Masoni, Templari, Rotarijanci

Aj da pocnemo
Kao prvo nije mi jasno sto se tolko bavite rotarijancima,po meni oni su bogati,debeli i stari ljudi(uglavnom) koji su napravili klub da bi mogli da na miru da igraju sah,razmenjuju veze,i da ne moraju da dolaze u kontakt sa obicnim ljudima.
Cudo niko nije pomenuo jugoslovensku lozu i stvaranje kraljevine Sxs umesto velike Srbija
Templare nije osnovao vatikan kako neko rece vec Jerusalimski kralj na nagovor Huga de Payna(tako nekako,mrzi me da trazim kako mu je ime),koji od vec pomenutog viteza i jos devet saborca(kolko ih je bilo u pocetku) naraslo za veoma kratko vreme na vojni hriscanski red koji je brojao na hiljade vitezova.
Pitanje:Gde je nestalo blago templara?
Molim vas malo vise o Masonima,Templarima i ostalim tajnim organizacijama u zemlji Srbiji
Pitanje:Da li neko zna da li u Parizu postoji gradjevina Montfason(ili slicno ako ima nek postani i neku sliku)
A sto toliko malo pominjete Katare posebno njihovo utvrdjenje Monsegur?
A sta kazete na pricu da je Hrist stvarno vaskrso i da templari(pravi templari) ne cuvaju njegove potomke vec njega(jer on poseduje svetu krv )(prema bibliji mnogi "ljudi" su ziveli po hiljadu godina)
Za sve vas koji cete se zapitati sto vatikan krije tajne vezane za Hrist ,u jevandjelju po Tomi Hrist je propagirao da vam ne treba gradjevina(crkva) da bi ste se molili Bogu vec se bogu mozete moliti i na sred livade jer se Bog ne nalazi na samo jednom mestu vec je sveprisutan.
Ne razumem ni zasto su neki na forumu protiv magije jer ako podjemo da je Bog stvorio svet i sve na njemu zasto tvrdite da je djavo a ne Bog stvorio magiju.
Sto se tice pentagrama,petokrake i slicnih simbola dok se nisu pojavili satanisti ti simboli su bili poznati samo po dobru,kao sto je svastika u germanskoj mitologiji predstavljala blagostanje,srecu sve dok nisu dosli nacisti i svastika postala simbol za najvece zlo.
A odgovor sta ce na nasoj zastavi petokraka odgovor je jednostavan:mala rusija i dve pravoslavne zemlje jednim udarcem

23.gif
16.gif

21.gif
5.gif

Misho, ti si postavio pitanje sta ko misli o tim tajnim drustvima. MIslim da nije fer da kritikujes nekoga sto ti je na pitanje dao bilo kakav odgovr. I slozices se da je bilo kakav odgovor bolji od nikakvog odgovora.
Sto se tice predavanja, koje sam slusao te veceri, ono je (kako mi je objasnjeno) zakazana mnogo ranije i to je potpuno normalno da se radi i da su teme veoma razlicite. Te predavace pozivaju clanovi kluba da govore o stvarima za koje su zainteresovani. POznato mi je da je to velika cast za predavaca i da s to uvek stavlja u profesionalni CW, jer sam to vidjao u CW.
Sto se tice onoga da nije dobro otkrivati neciju e mail adresu, jas sam danas poslao pismo tom gospodinu i rekao sam da sam na forumu dao njegovu adresu i da li se on slaze sa tim a on mi je odgovorio da je to sasvim u redu i da cce se potruditi da se ukljuci ovaj forum da bi i tebi Misho dao odogovore koje si trazio. I nisam Templar, jer je to ime vec zauzeto na forumu a za godine i sam znas sta znace, napisao sam ti odakle su dosle.

Ne znam da li se slucajnosti dogadjaju bez namere li s'njome,ali igrom slucaja odkada se ukljucih u ovaj forum neko klupko je pocelo da se odmotava.Posto igrom slucaja radim za jednu organizaciju NECAT koja se bavi pomoci dece u Nikaragvi(grad Leon) i vec godinu dana funkcionise projekat posleskolske aktivnosti ,biblioteka koja uz pomoc ucitelja ,zaposlenih sa nase strane ,uce 65 dece takodje matematiku kao i jezik.Najvazniji deo ovog projekta je da se deca sklone sa ulice ,posto je to veliki problem tamo.Novac koji dobavljamo dolazi od raznih organizacija koje su voljne da pomognu.Danas smo pozvani od strane jednog clana Rotary cluba u mestu gde zivim da projekat prestavimo tom klubu( u vidu predavanja) kako bi nam pomogli u nastavku ovog projektta.Pa kada se to bude dogodilo ispricacu vam kako sve to funkcionise.

ZA VAGRANTA-a:
Pozdrav
mislim da nisi dovoljno pazljivo procitao ovu temu tj od pocetka, dotakli smo se rotary jer smo o njima malo pricali...
Tacno je za kraljevinu SHS pogotovo krfska deklaracija ...
Ig de Pejen jeste prvi veliki majstor reda templara siromasnih Hristovih vitezova medjutim pored ovog reda postoje i red vitezova Sv. Jovana ili Hospitalci poznatiji kao malteski vitezovi, red tevtonskih vitezova ili tevtonci
Pored Ig de Pejena treba pomenuti i Godfrija Bujonskog , kazes nije Vatikan prvo i osnovno templari ili hramovnici jesu HRISCANSKO MONASKO VITESKI RED koji je uz Blagoslov Pape i osnovan...
Slazem se sa tobom u vezi magije i simbola...
Sta te zanima u vezi Jugoslovesnkih loza ili loza na ovim prostorima?
Vidim da si procitao knjige Sveti gral i da Vincijev kod :)

Knjige nisam procitao najverovatnije ni necu.
Ali ja koliko znam od svih tih redova prvi su osnovani Templari,a posle ukidanja reda pojavili su se ostali redovi.
U to vreme nisi mogao da prdnes a da to ne odobri vatikan.
Zanimaju me ostaci Templara na ovim prostorima(srednjevekovnih) kao i ostalih tajnih udruzenja,posebno van Beograda

Posovana gospodo, vidim u poruci iznad da postoje dva sajta www i to neke grupacije koja sebe zove templari, i neki koji su se nazvali masoni.

Sa punomo odgovornoscu , obzirom da su mi poznati likovi koji se nalaze u tim udruzenjima gradjana tvrdim da su oni samo klasicni prevaranti i to iz razloga sledeceg

Masoni:

-pogledajte na sajtu rubriku Priznanja - nema nista, njih niko ne priznaje ili ako ih i neko priznaje to je takodje neka ne regularna grupacija u inostransktvu koja nema prijem tamo gde se prijem i vrsi u REGULARNOJ LOZI>

- templari imaju samo jedan problem, nisu rekli koje su religijske provijencije. Pa ako mogu da budu pravoslavni templari onda mogu i nacionalci da budu masoni. Pa kako pobogu ljudi u nacionalnoj lozi srba i crnogoraca moze da bude neki hrvat ili turcin a da ne pricamo o protestantu.
LJudi nemojte da se dovodite u zabludu. Oni samo hoce od ljudi da dobiju neku paru prilikom ucljanjenja i onda shvatite da je to ne priznato da nemate nikakvu mogucnost u svetu da pridjete i upoznate ljude.
Dakle ako va interesuje prava stvar odnosno ono sto je svetski priznato izvolite

REGULARNA VELIKA LOZA JUGOSLAVIJA imaju ljudi lepo sajt sa svetskim priznanjima i objasnjenjima.
A templari, ma dajte molim vas pa oni neznaju ni gramatiku latinskog jezika,

napisali su non nobis Domine sed nomini tuo da gloriam a to nije tacno vec treba da pise kako to i stoji u osnovnim kodifikacijama na kojima sam slucajno odbranio rad na faksu u Oxfordu

Non nobis, non nobis Domine, sed nominim tuA da gloriam. Jedno slovo ali za one koji se bave ovom tematikom to je kao planina veliko. TAko da se sa ovom ekipom penzosa i gubitnika ne hvatate u kolo. TE price nemaju nikakvu validnost i vrednost u svetu TA je prica nastavila da zivi u redu Regularne masonerije, drevnih i prihvacenih slobodnih zidara. a ako im se to toliko svidja pa neka se svojim radom i trudom i zadooljstvom kvalifikuju da budu dobri ljudi na dobrom glasu i neka izvole.

Apsolutno je tacno sto ste naveli (Abraham Linkoln) jedina priznata i regularna loza u nas je RVLJ ili REGULARNA VELIKA LOZA JUGOSLAVIJA koja je nastavila kontinuitet i tradiciju slobodnog zidarstva ,medjutim pored nje postoji i VNLJ koja gaji drugi ritus i koja ne ulazi u medjunarodni sistem masonerije i kao takva je ne priznata i neregularna...
Na zalost postoje ljudi samozvani koji su skloni samoreklamiranju i tako svesno obmanjuju javnost pojavljujuci se na medijima, to pravi masoni nikada ne bi ucinili na takav nacin...
Apsolutno je tacno i potpuno se slazem sa vasom konstatacijom u vezi templarskog reda medjutim treba napomenuti da ovo podrucje ima kroz istoriju veza za ovim viteskim redom, ako zelite da konkretno preciziram na sta to mislim tacno mozete me kontaktirati emailom pa cu Vam pojasniti...
Pozdrav

zoricanis:
A ko su bili KATARI?

Kao i bogumili na našim prostorima, katari su bili gnostici u Francuskoj (mislim, istočnoj). Čak neki tvrde da su postojali kontakti izmedju bogumila i katara. Verovali su u Hrista, ali na potpuno različit način od zvanične vere. Priznavali su i odbačena jevandjelja a ova 'priznata' su tumačili na drugi način. Nisu verovali da je Crkva veza izmedju čoveka i Boga, nego su smatrali da svako ispred njega stoji sam za sebe. Čak nisam ni siguran da su imali crkvene zgrade. Sveštenici nisu postojali. I naravno, Papa to nije mogao da toleriše. Mislim da je nakon I ili II krstaškog rata poslao nekog vojskovodju na njih. Nestali su kao i bogumili. Danas žive kroz rozenkrojcere i templare.

Groucho_Marx:
Kao i bogumili na našim prostorima, katari su bili gnostici u Francuskoj (mislim, istočnoj). Čak neki tvrde da su postojali kontakti izmedju bogumila i katara. Verovali su u Hrista, ali na potpuno različit način od zvanične vere. Priznavali su i odbačena jevandjelja a ova 'priznata' su tumačili na drugi način. Nisu verovali da je Crkva veza izmedju čoveka i Boga, nego su smatrali da svako ispred njega stoji sam za sebe. Čak nisam ni siguran da su imali crkvene zgrade. Sveštenici nisu postojali. I naravno, Papa to nije mogao da toleriše. Mislim da je nakon I ili II krstaškog rata poslao nekog vojskovodju na njih. Nestali su kao i bogumili. Danas žive kroz rozenkrojcere i templare.

Gruco, imao sam na Politici prilicno posecen topic o okultnim drustvima i toj problematici vezanoj za danasnju svetsku politiku. Samo vrlo kratko da ti kazem da su katari bili jeretici i jako puno ih je bilo homosa. Postoje grafike na kojima se vidi konj koga jasu dva jahaca, cvrsto priljubljena jedan uz drugoga. E sad imas i mitsku zmiju Kundalini koja kad im udje, otvara cakru i trece oko na celu te oni postaju jako bistrog uma. :lol:

Znaci BL je u pravu za neke stvari katari=jeres.

Бл:
Ша има СРБИНЕ ???
Јел видиш ти шта пишу фрикови

A jel se ti secas brate kad je bila tema "Okultna drustva i Svetska Politika" sta je TAMO bilo? Niko nista nije verovao, sve si morao da crtas i objasnjavas, pa i onda su neki sumnjicavo vrteli glavom. Sreca da u Srbiji ima ljudi koji proucavaju istoriju i stvari realno sagledavaju bez da idu na onu ili ovu stranu.

marlon:
Gruco, imao sam na Politici prilicno posecen topic o okultnim drustvima i toj problematici vezanoj za danasnju svetsku politiku. Samo vrlo kratko da ti kazem da su katari bili jeretici i jako puno ih je bilo homosa. Postoje grafike na kojima se vidi konj koga jasu dva jahaca, cvrsto priljubljena jedan uz drugoga. E sad imas i mitsku zmiju Kundalini koja kad im udje, otvara cakru i trece oko na celu te oni postaju jako bistrog uma. :lol:

Znaci BL je u pravu za neke stvari katari=jeres.

Ne razumem. Pa naravno da su bili jeretici. Siguran sam da ih je Papa i zvanično proglasio za takve. A što, jel loše biti jeretik od katoličke crkve :)
A ove priče - 'jako puno homosa', 'mitskoj zmiji Kundalini' (u Francuskoj :roll: ), prihvatiću s rezervom...

Groucho_Marx:
Ne razumem. Pa naravno da su bili jeretici. Siguran sam da ih je Papa i zvanično proglasio za takve. A što, jel loše biti jeretik od katoličke crkve :)
A ove priče - 'jako puno homosa', 'mitskoj zmiji Kundalini' (u Francuskoj :roll: ), prihvatiću s rezervom...

Prihvati brate kako hoces, pronadji na netu malo kako su izgledali, sta su najvise voleli da rade, kako su prilepljeni bili na konju...to im je bio simbol...jedan konj-dva jahaca. Nema prevare, nema laganja. :lol:

Back