zaboravljas da pravi vlasnik mercedesa nisu nemci............ko sto pravi vlasnik americke industrije nisu amerikanci .........zato se kapital seli u Kinu, Aziju, jevtine zemlje istocne evrope................Tog vlasnika bas zabole za nemacku, americku, francusku........radnicku klasu i za nacionalnu privredu.
ON SVOJ KAPITAL MOZE DA ULAZE GDE OCE.
(zar ste coravi pored ociju?)
Pa to je ono zasto kazem akcionarska drustva ubijaju nemacku , jer za razliku od Srba, Nemci drze vise do domovine....
Ne pricam ja to napamet, nego na osnovu ponasanja njihovih krupnih kapitalista....iako krupan nema onu nasu jajarsku crtu , naravno da je pomalo snob, ali nema onu boli me kita za narod i sve, samo pare da cedim...
Zanimljivo je to iskustvo sa bogatim nemcima, to znaju ove nase radnice u banjama i hotelima...
Nisu da razbacuju pare, nisu da ne ulazu pare, ali nisu ni za to da ne gledaju gde idu pare...
Setite se, Nemacka je oduzela mimo medjunarodnog prava , prve posiljke medicinskog materijala koji su stigli za Svajcarsku ,jer tamo ljudi ne moraju da stede na nabavci i imaju procene kad treba da nabave i imaju veze, pa su imali prispele posiljke maski i svih potrebnih materijala u luci Hamburg pre svih , ukljucujuci pre Nemacke, i to mnogo pre.......i....?
Pa nema da nesto prelazi preko teritorije Nemacke, da treba Nemackoj a da Nemacka to mirno gleda, sve i da krsi bilo koji medjunarodni zakon...
Platice kasnije, ali su oduzeli Svajcarcima sam medicinski materijal....platice kasnije, ebes pare, medicina je tu...
I u obrnutom slucaju , dzabe pare, kad medicina mora da prodje preko tudje teritorije...
Toliko o neutralnosti sa obe strane, naravno Svajcarska ni u WW2 nije ocekivala neutralnost Nemacke, i bilo je tu puno faulova, ali zatvoris oko na jednu stranu i nekako izguras....