Maksim Planud: Srbi su dobili ime po panonskom gradu Serbinu

Pa ti ovde namerno lažeš da bi provocirao? Otvori sebi temu o starim Bugarima i Tatarstanu pa tamo leči svoje sanstefanske frustracije. :rtfm:
Какве везе има Татарстан са чињеницом да чешка историографија одбацује теорију о Белој Србији још од времена Лубора Нидерлеа? Јел мислиш да ми Чеси не знамо своју историју као што ти не познајеш своју? Па ко лупа?

Какве везе има Татарстан са чињеницом да чешка историографија одбацује теорију о Белој Србији још од времена Лубора Нидерлеа? Јел мислиш да ми Чеси не знамо своју историју као што ти не познајеш своју? Па ко лупа?

Ne znam poentu da govori o turkijskim Bugarima a ignorise iranske Srbe.

Odbacivanje teorije o Beloj Srbiji kao o državnoj organizaciji, kao i česko i ukrajinsko odbijanje ruske teze da su Srbi i Lužički Srbi izvorno istočnoslovenska plemena koja su kasnije migrirala ka zapadu (pre nego što su Srbi došli na Balkan) nema dodirnih tačaka sa tvojim tvrdnjama.

Manje lupetanja. Česi imaju problem kao i vi: državu su im napravili drugi.

Manje lupetanja. Česi imaju problem kao i vi: državu su im napravili drugi.
Сад нисам могао да разумем – до пре неки дан си са пеном на уста тврдио да су у Немањином двору писали само на аутентичном староштокавском дијалекту. Касније се, међутим, показало да је на веома широкој територији око Јужне Мораве у 9. веку било типично јотовање * *tj/dj > шт/жд. Да ли си сада одлучио - који је писан језик Србе - српскословенски са доста "старобугарских" елемената или новомосковски црквенословенски после 17. века?

Сад нисам могао да разумем – до пре неки дан си са пеном на уста тврдио да су у Немањином двору писали само на аутентичном староштокавском дијалекту. Касније се, међутим, показало да је на веома широкој територији око Јужне Мораве у 9. веку било типично јотовање * *tj/dj > шт/жд. Да ли си сада одлучио - који је писан језик Србе - српскословенски са доста "старобугарских" елемената или новомосковски црквенословенски после 17. века?
Kako da ne.
C2CD46F0-49FA-403D-B328-3237B0DBB0FA.png

Ја не знам шта теби ту није јасно име Ирон је Арјан ксо што Осети- Алани на свом језику ћирилицом себе зову Ирони.
Прегледај историју Персије имаш тему Међани су чак претпостсвља се посђедњи талас Индоевропљана.
Не знам шта мапа са википедије треба да ми објасни?
За почетак погледај историју гусли па ћеп видети та потиче од степских номада даљим пореклом из Сирије.

Ја не знам шта теби ту није јасно име Ирон је Арјан ксо што Осети- Алани на свом језику ћирилицом себе зову Ирони.
Прегледај историју Персије имаш тему Међани су чак претпостсвља се посђедњи талас Индоевропљана.
Не знам шта мапа са википедије треба да ми објасни?
За почетак погледај историју гусли па ћеп видети та потиче од степских номада даљим пореклом из Сирије.

Pa da Alani pricaju iranskim jezikom. O tome se radi

Pa da Alani pricaju iranskim jezikom. O tome se radi
Па Скити и Сармати су говорили иранским какве то везе има са Турцима и туркијским народима?
Осим што Бугари као Мађари хоће брже боље да побегну од турског порекла па сад постављају тезе да су Сармати.

Па Скити и Сармати су говорили иранским какве то везе има са Турцима и туркијским народима?
Осим што Бугари као Мађари хоће брже боље да побегну од турског порекла па сад постављају тезе да су Сармати.

Pa ukazujem na licemjerje doticnoga sto prica o tatarskim Bugarima, a ignorise iranske Srbe. Posto prvobitni Srbi su iranci/alani, kao sto su prvobitni Bugari bili turkijci.

Pa ukazujem na licemjerje doticnoga sto prica o tatarskim Bugarima, a ignorise iranske Srbe. Posto prvobitni Srbi su iranci/alani, kao sto su prvobitni Bugari bili turkijci.
То није исто Ја мислим да Еским и Скандинавац нису исто.
Консензус око иранског порекла не постоји осим географског положаја који је био под инвазијом Скита међутим такође постоје подаци да је остала покрајна Кимерија у Скитији и да нису правили тврђаве већ су користили кимерске.

О сеоби на Балкан Трако-Кимера имаш рад од покојног Срејовића који ће у синергији са староседеоцима створити нове етносе Гете ,Трачане ,Дачане ,Дардане и тд.

Постоји много индиција чак и античких записа да је право име Кимера који су изградили Сингидунум и Сегедин и Срем било Сирберос.
На аланском још увек Серб је Химер или Химри.
Ето ти одговора на тему шта значе тако рани топоними рецимо одакле Семберија.
Знамо од Меле да је латинско (м). уметнуто у Сирмијум или Срем. Чије име води води порекло по4 трибалском краљу Сир(м)о.

Погледај лицимерје и дебилизам другог члана ако имаш проблем са српским етнонимом и Србима. а иди на ЦГ сајтове зезај се тролуј спрдај ради шта хоћеш који ћеш нам к. овде?
Мислим и себи долазиш на српски сајт да би се спрдао са Србима и са историјом?
Глупости нико од нас не иде на сајтове у ЦГ или Бугарску да открива топлу воду.

2 кад користиш википедију претпостављају људи да имаш основну школу завршену и да нде постоји иранско већ арјанско порекло.
Пошто је тај назив злоупотрбљен нацистичком инвазијом и доктрином данас се каже Иранског да би се направио дистинкт од Хитлерових Аријанаца.

"Иранци своју државу зову Иран још од давнина. Староирански облик тог имена је Арјанам са значењем земља аријеваца"
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Иран

2 кад користиш википедију претпостављају људи да имаш основну школу завршену и да нде постоји иранско већ арјанско порекло.
Пошто је тај назив злоупотрбљен нацистичком инвазијом и доктрином данас се каже Иранског да би се направио дистинкт од Хитлерових Аријанаца.

"Иранци своју државу зову Иран још од давнина. Староирански облик тог имена је Арјанам са значењем земља аријеваца"
https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Иран

Iranci nije isto sto i Arijevci. Arijevci su istorijska kasta u Indiji. Iranci su nomadi sa bliskog istoka. .

Iranci nije isto sto i Arijevci. Arijevci su istorijska kasta u Indiji. Iranci su nomadi sa bliskog istoka. .
Ти прочитај мало о томе не постоји Иранци већ Арјани или Арјанци облик Иран је новијег датума и то сам ти постсвио.
То нема више везе са кастама већ где је име остало и задржало се.
Исти пример је Подловенске Црне Горе које прелази на сва ололња племена.
Додуше подледњи краљ Никола је краљ Црне Горе и Брда.
Брда чине 2/3. Црне Горе па шта би било кад би се одвојили од те 1/3 владајуће касте?

Ти прочитај мало о томе не постоји Иранци већ Арјани или Арјанци облик Иран је новијег датума и то сам ти постсвио.
То нема више везе са кастама већ где је име остало и задржало се.
Исти пример је Подловенске Црне Горе које прелази на сва ололња племена.
Додуше подледњи краљ Никола је краљ Црне Горе и Брда.
Брда чине 2/3. Црне Горе па шта би било кад би се одвојили од те 1/3 владајуће касте?

Crna Gora je jedna Niče ;)

Screenshot_13.png

Sto se tice Iranaca, pogle u Iran da li ti lice na Arijevce?

Pogledajte prilog 1472464

Како ти знаш кско су Аријевци изгледали?
Не разликују се Иранци данашњи од Црногораца или Срба.
Доминира бела пут али тамна коса и очи.

Дакле по теби се данас гледа како је неко изгледао пре 3000 година?
Вржо занимљиво?

Дакле по теби би Иранци и Докавкаски Срби изгледали овако?

1966973_2409-profimedia0306031535_ff.jpg

Како ти знаш кско су Аријевци изгледали?
Не разликују се Иранци данашњи од Црногораца или Срба.
Доминира бела пут али тамна коса и очи.

Дакле по теби се данас гледа како је неко изгледао пре 3000 година?
Вржо занимљиво?

Дакле по теби би Иранци и Докавкаски Срби изгледали овако?

Pogledajte prilog 1472466

Ovako

main-qimg-3fc8e280ed5dcbc111b8d7311af3b57f.jpg

Pogledajte prilog 1472464

Краљ Црне Готе и Брда тако се титулисао.

Хајде сад да видимо разлику физичку или антрополошку.

2244353_ap-office-of-the-iranian-supreme-leader_ls.jpg

FB_IMG_1703814428579.jpg

Нема баш велике разлике.

Ti na bazi crno-bijele fotke zakljucujes fizionomiju :hahaha1:
Апсолутно имаш много слика краља Николе поента да код свих Динараца доминира тамнији ген ређи блондизам и плаве очи слично као код правих Иранаца који су виши снажнији и интелигентнији много од Арапа првенствено због начина живота и школства.
Ако ниси знао прва повеља либералног закона о једнакости религија и народа као и положаја жена је повеља персијског краља Кира.
Он је истовремено први месија у јеврејским пророцима први пут се користи израз мешија за краља Кира који је освојивши Вавилон ослободио Јевреје ропства дозволио им повратак у земљу и помогао изградњу 2 храма у Јерусалиму.

Оригинал повеља се чува у Уједиееним Нацијама а уступа се Ирану за музејски експонат приликом неких културних манифестација.

a) Nastavljaš sa svojim velikobugarskim lažima.

b) Kakvo ti je to “tipično jotovanje” u št/žd?! Da li imaš tri predstave šta se podrazumeva pod jotovanjem?

c) Za svoje omiljene št/žd moraš dve-tri izoglose na istok, tamo negde istočno od Jatove granice. :per:

E3106DFE-F3B0-427E-83F5-16F7F36352C1.png

Poslednja izmena:

Back