Ne slažem se ni sa tobom ni sa ovim žvrndovom, koji tudje postove čita kako mu odgovara...AKHENATON:(...) I slažem se sa vujadinom (zamisli) jeste naša sramota, doduše ne samo naša, al velikog udela imamo u tome....
Kažem, profesionalno (kao novinar, tj. urednik novine "Ocilo", čiji je osnivač bio Okružni odbor SPO za Smederevski i Požarevački okrug) pratio sam prvi dolazak Aleksandrov u Srbiju.
Ja ne krivim njega što nije učio srpski, osim što kažem da mu to niko nije branio...
Njegov najstariji sin Petar, dakle, budući "prestolonaslednik" nije imao više od 12 godina. Kada je sa praga Oplenačke crkve dečačkim glasom uzviknuo: Draga braćo, Srbi... zaplakalo je preko 5000 ljudi koliko je moglo da stane na plato ispred crkve i oko njega.
Tom Petru je u mom gradu Srbija proslavila punoletstvo, dakle, bila je centralna proslava, dok je on bio u Londonu... i tamo ostao do danas...
Zato se ja pitam (ne pitam ostrašćenog žvrndova jer me zabole za njegovo mišljenje) hoće li i sledeći "prestolonaslednik" da čita srpski govor napisan engleskom ortografijom, kao otac mu.
Zato se pitam i zašto nije pošao u srpsku vojnu gimnaziju, pa u Vojnu akademiju u Beogradu... Pitao sam i tada, Vuka Draškovića... Kaže: Nije, bre, bezbedno... ovi naši će da ga ćebuju...
Pazi, majku mu...
E, tada sam zaista očekivao da će, ne Aleksandar, već taj tada mali Petar da zasedne na presto Kraljevine Srbije... Ja sam i nadalje, kada je reč o društvenom uredjenju, monarhista, ali, pravo da kažem, "prestolonaslednik" se, sa sve ovom Grkinjom, pretvori u sve drugo, osim u politički faktor sa nekom snagom i respektom...
Nije dovoljno baškariti se u Belom dvoru i računati da je neka politička snaga... A sinovi po belom svetu – tačnije u Engleskoj koja je zvučnik Amerike za sve što treba da nam se dogodi... pa i za Kosovo...
Srpski domaćin, ako ga uvredi prijatelj (otac njegove snahe), zabrani i sinu i snahi odlazak u goste... A kamoli da prijatelj zapreti da će nešto da mu silom uzme, što bi rekli – otme...
Tu je suština problema, a ne u jeziku... Ne mora on ni da govori ništa, ali bar neka liči na Srbina, ili bar neka podseća...
A ta budala, što piše pod navodnicima "književnik" za Danka Popovića, treba da zna da je reč o veoma uglednom Srbinu, monarhisti, da je njegova "Knjiga o Milutinu" doživela 28 izdanja, da bi trebalo da je pročita...
... ako je mrdnuo od Konstantina Filozofa i marve Orbina...