevićem.

Naravno, sve zavisi u dobroj meri i od SPS-a, koji je uvek bio lukavi igrač. Ako bi SPS istakao samostalnu kandidaturu kojim slučajem, a videli smo da je Dačić najavio i ostanak samostalnog entiteta uprkos osnivanju Vučićevog Narodnog fronta - nesumnjivo je i da odnosi nisu baš najidealniji, posle samostalnog stava Branka Ružića i sukoba oko gradonačelnika Šapića, a ako se desi da Slavica bude žrtveno jagnje, oni će biti samo još gori nego što već jesu - to bi Vučiću značajno zakomplikovalo stvari. Naravno, govorimo u domenu hipotetike, zato što je osnovno za očekivati da će SPS podržati SNS-ovog kandidata, kao i prethodna dva puta.

Kakvo je vaše mišljenje o profesoru Lomparu i njegovom potencijalu da nasledi Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu?
A zašto ne Profesor Čedomir Antić? Šiba i po režimu i po anarhistima a kod Gruhonjića & Co. sam njegov pomen izaziva konvulzije.

Back