Da li drugi bogovi postoje mimo hrišćanskog Boga

Ne govorim o dokazanim i proverljivim stvarima. Govorim o stvarima vere.
I nije Biblija jedina sveta knjiga niti monoteizsm drži tapiju nad nekom istinom.
Vera ima smisla za ono sto ne mozes razumom/logikom.

ne moze biti bezbroj bogovova iste moci i istog znanja jer bi to bio jedan te isti. Ako su razliciti onda medju njima postoji hijerahija tj. Svevisnji.
Ovo za kauzalitet ne znam šta želiš da kažeš.
sve je uzrokcnoposledicno. sve je logicno.

Otac je isto sto i uzrok, Sin je isto sto i posledica, veza izmedju posledice i uzroka je sveti duh, i nema nista izvan toga tj.amin.

U ime Oca, Sina i svetoga duha, amin.

Pa upravo ti to radis. Dajes tvrdnje kao da su neki anksiomi koji se ne dovode u pitanje. Kao sto rekoh, vec je prvi zaključak sa klonovima pogresan. Klonovi nisu ista bića.
Dao sam primer s klonovima nadajuci se da ces razumeti odnos jednog mocnog i sveznajuceg prema zajednici istih takvih.

Mnostvo je slozeniji sistem i jedan ne moze znati ponasanje zajednice jer beskonacno puta kompleksnija od njega. Dakle nije sveznajuci.

Da li razumes sad?

Biti sveznajuci znaci znati istinit ishod desavanja u svemu sto postoji. A to pojedincu ne moze poci za rukom jer bi morao znati misli i ponasanje svih ostalih "bogova". Treba znati desavanja u zajednici i unutar svih njih?

Tako sto moze samo SVE tj. jedan.

Samo SVE moze poznavati sebe u celosti racunujuci razvoj dogadjaja u buducnosti kojoj nema kraja.

Poslednja izmena:
Svaki istinit iskaz koji covek napise je i Bozja misao.

Eto kako Bog pise covecijom rukom.

Svaki istinit iskaz koji covek napise je i Bozja misao.

sad vec izmisljas i svaljujes na Boga sto nije istina....a svaljivanje na Boga stvari sto nisu istina, sto su lazi, za to ce se pred njim odgovarati

kao sto On kaze:

39:60 Na Sudnjem danu vidjećeš pocrnjela lica onih koji su o Bogu/Allahu laži govorili. A zar u Paklu/Džehennemu neće biti boravište oholih?

sad vec izmisljas i svaljujes na Boga sto nije istina....a svaljivanje na Boga stvari sto nisu istina, sto su lazi, za to ce se pred njim odgovarati
nisam ti ja kriv što ne razumeš.
Ako pitam Boga koliko su 2 i 2 šta bi on odgovorio? laž ili istinu?

Vidiš ja sam rekao: Istinu koju smo mi ljudi osvojili je deo Bozje. pa iz toga sledi da je naša apsolutna istina istovremeno i Božja.

A ti tvrdiš drugačije.
kao sto On kaze:

39:60 Na Sudnjem danu vidjećeš pocrnjela lica onih koji su o Bogu/Allahu laži govorili. A zar u Paklu/Džehennemu neće biti boravište oholih?
slobodu mišljenja je Gospod dao čoveku da bi razvio svoj um.Greh je maštu upotrebiti protiv drugog čoveka. I još pretiti nakaradnim tumačenjem vidjenja Boga onih koji živehu davno pre nas.

Back