Lucidni snovi

Dajte bre ljudi,ukratko odgovor na sve gluposti sa teme: Da bi ste imali lucidan san trebate dok ne spavate da pokusavate da promenite boju necega i ako ste sigurni da sanjate,vremenom posle 1000 pokusaja da promenite boju necega razmisljacete o tome i u snu pa ce te znati da sanjate. U opste nije vazno da kontrolisete san,bas vas briga kad znate da sanjate,jednostavno mozete da radite sta hocete i ako je kosmar znate da vam se nista strasno nemoze dogoditi,kad mozete da kontrolisete dogadjaje u snu sta je tad u opste zabavno,uvek znate sta ce se sledece desiti,ne razumem zasto da kontrolisem san?. Lucidno sanjanje u opste nije opasno,necete mesecariti ne brinite se ;) Ako ima jos nekih pitanja izvolite!

Za početak bi bilo lepo da komentare drugih diskutanata ne nazivaš glupostima :).
Kroz praksu ćeš videti da se iz svake reakcije, iz svakog komentara može nešto i naučiti.

Inače, nije loša fora sa "menjanjem boja".

има једна улица и кућа коју често сањам, као пролазим туда ноћу и увек је нешто...необично.
сањала сам пре неки дан опет. као, идем са мамом туда, зауставили са на раскрсници,
мада то је мала улица. ноћ је, испред нас мердевине, не може да се прође,а прекопута,
код те куће што сањам девојка обешена.
и ту сам се пробудила -.-

Pa meni se desavalo nekoliko puta da sanjam kao mrak je,a ja sam izlazim napolje i pogledam prema nebu,a iznad mene devojka mrtva i kosa joj onako kao da je u vodi znaci bas kao da je u vodi udavljena. A to sto ti sanjas mi je veoma poznato,ali neznam odakle.

Mozda sam zalutala,a mozda i ne ali ispricacu vam sta mi se dogodilo pre 20-tak leta-to me muci jer ni dan-danas neznam sta to bi???
Pri porodjaju moje devojcice,u pitanju je bio carski rez usnih cudan san(totalna anestezija).
Po secanju,a to vrlo dobro pamtum prolazila sam munjevitom brzinom kroz tunel,nakon toga dosla sam do ogromne piramide sastavljene od milion trokutica.
Pocela sam se penjati desnom stranom,na pola puta sam videla samo moju mamu,ali ona mene nije i ja sam nastavila dalje ici ka vrhu piramide.
Kada stigoh na vrh sela sam i pomislila blago ovim ljudima imaju jos dva dana zivota(ukapirala sam da piramida predstavlja ljudski vek).
Cim to pomislih pocela me je peci savest,zasto tako kazem jer iz mene je nesto poput zvezde izaslo na levu stranu i rekla sam sebi ako se ikada probudi moram reci svim ljudima da se zivot nastavlja,ali u obliku nekih malih bica
i da se niko ne boji umreti.Nakon operacije niko mi nije rekao da je bilo nekih komplikacija tek se puno godina nakon toga otkrilo da sam alergicna na ketalar(sastojak anestezije).
Stalno razmisljam o tome kao da je u pitanju bila klinicka smrt.Ako neko moze i ako je raspolozen molila bih da mi malo pojasni sta to bi?:bye:

Od cele price, usvojio sam ono stonajvise deluje:
Pred san, pokusavam da odrzim tok misli.Razmisljam o nevaznim stvarima, koje me nece uzbuditi i razbuditi.U periodu od 5 - 15 minuta,oci zauzimaju polozaj fokusiranja na 10 - 15 cm od sredine cela, pocinju da mi se pojavljuju jasni nasumicni 3d oblici U BOJI. U tom trentku dobijam osecaj da vidim kroz sklopljene kapke.Tada, postavsi svestan okoline i sebe u odnosu na nju, pocinjem sa meditacijom. Napominjem, da je deset minuta provedenih u tom stanju, dovoljno da se eliminise zamor, i povrati psihicka ravnoteza.Konflikti se razresavaju sami od sebe i intuitivno spoznajem resenja problema.
Negde sam procitao da je i Tesla pribegavao slicnom principu.

e ljudi ovako... zadnje dve-tri veceri imam lucidne snove... ili bar mislim da jesu...
osecam se kao da sam budna i kao da spavam u isto vreme... nisam cak ni sigurna da li ja to sanjam ili zamisljam...
znam da je bio mrak i da sam letela, a onda mi je palo na pamet da je san ( to sam sanjala 2 puta)... nekad mi se cini da i nisam shvatila da je to san vec da je to deo sna...
pre neko vece sam sanjala san u snu, i budim se iz tog sna u snu i zao mi je sto nisam shvatila da je to san ( sto mi se cesto desava kada se stvarno probudim)
i u tim snovima sam ja - i ja i lik iz neke serije... i osecam se kao oba u isto vreme...
ovakve snove imam od skoro... do sada su svi bili obicni, nekako bzv...
malo spavam u poslednje vreme...
da li su ovi snovi normalni, uobicajeni a ja se tripujem bzv ili mi se nesto desava...

Tripujes se ....Kod lucidnih snova ti sanjas i svestan si toga . Nema nekih polu osecaja da si budan i da sanjas u isto vreme . Druga stvar je da su lucidni snovi u potpunosti pod tvojom kontrolom , sta god ti padne na pamet mozes da uradis u snu , znaci nema poistovecivanja sa likovima iz serije , to je vec tvoja podsvesna zelja (da budes kao taj lik ili nesto deseto).
I na kraju , svi snovi su normalni , cak i kosmari ....time se samo tvoj um "oslobadja" stresa nakupljenog tokom dana.

i da, u snu sam pokusala da odletim na jedno mesto i nisam uspela, sve je bilo mracno... nisam uopste mogla da zamislim to mesto, samo slike... kao da ja to zamisljam a ne mogu da zamislim...

e ljudi ovako... zadnje dve-tri veceri imam lucidne snove... ili bar mislim da jesu...
osecam se kao da sam budna i kao da spavam u isto vreme... nisam cak ni sigurna da li ja to sanjam ili zamisljam...
znam da je bio mrak i da sam letela, a onda mi je palo na pamet da je san ( to sam sanjala 2 puta)... nekad mi se cini da i nisam shvatila da je to san vec da je to deo sna...
pre neko vece sam sanjala san u snu, i budim se iz tog sna u snu i zao mi je sto nisam shvatila da je to san ( sto mi se cesto desava kada se stvarno probudim)
i u tim snovima sam ja - i ja i lik iz neke serije... i osecam se kao oba u isto vreme...
ovakve snove imam od skoro... do sada su svi bili obicni, nekako bzv...
malo spavam u poslednje vreme...
da li su ovi snovi normalni, uobicajeni a ja se tripujem bzv ili mi se nesto desava...

Ovo prvo sto si napisala to ti je faza medjusna ili granicno stanje sna kad nisi ni tamo ni ovamo.

Ovo sto rece da si se probudila u snu nije lucidno sanjanje jer nisi bila svesna da sanjas,ali u svakom slucaju je dobro posto se secas sadrzaja snova.

U lucidnom spavanju snovi su nepovezani i cesto haoticni ali je osoba svesna da sanja.Ta svest je mutna za razliku od normalne svesti ali je ipak svesna,nekad na trenutke a nekad mnogo duze.Desava se da prodju sati u lucidnom spavanju a osoba ima utisak kao da je proslo nekoliko minuta.

Ovo prvo sto si napisala to ti je faza medjusna ili granicno stanje sna kad nisi ni tamo ni ovamo.

Ovo sto rece da si se probudila u snu nije lucidno sanjanje jer nisi bila svesna da sanjas,ali u svakom slucaju je dobro posto se secas sadrzaja snova.

U lucidnom spavanju snovi su nepovezani i cesto haoticni ali je osoba svesna da sanja.Ta svest je mutna za razliku od normalne svesti ali je ipak svesna,nekad na trenutke a nekad mnogo duze.Desava se da prodju sati u lucidnom spavanju a osoba ima utisak kao da je proslo nekoliko minuta.

Zapravo, i nivo lucidnosti zna da varira.
Nekad sam imala iskustvo i jasnije, kristalnije svesnosti nego ovako, u RL.
(zapravo, ko kaže da uopšte u RL imamo bistru svest? to je tek posebno pitanje).

Davno beše ovaj post, ali je tematika zanimljiva, pa načeh temu ponovo.

imam 2 problema. vezana za snove

1.dogodilo mi se nesto kao lucidan san gde sam nakon pogleda u ruke shvatio da je to san ali nisam mogao da se probudim , zvao sam brata na glas ali nisam mogao da izgovorim njegovo ime kao da imam neku govornu manu. maltene sam siguran da to nije bio san ali ne znam zasto nisam mogao da se krecem i da govorim . nije mi jasno kako se to dogodilo ? z:)

2.bilo je leto prosle godine i ja sam bio negde izmedju sna i jave oko 2 ili 3 sata ujutro , pogledao sam brata koji je lezao na drugom krevetu pored mene i na njegovim ledjima se stvorila neka munja u obliku lopte, i iz nje su izlazile male munjice i kretale se po njegovom telu , ja sam zatvorio oci ( verovetno da trepnem) i u tom trenutku pukao je grom ( napolju je bilo nevreme) , ja sam ustao i kao da sam nem vikao sam 3 puta pomoc :D i otrcao do sobe roditelja . ako neko zna nesto o tome neka mi kaze ili ako nekog interesuje mogu malo detaljnije da opisem tu munju . nekoliko meseci nakon toga sto mi se dogodilo sa munjama nasao sam to u Teslinoj knjizi , sve se poklopilo velicina boja itd. pokazao sam bratu kome sam to ispricao i on mi sada veruje :) , ali ne znam kako je to moguce ?

Tek sad shvatam da sam kao mali imao lucidne snove, snove koje sam mogao da kontrolisem. Bilo mi je zanimljivo tada, imao sam mozda 13 godina, ali sad tek shvatam pravo znacenje toga. Bilo je iznenadno, ali sam mogao da kontrolisem san i radnje u njemu.
Toliko o mojim iskustvima :D

Tek sad shvatam da sam kao mali imao lucidne snove, snove koje sam mogao da kontrolisem. Bilo mi je zanimljivo tada, imao sam mozda 13 godina, ali sad tek shvatam pravo znacenje toga. Bilo je iznenadno, ali sam mogao da kontrolisem san i radnje u njemu.
Toliko o mojim iskustvima :D

Interesantno je da obično u tim godinama i kreću takva iskustva.. to je do sad sijaset puta potrđeno.
Ali na žalost, obično ostane samo na tome.. ljude ne vuče da razvijaju dalje svesnost u tom pravcu (život nas uguši, je l' :) ).

No eto, nikad nije kasno, koga već to interesuje, da nastavi da se razvija u tom pravcu...

Interesantno je da obično u tim godinama i kreću takva iskustva.. to je do sad sijaset puta potrđeno.
Ali na žalost, obično ostane samo na tome.. ljude ne vuče da razvijaju dalje svesnost u tom pravcu (život nas uguši, je l' :) ).

No eto, nikad nije kasno, koga već to interesuje, da nastavi da se razvija u tom pravcu...

Moguce, eto vidis, nisam znao da ima veze sa godinama :)
Ali i sad zna da mi se desi s vremena na vrijeme, sto je najcudnije, kao da u trenutku postanem svjestan sna i pocnem da "saradjujem", tj. onog momenta kada postanem svjestan sna, nastavim da ga razvijam po svojoj volji.
Vjerovatno se to desava po odredjenim okolnostima, ali kako se ne sjecam sta sam radio u to vrijeme kad mi se to desavalo, ne mogu nista da tvrdim nazalost.

Cesto mi se dogadjalo da u snu provalim da sanjam (obicno u kosmarima ) i onda krecem da se ubijam :D ... npr. u jednom snu gde su me jurili neki vampiri bilo je u ulici kneza milosa u beogradu ( tacno se secam ) ja sam skontao da je san i udarao sam od zadnji deo parkiranih kola glavom da bih se kao ubio i probudio ? pre neki dan mi se desilo da me je neki decko jurio u skoli i ja sam skocio sa nekih stepenica da bih se probudio , i uspelo mi je samo u 2 slucaju ? sta je to onda ?
I obavezno kada hocu da se ubijem skacem na glavu nzm zasto :D

Back