Hriscanin.Hriscanin
Poznat
- Poruka
- 8.529
Katolicka crkva je ista kao i ostale hriscanske crkve. I ne moze se o njoj pricati kao da je ona kriva za sve zlo.
Crkva je institucija u kojoj rade ljudi. Ima nas svakakvih, i ne moze se vecini suditi zbog pojedinaca.
Radila je lose stvari, ali su mislili da rade dobro. Takav je bio mentalitet.
Katolicka crkva uci isto sto uci i pravoslavna, i protestantska, itd..
I ne moze se danas porediti katolicka crkva sa onim pre.
Jer ako mislite da su popovi losi ljudi, onda nemam reci. Svi su oni tamo zbog boga. I veruju da rade dobro(a i rade).
Neke crkve imaju pogrešna učenja, među njima i katolička i pravoslavna, za protestanske znam samo za mormone(da nisu kako treba-ne psihicki

Pravoslavci imaju svece...pogrešno je... i idolopoklonstvo ikone svetaca...
katolici mole se Bogorodici u mesto Bogu, i (neki ne svi) smatraju papu za Hristovog zamenika...i celibat? gde je to u Bibliji? pise samo da se cuvamo do braka.
Mormoni ne znam detealje...
Ja ne kažem, znam iz iskustva da u svim denominacija ima pravih vernika...uostalom zar ne pisše da će pred Gospodom stajti iz svih naroda i svih jezika i da će Ga slaviti?
Imaš dobrih sveštenika, ali ima i onih koji nisu tako dobri. A najveći problem je što svi slepo veruju a ne uzmu da čitaju Bibliju...
Jesu, i oni koji su osuđeni zbog pedofilije.
I mene zanima...
Odakle im ideja za celibat? U Bibliji pise da se cuvamo do braka, a ne da celibarimo... ili sam nesto propustio?
Posto bi ti veroučitelji, sveštenici trebali dabudu čisti, onda su oni mislili da je nečisto polno oćiti u braku, a lepo piše da je to blagodat od Boga i da se iz ljubavi stvori novi život...