Mercedes-Benc premešta deo proizvodnje svojih vozila iz Berlina u Poljsku

zaboravljas da pravi vlasnik mercedesa nisu nemci............ko sto pravi vlasnik americke industrije nisu amerikanci .........zato se kapital seli u Kinu, Aziju, jevtine zemlje istocne evrope................Tog vlasnika bas zabole za nemacku, americku, francusku........radnicku klasu i za nacionalnu privredu.
ON SVOJ KAPITAL MOZE DA ULAZE GDE OCE.
(zar ste coravi pored ociju?)
Pa to je ono zasto kazem akcionarska drustva ubijaju nemacku , jer za razliku od Srba, Nemci drze vise do domovine....
Ne pricam ja to napamet, nego na osnovu ponasanja njihovih krupnih kapitalista....iako krupan nema onu nasu jajarsku crtu , naravno da je pomalo snob, ali nema onu boli me kita za narod i sve, samo pare da cedim...

Zanimljivo je to iskustvo sa bogatim nemcima, to znaju ove nase radnice u banjama i hotelima...
Nisu da razbacuju pare, nisu da ne ulazu pare, ali nisu ni za to da ne gledaju gde idu pare...
Setite se, Nemacka je oduzela mimo medjunarodnog prava , prve posiljke medicinskog materijala koji su stigli za Svajcarsku ,jer tamo ljudi ne moraju da stede na nabavci i imaju procene kad treba da nabave i imaju veze, pa su imali prispele posiljke maski i svih potrebnih materijala u luci Hamburg pre svih , ukljucujuci pre Nemacke, i to mnogo pre.......i....?
Pa nema da nesto prelazi preko teritorije Nemacke, da treba Nemackoj a da Nemacka to mirno gleda, sve i da krsi bilo koji medjunarodni zakon...
Platice kasnije, ali su oduzeli Svajcarcima sam medicinski materijal....platice kasnije, ebes pare, medicina je tu...
I u obrnutom slucaju , dzabe pare, kad medicina mora da prodje preko tudje teritorije...
Toliko o neutralnosti sa obe strane, naravno Svajcarska ni u WW2 nije ocekivala neutralnost Nemacke, i bilo je tu puno faulova, ali zatvoris oko na jednu stranu i nekako izguras....

zaobidjose Srbiju, BiH, Makedoniju, Bugarsku...kao jeftina radna snaga, a mozda smo i otpisani u nekim ozbiljnim planovima
Srbija ima FIAT , Guci , MAFIA model...
To znaci drpanje i koza nostra...i to Nemcima ne odgovara....
Nemci hoce da plate dobre pare, uopste nisu skrtice, iako izgleda kad ti dodje nemac i kaze hocu neki komp od 20e, jer mi to radi posao...jednostavno to mu radi posao , nece da da 30e kad mu 20e radi posao....
Ali vecina nemaca nije ono sto vidjate po Nemackoj sad kad odete...vidjate nase, turke i albance i to vam cini ulice poznatim, ali kod pregovora sa Nemackim tehnoloskim firmama, daju pare , nisu stipse, ali hoce da osete domacina sa druge strane, a to cim pustis naseg politicara, jednog, taj osecaj ne postoji vise..

Ili prosecnog menadzera , sve ove nase nagradjene i izvikane...pa sta davam kazem kad cene lukavstvo , ali je eliminacija ako pustis radnika da izadje pre sa posla jer ima situaciju sa obdanistem i mora da podigne dete...eliminacioni faul u menadzerstvu Srbije..

Nasi menadzeri su za Lidl, za Ikeu, za takve slj firme, dobar profit ali slj....ili za Hemijske industrije, tamo se ne gleda nista ....

Srbija ima FIAT , Guci , MAFIA model...
To znaci drpanje i koza nostra...i to Nemcima ne odgovara....
Nemci hoce da plate dobre pare, uopste nisu skrtice, iako izgleda kad ti dodje nemac i kaze hocu neki komp od 20e, jer mi to radi posao...jednostavno to mu radi posao , nece da da 30e kad mu 20e radi posao....
Ali vecina nemaca nije ono sto vidjate po Nemackoj sad kad odete...vidjate nase, turke i albance i to vam cini ulice poznatim, ali kod pregovora sa Nemackim tehnoloskim firmama, daju pare , nisu stipse, ali hoce da osete domacina sa druge strane, a to cim pustis naseg politicara, jednog, taj osecaj ne postoji vise..

Ili prosecnog menadzera , sve ove nase nagradjene i izvikane...pa sta davam kazem kad cene lukavstvo , ali je eliminacija ako pustis radnika da izadje pre sa posla jer ima situaciju sa obdanistem i mora da podigne dete...eliminacioni faul u menadzerstvu Srbije..

Nasi menadzeri su za Lidl, za Ikeu, za takve slj firme, dobar profit ali slj....ili za Hemijske industrije, tamo se ne gleda nista ....
hm, mozda Nemce drma nostalgija...mogli su ovde da proizvode trabant...kao da se podsete starih vremena...Srbija je na nivou jednog trabanta, od pre 40 godina

hm, mozda Nemce drma nostalgija...mogli su ovde da proizvode trabant...kao da se podsete starih vremena...Srbija je na nivou jednog trabanta, od pre 40 godina
Ima Nemaca i Nemaca, i Svedjana i Svedjana..
Ovi Nemci daj sta das, oni dolaze svuda i traze jeftinije, pa imamo mi ove motadzije kablova, imamo i Svedjane koji kupe vece kolicine zemlje, tj imamo Ikea...ali nisu to oni vecinski industrijalci...koji izumiru , to se mora reci...jer sve zavisi i od politike..
Meni je zanimljivo kad gledas ili pricas sa inzenjerima i onda ti oni navode imena firmi , ekvivalent Sever Subotica i slicno ali u Nemackoj...
Uvek ti navedu zasto je neka firma poznata iako nama nepoznata..bas kao Sever Subotica...ili Magnohrom...ima vise proizvodjaca, ali dok su postojali drze svoje i ne moze niko da ih makne..

I to se zna , i u servisu....pa ima onih serijala popravke starih bacenih aparata, i sipak su bezvredni iako su baceni i jeftini , ali proseta covek, uzme , ocisti i ispadne sve radi , sve ocuvano , nesto slicno zasto su nemci popularni kod nas...sto im ne truli limarija, sto mogu da voze na bosanskim i srpskim putevima i nisu nezni francuzi ili radim samo dok sam glanc nov italijani...

U ovim zemljama već imaju fabrike:

Germany
United States (e.g. Tuscaloosa, Alabama)
China
Hungary (Kecskemét)
South Africa (East London)
Spain (Vitoria)
India (Pune, etc.)
Malaysia (Pekan)
Thailand (Samut Prakan)
Romania (parts, engine / transmission assembly)
Mexico (joint-venture / assembly)
France (e.g. Hambach)
Argentina (for buses, chassis)
Algeria (for trucks, heavy vehicles)

Tako da mu Poljska dođe 15-ta zemlja u kojoj Mercedes ima svoju proizvodnju.
Da, ali oni prebacuju iz jedne fabrike u drugu zemlju, to nije samo otvoren nov pogon u drugoj zemlji.

Pa to je ono zasto kazem akcionarska drustva ubijaju nemacku , jer za razliku od Srba, Nemci drze vise do domovine....
Ne pricam ja to napamet, nego na osnovu ponasanja njihovih krupnih kapitalista....iako krupan nema onu nasu jajarsku crtu , naravno da je pomalo snob, ali nema onu boli me kita za narod i sve, samo pare da cedim...

Zanimljivo je to iskustvo sa bogatim nemcima, to znaju ove nase radnice u banjama i hotelima...
Nisu da razbacuju pare, nisu da ne ulazu pare, ali nisu ni za to da ne gledaju gde idu pare...
Setite se, Nemacka je oduzela mimo medjunarodnog prava , prve posiljke medicinskog materijala koji su stigli za Svajcarsku ,jer tamo ljudi ne moraju da stede na nabavci i imaju procene kad treba da nabave i imaju veze, pa su imali prispele posiljke maski i svih potrebnih materijala u luci Hamburg pre svih , ukljucujuci pre Nemacke, i to mnogo pre.......i....?
Pa nema da nesto prelazi preko teritorije Nemacke, da treba Nemackoj a da Nemacka to mirno gleda, sve i da krsi bilo koji medjunarodni zakon...
Platice kasnije, ali su oduzeli Svajcarcima sam medicinski materijal....platice kasnije, ebes pare, medicina je tu...
I u obrnutom slucaju , dzabe pare, kad medicina mora da prodje preko tudje teritorije...
Toliko o neutralnosti sa obe strane, naravno Svajcarska ni u WW2 nije ocekivala neutralnost Nemacke, i bilo je tu puno faulova, ali zatvoris oko na jednu stranu i nekako izguras....
pa kako se svabama ondak dogodi jedan Scholz, jedan März, jedna Baerbok, jedna von der Lajen............NESTO MI NE LICE NA PATRIOTE.
i kako to da nemacki krupni kapital , "koji misli na svoj narod", bezpogovorno slusa ove politicke sotone a ne svoj narod ?
Zasto se taj krupni kapital ne suprostavi odlukama ovih politickih zveri, da se otkazu jevtinih ruskih energenata u zamenu za 4 puta skuplje americke energente (isti energenti koje Rusija prodaje americi) i stime spasu ne samo svoje firme vec i nemacki narod zaposlen u njihovim firmama?
Niko nije lud da puca sebi u noge ili da sece granu na kojoj sedi...............osim ako je ucenjen, A UCENJEN JE TAKO STO NECE DOBITI KREDITE ZA DALJE POSLOVANJE....................A KREDITE DAVAJU NEMACKE BANKE KOJE SVOJ BILANS DUGUJU CENTRALNOJ SVETSKOJ BANCI , KOJA JE U POSEDU "BANKHAUS" ROTSCHILD......................INACE, VLASNIK DOLARA OD 15. APRILA 1865......KADA JE UKLONJENA ZADNJA PREPREKA ZA PRELAZAK DOLARA U ROTSCHILDOVE RUKE..............UBISTVO ABRAHAMA LINKOLNA.

Ovo objasnjenje zadovoljava sve koji su iznad IQ30.

Evo kad se kreces medju svabama, vidis da su slomljeni sto se tice drzavnog angazovanja....tj tamo je vojska i NATO sve i nista i ne pokusavaju , tj bND ili kako im se zove sluzba...
Ali kad gledas biznis, tu nimalo ne lice na drzavnu scenu...znaci itekako su patriote, i to prave, ne samo elitizam, pre ce dobiti svaba posao od svakog drugog i to ce da ga moli , iako mu ne treba....klasicna ocekivana slika, dok kod nas sve sto treba da urade je da spuste cene ili vezu na odlozeno cenu za polaganje vozackog i dobili bi domace vozace, ali ne, bolje Ganci , bolje Bushmani , bolje Butanci....slika i prilika Srpske pakosti..ups patriotizma...

Back