Masoni, Templari, Rotarijanci

bie:
ne !sa ateizmom se ne slazhem,jer i sami zakoni fizike tvdre da ni iz chega ne mozhe nastati neshto,tj.samim tim odbacujem Darvinovu teoriju evolucije i tvrdim da je postojao kreator svega.A sad da li je to Buda,Vishna,Jahva,Bog ili Alah..?Svi imaju jednu istu karakteristiku..:Tvrdimo (ljudi)Da su kreatori sveta...

E vidis ja mislim da je ipak bilo necega korisnog. To nam je (bar nekima) pomoglo da sagledaju religije sa stanovista objektivnosti a ne da gledaju jednostrano i slepo prate religiju u kojoj su rodjeni ili je stekli u ranim godinama svoga zivota.
Ovako je ljudima data mogucnost da, ako zele, prihvate religiju koju oni smatraju najblizu nekom svom shvatanju realnosti. NAravno treba im pruziti mogucnost da biraju i da se svestrano obrazuju i informisu ako to zele. Zar ne
Sto se tice Masonerije, prilikom stupanja u 'bratstvo' zabranjeno je kandidata pitati kojoj veri ili politickoj partiji pripada. Na tu temu se unutra nikada ne sme raspravljati niti potezati pitanje. Svi oni prihvataju postojanje jednog 'uzvisenog bica', 'tvorca univerzuma' ili sl. koje je stvorilo sve. Ne nazivaju ga niti jednim imenom koje koriste svetske religije. Tako da smatram da su oni ovakvim nacinom razmisljanja otisli nesto dalje. Ispravite me ako gresim

Ateisti hm to su verovatno ovi sto veruju da je covek nastao od majmuna...
Sto se religija tice a ovde se provlaci i ta tema citiracu reci koje sam napisao na nekoj drugoj temi
"Vekovima su cinjena razna krvoprolica u ratovi svesno zloupotrebljavajuci svoju veru cineci tako najmonstruznija nedela. MANIPULACIJA i to svesna, to nije prisutno samo u Hriscanskoj religiji vec i u ostalim religijama dakle ljudska svest tj nesvest je problem.
Sv Jovan Krstitelj, Isus Hrist, Buda, Enoh, Muhamed, Kvecalkoatla, Padmasambave, Mojsije... oni su dali svetu Luch-Svetlost oni su Pomazani, Posveceni i Prosvetljeni postujmo ih kao ucitelje Sveta ne cinimo zlo i mrznju-netrpeljivost u njihova imena, sledimo njihov put i neka bude Svetlosti..."
Apsolutno je tacno ovo sto je receno a tice se odnosa masona i religije odnosno politicke pripadnosti dakle o tome se unutar loza ne govori...
U tom kontekstu navescu reci Velikog Njegosa "Brat je mio ma koje vere bio"...
Bog je jedan ma kako ga mi oslovljavali , Vrhovni neimar svih univerzuma ili svih svetova...
Ovim ne zelim da dovedem u vezu masoneriju kao religiju daleko od toga ,dakle to nije religija vec jedan nacin zivota ,filosofija zivota, duhovna radionica...

Misha :.:
Kada je covek slep tesko se snalazi u prostoru dakle opazajna moc je smanjena jedno culo manje potreban mu je neko ko ce ga prevesti preko ulice, tako isto i kod naseg sagovornika BL-a covek zaslepljen da ne kazem slep uvek neko mora da mu pomogne u njegovom snalazenju evo sutra recimo Pravoslavni Velikodostojnici mogu da proglase automobil satanistickom tvorevinom ajde vise da se ne vozimo jer po BL-u ako mu tako kazu onda je to tako...
Наравно, шта каже Синод и Васељенски Сабор то је закон
episkop2qi.gif

Vagrant:
Za BL-a
Na forumu se vidi da ti je stvarno stalo do Srbije i Pravoslavlja a shvatio sam da si clan Obraza pa me zanima kako branite ove nase zemlje
Ја сам задужен за западну СРБИЈУ(РС,РСК) ми солидно радимо посао, координишемо са неколико СРБСКИХ ОРАГНИЗАЦИЈА У Р.С и РСК, знам још за БРАТЈУ НА КиМ они на мосту држе стражу и раде на одбрани Косовке Митровице, занам и да су Браћа из БГ,НС и НИША ишли на КиМ за време мартосвског насиља да бране СРБИЈУ У Кос.Митровици, а не као неки.

Evo nesto o Teutoncima ako vas interesuje(mrzi me da prevodim)

The Teutonic Order

The Hospital of the Teutonic Knights was founded in 1190 during the Third Crusade by pilgrims who came from Bremen and Lubeck in Germany. Its goal was to take care of the sick and poor German pilgrims and Crusaders. The Hospital was approved by Pope Celestin III in 1192.

The Teutonic Knights were then confirmed as a Military Order in 1198 in the House of the Templars in Acre. The new German Order took the Templar Order as a model. Pope Innocent III gave them the articles of the Rule of the Templars as guidelines for their religious and military life.

In fact the initial creation of the Hospital of the Teutonic Knights was sollicited by the Templar Grand Master Gerard de Riderfort. Except during the Frederick II incident, the Teutonic and Templar Orders remained close allies. So close in fact that during the Templar trial, the bishops of Livonia who were the enemies of the Teutonic Knights, tried to equate them with the Templars and denounced them to Clement V. There was no Philippe the Fair in Eastern Europe however and the Pope had enough to do with one trial; so the Order of the Teutonic Knights survived...
These knights wore the same white cloak as the Templars, with a black cross which inspired the Prussian Iron Cross. Their banner was white, with the black cross with a more ornate gold cross within and a figure of the Blessed Mary in the centre. (sometime a shield with an eagle instead).

The Teutonic 'crusades' in the Baltic, against the original Prussians and the Livs, were brutal affairs. The Teutons seemed more interested in enslaving the pagan peoples of these wooded lands than converting them, and after conquering Prussian and becoming masters of the lucrative local amber trade, they virtually wiped out the original inhabitants.

The Teutonic Order lost its reason for existence after the Livs converted to Christianity in 1386. It dwindled in influence following its defeat by the Polish and other Slavs at Tannenberg in 1410. The Teutonic knights eventually split. One half embraced Lutheran doctrines and disbanded itsef.

MrCool:
Koja je to loza!?
Ovako mnogo generealizujes stvari i ljudi mogu pogresno da svate koja je loza u pitanju. Zato te pitam da nam kazes pun naziv te loze
Na prvoj Godisnjoj Skupstini, odrzanoj 9. 6. 1919. godine u Zagrebu, stvorena je Velika Loza Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca "Jugoslavija", kada je usvojena i privremena Konstitucija i izabran Veliki Majstor - Djordje Vajfert i Veliki Sekretar - Jovan Aleksijevic.
Ta loza( ako gresim ispravi me)

Vagrant:
Na prvoj Godisnjoj Skupstini, odrzanoj 9. 6. 1919. godine u Zagrebu, stvorena je Velika Loza Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca "Jugoslavija", kada je usvojena i privremena Konstitucija i izabran Veliki Majstor - Djordje Vajfert i Veliki Sekretar - Jovan Aleksijevic.
Ta loza( ako gresim ispravi me)

Hehehe...pa dobro. A sta nam je ona zlo nanela!?
Znas li ti kako je i zasto vajfert postao mason. Kada je iniciran, uzdignut itd?
tztztz

MrCool:
Hehehe...pa dobro. A sta nam je ona zlo nanela!?
Znas li ti kako je i zasto vajfert postao mason. Kada je iniciran, uzdignut itd?
tztztz
kolko puta treba da kazem stvarajuci jugoslaviju umesto velike Srbije(najverovatnije iz dobrih namera) unistili su nam buducnost,kao i svojim potomcima zato sto im je kasnije komunizam sve oduzeo.Ja ne kazem da su oni zlocinci ili kriminalci kazem samo da su se zeznuli kada su stvarali drzavu za koju su svi u evropi smatrali losom idejom.
Znas li ti kako je i zasto Vajfert postao mason. Kada je iniciran, uzdignut itd? Zasto,rekoh da me ova tema zanima zato ne pametuj vec pisi pisi pisi?

Vagrant:
kolko puta treba da kazem stvarajuci jugoslaviju umesto velike Srbije(najverovatnije iz dobrih namera) unistili su nam buducnost,kao i svojim potomcima zato sto im je kasnije komunizam sve oduzeo.Ja ne kazem da su oni zlocinci ili kriminalci kazem samo da su se zeznuli kada su stvarali drzavu za koju su svi u evropi smatrali losom idejom.
Znas li ti kako je i zasto Vajfert postao mason. Kada je iniciran, uzdignut itd? Zasto,rekoh da me ova tema zanima zato ne pametuj vec pisi pisi pisi?

Vajfert je pozvan u Masoneriju zbog svojih dela koja je tokom zivota cinio. Malo je poznato koliki je on dobrotvor bio i koliko je ucinio za Sbiju i njen narod. Iniciran je 1890 i jako je brzo dosao do stepena majstora, zahvaljujuci tome kako je vodio svoj zivot, a vodio ga je vise negodostojan jednog masona. O njegovom zivotnom putu znam i imam jako puno materijala ali me zaista mrzi da sve kucam.
Tacno je da je on bio prvi veliki majstor VLSHS-Jugosalvija (kasnije (1929) preimenovana u VLJ) osnovane navedenog datuma. Zamenik mu je bio hrvat Adolf Mihalic.

Prestani da napadas i da trazis da ti se pise jer ne mozes sve da znas!

Tacno Vajfert je bio veliki mecena i dobrotvor, na zalost lose su mu vratili otimajuci se oko njegove preostale imovine...Toliko je bilo fondova, fondacija i raznih udruzenja koje su formirane od strane masona , upravo one imale su samo dobrotvorni i mecenatski karakter tako da prica o tome kako je neka po tvom misljenju "Velika loza" imala neko negativno dejstvo je svojevrsni nonsens!!!
Pogledaj samo danasnje novcanice tj ko se nalazi na njima pa se nadam da ce ti nesto biti jasnije jer je to najmanje sto mozemo da ucinimo za takve ljudske velicine kako ne bi pali u zaborav...
Inace malo je onih koji to znaju ali danasnja pivara BIP je njegova pivara koja mu je takodje nasilno oduzeta, industrijalac, guverner, pionir masosntva...
Veoma bitna godina je bila 1891god za srpske masone gde je ponovo Djordje Vajfert bio jedan od najzasluznijih po tom pitanju... Poreklom je Nemac ali kako je govorio dusom je Srbin rodjen je 1850 god. takodje je zasluzan i za stavljanje u funkciju danasnje "kovnice novca" kod hipodroma, zasluzan za otvaranje borskog rudnika, zaista jedan neverovatan i sjajan covek hm da kazem u svom zivotu bio je i bogat i siromasan zaista je puno delio da kazem narodu i mnogim i danas poznatim ustanovama na zalost nije imao potomstvo umro je u 87-oj godini zivota...
Ovo je sturo i grubo napisano o Vajfertu tj onoga cega sam mogao da se setim ovako iz glave o njemu, tako da nije u redu da takvu veliku licnost vezujes za neke radnje koje su bile usmerene protiv kako ti kazes Srba... Procitaj malo o takvom nasem velikanu ,steta je sto nema vise tako sposobnih ,snalazljivih i dobrocinih ljudi a sigurno Vajfert je bio jedan od njih ako ne i jedan od najvecih...
Pozdrav Vagrant!!!

Vi ljudi stvarno niste normalni,ja nikad nisam rekao da je Vajfert ili ostali Srpski masoni iz tog vremena zao covek koji je namerno hteo da nas unisti.Ja njega kao i Rajsa kao i jos nekolicinu smatram za najvece prijatelje Srba u istoriji,koji su Srbiji mnogo pomogli a nisu morali.I ja bi voleo da takvih ljudi danas ima vise.Ali ne mozes da sporis da su stvaranjem jugoslavije masoni zeznuli svoje potomke kao i nas jer su stvarajuci jugoslaviju dozvolili da komunizam udje u ovu zemlju i tako nazionalizuje i pokrade sto imovinu bogatih,sto onih sa sela koji su imali preko deset hektara,sto crkve.
Ti ocigledno ne shvatas sta ja hocu da kazem.
Ako ovaj podforum ne sluzi da bi se nesto naucilo ja stvarno nerazumem zasta sluzi

Vagrant:
Vi ljudi stvarno niste normalni,ja nikad nisam rekao da je Vajfert ili ostali Srpski masoni iz tog vremena zao covek koji je namerno hteo da nas unisti.Ja njega kao i Rajsa kao i jos nekolicinu smatram za najvece prijatelje Srba u istoriji,koji su Srbiji mnogo pomogli a nisu morali.I ja bi voleo da takvih ljudi danas ima vise.Ali ne mozes da sporis da su stvaranjem jugoslavije masoni zeznuli svoje potomke kao i nas jer su stvarajuci jugoslaviju dozvolili da komunizam udje u ovu zemlju i tako nazionalizuje i pokrade sto imovinu bogatih,sto onih sa sela koji su imali preko deset hektara,sto crkve.
Ti ocigledno ne shvatas sta ja hocu da kazem.
Ako ovaj podforum ne sluzi da bi se nesto naucilo ja stvarno nerazumem zasta sluzi

Niko tebi ne zamera to sto kazes...ali oni su imali najbolje namere i mislili su da je vecina ljudi poput njih. Nazalost ispostavilo se da je vise extremista i bagre pa je zemlja propala. Da je samo malo vise ljudi bilo ili da jeste i da raazmislja na nacin na koji masoni razmisljaju - Srbija bi bila najveca sila u Evropi. Veruj mi

Poptuno se slazem sa MRCOOL-om dodao bi samo da tadasnja geopoliticka karta i poredak u Evropi nije nam isao na ruku Italija, Nemacja, SSSR... Na zalost u tadasnjoj Jugoslaviji imali su jaka uporista extremisticka i nacionalisticka tako da je to uzrok svih nedaca a ne pomenuta loza koja je imala najbolje namere. Pogledajte samo danasnju situaciju gde svi teze ujedinjavanju evropska unija je najbolji primer za moje reci...

MrCool:
Niko tebi ne zamera to sto kazes...ali oni su imali najbolje namere i mislili su da je vecina ljudi poput njih. Nazalost ispostavilo se da je vise extremista i bagre pa je zemlja propala. Da je samo malo vise ljudi bilo ili da jeste i da raazmislja na nacin na koji masoni razmisljaju - Srbija bi bila najveca sila u Evropi. Veruj mi
I ja sam rekao da su imali najbolje namere.
Ne znam da li si slucajno napravio gresku ali si napisao da bi Srbija (a ne jugoslavija) bila jedna od vodecih sila u evropi

Back