Међународни суд правде у Хагу 22. јула износи мишљење о Косову

8. октобра 2008. године - Генерална скупштина УН усвојила, већином гласова, захтев Србије да се Међународни суд правде изјасни о легалности једнострано проглашене независности Косова. Српски предлог резолуције подржало је 77 делегата, "против" је гласало шест делегата, односно представници Палауа, Науруа, Микронезије, Маршалских Острва, Албаније и САД.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Kako samo dokazuješ da i pored svega što se tu praviš fini i emancipovan, nisi ništa bolji ni drugačiji od ostatka svog naroda.

zasto bih ja bio drugaciji? ja sam ti jedan prosek. na kosovu ima puno pametnijih i lepsih i demokraticnijih od mene.... ima i losijih, rekoh ja, bas prosecan prosek
da se vratim na post, na osnovu cega tvrdis da je silovana? kako znas da ga nije izazivala, da nije uzivala, da nije sve radjeno sa planom da se uzme alimentacija???

zasto bih ja bio drugaciji? ja sam ti jedan prosek. na kosovu ima puno pametnijih i lepsih i demokraticnijih od mene.... ima i losijih, rekoh ja, bas prosecan prosek
da se vratim na post, na osnovu cega tvrdis da je silovana? kako znas da ga nije izazivala, da nije uzivala, da nije sve radjeno sa planom da se uzme alimentacija???

Ne dao ti Bog da neko tvoje žensko čeljade bude silovano, pa da te upitaju kako znaš da je silovana i da nije uživala.

Zasnovano na čemu? To se zove pravno nasilje. To nije prresuda.

Zamisli, neko siluje neku ženu, i napravi joj dete. Sud kaže: Ona nosi njegovvo dete, to je faktičko stanje, ona je od danas njegova žena. Pa, može li to tako, srećo?
pa ko nas pita Done...i ja kao i ti znamo da to tako ne moze
al Done d a li nas je iko ista pitao

Na kraju krajeva, ljudi, mi nema šta da se brinemo. Nama svaka odluka odgovara. Ako odluče da je Kosovo naše, mi će ga polako ali sigurno vrnemo, a možda prvo polako, a kasnije malo brže...kako god.
Ako vele da nije naše, onda su zaklali vola za kilo mesa. Priče to vaaži samo za Šiptare će moći da okače mačku o rep. Krenuće lančana reakcija širom sveta, što će izaazvati gomilu sukoba i ratova, što će na kraju prouzročiti veliki svetski sukob, a onda eto nama prilike, ako i uvek do sada, da u velikim ratovima vratimo što je naše.

Jadna li vam majka tada, Šiptari! Gde ćete kada vas mi poteramo sa severa do Drača, a Grci sa juga, a Italijani ne budu hteli da vas prihvate.

Плашим се да је ствар далеко сложенија и да нам било каква одлука МСП-а не иде у прилог,барем када се сагледају тренутне околности.
Ако би се догодило у шта сумљам да МСП донесе одлуку у нашу корист она ће бити у домену етике и никога ни на шта неће обавезивати јер јасна је ствар да државе које су признале сецесију неће повући своје раније донесене одлуке.Даље.Битна ствар коју треба да знамо а везана је за (условно речено) враћање јужне српске покрајине је та да се на њој налазе НАТО трупе и да би сваки улазак војске на територију коју контролише НАТО био схваћен као директна претња што по нас може имати катастрофалне последице.Зато је најбоље заложити се за спровођење права која произилазе из резолуције 1244 Ун-а или за то да се НАТО трупе повуку из покрајине.
Што се тиче одлуке која не би била у нашу корист а која би како неки сматрају довела до турбуленција широм света,ни она суштински ништа не би променила.Могуће је да би се разни региони зарад постизања сопствених циљева позивали на њу али ми од тога никакву корист не би имали.А опет треба имати у виду да на све то МСП и међународне институције рачунају и вероватно да имају пан како да све то вешто избегну.
Тако да на крају једнина реална опција представља оно што је у више наврата најављивано а то је нека врста неутралног саветодавног мишљења.

A ima li ih koji, onako privatno, kazu... ,,More, zahebasmo sami sebe... zlatno nam beshe nekad" :mrgreen:

pa ko nas pita Done...i ja kao i ti znamo da to tako ne moze
al Done d a li nas je iko ista pitao

Nisam ja rekao da će neko nešto da nas pita ili da oni neće napraviti to pravno nasilje, samo onda su obrali bostan svi koji imaju svoje "Kosovo" i svoje "Šiptare", jer to znači da međunarodno pravo više ne postoji, da granice nisu nepovredive i garantovane, i da će biti "vozi Miško, dok se ne raspadne"..

Nisam ja rekao da će neko nešto da nas pita ili da oni neće napraviti to pravno nasilje, samo onda su obrali bostan svi koji imaju svoje "Kosovo" i svoje "Šiptare", jer to znači da međunarodno pravo više ne postoji, da granice nisu nepovredive i garantovane, i da će biti "vozi Miško, dok se ne raspadne"..

to da ce drugi da se ugledaju na kosovo je jedna uteha kojom neki srbi samozavaravaju sebe. navedi jedan jedini primer da ce neko traziti odcepljenje, i da ga mozda moze dobiti pozivajuci se na slucaj kosovo. jedan jedini.

Mislim da je Rusija pogrijesila sto je anektirala Juznu Osetiju i Abhaziju.Da nisu to ucinili oni bi mozda bili jos vise zaintersirani za Kosovo.Ovako Rusi se nikada nece povuci iz te dvije pokrajine koje su pripadale Gruziji i trazit ce od svojih saveznika da priznaju Abhaziju i Juznu Osetiju.
Mislim da je to bio mamac u kome su se ulovili Rusi i koji sada ne mogu pomoci Srbiji.Isto tako se nadao Iran da ce mu Rusija pomoci ali preovladali su drugi interesi.

Ako Medjunarodni Sud Pravde dosudi na strani Kosova onda se u srbiji trebaju pod hitno raspisati novi izbori u kome bi narod glasao i odlucio se za patriote.Mislim da je bila u pravu Angela Merkel kad je rekla da nema vise prosirenja EUa.

pa...da li su obrali bostan..to nisam bas sigurna..jer ce ovo proglasiti presedanom..i nece dozvoliti jos negde tako nesto dok ne budu utvrdili svoj interes...a kad budu jos negde utvrdili svoj interes desice se isto kao i nama...pravno nasilje..prosto...jaci tlaci...jedino sto me tesi je da su sva velika carstva propala...pa i ovo ce.... zao mi sto to necu doziveti...:think: ko zna...mozda i hocu
u svakom slucaju u zakljucak suda su se umesali svi..a narocito oni kojima je stalo da se sve ovo provuce ....a to da ce te zemlje imati probelema sto su priznale tipa USA Engleska Francuska.....koje probleme....ma vec rekoh...pojeo vuk magarca
U citavoj prici Albanci treba da s epitaju...dokle ce biti neciji interes..i Bin Laden ima je bio interes...oni su ga stvorili...i kad im vise nije bio interes...pustili su ga niz vodu
to ce se isto desiti i Albancima...zato je bitno da zakljucak bude takav..da kad ih puste niz vodu...mi dodjemo na izvor:D

to da ce drugi da se ugledaju na kosovo je jedna uteha kojom neki srbi samozavaravaju sebe. navedi jedan jedini primer da ce neko traziti odcepljenje, i da ga mozda moze dobiti pozivajuci se na slucaj kosovo. jedan jedini.

O, pa ima mnogo primeraa, i to onih u kojima oni koji tzraže nezavisnost imaju više prava nego vi, jer su stariji i autohtoniji na prostorima na kojima žive, i jer nemaju rezervnu državu. Baski, Kurdi, Škoti, itd. a ima i onih koji imaju državu, ali kojima je okupiran deo njihove države, npr. Severna Irska, Foklandi...

Mali podsetnik :whistling:

"Признавање независности Јужне Осетије и Абхазије је у укупном договору са међународним правом", рекао је руски председник Дмитриј Медведев. Он је рекао да је сваки случај признавања је посебан....''

Back