Masoni, Templari, Rotarijanci

Pozz Neco
Jako puno dobrih pitanja postavljas i jako dobro rezonujes...
Pokusacu da i ja dam neki komentar na tvoja pitanja i konstatacije.
Kod Jevreja srodstvo se prenosilo preko majcine strane a ne preko oca, zato on i jeste bio predodredjen "kralj" Jevreja jer potice iz Davidove krvne loze... Njegovi potomci su takodje prenoseni preko zenske linije, inace njih naravno sada ima jako mnogo cak i nasa loza Nemanjica ima Hristove krvi koja je prenesena kod nas preko Jelene Anzujske. Danas takodje postoje i za mnoge se zna da poticu iz Merovinske loze (Habzburgovci)...
TAJNA, MIT, LEGENDA da se ne bi ponavljao procitaj odgovor iznas upucen ADELAIDA-i

"Sto se tice pitanja u vezi ...Zasto bi crkva unistila potomke ili pokusava da zataska cinjenice da on nije vaskrsao?
Razmisli Hrist je Boziji covek ,Bog u covecijem oblicju ,savrsen ,jedinstven.bezgresan...
Svi ostali obicni ljudi su gresni.rodjeni od majke i oca , a on nije ....pa kako tada crkva moze propagirati nekoga kao sina Bozijeg ako je imao decu ,ziveo normalan ,svakodnevni zivot ..on je gresan zar ne?Ljudi za veru kao i za crkvu u ovom slucaju moraju imati idola ljudksog oblicja!!!Da li bi to mogao da bude Hrist u slucaju da je sve kako jeste ili kako se sada prica da jeste.?Moje misljenje je da nebi,samim tim nebi postojalo ni hriscanstvo a ni crkva.Zbog toga je za crkvu zaista bolje bilo kao i sada da te price ne postoje a posebno ne opipljivi dokazi o tome.Zar ne?"

Hriscanstvo ,sam naziv od Hrista, je nastalo u ovom obliku kakav danas poznajemo od njegovih sledbenika koji su mnogo toga okrenuli i mistifikovali kako bi napravili kult koji je njima odgovarao. Treba malo otici dalje i preispitati kako se taj pokret koji mi danas poznajemo kao religiju Hriscanstvo nazivao tada dakle za zivota Jehshue ben Josifa , samo Hriscanstvo je dosta blisko i sa predhodnim kulturama i religijama i mnogo toga je preuzeto iz njih, vantelesno zacece, trojstvo, vaskrsnuce cak i datumi...
Ako mozes pronadji sta je 25 decembar znacio u Mitraizmu...
Postavljajuci pitanja i sam si odgovorio na njih :) suvisno je da bilo sta dodam

Sto se tice Davincija ne mogu se usuditi da kazem da su sva dela (mislim na slike) koje je radio delo iskljucivo njegovih ruku.Pod jedan on je imao jako puno ucenika i samim tim dosta toga je bilo radjeno uz "pomoc".Njegova tajna vecera je inace delo naslikano na zidu jedne ,nekada konjusnice u Milanu ,tako da se ispod ,negde na sredini vidi ubaceni deo gde su postojala vrata.Inace tu su nekda bile i poplave tako da je bilo i ostecenja te slike.Govori se o dosta simbola koji se pojavljuju na toj slici kao i naravno zenskog lika koji sedi direktno pored njega ....pa sve je moguce ...zene su uvek bile vrat a muskarci glave.Ono sto mene konkretno odusevljava u svim tim delima je savrsena geometrija koja nije svojstvena samo njemu nego i vecini slikara tog vremena.Inace cak je uradio i prototip prvog ronilackog odela ...ovo samo kao detalj genijalnosti.sto se tice njegovog privatnog zivota ..pa svacega je bilo ali ponajmanje zena:)

Ono sto mene konkretno zanima je koliko se Francuzi pojavljuju u svemu tome .Krstaski ratovi su zapoceli Englezi upravo za potragom za Svetim gralom ,ali se sve mota oko Francuza , tu malo pocinje neispitano polje??
Cak i podatak da citava knjiga Sveta krv i sveti gral zapocinje u Francuskoj oko svestenika koji je pronasao dokumente u zidinama crkve koju je hteo da renovira....HM!!!

Postoji i jedna anegdota za ronilacko odelo :) napisacu je jednom prilikom jer sada nisam za svojim kompjuterom :)
Inace covek koji je konstruisao i osmislio letelicu :) nalik helikopteru, uh ne mogu da se setim onog coveka koga je skicirao hm sa rasirenim rukama i nogama uh kako se bese zove joooj nije ni cudo kada pisem ovo u 02:00h :)
Preko njega je do detalja objasnio covekove proporcije sto je najbotnije sve je logicno :)

Taj dasa sa krilima zvao se Ikar a njegov tata zvao se Dedal.:)Ne znam da li mislimo na isto?Uf ,jeste kasno ,podsetio me helihopter na krila ,ali sada procitah .to sto si ti pitao je slika poslata inace u svemir na plocici od titana za neke buduce generacije marsovaca:)

Neca_:
Ono sto mene konkretno zanima je koliko se Francuzi pojavljuju u svemu tome .Krstaski ratovi su zapoceli Englezi upravo za potragom za Svetim gralom ,ali se sve mota oko Francuza , tu malo pocinje neispitano polje??
Cak i podatak da citava knjiga Sveta krv i sveti gral zapocinje u Francuskoj oko svestenika koji je pronasao dokumente u zidinama crkve koju je hteo da renovira....HM!!!

Cekaj plako idemo redom nemoj da brzas :) u dve recenice si tolike vekove...
Ne znam odakle ti podatak da su Englezi zapoceli krstaske ratove hm
Francuska pa najuticajnije drzave tog vremena su upravo bile pomenute kraljevine tako da... nista cudno inace ono sto je pronasao svestenik on je to pronasao navodno u ruiniranom katarskom zamku...

Inace time nije objasnjena samo proporcija nego i znakovi zodijaka koji su 12 polja na covekovom telu i svaki je znak odgovoran za po jedan ,sto iskreno ima smisla ,znajuci da ljudi koji su rodjeni u odredjenim znakovima zodijaka imaju (recimo znak bika je na vratu)i ta mesta najosetljivija.Eh sta je mistika:)

Nego da se vratimo na temu, Leonardo jese bio okultista i verovatno da ima simbolike i u tome sto si sama primetila vidis covek koga je on predstavio ima 5 temena u obliku zvezde koji ima magijsko dejstvo. Tako da je vrlo verovatno da nije slucajna ni ta veza sa zodijakom. KABALA, zodijak, zvezda pet krakova

Pentagram i jeste bio znak Masona .Inace kako sto mnogi tvrde veoma mistican broj .Hrist je imao 5 hlebova da nahrani 5000 ljudi ,Uostalom mi imamo 5 prstiju ,Po nekima pentagram prestavlja 5 izvora zivota :voda ,vazduh ,vatra.,drvo, metal>Takodje postoji i 5 osnovnih boja i 5 razlicitih ukusa .

Neca_:
Pentagram i jeste bio znak Masona .Inace kako sto mnogi tvrde veoma mistican broj .Hrist je imao 5 hlebova da nahrani 5000 ljudi ,Uostalom mi imamo 5 prstiju ,Po nekima pentagram prestavlja 5 izvora zivota :voda ,vazduh ,vatra.,drvo, metal>Takodje postoji i 5 osnovnih boja i 5 razlicitih ukusa .
Види нецо сине! Пентаграм је сатанистички знак. Петокрака је била ознака фашистичке комунистичке СФРЈ.

Бл:
Види нецо сине! Пентаграм је сатанистички знак. Петокрака је била ознака фашистичке комунистичке СФРЈ.

BL na svetu postoji da i ne ,crno i belo, ruzno i lepo.Naravno sve zavisi sa koje strane posmatras i zasta ti je potrebno.Prema tome ne budi toliko jednostran ...BTW nije jedina zvezda bila kod nas vec i na skoro 50 drugih zastava koje savrseno nemaju veze sa komunizmom .Inace primer .....fasisticki znak je inace znak Sunca koji su koristili rimljani samo sto je okrenut naopako.
Naravoucenije .....niko nista novo nije izmislio sto vec ne postoji ,ali mene licno pentagram zanima samo kao znak Masona (pa to je ovde tema zar ne?)A da ,verovatno i to sto imamo 5 prstiju na svakoj ruci je delo satane...pih:)

Dosta toga imam utisak govoris napamet bez toga da si se dublje upustio u pretragu podataka o tome.Pa evo za pocetak procitaj nesto na ovom webu pa vidi da li je vera u Boga koja je osnova Slobodnih masona ono sto sto ti nazivas satanizmom
http://www.freemasons-freemasonry.com/rawal.html
Mozda ja ne umem da citam ,ili ti ne zelis da prihvatis cinjenice i sto je u svemu tome najcudnije veoma si zadrt po pitanju politike i Srpstva, a moguce da si i mlad pa nisi jos stekao iskustva .

Бл:
Масони су сатанисти, како нема везе са масонима, али рекао сам комунисте што су нам радили о глави.
А наравно ту су демонократе и сл.
Hej ratnice,vrati mac u korice na trenutak. :) I jesi i nisi u pravu.Sto se tice pentagrama to je drevni magijski simbol i treba da predstavlja zenski princip u religiji. T.j. Veneru,Boginju,ili Mariju-Magdalenu kako hoces. A satanisti su ga iskoristili i obrnuli kao i sve uostalom. Medjutim i mene zanima sta taj pentagram trazi na nasoj bivsoj zastavi. Osim cinjenice da je Tito bio mason ja nemam potpun odgovor. Da li masoni velicaju Mariju-Magdalenu i slave je kao Boginju? Tacno je da ateiste ne primaju u bratstvo. Oni veruju u jednog Boga a za njih je to Veliki arhitekta univerzuma. To nije ni Isus ni Alah ni Buda. Meni je tu nesto trulo u drzavi Danskoj.

Nego jos nesto sam htela da kazem. U jednom selu na Svrljiskim planinama,u veoma zabacenom selu koje ima 96 stanovnika i niko nema manje od 60 god.i ljudi zive kao u seriji Crni Gruja,daleko od civilizacije.Ima jedan manastir posvecen Arhangelu Gavrilu. Na samoj kapiji manastira,na luku pise "Manastir obnovio 1926 kralj Aleksandar" a na samoj sredini luka na kljucnom kamenu stoji masonski simbol, jasan ko dan onome ko ume da vidi,svevidece oko u piramidi i zraci sunca iza nje.

Adelaida ,postavih jedan web da pogledas sta pise o njima ,naravno ukoliko dobro stojis sa Engleskim jezikom.Na tvoje pitanje da li verujeu i u koga veruju ....oni jesu vrenici ali posto nisu verska ni politicka organizacija normalno je da nemjau nikakve obrede tog tipa i da ne smeju da podrzavju ni koju veru posebno, a drugu da omalovazavaju.Sto se tice zvezde kod nas kao simbola , to je objasnjeno dosta puta ,mada meni je jos manje jasno sto se ona pojavljuje na jos mali sijaset drugih zastava pa niko ne pita bas previse sta znaci.

Back