Bila mi ispala poluosovina - nemoj me pitas kako. Verovatno je nosac poluosovine otkazao, ona se pomerila iz lezista za jedno 2-3 cm. Ja mislio da mi je riknuo reduktor. E sad, ima jedan deo u menjacu u koji ulazi poluosovina, u njegovom sredistu su oni trceci lezajevi. U kucistu (cilindru) tog dela je poluosovina (nutovi) napravila blago udubljenje, tako da zid tog cilindra nije ravan. Niko nece da proda deo zasebno, svi bi da uvale ceo menjac za 2.500. How, yes, no.
Sami nutovi na poluosovini i u tom, nazovimo ga "malom diferencijalu u menjacu" su OK, nista nije osteceno ili pojedeno. Ipak, majstor sto radi menjace je misljenja da bi trebalo ili nabaviti takav deo intact, ili da metalostrugar obradi zid na postojecem delu, ubaci metalnu cauru i to je to. Ostali majstori misle da ne treba nista dirati, samo vratiti poluosovinu u leziste i proveriti zasto je popustio nosac na poluosovini, eventualno njega zameniti i to je sve. Nov semering i teraj dalje.
Nemoj da se opterecujes, nije nista hitno, ako slucajno cujes da neko ima rasturene menjace za Svedjane pusti poruku...