Lucidni snovi

oho, cestitam, izgleda da je tema opstala... ometaci se nisu dovoljno trudili... :hahaha:

elem, sto se tice lucidnih snova, znam jos jedan, mnogo prostiji nacin...
ja trenutno radim na njemu... Radi se o takozvanoj moci podsvesti... Ako je neko zainteresovan, mogu objasniti... :)

Objasni, objasni :klap:

Ja mislim da su njegovi snovi samo projekcije zelja, ne verujem da iko moze uticati na neku osobu ako nema dovoljnu kolicinu sakupljene energije, bez minimuma energije ne moze imati cak ni obicne lucidne snove...
Da bi se "sanjalo udvoje" druga osoba mora biti BAR lucidna, a ova druga mora imati veliku kolicinu energije kako bi ih odrzavala u sanjanju.
Naravno najbolja opcija je ako obe osobe znaju sta rade.

Ovo je apsolutno tačno i provereno je u praksi :ok: .
U principu, mislim da je moguće prići drugoj osobi čak i kad nije lucidna, ali tek za to je potrebna ogromna količina snage i energije.
Imala sam takav slučaj.

Objasni, objasni :klap:

Pa znaš da nas (me) interesuje!!! :mrgreen:

Da li će delovati, sigurno, ili možda???

Pa ovako, da ne duzim, vec ispricam u najkracim crtama... :D
Svi smo culi za moc podsvesti. Dakle postoji svest i podsvest, svest je objektivnost, dok je podsvest subjektivnost...
To samo odmah nesto govori... Ne mozemo svest naterati da prihvati cinjenicu poput ove: Sunce je crno!
Dok je podsvest "slepa" odnosno samo prima naredbe i prihvatice to da je sunce crno.
E sad, zakljucak:
Svojoj podsvesti svako vece pred spavanje trebamo govoriti sledece:
Veceras cu sanjati to i to, verujem da mogu, to ce se desiti... i bla, bla, bla... :)
Uglavnom, vremenom cemo poceti da verujemo u to i to ce nam postati realnost, odnosno to prebacimo u snove i eto nove tehnike za dozivljavanje lucidnih snova, a kasnije i AP!
Zato kazu da je potrebna velika zelja za Ap i sve sto ide u z to... :)

Nadam se da ste skapirali! :D

Svi smo culi za moc podsvesti. Dakle postoji svest i podsvest, svest je objektivnost, dok je podsvest subjektivnost...
To samo odmah nesto govori... Ne mozemo svest naterati da prihvati cinjenicu poput ove: Sunce je crno!
Dok je podsvest "slepa" odnosno samo prima naredbe i prihvatice to da je sunce crno.
E sad, zakljucak:
Veceras cu sanjati to i to, verujem da mogu, to ce se desiti... i bla, bla, bla... :)
Uglavnom, vremenom cemo poceti da verujemo u to i to ce nam postati realnost, odnosno to prebacimo u snove i eto nove tehnike za dozivljavanje lucidnih snova, a kasnije i AP!

Ali, zar taj san onda neće ostati "duboko urezan" u podsvest, koja ga je i proizvela, ili će se, ipak, taj san ostvariti, koliko je, zapravo, to moguće, da li si pokušavao???

Ali, zar taj san onda neće ostati "duboko urezan" u podsvest, koja ga je i proizvela, ili će se, ipak, taj san ostvariti, koliko je, zapravo, to moguće, da li si pokušavao???

Poceo sam, priznajem tek pre par dana ovu tehniku... :lol:
S tim sto sam dozivljaje iz stvarnosti prebacio u snove, ovo moze uspeti, po meni, medjutim to je moje misljenje, pitaj nekog sa foruma ko se razume u moc posvesti da li je to stoprocentan nacin, jer sam ja to samo zakljucio posto se uklapa u literaturu!

S tim sto sam dozivljaje iz stvarnosti prebacio u snove, ovo moze uspeti, po meni, medjutim to je moje misljenje, pitaj nekog sa foruma ko se razume u moc posvesti da li je to stoprocentan nacin, jer sam ja to samo zakljucio posto se uklapa u literaturu!

Čekaj, ti si doživeo ono što si sanjao??? Ja nisam... Ja uvek i svake noći imam želju da to sanjam, ali, eto...

E sad, zakljucak:

Moras zeleti bez zelja, delovati bez konkretnog delovanja i sve to raditi u tisini uma...malo zbunjujuce ali ipak tacno.
Podsvest NE TRPI konkretne komande, ako kazes sebi "veceras cu biti svestan sna" budi siguran da ti se to nece desiti.
Forsiranje bilo cega samo udaljava od zeljenog cilja, to nije pravi nacin za budjenje volje :/
U ostalom predlazem svima da se pre nego sto se upuste u bilo sta vezano za lucidne snove ili AP, prvo zapitaju sebe zasto to zele i da li bas to zele.
Lucidni snovi kao takvi mogu biti proces relaxacije i zabave, ali coveka koji bez jasnog cilja ili energije tezi necemu "iza" - ceka nimalo prijatno iskustvo :)

Meni je isto ovo uspevalo, narocito u trenucima kada mi se realnost nije nimalo dopadala i kada sam bezala u snove i tamo kreirala svoj srecni svet...

Podsvest NE TRPI konkretne komande, ako kazes sebi "veceras cu biti svestan sna" budi siguran da ti se to nece desiti.
.. zašto da bude siguran ..?
.. jer mu ti to kažeš ..?
.. ali .. meni je uspevalo .. kako to objašnjavaš ..?

Forsiranje bilo cega samo udaljava od zeljenog cilja, to nije pravi nacin za budjenje volje :/
U ostalom predlazem svima da se pre nego sto se upuste u bilo sta vezano za lucidne snove ili AP, prvo zapitaju sebe zasto to zele i da li bas to zele.
.. zašto misliš da se lucidi moraju želeti .. ili forsirati ..?
.. šta ako neko ima lucide odmalena ..?

Lucidni snovi kao takvi mogu biti proces relaxacije i zabave, ali coveka koji bez jasnog cilja ili energije tezi necemu "iza" - ceka nimalo prijatno iskustvo :)
.. čisto sumnjam da deca mogu imati jasan cilj .. a lucidni snevači mogu biti ..

.. zašto da bude siguran ..?
.. jer mu ti to kažeš ..?
.. ali .. meni je uspevalo .. kako to objašnjavaš ..?

.. zašto misliš da se lucidi moraju želeti .. ili forsirati ..?
.. šta ako neko ima lucide odmalena ..?

.. čisto sumnjam da deca mogu imati jasan cilj .. a lucidni snevači mogu biti ..
Obasnjavam time da tu i tamo postoje ljudi koji su "prirodni" sanjaci, i kojima se te stvari desavaju mozda odmalena,
P.S - Nisi me skontao, rekao sam da se lucidni snovi ne trebaju forsirati.
P.P.S - I dalje stojim iza toga da covek ne teba sebe opterecivati recima pred spavanje tipa "veceras moram imati lucidne snove" , jer iako kazes da su se tebi tako pojavili, to je najgora i najteza moguca opcija za prizivanje istih,
Mozda si ti imao srecu da budes bas ono sto sam rekao iznad (prirodan sanjac), pa ti je bilo svejedno od malena sta ces da radis povodom LS.

Obasnjavam time da tu i tamo postoje ljudi koji su "prirodni" sanjaci, i kojima se te stvari desavaju mozda odmalena,
P.P.S - I dalje stojim iza toga da covek ne teba sebe opterecivati recima pred spavanje tipa "veceras moram imati lucidne snove" , jer iako kazes da su se tebi tako pojavili, to je najgora i najteza moguca opcija za prizivanje istih,
Mozda si ti imao srecu da budes bas ono sto sam rekao iznad (prirodan sanjac), pa ti je bilo svejedno od malena sta ces da radis povodom LS.

Ocigledno je da nisi shvatio moc posvesti, ali dobro, svako ima prava na svoje misljenje... :)

.. odakle ti to .. "sigurno ne" ..?
.. zar nikad nisi želela nekoga samo da vidiš ..?

Poznajem masu, ali masu ljudi koji se bave ovim stvarima.
Reeetko ko bi hteo samo da vidi osobu. Skoro svi su hteli da iz iblo kojih razloga utiču na njenu volju, posredno ili neposredno, iz ovih ili onih ralozga.
Izuzetaka uvek ima, ali oni su retki!
Da, ja sam želela samo nekog da vidim :) (i imala sam i šta da vidim, ali to je druga tema), ali kažem, kod većine..nije baš tako.

sta posle, ka cemu sadrzajnijem se ide?

Lucidni snovi su ti odličan mehanizam za istraživanje i makrokosmosa (upoznaješ obrasce svog uma npr), pa i mikrokosmosa (lutanjem sferama).
Ka emu ćeš ići, to zavisi od tebe!
Neko se orijentiše na astralnu alhemiju.
Neko se prevashodno bazira na tome da kroz astralna lutanja upoznaje i usavršava sebe (ovo je jako interesantno).
Ima onih koji posredstvom lucidnih snova usavrše i neposrednu ap, pa se bave primera radi, astralnim isceljenjem.
Sve zavisi šta želiš, a mogućnosti su brojne.

.. ja sam radila terapije noćnih mora s ljudima .. i to uglavnom pomoću lucida ..
.. dakle .. imali su noćnu moru koja se ponavljala .. analizirali smo je .. onda je ciljano trebalo da sanja isto to .. i da u snu osvesti da sanja .. i zatim da razreši problem ..
(.. prilično efikasna metoda da se otarasiš noćne more ..)

.. žensko sam .. :)
.. nomen est omen .. :)

Nisam baš bila precizna.
Prevashodno sam mislila na situacije gde pokušavamo astralno da utičemo na tu osobu.
Mislim, zašto bi inače hteli nekog da sanjamo? Sigurno ne samo da ga gledamo? :)
Osim toga, ako se voljno koncentrišemo na neku osobu, i to činom svaki put pred spavanje, i misaoni obrasci koje se ponavljaju stvaraju određeni uticaj .. znaš one situacije kada nekog intenzivno voliš ili ne voliš, a taj to oseti ..
Tanka je linija između upotrebe i zloupotrbe naših mogućnosti, i u ovom konkretnom svetu,a još više na astralnom.
(sami snovi, čak i "obični", lucidni i astralna projekcija su neraskidivo vezani, zato i pišem o svemu tome u isto vreme).

Ali to je samo moje shvatanje, zato ne bi bilo loše da se čuje još neko mišljenje...

MIslis vajda na to da ce ta osoba koju zelimo da sanjamo opet steci dubko u sebi utisak, osetiti da je jos volimo i da je mozda moguce da joj banes u snove?

Back