Lucidni snovi

Kako se lucidni san, tj. san koji možete sanjati i kontrolisati kako želite može doživeti i da li je iko od vas takvo iskustvo imao, ali ne "iznenada", već sa nekim "uputstvom" ili "pripremom", kojom će se lucidni snovi sasvim sigurno događati???

e kad izadje uputstvo molim vas posaljite ga i meni na PP .hvala unapred ^_^

Ja isto vrlo cesto sanjam. Gotovo svaki dan. I snovi su zaista razni i izgledaju mi kao da traju dosta dosta dugo.

Recimo sinoc sam sanjao da sam sa bratom usao u neko postrojenje, preko krova(popeo se uz kutije neke), usao unutra, a unutra zgrada izgleda kao hram neki drevni, ali razrusen i zapusten. Na podu su bila 3 kvadrata koji su bili ispupceni u odnosu na ostatak poda. I trebalo je pogoditi pravu kombinaciju tako sto cu pritisnuti te kvadrate. I zanimljivo je sto sam ja sam sebe usmeravao kuda cu da idem, ali ipak nisam bio svestan da sanjam. Na kraju kada sam uspeo to, otvori se neka pregrada u podu i ja nadjem papirus... :D

imam 35 godina
i već 30 godina svaki moj san je "lucidan"...
svako jutro je bolno
želite li da živite u snovima?
ja sam to iyabrala i nema tu mnogo tajanstvenosti, samo beg od od jave....

Naravno, može se i za to koristiti lucidni san.
A može se koristiti i za samospoznaju, borbu sa svojim blokadam i otklanjanje istih.. lucidnu alhemiju :D..
Sve zavisi ko kakve ima pretenzije. To je na nama(vama).

Da li neko zna šta označava padanje u snu? Imala sam jedan isti san koji sam sanjala 7 godina, jednom mesečno. Toliko je bio realan da bih se trgla iz sna svaki put veoma uplašena, ubrzanog disanja, lupanje srca ... znate na šta mislim. Zadnji put sam ga usnila kada sam imala 16 god.
Još jedno pitanje ... šta znači kada ne sanjaš apsolutno ništa. Godinama se budim svaki dan (lepo rečeno :rotf:) i ništa :(
Hvala :D

Da li neko zna šta označava padanje u snu? Imala sam jedan isti san koji sam sanjala 7 godina, jednom mesečno. Toliko je bio realan da bih se trgla iz sna svaki put veoma uplašena, ubrzanog disanja, lupanje srca ... znate na šta mislim. Zadnji put sam ga usnila kada sam imala 16 god.
Još jedno pitanje ... šta znači kada ne sanjaš apsolutno ništa. Godinama se budim svaki dan (lepo rečeno :rotf:) i ništa :(
Hvala :D
Pa ja znam da je skakanje sa zgrade, kroz prozor itd. nedostatak sexa ili vec tako nesto (ozbiljan sam) mada mozda znaci i jos nesto.
To znaci da se ne secas REM faze sna. Tacka.
Tacno je. Svi mi uvek sanjamo kada duze spavamo! :ok:

Pa ja znam da je skakanje sa zgrade, kroz prozor itd. nedostatak sexa ili vec tako nesto (ozbiljan sam) mada mozda znaci i jos nesto.

Tacno je. Svi mi uvek sanjamo kada duze spavamo! :ok:

Imala sam 9 godina kada sam počela da sanjam takav san, uvek isti, padala sam sa litice, ali kao odrasla osoba sa bebom u rukama.
Znam da svako sanja svake noći, ali ja se budim ujutro bez ikakvih sećanja, što je vrlo čudno.

Imala sam 9 godina kada sam počela da sanjam takav san, uvek isti, padala sam sa litice, ali kao odrasla osoba sa bebom u rukama.
Znam da svako sanja svake noći, ali ja se budim ujutro bez ikakvih sećanja, što je vrlo čudno.
Nisam obratio paznju na godiste, sigurno sam pogresio onda. Mislim da su tumacenja po Frojdu i Jungu dosta tacna, pokusaj da ih nadjes negde.`

Jedne noci nisam spavao uopste...Buljio sam u TV do 6 ujutru...Posto je bilo leto soba je bila prilicno osvetljena...Ja se pokrijem jorganom preko glave i pokusam da zaspim...Na tren sam otvorio oci ali sam primetio da i dalje ustvari sanjam...Mogao sam da kontrolisem svoje kretanje u snu , mada ne znam ni ja kako....Inace osecaj je jako mocan....

Bila je noc, neko vreme sam lezao u krevetu okrenut na ledja ali nisam spavao.
Na jednom mi je pocelo zujati u usima i imao sam osecaj da su mi usi kao poluzatvorene odnosno da losije cujem. takodje sam osetio da mi trne glava i da se trnci spustaju od temena pa nanize. nisam mogao da se pomerim i da disem. bilo je slicno kao u snu kada ne mogu da disem i kada pokusavam da se probudim, tako sam i sada pokusavao da ustanem ali nisam mogao da se maknem. posle par sekundi trnci kao da su se naglo povukli i zujanje u usima nestalo. ustao sam. za svo to vreme sam se cudno osecao kao da se nesto nepoznato uvlacilo u mene, znam da su mi oci bile otvorene i da sam gledao u plafon.
P.S. zgrada mi se granici sa grobljem, a soba ima pogled na celo isto, ako ima neke veze:mrgreen:

Bila je noc, neko vreme sam lezao u krevetu okrenut na ledja ali nisam spavao.
Na jednom mi je pocelo zujati u usima i imao sam osecaj da su mi usi kao poluzatvorene odnosno da losije cujem. takodje sam osetio da mi trne glava i da se trnci spustaju od temena pa nanize. nisam mogao da se pomerim i da disem. bilo je slicno kao u snu kada ne mogu da disem i kada pokusavam da se probudim, tako sam i sada pokusavao da ustanem ali nisam mogao da se maknem. posle par sekundi trnci kao da su se naglo povukli i zujanje u usima nestalo. ustao sam. za svo to vreme sam se cudno osecao kao da se nesto nepoznato uvlacilo u mene, znam da su mi oci bile otvorene i da sam gledao u plafon.
P.S. zgrada mi se granici sa grobljem, a soba ima pogled na celo isto, ako ima neke veze:mrgreen:

Već je neko spominjao ovakav slučaj na nekoj temi ovde. Od mnogih sam čula za taj fenomen. Verovatno ima medicinsko objašnjenje, ali može da ima i paranormalno. Šta god da je, nije se sa tim šaliti. To što si pored groblja sigurno ima veze, naročito ako si "otvoren" za takve stvari.
Ljudi od kojih sam slušala priče o sličnim doživljajima su mi pričali da su tada viđali nešto nalik crnoj mački koja im skoči na grudi, a drugi ženu u crnom koja im legne na grudi. Zajedničko za te slučajeve su bili paraliza i koliko god vikali u pomoć, ne bi glasa ispustili. Znam samo da im nije pomogla medicina kada su se od toga "izlečili" :)

ali 95% i vise sam siguran da nije bio san ni ti lucidan san, kazem gledao sam u plafon i nije bilo prelaza da se budim posle!!!

a to za tu zenu u crnom u slicnim slucajevima nisam je nikad video ali sam jednom sanjao nesto slicno: u srednjoj skoli dan posle sahrane sestre od jednog druga koji je isao sa nama u razred sanjao sam da se nalazim na nekom manjem brdu i od jednom se pojavila jedna zena u crnom imala je siroku haljinu i oko nje se se nalzaila tama, sanjao sam kao da me je privlacila sebi i odnosno da me je uvlacila u zemlju u koju je ona uronjavala, borio sam se da se pomerim ali nisam mogao, znam da sam na trenutke prestajao i onda ponovo pocinjao da pokusavam da se pomerim i na jednom sam pustio pa sta bude, ubrzo se pojavila jedna devojcica u belom, drzala je cini mi se krst u ispruzenoj ruci i sijala je belom svetloscu smesila se i isla ka meni, zena u crnom je pocela da nestaje i onda sam se probudio, imao sam snage samo da se malo uspravim i nisma mogao skoro nista da vidim samo kao neke bele oblacice to je potrajalo par trenutaka, a srce mi je bilo kao nikad, te noci nisam vise mogao da zaspim, roditelji su mi rekli ujutru da su culi u njihovoj sobi kako jecim. najvise mi je bilo krivo sto nisam otisao na sahranu drugove sestre i uvek mi je krivo kada se setim.

a za prestanak disanja u snu sam jednom gledao nesto na tv-u, pricali su da se obicno desava debljim ljudima i kada leze na ledjima, onda im se jezik opusti kada spavaju u poklopi ili moda delom udje u dusnik slicno onome i kada se ljudi onesveste pa im se jezik povlaci na gore, ima valjda i neka operacija da se uklanja debljina sa jezika ali ne moze kod svakog i ne vredi svakom, par desetina sekundi bez disanja su dosta neprijate, a jos vise mogu ostavljati i posledice, a jos vise preko minut i nadalje mogu dovesti i do smrti

osim toga da se vratim na ovaj moj slucaj ili temo sto sam zapoceo pa mi prebacili ovde

znam da sam trepcao ocima bar 2 puta zasto bi sanjao da trepcem to se nikada ne sanja ili zasto bi trepcao da sam sanjao!

osim toga zasto mi je tema prebacena na "Lucidne snove"?, lucidni snovi su kada sanjas i znas da sanjas da je to san. ja i da sam sanjao nisam znao da sanjam sve to a ni ti sam sanjao , znaci nema bas nikakve veze pogotovo ne sa ovom temom "lucidni snovi" gde je prebaceno!!!

Ne treba previse da obracate paznju na obicne tj. fantomske snove i da razbijate glavu oko znacenja. Takvi besvesni snovi koji ne generisu energiju nisu vazni, i koliko god strasno ili divno bilo nesto sto se sanja, ne obracajte mnogo paznju. Ako ste u kontaktu sa sobom, tj. svojim unutrasnjim bicem, nekad, ali retko, cete moci iz takvih snova da izvucete neku poruku.

Nameravajte da se probudite u snu, radite neobicne stvari u toku dana koje ne odgovaraju svakodnevnoj realnosti, i to ce vam malo prodrmati svest. U toku dana, stanite, i iskreno se zapitajte da li sanjate ili ste budni. To mora da bude telesno, da stvarno osetite da niste sigurni sta je od ta dva, a ne da lazete sami sebe. Radite te stvari konstantno, i krenucete da ih ponavljate i u snovima. Kad se to desi, to ce biti sansa da se probudite, udjete u svestan san i istrazite realnost u kojoj ste se nasli, ali za to vam treba mnogo energije. Koga zanima, postoji mnogo tehnika...potrazite na internetu, i izaberite sta vam odgovara.

Back