Marko Kraljević - Zašto?

:dontunderstand: Марков епски лик је сасвим различита ствар од историјског Марка Мрњавчевића и то је опште познато. Историјски Марко Мрњавчевић сигурно јесте имао коња, а да ли се звао Шарац, то мислим да никада нећемо сазнати. Али мислим да са сигурношћу можемо да претпоставимо да, за разлику од епског Шарца, овај стварни Марков коњ није умео да говори.

Kako znas da nije umeo da govori?
Ja sam imao komsiju ciji je konj pio rakiju, i kravu koja je igrala futbal sa decom, i sama ulazila u jaram. A sad mi jedan necak ima psa koji pije pivu i to svaki dan.A volovi i konji se razumeju u sve naredbe koje im gospodar naredi. Ima toga mnogo sto mi ne ynamo.

O kojem postu je reč? Ne vidim nikakve intervencije.

Izvini, Ljubo, tek sad odgovaram, bila malo na putu..
Post je moj prethodni od ovog koji citiras..
Bio je vrlo dugacak tekst sa slikama i vise linkova, dugo sam ga i sastavljala, zato pamtim.Trazila dugo po netu etnologe i poredbe ,,,
Nije bitno vise.. ako nije bilo intervencije onda samo ostaje da je forum sam isekao tekst a da ja nisam primetila..
Najesen kad se primirim, mozda se setim teme pa opet pripremim ..

Izvini, Ljubo, tek sad odgovaram, bila malo na putu..
Post je moj prethodni od ovog koji citiras..
Bio je vrlo dugacak tekst sa slikama i vise linkova, dugo sam ga i sastavljala, zato pamtim.Trazila dugo po netu etnologe i poredbe ,,,
Nije bitno vise.. ako nije bilo intervencije onda samo ostaje da je forum sam isekao tekst a da ja nisam primetila..
Najesen kad se primirim, mozda se setim teme pa opet pripremim ..

Има и других разлога за тако нешто. И мени се више пута дешавало да ми нестане пост. Једном ми се десило да ми је пост нестао зато што је био предугачак, а ја нисам приметио опомену да је пост предугачак и да треба да га скратим. Ја сам једноставно кликнуо на ОК и затворио комп. Кад сам после дошао поново на тему нисам нашао пост. То ми се десило више пута и почео сам пазити да ли је нешто друго у питању, и једном налетим на опомену да је пост предугачак, и од тада ми се то више не догађа Ово сам ти објаснио пошто си навела да је и твој пост био дугачак.

Treba uvek pregledati sadržaj u Naprednim opcijama.

Kod kucanja, ili čak i citiranja, treba pogledati da li su pravljeni razmaci iza tačke, zareza i ostalih znakova interpunkcije.
Jer, ukoliko razmaka nema, softver takav niz reči "vidi" kao jednu reč, a kako je ta "reč" predugačka, tj. ima više slovnih znakova nego što je definisana reč sa najvećim brojem slovnih znakova, softver ne može da je "ispiše" i, u znak protesta, prekine post, ili ga i prekine, ali i napravi remetke na samoj strani (slučaj kad se sve ispomera u desno).

Treba uvek pregledati sadržaj u Naprednim opcijama.

Kod kucanja, ili čak i citiranja, treba pogledati da li su pravljeni razmaci iza tačke, zareza i ostalih znakova interpunkcije.
Jer, ukoliko razmaka nema, softver takav niz reči "vidi" kao jednu reč, a kako je ta "reč" predugačka, tj. ima više slovnih znakova nego što je definisana reč sa najvećim brojem slovnih znakova, softver ne može da je "ispiše" i, u znak protesta, prekine post, ili ga i prekine, ali i napravi remetke na samoj strani (slučaj kad se sve ispomera u desno).

Bojim se da smrt uvek dolazi pre potpunog znanja.

Oče naš koji si na nebesima, neka se sveti ime tvoje; neka dođe carstvo tvoje; neka bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu; hleb naš nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše, kao što smo i mi oprostili dužnicima svojim; i ne uvedi nas u iskušenje, nego nas izbavi od zla.
Matej 6:9-13

Oče naš koji si na nebesima, neka se sveti ime tvoje; neka dođe carstvo tvoje; neka bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu; hleb naš nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše, kao što smo i mi oprostili dužnicima svojim; i ne uvedi nas u iskušenje, nego nas izbavi od zla.
Matej 6:9-13

То сам од тебе и очекивао. Него напустисмо Марка.

Srpski pretedant Mrnjačević preko koga su Turci hteli da zavladaju srpskim življem ali se Marko nije pokazao dostojan jer je prvenstveno bio čoban i ratnik ali nikakav političar niti je imao viziju šta bi od srpskog carstva.

Овим се даје велика политичка зрелост Турцима а умањује Србима. Мислим да је Марко стварно имао доста особина које му песник приписује.

Back