Masoni, Templari, Rotarijanci

A da setih se inace odakle ideja o petokraki na nasoj zastavi ....prvo mi smo preuzeli ruske oznake revolucije kod koje je zvezda i to crvena bila na njihovom kapama ,ako se ja dobro secam a poceli su da nose sa pocetka revolucije pripadnici komunisticke partije Rusije.Crvena boja je naravno bila boja krvi.Tako da u principu mi nismo bas "izmislili" zvedu na nasoj zastavi nego smo sledili druge.

Neca_:
Pentagram i jeste bio znak Masona .Inace kako sto mnogi tvrde veoma mistican broj .Hrist je imao 5 hlebova da nahrani 5000 ljudi ,Uostalom mi imamo 5 prstiju ,Po nekima pentagram prestavlja 5 izvora zivota :voda ,vazduh ,vatra.,drvo, metal>Takodje postoji i 5 osnovnih boja i 5 razlicitih ukusa .

Pentagram po kabali predstavlja redom vatra, vazduh, voda, zemlja i peto teme UM koji vlada ovim ostalim. U pravu si broj 5 ima svoje simbolike u mnogim drugim stvarima, neke si i sama navela...
Neco stvarno me prijatno iznenadjujes :)

Бл:
Масони су сатанисти, како нема везе са масонима, али рекао сам комунисте што су нам радили о глави.
А наравно ту су демонократе и сл.

Pentagram nije satanisticki znak!!!
Masoni nisu satanisti!!!
Dokle covece vise prizivas satanu?!?!?! Jedini si ti na forumu koji stalno prica o tome rekao sam ti vec ko je satanista onaj koji ga stalno priziva i pominje, a to jedino ti radis ovde?!?!?!

Tacno je to da je jedan od uslova verovanje u Boga kako bi neko uopste bio mason, cak i inicijacija kandidata-novajlije ili ucenika cini se tako sto se kandidat zaklinje nad svetom knjigom uglavnom je to Biblija.
Medjutim postoji i jedan sistem koji je izopsten iz sistema masonerije 1804 godine jer su se ogresili od osnovnih principa masonstva a jedan od njih je i verovanje u Boga gde nije bitan i ta cinjenica da brat veruje u Boga ,kandidati kod njih polazu da kazem zakletvu na tzv. "Knjiga praznih listova"

Da sada malo procesljam Rotare....Rotary club inace sada postoji i za zene(samo zasebno imaju susrete) ,takodje znam da negde oko muzeja starih automobila u Beogradu postoji Rotary club(na tabli zgrade lepo pise:))
Takodje kao treci podatak poznajem nekoga ko je clan tog kluba i po odlasku u jednu africku zemlju j, videvsi da nema skole za decu organizovao,naravno uz pomoc Rotary club da tu skolu sagradi.SJAJNO nema sta ....Inace znam da se prepoznaju po nekim zastavicama ,ali to tek trebam da pronjuskam:)
Takodje se bave davanjem stipendija za skolovanje u zavisnosti od talenta i potreba.

ADELAIDA:
Hej ratnice,vrati mac u korice na trenutak. :) I jesi i nisi u pravu.Sto se tice pentagrama to je drevni magijski simbol i treba da predstavlja zenski princip u religiji. T.j. Veneru,Boginju,ili Mariju-Magdalenu kako hoces. A satanisti su ga iskoristili i obrnuli kao i sve uostalom. Medjutim i mene zanima sta taj pentagram trazi na nasoj bivsoj zastavi. Osim cinjenice da je Tito bio mason ja nemam potpun odgovor. Da li masoni velicaju Mariju-Magdalenu i slave je kao Boginju? Tacno je da ateiste ne primaju u bratstvo. Oni veruju u jednog Boga a za njih je to Veliki arhitekta univerzuma. To nije ni Isus ni Alah ni Buda. Meni je tu nesto trulo u drzavi Danskoj.

Sv Jovan, Isus Hrist, Buda, Enoh, Muhamed, Kvecalkoatla, Padmasambave, Mojsije...oni su Pomazani, Posveceni i Prosvetljeni postujmo ih kao ucitelje Sveta ne cinimo zlo i mrznju-netrpeljivost u njihova imena sledimo njihov put oni su dali Svetu-civilizaciji svetlost...
Ne masoni nemaju svoju religiju i ne velicaju nikoga i ne slave kao Boga.

ZATO U SLAVU VELIKOG NEIMARA SVIH SVETOVA NEKA BUDE SVETLOSTI U SLAVU I NA RADOST SVIH LJUDI!!!!

Neca_:
Da sada malo procesljam Rotare....Rotary club inace sada postoji i za zene(samo zasebno imaju susrete) ,takodje znam da negde oko muzeja starih automobila u Beogradu postoji Rotary club(na tabli zgrade lepo pise:))
Takodje kao treci podatak poznajem nekoga ko je clan tog kluba i po odlasku u jednu africku zemlju j, videvsi da nema skole za decu organizovao,naravno uz pomoc Rotary club da tu skolu sagradi.SJAJNO nema sta ....Inace znam da se prepoznaju po nekim zastavicama ,ali to tek trebam da pronjuskam:)
Takodje se bave davanjem stipendija za skolovanje u zavisnosti od talenta i potreba.

Zene su i ranije mogle da budu clanovi klubova a ne kako ti kazes "sada"
Da to je apsolutno tacno sto si navela oni imaju Humanitarni i mecenatski karakter, imaju svoje sastanke cini mi se cetvrtkom inace u Zemunu se nalazi jedan poznati Rotary klub u nas...
Poznajem i ja neke rotarijance a i masone koji su slicnim humanitarfnim akcijama pokrenuli mnoge akcije.
U Americi recimo jedan moj prijatelj je dobio stipendiju od jedne masonske loze ,zahvaljujuci svom talentu kao jedan od prosperitetnih i talentovanih ljudi koji nije imao sredstava za skolovanje...

Pa koliko do sada mogu da primetim ,imam utisak da su Rotary otvorenija(uslovno receno) organizacija od Masona.Po vremenu nastanka Ratary cluba negde 1905 ,skupljajuci biznismene u svojim redovima ,mogu da zakljucim da verovatno imaju manje mistike i to kudi kamo od Masonaca
Hvala za podatak da su zene oduvek bile prisutne:)

Evo gde ima sve Rotary clubova u Beogradu (pa eto kada postanemo biznismeni da se prijavimo)
ili vec kako dolikuje da nas preporuce:)

Yugoslavia, Federal Rep. of --- 2480 Beograd Thu 2030 Hyatt Regency Hotel 011-4440440
Yugoslavia, Federal Rep. of --- 2480 Beograd-Singidunum Mon 1900 Aero Club, Uzun Mirkova 4, Beograd 011-438485
Yugoslavia, Federal Rep. of --- 2480 Beograd-Stari Grad Wed 1900 Aero Club, Uzun Mirkova 4 011-195700

Rotary klubovi kao sto i sama kazes jesu mlada organizacija koja jeste otvorena u tom smislu na koji ti mislis.
Masonstvo je filozofija zivota...
Eto razlike, sama tradicija masonstva je mnogo dublja, ozbiljnija, ezoterija...
Pocetak Rotary kluba je takodje veoma interesantan, postoje dve verzije ja cu navesti jednu do koje sam dosao ali nepotvrdjena je, covek pravnik koji je hteo da bude mason nije iniciran u bratstvo dakle odbijen je bio ne znam iz kojih razloga ali eto on posto nije uspeo da bude iniciran u bratsvo osnova covek svoje drustvo, dalje prica je poznata :)
Navescu izvor ove verzije nastanka medjutim nisam trenutno kod kuce bicu za koju nedelju pa cu i navesti :)

Misha :.:
Pentagram nije satanisticki znak!!!
Masoni nisu satanisti!!!
Dokle covece vise prizivas satanu?!?!?! Jedini si ti na forumu koji stalno prica o tome rekao sam ti vec ko je satanista onaj koji ga stalno priziva i pominje, a to jedino ti radis ovde?!?!?!
НО ЦОМЕНТ
ТИ ЖИВИШ У САТАНИЗМУ ВЕРУЈУЋИ ДА МАСОНИ НИСУ САТАНИСТИ, ДЕ ДОЂИ СЕБИ ЧОВЕЧЕ БОЖИЈИ.

Vidim da je diskusija veoma kreativna i mogu reci sasvim pouzdano da vecina od vas ima nekog pojma o ovome sto govorite. Nazalost, svih prethodnih godina nije bilo valjane literature koja bi makar za malo priblizila taj otovoreni istorijski nepoznan.
Pre izvesnoga vremena bio sam prisutan na sastanku jednoga Beogradskog rotary kluba koji se zove rotary klub Beograd Metropolitan i tom prilikom, moj prijatelj koji mi je ucinio cast da prisustvujem mi je objasnio da ce tom prilikom biti odrazano i predavanje te da je to inace uobicajeno u Rotary klubu.
Zaista sam bio iznenadjen sa koliko se uctivosti i ljubaznosti duhovitosti i elegancije te dame i muskarci svih godista od 35 do 70 ophode medjusobno.
A, te je veceri predavanje odrzao jedan Beogradski odvjetnik koji me je potpuno fascinirao.
Odavno nije bilo prilike da se nadjem u drustvu takvoga erudite i gospodina. Obzirom da sam slusao njgovo predavanje o redu Malteskih vitezova, bio sam zapanjen sa koliko se zapravo svakodnevnih stvari sretnem a da nisam imao pojma da je to od njih poteklo ili od masona ili templara. Obzirom da imam njegov e mail on se zove Milos Pejovic, a kako mi je rekao moj prijatelj on je clan malteskih vitezova i visoko rangirani mason u evropi oddnosno u svetu. e sada izvolte , ja sam mu se javio i covek mi je uredno odgovorio sa ljubaznoscu.

pejovicmeister@gmail.com

templar5963:
Vidim da je diskusija veoma kreativna i mogu reci sasvim pouzdano da vecina od vas ima nekog pojma o ovome sto govorite. Nazalost, svih prethodnih godina nije bilo valjane literature koja bi makar za malo priblizila taj otovoreni istorijski nepoznan.
Pre izvesnoga vremena bio sam prisutan na sastanku jednoga Beogradskog rotary kluba koji se zove rotary klub Beograd Metropolitan i tom prilikom, moj prijatelj koji mi je ucinio cast da prisustvujem mi je objasnio da ce tom prilikom biti odrazano i predavanje te da je to inace uobicajeno u Rotary klubu.
Zaista sam bio iznenadjen sa koliko se uctivosti i ljubaznosti duhovitosti i elegancije te dame i muskarci svih godista od 35 do 70 ophode medjusobno.
A, te je veceri predavanje odrzao jedan Beogradski odvjetnik koji me je potpuno fascinirao.
Odavno nije bilo prilike da se nadjem u drustvu takvoga erudite i gospodina. Obzirom da sam slusao njgovo predavanje o redu Malteskih vitezova, bio sam zapanjen sa koliko se zapravo svakodnevnih stvari sretnem a da nisam imao pojma da je to od njih poteklo ili od masona ili templara. Obzirom da imam njegov e mail on se zove Milos Pejovic, a kako mi je rekao moj prijatelj on je clan malteskih vitezova i visoko rangirani mason u evropi oddnosno u svetu. e sada izvolte , ja sam mu se javio i covek mi je uredno odgovorio sa ljubaznoscu.

pejovicmeister@gmail.com

Dragi moj templare
Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam...
Ne znam samo otkud takva ideja da se ovako javno bez njegovog znanja postavljai javno objavljuje ime pripadnika reda Hospitalaca...
To jedan templar nikada ne bi ucinio :)

Procitah ovo i malo se dvoumim.Prvo misho slazem se sta ti kazes o tome ,ali prelistah Rotary club iz Novog Sada ,njihov web i na moje iznenadjenje pronadjoh imena svih (mozda vaznijih) clanova tog kluba ,zajedno sa njihovim titulama i zvanjima (profesionalnim).Izgleda da je to sasvim normalno pa me ovo ne iznenadjuje.
Ali pod dva, ako je ima veze sa malteskim vitezovima ,ect. onda mi nije jasno pomalo.Mada uvazavam nacin kako se ophode....Nista nije nemoguce !!!
Uostalom mozda je nama itekako nepoznat ovakav nacin ophodjenja uopste pa se cudimo ovome .U svakom sluicaju jedna od njihovoh misija i jeste upoznavanje sa njihovim radom i naravno primanje pristalica u svoje redove.
Zasto da ne!!! Bar negde kultura da se pokaze na delu!!

Neca_:
Procitah ovo i malo se dvoumim.Prvo misho slazem se sta ti kazes o tome ,ali prelistah Rotary club iz Novog Sada ,njihov web i na moje iznenadjenje pronadjoh imena svih (mozda vaznijih) clanova tog kluba ,zajedno sa njihovim titulama i zvanjima (profesionalnim).Izgleda da je to sasvim normalno pa me ovo ne iznenadjuje.
Ali pod dva, ako je ima veze sa malteskim vitezovima ,ect. onda mi nije jasno pomalo.Mada uvazavam nacin kako se ophode....Nista nije nemoguce !!!
Uostalom mozda je nama itekako nepoznat ovakav nacin ophodjenja uopste pa se cudimo ovome .U svakom sluicaju jedna od njihovoh misija i jeste upoznavanje sa njihovim radom i naravno primanje pristalica u svoje redove.
Zasto da ne!!! Bar negde kultura da se pokaze na delu!!

Nisam pricao o Rotary vec o templarima, prvo da li bi ti dozvolila da neko mimo tvog znanja nekome nesto kaze sto je vezano za tebe a ti ne zelis da se to recimo sazna ili da li bi ti zelela da ti neko postavi mail na nekom forumu mimo tvog znanja to su osnovni principi svakodnevnog zivota koji slobodni zidari takodje postuju...
Rotary ima svoja pravila i po tom pitanju oni se razlikuju... Ne nema cemu da se cudim jer mi je mnogo toga jasno i dosta poznajem toga sto predstavljaju neka nepisana pravila a naravno postuju se kao takva
Niko tu nikoga ne prima i niko tu nikoga ne vrbuje upamti svako ko te pozove da pristupis njihovom redu jednostavno nije slobodan zidar...

Pa cudi me jer se sve odvijalo na predavanju Rotary cluba pa pretpostavih da se radi o njihovom clanu.E sad da li je i on bio gost samo tu ,koji je odrzao predavanje i kakve on ima veze sa Rotarima, to jedino treba pitati onoga ko je to i ovde napisao ,sa dosta nedoumica.Pa tako bi najbolje bilo da kada se pojavi ,napise malo podrobnije kakve su veze sa svime time , a na kraju krajeva na kakva je to pitanja gospodin bio spreman da odgovori!!!!

Neca_:
Pa cudi me jer se sve odvijalo na predavanju Rotary cluba pa pretpostavih da se radi o njihovom clanu.E sad da li je i on bio gost samo tu ,koji je odrzao predavanje i kakve on ima veze sa Rotarima, to jedino treba pitati onoga ko je to i ovde napisao ,sa dosta nedoumica.Pa tako bi najbolje bilo da kada se pojavi ,napise malo podrobnije kakve su veze sa svime time , a na kraju krajeva na kakva je to pitanja gospodin bio spreman da odgovori!!!!

Vrlo jednostavno evo odgovoricu ti ja tj. pokusacu
ne treba mistifikovati stvari jer su one jako jednostavne kao i svuda u zivotu ,ako je neko Templar ne znaci da nije kojim slucajem i clan Rotary kluba i obrnuto dakle neko moze biti i slobodan zidar i clan Rotary kluba, ali medjusobna povezanost te dve organizacije nije ispravno reci cuo sam mnoge price kako je Rotary predvorje masonerije navodno kao rangirali su ih po nekim stepenovima tj hijerarhiji gde je na prvom mestu tzv plava loza pa rotary pa crvena itd SMESNO samo to ljudi svasta pisu u zelji za senzacijama tako da nema nikakve veze sa vezom to sto mozes da nadjes na internetu ne znaci da je tacno kao i razne knjige koje se pojavljuju svakodnevno evo danas sam bio na sajmu knjiga ne mozes ni da zamislis sta sve ljudi pisu o ovoj temi jednostavno prepisuju iz raznih knjiga i sve su iste sve nalik jedna drugoj...
Videcemo sta ce gospodin da odgovori ali ja sam napisao konkretne zamerke koje se nadam da ce on uvaziti...

Zasto da ne ne vidim razloga kakve veze ima sto se odrzavalo to predavanje o templarima u rotary to nema nikakve veze da bi izvukla neki zakljucak to je nesto najnormalnije kao kada bi ja recimo sada otisao u rotary i odrzao predavanje o pcelarstvu :) hm onda bi trebali svi da se zapitaju otkud sad to :)

U prevodu pojavim se ja na vratima njihovim i kazem :"Dobro vece ,eto dodjoh da slusam vase predavanje ,to jest prisustvujem vasem sastanku!!!"Pa moze li to tako?Ili me neko pozove ,ali me mora pozvati srazlogom?!!!Izem li ga ,malo mi to sve suvise otvoreno zvuci ,kao da je bioskop:)A sto se tice pcela nije losa ideja postaviti forum na tu temu:)

Neca_:
U prevodu pojavim se ja na vratima njihovim i kazem :"Dobro vece ,eto dodjoh da slusam vase predavanje ,to jest prisustvujem vasem sastanku!!!"Pa moze li to tako?Ili me neko pozove ,ali me mora pozvati srazlogom?!!!Izem li ga ,malo mi to sve suvise otvoreno zvuci ,kao da je bioskop:)A sto se tice pcela nije losa ideja postaviti forum na tu temu:)

Verovatno bi trebala da poznajes nekoga ko ce te pozvati ili da kontaktiras poznajem neke ljude kojima su pomogli recimo u skolovanju znam za primer da su poklonili recimo Zemunskoj bolnici agregat cini mi se ali ogroman agregat u slucaju nestanka struje itd...
Tako da ako postoji neko predavanje a zelis da nesto saznas vise o tome ili ti je potrebna pomoc obrati im se siguran sam da ce ti izaci u susret... Da trebalo bi da postoji razlog
Kao sto sam vec i rekao svaka od ovih drustvenih udruzenja ima svoja pravila i svaka je za sebe...
Sto se pcela tice jako interesantna bi bila tema s obzirom da se malo bavim time onako kao hobi jako je interesnanto dovolno je samo da ih posmatras kako su pcele organizovane prosto savrseno drustvo :)

milosevic s.:
Ima par knjiga koje bih vam toplo preporucio kada vas vec interesuje ova tematika (mada vidim ima onih koji "otvoreno rade mimo perioda")
ILUMINATI -Dan Brown ; Angels & Demons- Dan Brown ; Sakrileg- Dan Brown

Pozdrav

Sve sami trileri danas na sajmu knjiga video da je on posle cuvene ovde pomenute knjige "Da Vincijev kod" napisao jos nekoliko u istom stilu. Nisam procitao nijednu njegovu knjigu nesto na brzaka sam da kazem procitao "Da Vincijev kod" delije kao pravi triler krimi roman mogu samo da kazem po toj knjizi vec vidjeno vec napisano i obradjeno pre njega.
U svakom slucaju hvala na informaciji i zamolio bi te ako si procitao naveden knjige da ih malo ovde na forumu pojasnis o cemu se radi u tim knjigama?

Back