Masoni, Templari, Rotarijanci

НАЈБЛИЖИ ПРАВОСЛАВЦИМА СУ ЈЕРМЕНИ И КОПТИ, али то не мења чињеницу да су Јеретици..
За оне који нису упућени разлог томе је што верују само у БОЖАНСКУ природу ИСУСА ХРИСТА

A sta je u stvari SanGraal to danas niko sa sigurnoscu ne moze da kaze, pa cak ni cuvena trojka koja je napisala "Svetu krv-Sveti gral"...doduse rekose izmedju redova ali i oni nesto nisu ubedjeni u to. Sad da je Pierre Plantard recitiji...e to bi menjalo na stvari, mogli bi da ga pitamo, ovako ***** :lol:

zoricanis:
A koja je uloga Merovinske loze u celoj ovoj prici?

Merovinska dinastija je bila vladajuca loza Francuske, nasilno je zbacena u devetom veku sa prestola. Smatra se da ta dinastija nosi Hristovu krv sto znaci da Hrist ima svoje potomke upravo ta cinjenica da Hrist ima potomke predstavlja i Sveti graal!! Legenda o peharu koja nosi Isusovu krv je upravo ova tajna. Legenda o peharu iz koje je Isus pio vino izmisljena je negde u desetmo veku...
Inace tajno udruzenje "Sionski priorat" jeste organizacija koja imka za cilj da vrati ovu dinastiju na vlast....

Misha :.:
Merovinska dinastija je bila vladajuca loza Francuske, nasilno je zbacena u devetom veku sa prestola. Smatra se da ta dinastija nosi Hristovu krv sto znaci da Hrist ima svoje potomke upravo ta cinjenica da Hrist ima potomke predstavlja i Sveti graal!! Legenda o peharu koja nosi Isusovu krv je upravo ova tajna. Legenda o peharu iz koje je Isus pio vino izmisljena je negde u desetmo veku...
Inace tajno udruzenje "Sionski priorat" jeste organizacija koja imka za cilj da vrati ovu dinastiju na vlast....
A zar Sionski priorat nije isto sto i Masoni?

Da postoje spisi sa Mrtvog mora ili spisi iz Num Hamadija... to su gnosticki spisi i gnosticka jevandjelja koja govore drugacije od nama poznatih hriscanskih interpretacija postojecih velikih hriscanskih religija... Ne, Sionski priorat nije isto sto i masoni dakle postoji razlika...

Misha :.:
Apsolutno je tacno sto ste naveli (Abraham Linkoln) jedina priznata i regularna loza u nas je RVLJ ili REGULARNA VELIKA LOZA JUGOSLAVIJA koja je nastavila kontinuitet i tradiciju slobodnog zidarstva ,medjutim pored nje postoji i VNLJ koja gaji drugi ritus i koja ne ulazi u medjunarodni sistem masonerije i kao takva je ne priznata i neregularna...
Na zalost postoje ljudi samozvani koji su skloni samoreklamiranju i tako svesno obmanjuju javnost pojavljujuci se na medijima, to pravi masoni nikada ne bi ucinili na takav nacin...
Apsolutno je tacno i potpuno se slazem sa vasom konstatacijom u vezi templarskog reda medjutim treba napomenuti da ovo podrucje ima kroz istoriju veza za ovim viteskim redom, ako zelite da konkretno preciziram na sta to mislim tacno mozete me kontaktirati emailom pa cu Vam pojasniti...
Pozdrav

Samo da pojasnim jednu stvar. Iako deluje pretenciozno ali onaj nesrecnik od umisljenog americkog generala koji je osnovao udruzenje postovalaca drski od motike i haljina od cica nije razumeo da se u americkoj vojn oj skoli ne uci latinski sa kojim se ide u Italiju na letovanje.
Dakle prvi put je u zapadnoj literaturi objavljena sentenca kao ritualna molitva pojedinacne obredne sakrifikacije prema oltaru na kome se nalazi templarski Idol, kako se god on zvao, u mojoj knjizi koja obradjuje religijski uticaj ritualnog u molitvama reda pauperuum miolitia CHristi ili popularnije templara-hramovnika u Jeruslanimskom kraljevstvu u 12 veku a u izdanj Oxford univers.press. dakle to je originalni oblik NON NOBIS< NON NOBIS DOMINE < SED NOMINI TUA DA GLORIAM>
U prevodu je to odsnos izmedju mene-nas i Njega- tvorca. Dakle ne da je se slava nama nego njegovo ime ima i pripada mu sva slava. DA njega nema ne bismo ni mi cinili sve sto radimo . Dakle nikako se ne moze prihvatiti ova suluda lakrdijaska fars od nekakvih kreatura koji ne postuju ni malo od slavne proslosti uzvisenih siromasnih hristovih vojnika. DAkle ne moze nikako da bude u formi rec TUO jer ona oznazcava odnos kao u onj narodnoj, Mali , dete daj jendnu ljutu i pitaj drustvo sta ce da pije.

njegovo je sa vvelikim Njogoco i on ima odnos sustinske supremacije. A onja nesrecnik koji ima nesto ozvezdica na ramenima ucinilo mu se da je to prava stvar i prepisa covek moje otkrice. Pa ja sam proveo 17 godina proucavajuci njihov nacin molitve a oni se sada tu kao nalaze da pricaju vama o templariuma. A to je u stvari moja zelja tebi Misho , nastavi samo tako napred i prosvecuj ljude ., Ima stvari koje ne znas oali samo napred vecinu znas i na dobrom si putu. PUno pozdrava i vracam se u 12 vek. Tamo ima malo vise vitestva.

Svima pozdrav i zbogom

Abraham Linkoln

Hm... Lepo je videti sve ove komentare, mada ne videh nista sto iole lici na nesto realno.
Vecina koja komentarise koristi znanje steceno u obicnoj konverzaciji medju tematski neobrazovanim ljudima i sve se svodi na "sve sto je nepoznato ili nedovoljno poznato je strashno i lose"; i na drugu grupu ljudi koji su tematsko znanje stekli citajuci raznu literaturu.
I na kraju nema nikoga ko je ovo video iznutra da bi sa sigurnoscu mogao o tome da prica.
Druga grupa ljudi na ovom forumu (gore navedena) iako vrlo nacitana i tematski obrazovana, NE MOZE da zna i da sagleda kompletnu situaciju u Masoneriji, Templarima i slicnim redovima realno i objektivno. Jer u literaturi, na nasem jeziku, nema adekvatnih niti relevantnih knjiga. opet se sva literatura deli u dve glavne grupe ZA i PROTIV Masonerije, Templara i ostalih grupa.
Nazalost kod nas Srba, kao i u svemu ostalom i ovde postoje podele. Postoji literatura koja je pisana u korist Masona ali na zalost pisci su ljudi koji pripadaju neregularnoj i nepriznatoj lozi VNLSCG (ex VNLJ). Te ljude ste imali prilike vise puta da vidite u medijima od stampe pa do TVa.

Mason ne treba da se "reklamira", jer ako je zaista to, on ce to zadrzati za sebe. Ne postaje se mason da bi se postigao ugled i status u drustvu, vec se tu primaju ljudi koji sve to vec poseduju i koji zele da ucine nesto za svoj narod prvensteno a ako su u mogucnosti i za covecanstvo. Znam da ovo zvuci vrlo pretenciozno, ali jednostavno je tako. Masonerija je nacin zivota. Velicina coveka u nacinu na koji vodi svoj zivot i u delima koja ostaju za njim. Jer zivot je prolazna stvar.

Rotarijanci su grupa ljudi koja na odredjenoj teritoriji okuplja po jednog do dva vrhunska strucnjaka iz svake oblasti (ing, dr, ecc, law, i sl.) Ukoliko je teritorija veca i obuhvata veci broj ljudi postoji mogucnost osnivanja vise klubova na istoj. Takav je slucaj sa Beogradom, jer tu ne postoji samo 1 Rotari klub, vec vise njih. Naravno svi oni spadaju pod odredjeni 'district'. Njihov cilj je slican masonskom, samo je njihovo delovanje mnogo otvorenije ka javnosti. Setite se velikog broja sanitetskih vozila koja su stigla kao donacija RK Svajcarske u doba Milosevica. Neke osobe su posle, zaklanjajuci svojim korpulentnim telom znak RK, pokusavali da taj poklon predstave kao sopstveni uspeh na TV (tadasnji preds. opst. Zemun). Razne tipendije su takodje u njihovoj nadleznosti, ali ljudi koji ih traze zaista moraju da budu nesto posebno. Sastanci RK se svode na zajendicku veceru i predavanje iz odredjene oblasti - dovodi se strucnjak koji nije clan RK da prica o poslu kojim se bavi i da se podele iskustva i eventualno medjusobno pomogne.

Templari viteski red. Postoje kao nadgradnja Masonerije (gde se ne moze postati Templar ako nisi mason), i kao zasebni redovi. Treba biti jako oprezan kod ovih zasebnih redova jer se dosta njih svodi na pare pare pare....Imate primera gde se kupuju titule. Ako ste clan reda i date odredjenu sumu dobijate titulu koju mozete da stavite ispred ili iza svog imena. Ali ste i dalje u obavezi da placate odredjenu sumu mesecno. Pored ovoga postoje i redovi Templara u zloglasnom KKK u SADu. I oni sebe nazivaju Templarima - pih. Kao i neki Templarski red cijeg ste predstavnika imali prilike da vidite na TV a koji je osnovan 1999g (?!?!) u SAD. Sve ovo mozemo svrstati u tzv 'grupe gradjana' ili 'ne-vladine organizacije'
S druge strane suvereni vojni red Malteskih vitezova je jako ozbiljna stvar. Oni poseduju medjunarodni legitimitet, pasose, teritoriju, diplomatiju i diplomatska predstavnistva sirom sveta. O tome dosta za sada. U Masoneriji takodje postoji red Malteskih vitezova i ne mozes postati clan ako nisi mason, ali on nema veze sa prethodno navedenim vojnim redom.

Mislim da bi ovo bilo dosta za sada...i nadam se da sam nekome nesto malo razjasnio
pozdrav svima

Za MrCoola
Nebi se slozio sa drugim pasusom.Mozda je takav statut masonskih loza ali ne verujem da im je to jedini i najvazniji cilj.
Sto se tice templara zanima me tvoje misljenje o srednjevekovnim vitezovima ovog reda dali je red izumreo,radi tajno od 1314 ili nesto trece.
Ja iz tvog izlaganja nisam saznao nista novo tako da ili svoje znanje cuvas ili si i ti neobavesten

Komentar da se “ne bi” slozio sa mojim drugim pasusom prihvatam samo u slucaju da imas empirijska saznanja da ih potkrepis (izuzmi tu VNLJ jer je tamo bilo svakakvih clanova).

To da nisam nista novo rekao (izgleda da si dobro ‘potkovan’)vazi samo za one koji su dosta tematski nacitani, a sto se literature tice tu sam vec upozorio da je sva moguca literatura uvek jednostrana na ovaj ili onaj nacin i jako malo ima objektivnih pisaca i pravih istoricara i istrazivaca. Oni koji su protiv u ovoj tematici su do tih saznanja dosli putem ‘carsijskih prica’ ili nisu uspeli da udju u te krugove iz raznih razloga. Dok oni koji pisu u korist ove tematike su ili vec duboko u tome ili su to istrazili malo dublje.

Templari…hmmm… Tu mogu da ti pricam (sto vec verovatno znas): nastali u doba krstaskih ratova; kasnije pratili i stitili hodocasnike koji su isli u Svetu zemlju i za to su bili placeni; arheoloskim istrazivanjima otkrili tajnu Solomonovg hrama i dobili autonomiju od Vatikana (sto je bilo u to doba nezamislivo); stekli ogromno kako materijalno tako i duhovno bogatstvo; satanizovani, opljackani, pohapseni i pobijeni od strane Fr. kralja Filipa Lepog pocetkom 14v. kada je deo uspeo da pobegne brodovima prateci zvezdu Zapadnjacu, a kasnije zavrsili u Skotskoj; itd…
Sada potoje kao nezavisan red u vise oblika (odnosno vise redova) i svi sebe nazivaju ‘jedinim pravim’, i jako ih je tesko prepoznati u moru plagijata i koristoljubivih ljudi. Pored zasebnog reda postoje kao i nadogradnja Masonerije kao sam vrh York rituala, zajedno sa redovima Malteskih vitezova i vitezova Crvenog Krsta.
Kod nas se pojavilo nekoliko ‘pravih i jedinih’ redova, ali kao sto sam spomenuo neki su osnovani krajem XX veka (sto bas i nema mnogo smisla). Malteski vojni red je nesto sasvim drugo.
Sto se tice sakrivnja znanja nisi u pravu…samo nije sve za forum. Znanje i saznanje ove vrste u drustvu u kome zivimo (ksenofobicno, nepismeno i neobrazovano po ovom pitanju) moze da bude opasno i da odmah postanes ‘marginalozovana osoba’ ili osoba ‘koja je zastranila’. Nadam se da znas o cemu pricam. Ljudi ovo odmah povezuju sa satanizmom, teorijama zavere i sl. Mada je tacno da su neke loze osnovane iz materijalnih razloga (P2) ali one zato nisu priznate od strane regularnih svetskih loza, sto njih preterano i ne dotice, veruj mi.

Poz, MrCool

PS Ali tebe verovatno sve ovo ne zanima. Ako te nesto interesuje postavi direktno i adekvatno orijentisano pitanje. 

Jaoooo Vagrant....

Ja sam se tek skoro ukljucio u ovu temu i nisam stigao da vidim ko je sve i sta pisao. Sada kada sam malo prelistao video sam da postoji tolika kolicina gluposti da je to neverovatno. Nisam znao da smo toliko zastranili.

Pocevsi od BL i njegove poruke da su masoni satanisti preko tvog (Vagrant) nepoznavanja (sto i nije neobicno) stanja na Masonskoj sceni u Srbiji (ko, sta, kako, zasto i sl.), rotarijanci udruzenje penzionera pa do -PA- kvazi-templatrskog reda (osmth.com)

Vagrant ako te nesto konkretno zanima to neces naci na forumu ovog tipa ili bilo gde na netu (naravno ako ne znas tacan naziv sajta). Veruj mi

MrCool:
Jaoooo Vagrant....

Ja sam se tek skoro ukljucio u ovu temu i nisam stigao da vidim ko je sve i sta pisao. Sada kada sam malo prelistao video sam da postoji tolika kolicina gluposti da je to neverovatno. Nisam znao da smo toliko zastranili.

Pocevsi od BL i njegove poruke da su masoni satanisti preko tvog (Vagrant) nepoznavanja (sto i nije neobicno) stanja na Masonskoj sceni u Srbiji (ko, sta, kako, zasto i sl.), rotarijanci udruzenje penzionera pa do -PA- kvazi-templatrskog reda (osmth.com)

Vagrant ako te nesto konkretno zanima to neces naci na forumu ovog tipa ili bilo gde na netu (naravno ako ne znas tacan naziv sajta). Veruj mi
Сви Св.Оци су осудили масоне као сатанисте.
Мени доста
Значи МАСОНИ СУ САТАНИСТИ

Бл:
Сви Св.Оци су осудили масоне као сатанисте.
Мени доста
Значи МАСОНИ СУ САТАНИСТИ
Samo zato ti je dosta? A da probaš sam da izvedeš zaključak na osnovu nečeg drugog? Zar ti nije malo glupo verovati slepo nečemu što su rekli oni koje ti poštuješ? Zar su nepogrešivi?

Наравно да слепо верујем, дали су непогрешиви незнам, али су СВЕТИ и то ми је довољно.
Заслужили су милост ГОСПОДА НАШЕГА ,ко сам ја да сумљам у њих.
СЛАВА БОГУ НА НЕБЕСИМА

Vagrant:
Za MrCoola
Nebi se slozio sa drugim pasusom.Mozda je takav statut masonskih loza ali ne verujem da im je to jedini i najvazniji cilj.
Sto se tice templara zanima me tvoje misljenje o srednjevekovnim vitezovima ovog reda dali je red izumreo,radi tajno od 1314 ili nesto trece.
Ja iz tvog izlaganja nisam saznao nista novo tako da ili svoje znanje cuvas ili si i ti neobavesten

Koji im je onda taj visi cilj sta to "oni" jos imaju na umu? :roll:
Mislim da si iz njegovog izlaganja mogao dosta toga da shvatis i uvidis pogotovo iz dole napisanih odgovora samo pazljivo procitaj...

jomini:
Samo zato ti je dosta? A da probaš sam da izvedeš zaključak na osnovu nečeg drugog? Zar ti nije malo glupo verovati slepo nečemu što su rekli oni koje ti poštuješ? Zar su nepogrešivi?

Kada je covek slep tesko se snalazi u prostoru dakle opazajna moc je smanjena jedno culo manje potreban mu je neko ko ce ga prevesti preko ulice, tako isto i kod naseg sagovornika BL-a covek zaslepljen da ne kazem slep uvek neko mora da mu pomogne u njegovom snalazenju evo sutra recimo Pravoslavni Velikodostojnici mogu da proglase automobil satanistickom tvorevinom ajde vise da se ne vozimo jer po BL-u ako mu tako kazu onda je to tako...

Prvo da ti pozelim dobrodoslicu na ovu temu MRCOOL,
trenutna situacija u zemlji je takva da se moze reci da smo zastranili posledica perioda koja je sva sreca iza nas takodje to je donelo moralne i eticke poremecenosti u ovom drustvu tako da je sistem vrednosti totalno poremecen... Komunizam ,neinformisanost ,medijski mrak , izopstena nam je bila zemlja iz svih medjunarodnih zbivanja u zadnjih 15-ak godina nije ni cudo sto smo postali ovakvi kakvi jesmo :(
BL je prica za sebe koji sve posmatra kroz religiju...
Svedoci smo da je sada verovanje u Boga postalo pomodarstvo I svi se vracaju religiji onako “instant” svi su odjednom vernici…
Postojece stanje ,u vezi sa temom, je takodje plod neinformisanosti tako da je stvorena velika zbrka na ovim prostorima vezano za slobodno zidarstvo, mnogi su culi za "Nacionalnu lozu" (VNLJ) i pokojnog slikara pa samim tim misljenje mnogih o masonstvu je usmerena u tom pravcu, malo ko uopste zna za postojanje RVLJ nije to nista cudno jer su ovi prvi toliko puta bili po medijima,bilo stampanim bilo elektronskim.
VNLJ, RVLJ, loza pod pokroviteljstvom VO Francuske to jednostavno izaziva zabune pa ljudi sve svrstavaju kao jedno sto je apsurd.
Tacno je da je krajem 20veka ili 1999g osnovan red koji sebe naziva Templarima cini mi se da je neki penzionisani americki general inicijator. U Srbiji su takodje prisutni i organizovani kao Priorat Srbije raznog sveta tu ima :) pomenut je ovde neki ritual motke :) ne znam nisam upoznat sa time sta im to znaci... Verovatno imaju nekog uticaja jer okupljaju odredjen broj ljudi, ne znam samo otkud ideja da se tako nazovu ali to je vec druga prica i mislim da je to zloupotreba , ne mislim da su oni ti koji nastavljaju tradiciju Vitezova Hramovnika, plasim se da je falsifikat...
Ovde je jednostavno haos i ima dosta prevaranata raznih udruzenja te "Vitezovi sa Malte", pa Rozenkrojceri ,Martinisti to je strasno... sve i svasta je ovde prisutno...

Ja sam za rotarijance rekao da su oni to sto jesu i da ne pretstavljaju nikakvu pretnju ni da imaju nista misticno,niti da su za njih vezane kojekakve legende(sveti gral,skriveno blago,baphomet... ) pa u odnosu na templare(prave) i ostale redove kao i na masone sa dugom tradicijom dodju kao udruzenje penzionera.
A sto se tice nepoznavanja situacije na domacoj sceni tu si potpuno u pravu.Znam samo da su vecina velikana novije Srpske istorije bio mason ili u tesnoj vezi sa njima tako.Zato ja i trazim da kazete gde su ta obelezja masona u Srbiji da bih mogao da vidim o cemu se radi.
Sto se tice konstatacije da to sto trazim necu naci na forume to sam shvatio jos odavno ali nada jos postoji.Sta da radim kad jos uvek imam ovu bolesnu konekciju na dailup pa ne mogu da pokusam da upadnem na neki sajt koji stvarno vredi.
Ako kazes da im je jedini cilj da pomazu,sta mislis ko je pokrenuo ideju NWO ili novi svetski poredak
Sta ti mislis ko su danas pravi Templari (samo mi kazi jedan red) a mogao bi to isto i Misha

Vagrant:
Ja sam za rotarijance rekao da su oni to sto jesu i da ne pretstavljaju nikakvu pretnju ni da imaju nista misticno,niti da su za njih vezane kojekakve legende(sveti gral,skriveno blago,baphomet... ) pa u odnosu na templare(prave) i ostale redove kao i na masone sa dugom tradicijom dodju kao udruzenje penzionera.
A sto se tice nepoznavanja situacije na domacoj sceni tu si potpuno u pravu.Znam samo da su vecina velikana novije Srpske istorije bio mason ili u tesnoj vezi sa njima tako.Zato ja i trazim da kazete gde su ta obelezja masona u Srbiji da bih mogao da vidim o cemu se radi.
Sto se tice konstatacije da to sto trazim necu naci na forume to sam shvatio jos odavno ali nada jos postoji.Sta da radim kad jos uvek imam ovu bolesnu konekciju na dailup pa ne mogu da pokusam da upadnem na neki sajt koji stvarno vredi.
Ako kazes da im je jedini cilj da pomazu,sta mislis ko je pokrenuo ideju NWO ili novi svetski poredak
Sta ti mislis ko su danas pravi Templari (samo mi kazi jedan red) a mogao bi to isto i Misha

Rotarijanci su isljucivo humanitarna organizacija to si upravu. MAsonerija je nesto dublje i bolje utemeljeno, ozbiljnije. O Masoneriji i velikanima Srpske Masonerije ti mogu dosta reci. Nusic, Dositej Obradovic, Weifert (koji je bio po mom misljenju najveci Srpski dobrotvor), itd... Hoces obelezja - pun ih je grad, cak je skoro bilo i jedno predavanje, mislim da je pretoceno i u knjigu, nisam siguran...Hoces da vidis pravi Masonski hram? Postoji jedan koji je u centru grada, izgradjen jako davno, sada je u drustvenoj svojini. Izgradjen je po svim kriterijumima masonerije i steta sto nije vise u vlasnistvu ovdasnjih regularnih Masona.

Skrenuo bih paznju na tvoj komentar da nam je neka Loza Jugoslavije donele najvece zlo...Voleo bih da znam na koju to Veliku lozu mislis ili si poprilicno neobavesten.
Tacno je da su pripadnici jedne loze bili cak i kriminalci, ali ne bih da ih imenujem niti da ti kazem ko je sve i kada hapsen. Zato te pitam ko nam je to naneo zlo?!
Templarski red (pravi) ne mozes saznati kao profana osoba. Ipak ti treba malo vise obrazovanja i kontakata, jer kada saznas ko su pravi Templari onda si vec u predvorju Reda.
Za pojedine detalje...mail.
poz.

Бл:
Наравно да слепо верујем, дали су непогрешиви незнам, али су СВЕТИ и то ми је довољно.
Заслужили су милост ГОСПОДА НАШЕГА ,ко сам ја да сумљам у њих.
СЛАВА БОГУ НА НЕБЕСИМА
A ko ih je proglasio svetima????
ljudi!Dakle...?

ne !sa ateizmom se ne slazhem,jer i sami zakoni fizike tvdre da ni iz chega ne mozhe nastati neshto,tj.samim tim odbacujem Darvinovu teoriju evolucije i tvrdim da je postojao kreator svega.A sad da li je to Buda,Vishna,Jahva,Bog ili Alah..?Svi imaju jednu istu karakteristiku..:Tvrdimo (ljudi)Da su kreatori sveta...

Back