MERCEDES

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
11bm1if.jpg

2niy6hw.jpg

260y8ow.jpg

30svwix.jpg

jqoxvk.jpg

24g7hgk.jpg

fjl3r6.jpg

qpmgwn.jpg

2gy839e.jpg

2v1p2f4.jpg

Mercedes SLS AMG predstavljen u Beogradu

2wn7ihz.jpg
[/center]

Kompanija Mercedes-Benz SCG je 18. marta u BelExpo Centru premijerno predstavila sportski automobil SLS AMG.

Novi SLS AMG je nastavak legendarnog Mercedes-Benz modela SL300 iz 1955. godine koji je proglašen i za najbolji sportski automobil 20. veka.

U prisustvu velikog broja uglednih zvanica iz sveta biznisa, politike, javnog života, kompanija je predstavila najekskluzivniji Mercedes-Benz model - SLS AMG, koji je nedavno doživeo svoju svetsku premijeru. Avionska posada, kapetan i putnici aviona ukrcali su se i poleteli u nezaboravno putovanje koje je kompanija Mercedes-Benz priredila za sve zvanice u Belexpo Centru.

Događaj je bio u znaku aviona koji se ukrcava, poleće i nastavlja svoje putovanje uz nastup baletske grupe Dance Plus, originalne muzike Alektik studija, ART Box filharmonije i manekenki Miss Yu koje su na modnom defileu ponele Mercedes-Benz formula 1 kacige.

Ukrcavanje je počelo obraćanjem generalnog direktora kompanije Mercedes-Benz SCG, Andreas Bindera prisutnim gostima i pozivom da se udobno smeste, vežu pojaseve i spreme na poletanje.

U drugom delu prostora BelExpo Centra, let je nastavljen uz izvanredan scenski nastup i nezaboravni doživljaj uz zvuke motora najnovijeg Mercedes-Benz automobila.

"Autoblog"

Pa da bre,obe ruke na volanu nego sta,daleko lakshe da zadrzis kontrolu nad autom kad zadnji deo pocne da poigrava,a dok ti stavis onu desnu ruku na volan ode sve u tri PM,leva ruka tesko da moze da odradi ceo posao.
Uostalom treba da sednes i da probas neki auto sa 200 i vise konja,da mu zabijes gas i da probas da drzis pravac samo sa jednom rukom.

Pa da bre,obe ruke na volanu nego sta,daleko lakshe da zadrzis kontrolu nad autom kad zadnji deo pocne da poigrava,a dok ti stavis onu desnu ruku na volan ode sve u tri PM,leva ruka tesko da moze da odradi ceo posao.
Uostalom treba da sednes i da probas neki auto sa 200 i vise konja,da mu zabijes gas i da probas da drzis pravac samo sa jednom rukom.

pa u tome je i draz sportske voznje, ne?

treci put, ovisi od ukusa.

Ma, iz trece kad ga prebacis u drugu, pun gas, pa zaigra zadnji kraj :cool:

Stvar ukusa, naravno :)
Radi to i automatik, pa još ako ima dupli kickdown....
Dobar automatski menjač nemaju jeftinija vozila i to je pravilo, a poenta automatika je da se vozi potpuno isto kao i manuelac samo bez šaltanja. Sve ono što misliš da ne bi mogao sa automatikom - može, ali ne svaki.
Ameri su doktorirali po tom pitanju, a Evropljani sad kopiraju tehnička rešenja i prinicipe, tako da se sada i na vozilima evropskog porekla mogu naći jako dobri automatici, naravno samo koštaju više.
Ukus je jedno, ali realne potrebe i zahtevi sasvim drugo, i često se medjusobno kose.
Na otvorenom putu ti i ne treba nešto automatik, ali u uslovima gradske vožnje kao što je recimo Beograd u špicevima - ima da se sa običnim našaltaš kao majmun.

Evropljani da kopiraju.. pa ne znam. Mercedesovi automatici su oduvek trajali vecno, ono, ode i karoserija, i motor, i vlasnik, a on salta i dalje :mrgreen: (naravno, ako je ulje redovno menjano, to se podrazumeva). Konkretno W116 je mogao da se i upali na gurku i sa automatikom (nisam probao), a ako se iz nekog razloga ugasi u voznji, sve dok je rucica u D radi servo volana i kocnica.

911s [SK];13290501:
Radi to i automatik, pa još ako ima dupli kickdown....
Dobar automatski menjač nemaju jeftinija vozila i to je pravilo, a poenta automatika je da se vozi potpuno isto kao i manuelac samo bez šaltanja. Sve ono što misliš da ne bi mogao sa automatikom - može, ali ne svaki.
Ameri su doktorirali po tom pitanju, a Evropljani sad kopiraju tehnička rešenja i prinicipe, tako da se sada i na vozilima evropskog porekla mogu naći jako dobri automatici, naravno samo koštaju više.
Ukus je jedno, ali realne potrebe i zahtevi sasvim drugo, i često se medjusobno kose.
Na otvorenom putu ti i ne treba nešto automatik, ali u uslovima gradske vožnje kao što je recimo Beograd u špicevima - ima da se sa običnim našaltaš kao majmun.

Razumem i to. Ali ako imam 750 ks, licno bih voleo manuel, da se JA igram sa menjanjem brzina :)

Vozio sam i automatik audi b4, ne znam koliko ks, i smara. Vozio sam priblizno tome vr6 i bolji osecaj, zbog menjaca. Vozim 4. polako, vratim u 2 i zalepim gas. Razumem ja da i kikdaun moze isto, ali hocu ja to.

Onda je resenje girtronik/tiptronik... po gradu ga stavis u D, a kad hoces da se igras +/-.

Ma nećeš se baš nešto naigrati, jer ćeš izgledati smešno, jednostavno nećeš nikako moći da adekvatno šaltuješ.
@Superbird: mislio sam na ponašanje automatika u vožnji, pogotovo za perfomance vozila.

@Damnjan: Imas ti i na automatskom menjacu opciju da ga rucno ogranicis da ne salta dalje od druge, odnosno trece brzine, sto daje priblizno istu stvar. U svakom slucaju, na autu tipa Impreze automatik nema smisla, dok u S klasi dodje prirodno.

mislim da je stvar u kvachilu i lameli,automatski menjach menja prema obrtajima i ubode ga tacno kad treba,dok ti manuelni nema shanse,verovatno bi auto cimao kao nenormalan sa tolikom snagom.

Back