MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
W116 450 SEL 6.9

031120071387.jpg

1965 Pagoda 230 SL

n1216303885_190840_1376.jpg

n1216303885190818532cx9.jpg

Dosad me Pagode nisu toliko interesovale (znao sam ponesto o njima, ali nikad nisam neku zagledao) ali danas je ispisana nova stranica u knjizi moje ljubavi prema Mercedesu i starim automobilima uopste... Ja nemam reci da opisem kakav utisak je na mene ostavila.... Kad mi kosa bude prosarana vozicu W113 sigurno.

Poslednja izmena:
Supertico svaka cast za sliku, auto je fenomenalan. Oduvek su me fascinirale Pagode, ovog sto si uhvatio je stvarno vrhunski. Jel ga to neka estradna zvezda kupila za sebe ili je srecom dospeo u ruke kolekcionara?

Obecao sam da necu odavati podatke o vlasniku, ali pretpostavljam da mogu da kazem da (srecom) nije estradna zvezda u pitanju ;)

Inace, na autu je prva farba, i nigde nema rdje, koja je inace problem kod Pagoda. Potpuno je ispravna i redovno je registrovana i vozena do pre dve godine.

Poslednja izmena:
Nije ta. Ta krece drugom (jer u prvoj pali gume), na oko 100 salta u trecu i trecom ide do 190 :)

M 100 je zverina, cuvena je anegdota sa Klausom Pahom koji je pijan upao na trku u LeManu i imao dobar plasman pre nego sto mu je nestalo goriva :lol:

Nasao sam sliku:

klausgb0.gif

Prica kaze da je auto pripadao Romanu Polanskom koji je putovao u Kan na festival, a auto je trebalo da bude dovezen iz Roterdama, nakon sto je brodom stigao od dilera na Beverli Hilsu. Taj posao je bio poveren Klausu Pahu, bivsem vozacu koji je ostao bez posla jer je bio previse grub prema automobilima. Prolazio je pored Le Mana, pa je svratio na pice sa starim drugarima, nakon cega je promasio skretanje i upao na stazu :lol: Vozio je skoro sat vremena dok mu nije nestalo goriva, nakon cega je priveden.

Bila mi ispala poluosovina - nemoj me pitas kako. Verovatno je nosac poluosovine otkazao, ona se pomerila iz lezista za jedno 2-3 cm. Ja mislio da mi je riknuo reduktor. E sad, ima jedan deo u menjacu u koji ulazi poluosovina, u njegovom sredistu su oni trceci lezajevi. U kucistu (cilindru) tog dela je poluosovina (nutovi) napravila blago udubljenje, tako da zid tog cilindra nije ravan. Niko nece da proda deo zasebno, svi bi da uvale ceo menjac za 2.500. How, yes, no.
Sami nutovi na poluosovini i u tom, nazovimo ga "malom diferencijalu u menjacu" su OK, nista nije osteceno ili pojedeno. Ipak, majstor sto radi menjace je misljenja da bi trebalo ili nabaviti takav deo intact, ili da metalostrugar obradi zid na postojecem delu, ubaci metalnu cauru i to je to. Ostali majstori misle da ne treba nista dirati, samo vratiti poluosovinu u leziste i proveriti zasto je popustio nosac na poluosovini, eventualno njega zameniti i to je sve. Nov semering i teraj dalje.
Nemoj da se opterecujes, nije nista hitno, ako slucajno cujes da neko ima rasturene menjace za Svedjane pusti poruku...

Back