Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 41.773
Ti to iz iskustva ili pricaju babe po selu ?Да оставимо Богу коме ће дати мир ако оде тамо ? На основу овога треба да схватимо да Бог једнима даје духовни мир а другима не ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti to iz iskustva ili pricaju babe po selu ?Да оставимо Богу коме ће дати мир ако оде тамо ? На основу овога треба да схватимо да Бог једнима даје духовни мир а другима не ?
A ти више ниси атеиста ?Ti to iz iskustva ili pricaju babe po selu ?
Deklarisem se kao nevernikA ти више ниси атеиста ?
Скоро ко Лењинов маузолеј, с тим што у твом симпатичном славе ђавола а не Бога...Pare su cudo, Tumane su odlicno razradjen biznis![]()
Post je odgovor na komercijalizaciju tog manastira.Ja ga nisam doživela tako. I da, postoje trend 'verski turisti' koji dolaze jer su čuli da je to u trendu. Ništa novo kod nas, mislite li i da na Ostrog idu jer osete poziv...Да оставимо Богу коме ће дати мир ако оде тамо ? На основу овога треба да схватимо да Бог једнима даје духовни мир а другима не ?
To ih kosta vremena i paraPost je odgovor na komercijalizaciju tog manastira.Ja ga nisam doživela tako. I da, postoje trend 'verski turisti' koji dolaze jer su čuli da je to u trendu. Ništa novo kod nas, mislite li i da na Ostrog idu jer osete poziv...
Takvi obično imaju i vremena i para...To ih kosta vremena i para
Zaludni.....Takvi obično imaju i vremena i para...
Не знам шта очекујеш, да манастир врати вернике са улаза, тј. да смањи број присутних ?Post je odgovor na komercijalizaciju tog manastira.
Радио сам у туризму, тј. у верском туризму тако да имам неке идеје о томе шта су туристи. Хтео сам рећи да остаимо Богу да одлучи да ли неко добије мир или не добије доласком у манастир. Овако ја и ти не можемо знати да Бог не жели да да неком мир само јер је дошао као туриста.Ja ga nisam doživela tako. I da, postoje trend 'verski turisti' koji dolaze jer su čuli da je to u trendu. Ništa novo kod nas, mislite li i da na Ostrog idu jer osete poziv...
moglo bi se reci da se u skoro svim srpskim manastirima ima osecaj da smo kao u Raju..prvenstveno zbog okoline u kojoj je manastir a to je uvek prelepa priroda i obavezno pored tekuce vode reke ili potoka ..manastiri su danas sredjeni, trava pokošene,manastirske staze okružene cvecem,drvece oko manastira pravi hladovinu, cesma obavezna i klupa pored, tišina u manastirskom okruženju cuuju se samo zvukovi prirode i ptica ..pa zar nije kao u Raju ?Када сам први пут био у Туману, заиста сам се осећао као у Рају. Заиста, нека топлина ми је била око душе. Од тада, мало мало па сањам Тумане.
Заиста, Господ је у овом месту, немам сумње у то.![]()
Ja kao nevernik volim da obidjem manastir i okolinu.moglo bi se reci da se u skoro svim srpskim manastirima ima osecaj da smo kao u Raju..prvenstveno zbog okoline u kojoj je manastir a to je uvek prelepa priroda i obavezno pored tekuce vode reke ili potoka ..manastiri su danas sredjeni, trava pokošene,manastirske staze okružene cvecem,drvece oko manastira pravi hladovinu, cesma obavezna i klupa pored, tišina u manastirskom okruženju cuuju se samo zvukovi prirode i ptica ..pa zar nije kao u Raju ?
I zar sve to nije razlog da se osecaš kao u Raju i Božijoj kuci ? Autosugestija je cudo![]()
ne možeš da kažeš da su to izmišljotine o Bogu kada voliš da ides u manastire..znaci da te podsvesno privlaci božija kuca..gde nadješ mir i spokojstvoJa kao nevernik volim da obidjem manastir i okolinu.
Volim cistocu, prirodu, obozavam miris tamjana
Ali ne verujem u izmisljotine o bogu......
Volim.....napisao sam sta volimne možeš da kažeš da su to izmišljotine o Bogu kada voliš da ides u manastire..znaci da te podsvesno privlaci božija kuca..gde nadješ mir i spokojstvo
za poštovanje je što voliš ali nemoj na Religiji da pišeš "izmišljotine o Bogu", jer za vernike ništa što ima veze sa Bogom nije izmišljotina Ok ?Volim.....napisao sam sta volim
Ako je uvreda to sto ne mislimo isto onda okza poštovanje je što voliš ali nemoj na Religiji da pišeš "izmišljotine o Bogu", jer za vernike ništa što ima veze sa Bogom nije izmišljotina Ok ?
Вређај слободно, срамота не пада на Бога, већ на тебе самогAko je uvreda to sto ne mislimo isto onda ok
Nismo se razumeli. Ja sam komentarisala grupu pojedinih ljudi, koje bih nazvala novokomponovani vernici, koji obilaze takve manastire jer je to u trendu, jer su neki okačili slike na insta ili nekoj društvenoj mreži... imam utisak da takvima duhovni mir nije bitan, već kvalitet fotke koju će postaviti.Не знам шта очекујеш, да манастир врати вернике са улаза, тј. да смањи број присутних ?
За сваки манастир говоре о комерцијализацији, то није никаква оптужба. Знаш колико људи дневно посети Хиландар ?
Радио сам у туризму, тј. у верском туризму тако да имам неке идеје о томе шта су туристи. Хтео сам рећи да остаимо Богу да одлучи да ли неко добије мир или не добије доласком у манастир. Овако ја и ти не можемо знати да Бог не жели да да неком мир само јер је дошао као туриста.
Уосталом и странци долазе као туристи. Да ли то што си написала значи да је духовни мир везан само за православне а не и за стране госте и посетиоце манастира ?
Znaci opusteno, hvalaВређај слободно, срамота не пада на Бога, већ на тебе самог
Разумели смо се одлично.Nismo se razumeli. Ja sam komentarisala grupu pojedinih ljudi, koje bih nazvala novokomponovani vernici, koji obilaze takve manastire jer je to u trendu, jer su neki okačili slike na insta ili nekoj društvenoj mreži... imam utisak da takvima duhovni mir nije bitan, već kvalitet fotke koju će postaviti.
Свима са трунком покајања за неко зло је битан духовни мир, али већина ни не зна где се то тражи...Nismo se razumeli. Ja sam komentarisala grupu pojedinih ljudi, koje bih nazvala novokomponovani vernici, koji obilaze takve manastire jer je to u trendu, jer su neki okačili slike na insta ili nekoj društvenoj mreži... imam utisak da takvima duhovni mir nije bitan, već kvalitet fotke koju će postaviti.
Научићеш касније да га се бојиш... тачније прекаснијеZnaci opusteno, hvala
Sad znam da se ni boga ne bojim
Jel to ono "videces ti jednog dana"Научићеш касније да га се бојиш... тачније прекасније
Није то и тамо дан где ћеш Га видети...Jel to ono "videces ti jednog dana"
Ne, jer je on saznao za Boga i prihvatio učenje Hrista a na ove koje mislim, neće prestati da kradu, lažu, čine preljube ali će okačiti fotku iz manastira. Naravno, ostavljam Bogu da sudi, ja sam samo iznela svoje mišljenje.Разумели смо се одлично.
По томе како си написала и апостол Павле пошто је убијао хришћане представља новокомпоноване вернике.
Ради се о томе да ми оставимо Богу да пресуди ко је ко.
Што каже један свештеник може неко да цео живот буде у Цркви а да пред крај живота напусти веру.
И обрнуто, може неко да обилази целог живота манастире као туристичке објекте и да пред крај живота почне дубље да сагледава веру и Бога.
Тако да то боље да оставимо Богу ко добија мир у манастиру а ко не. Ја и ти то не можемо знати, зар не?
Зашто ти смета фотографисање ? Наши људи се не фотографишу много. Да си видела колико фотографија направи просечни Кинез било би ти јасно шта је много слика. Неки доносе баш добру и јаку опрему за фотографисање.
И опет не значи да ће Бог оставити неког без духовног мира само јер прави слике у манастиру. Нити да ће неко добити мир само ако направи мало слика.
Нема неког правила, једноставно то је до Бога.
Gde.....budi konkretanНије то и тамо дан где ћеш Га видети...