Prvo da ti pozelim dobrodoslicu na ovu temu MRCOOL,
trenutna situacija u zemlji je takva da se moze reci da smo zastranili posledica perioda koja je sva sreca iza nas takodje to je donelo moralne i eticke poremecenosti u ovom drustvu tako da je sistem vrednosti totalno poremecen... Komunizam ,neinformisanost ,medijski mrak , izopstena nam je bila zemlja iz svih medjunarodnih zbivanja u zadnjih 15-ak godina nije ni cudo sto smo postali ovakvi kakvi jesmo
BL je prica za sebe koji sve posmatra kroz religiju...
Svedoci smo da je sada verovanje u Boga postalo pomodarstvo I svi se vracaju religiji onako “instant” svi su odjednom vernici…
Postojece stanje ,u vezi sa temom, je takodje plod neinformisanosti tako da je stvorena velika zbrka na ovim prostorima vezano za slobodno zidarstvo, mnogi su culi za "Nacionalnu lozu" (VNLJ) i pokojnog slikara pa samim tim misljenje mnogih o masonstvu je usmerena u tom pravcu, malo ko uopste zna za postojanje RVLJ nije to nista cudno jer su ovi prvi toliko puta bili po medijima,bilo stampanim bilo elektronskim.
VNLJ, RVLJ, loza pod pokroviteljstvom VO Francuske to jednostavno izaziva zabune pa ljudi sve svrstavaju kao jedno sto je apsurd.
Tacno je da je krajem 20veka ili 1999g osnovan red koji sebe naziva Templarima cini mi se da je neki penzionisani americki general inicijator. U Srbiji su takodje prisutni i organizovani kao Priorat Srbije raznog sveta tu ima

pomenut je ovde neki ritual motke

ne znam nisam upoznat sa time sta im to znaci... Verovatno imaju nekog uticaja jer okupljaju odredjen broj ljudi, ne znam samo otkud ideja da se tako nazovu ali to je vec druga prica i mislim da je to zloupotreba , ne mislim da su oni ti koji nastavljaju tradiciju Vitezova Hramovnika, plasim se da je falsifikat...
Ovde je jednostavno haos i ima dosta prevaranata raznih udruzenja te "Vitezovi sa Malte", pa Rozenkrojceri ,Martinisti to je strasno... sve i svasta je ovde prisutno...