Lucidni snovi

Ja bih želeo da sanjam jednu osobu...

Ok, ali bih voleo da mi to malo sažetije objasniš i kako bih mogao na najlakši način takav san doživeti, uvek sam sanjao krajnje čudne, da ne kažem glupave "snove", ako se uopšte mogu tako nazvati...

Nema sažetijeg načina, mislim i ono je baš bilo sažeto..ili ja ne znam takav način :confused: .
Ne bih praktikovala ciljano sanjanje (lucid/ap) jedne osobe - bez dozvole te osobe.. hoću reći, šta želiš time postići?
I kad bi uspeo, pitanje je ko je to u tvom snu - da li si stvarno astralno stupio u kontakt sa tom osobom, ili sa sopstvenom projekcijom. A u lucidima je stvarno teško ralzikovati sopstvene projekcije od realnih entitet (zato je tako bitna introspekcija i rad na sebi, i treba čvrsto stajati sa nogama na zemlji, da tako kažem).
Tako da, sve u svemu, nema "lakšeg puta" .. ;).

Nema sažetijeg načina, mislim i ono je baš bilo sažeto..ili ja ne znam takav način :confused: .
Ne bih praktikovala ciljano sanjanje (lucid/ap) jedne osobe - bez dozvole te osobe.. hoću reći, šta želiš time postići?
I kad bi uspeo, pitanje je ko je to u tvom snu - da li si stvarno astralno stupio u kontakt sa tom osobom, ili sa sopstvenom projekcijom. A u lucidima je stvarno teško ralzikovati sopstvene projekcije od realnih entitet (zato je tako bitna introspekcija i rad na sebi, i treba čvrsto stajati sa nogama na zemlji, da tako kažem).

Ne želim ništa posebno postići, osim da sanjam ono što želim, a ne glupe i neobjašnjive snove...

Kako se lucidni san, tj. san koji možete sanjati i kontrolisati kako želite može doživeti i da li je iko od vas takvo iskustvo imao, ali ne "iznenada", već sa nekim "uputstvom" ili "pripremom", kojom će se lucidni snovi sasvim sigurno događati???

Zanimljiva tema..... svidja mi se. :)

u skorije vreme,retko kad sanjam takav san...
mada sam ih se nasanjao zadnjih nekoliko godina ihaha....
na zalost nemam i ne znam za nijednu tehniku kako "prisliti" takve snove. :(

ali... :)

primetio sam jednu cudnu stvar....

kada sanjam takve snove i kada mi se cesto desavaju,obicno imam jaku,cak mozda i ne opisivu zelju za necim,tj tim sto sanjam.... u tim snovima uvek znam da sanjam (sto mi je malo tuzno,jer znam da cu se probuditi :( ) i mogu da radim sta hocu....bukvalno...sve sto je potrebno je da zamislim i puf...eto ga...

dobra stvar toga je sto mi snovi nisu vezani za zelju....ma koja zelja bila,u snu mogu da mislim i radim sta hocu.. :)

..

pokusaj to nekad...moze profunkcionise i kod tebe. :)

Nema lakšeg načina :).. mora se vežbati koncentracija, vizuelizacija, pa se onda upustiti... to je stvar vežbe više nego talenta :).

Ja legnem sasvim smireno i pospano, jedva čekajući da zaspim, ali opet sanjam leteće krevete i slične gluposti i ne mogu to više da trpim, ne sećam se kada sam lep i jasan san imao... :cry:

I stvarno i dalje ne razumem, o kakvim vežbama govoriš, meditaciji, jogi, čemu već, ja ne želim doživeti Astral ili slično, samo imati snove kakve želim, da sanjam koga želim i kako želim...

Programiranje snova, lucid i ap ti idu "ruku pod ruku", a za sve to ne postoji instant tehnika, već su rezultati u tim delovanjima plod truda i temeljnog rada, to sam htela reći.
Sačekaćemo da još neko da savet, možda će biti bolji od ovog mog :).

Za početak, vežbaj koncentraciju.
Odaberi neku sliku ili simbol i sl, i pokušavaj svakog dana da održiš tu sliku u glavi što duže, minimalno deset minuta, a da ti ne skrenu misli. Lako zvuči, al nije lako :).

Ili ako hoćeš sveobuhvatan trening, kupi knjigu od Franca Bardona "Inicijacija u hermetizam" i kreni, korak po korak :), tu imaš ama baš sve što ti je potrebno i za takve prakse.

Za početak, vežbaj koncentraciju.
Odaberi neku sliku ili simbol i sl, i pokušavaj svakog dana da održiš tu sliku u glavi što duže, minimalno deset minuta, a da ti ne skrenu misli. Lako zvuči, al nije lako :).

Ili ako hoćeš sveobuhvatan trening, kupi knjigu od Franca Bardona "Inicijacija u hermetizam" i kreni, korak po korak :), tu imaš ama baš sve što ti je potrebno i za takve prakse.

A mogu li zamisliti osobu???

I da li će se posle zamišljanja te osobe lucidni san sa njom i desiti???

Meni je dosta puta uspelo da sanjam osobu koju zelim i u zadnje vreme vrlo lako to uspevam.
A zasto to ne valja kao?

Meni je dosta puta uspelo da sanjam osobu koju zelim i u zadnje vreme vrlo lako to uspevam.
A zasto to ne valja kao?

Nisam baš bila precizna.
Prevashodno sam mislila na situacije gde pokušavamo astralno da utičemo na tu osobu.
Mislim, zašto bi inače hteli nekog da sanjamo? Sigurno ne samo da ga gledamo? :)
Osim toga, ako se voljno koncentrišemo na neku osobu, i to činom svaki put pred spavanje, i misaoni obrasci koje se ponavljaju stvaraju određeni uticaj .. znaš one situacije kada nekog intenzivno voliš ili ne voliš, a taj to oseti ..
Tanka je linija između upotrebe i zloupotrbe naših mogućnosti, i u ovom konkretnom svetu,a još više na astralnom.
(sami snovi, čak i "obični", lucidni i astralna projekcija su neraskidivo vezani, zato i pišem o svemu tome u isto vreme).

Ali to je samo moje shvatanje, zato ne bi bilo loše da se čuje još neko mišljenje...

Probaj ovako: kad kojim slucajem provalis da sanjas da odes tamo gde ta osoba zivi, ja sam tako dosta puta uspeo pa sad ne znam kako ce biti kod tebe ali pokusaj mozda koristi, ne skodi a ako ne skodi ipak znaci da koristi!:D

A zasto to ne valja kao?

Kako????

Probaj ovako: kad kojim slucajem provalis da sanjas da odes tamo gde ta osoba zivi, ja sam tako dosta puta uspeo pa sad ne znam kako ce biti kod tebe ali pokusaj mozda koristi, ne skodi a ako ne skodi ipak znaci da koristi!:D

Nisam najbolje razumeo prvi deo poruke, molio bih da mi ponoviš???

Eto, noćas sam baš po vašim savetima i pokušao...

U stvari, ja tu osobu ionako skoro svake noći zamislim pre no što zaspim...

Skoncentrisao se, potpuno opustio, izbacio apsolutno sve druge misli iz glave i pokušao da utonem u san kakav želim...

A noćas sam sanjao... bukvalno ništa... :cry:

Najbolje je da odmah po buđenju još ostaneš u "polusnu". To je najefikasniji metod da se prisetiš šta si sanjao. I naravno, odmah zapisati ako se prisetiš (verovatno će trebati neko vreme da shawty počne da se priseća).
Kad se budimo naglo, odmah skačemo iz kreveta, ako je i delić sna ostao u sećanju, to smesta iščili.
Sad kako dalje negovati snove, već sam pisala na pdf Astrologija, da se ne ponavljam :)

Zatim, potrebno je za početak obratiti pažnju na "obične snove". Ako ih olako shvatamo, oni se zaboravljaju, brzo iščile nakon buđenja..A ako se neguju, kada se obraća pažnja, onda nas oni zapanje svojom sadržajnošću.

Za početak, uvek pored kreveta treba držati svesnu sa olovkom i odmah nakon buđenja zapisivati ukratko sadržaj sna. Na taj način dublje spoznajemo tokove naših "noćnih lutanja", i pojavljuje se jedan fenomen, a to je, što više se posvećujemo snovima, to nam oni više daju zauzvrat. Zašto pominjem "obične snove"? Pa, od njih se mora početi (osim ako neko nema prirodnu sposobnost lucidnih snova, a to je retko, mada se dešava), i njih "osvestiti", da bi mogli da počnemo naše astralno putovanje.

Kada idemo na spavanje, potrebno je da budemo obučeni u prirodne materijale koji nas ne stežu, po mogućstvu da budemo potpuno sami u prostoriji, bez zvukova i drugih uznemirujućih pojava. Neki preporučuju određenu muziku za ulazak u san, ali ja nemam dobro iskustvo sa tim.

Zatim, od velikog značaja je i šta jedemo i koliko jedemo. Hrana koja je teška i koja spušta svest generalno je meso, riba, jaja, pečurke; takođe i veštačka, konzervirana hrana zna da optereti, posebno ako se jede u ogromnim količnama. Mnogi pred spavanje uzimaju lekove za uspavljivanje, što je katastrofa za ezoterično bavljenje sferom snova i njihovom problematikom. Najbolje je da želudac bude što manje opterećen.

Ko se bavi meditacijom, momenat pred spavanje je idealan da se malo opustimo i u tom smislu.
Prostorija mora biti čista i provetrena. Mnogi bi rado koristili mirisne štapiće, međutim, na našem tržištu se generalno prodaju jako nekvalitetni štapići (kineski), neki čak znaju biti i toksični.

I jako bitna stvar, trebalo bi da se potrudimo da na spavanje ne odlazimo zaokupljeni brigama od prethodnog dana. Tu mogu pomoći i razne ezoterične tehnike i meditacije, a ako nekog interesuje, mogu nešto više i napisati o tome.

Dakle, kada krenemo tako da negujemo svet snova, uskoro će nam se to trostruko vratiti.
Kada se uhodamo, nakon izvesnog vremena, onda možemo da probamo da doživimo lucidan san, a to je sledeći korak.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13431609&postcount=3

Inače, kompleksna je to tema, a i krajnje je individualno kako ko reaguje na snove, pa je i prirodno što neće svi koristiti iste mehanizme prisećanja snova, buđenja u snovima i sl.

Najbolje je da odmah po buđenju još ostaneš u "polusnu". To je najefikasniji metod da se prisetiš šta si sanjao. I naravno, odmah zapisati ako se prisetiš (verovatno će trebati neko vreme da shawty počne da se priseća).
Kad se budimo naglo, odmah skačemo iz kreveta, ako je i delić sna ostao u sećanju, to smesta iščili.
Sad kako dalje negovati snove, već sam pisala na pdf Astrologija, da se ne ponavljam :)

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13431609&postcount=3

Inače, kompleksna je to tema, a i krajnje je individualno kako ko reaguje na snove, pa je i prirodno što neće svi koristiti iste mehanizme prisećanja snova, buđenja u snovima i sl.

Ok, shvatio sam, ali vratimo se na doživljavanje lucidnih snova...

Inače, ja ne "iskačem iz kreveta" :lol:, već se uvek lagano budim, i skoro uvek u krevetu razmišljajući ostanem bar pola sata...

ni nocas nisam nista sanjao. ali eto sad sam citao ovde nesto o astralnoj projekciji, mislim da sam bio blizu ali me je prekinuo komsija. pustio sam neki chill out - dj indigo, legao i opustao se, posle nekog vremena poceo sam da se osecam cudno prvo sam osecao kako mi telo postaje ogromno i tesko, posle toga se smanjuje, vraca u normalno i zatim krecem da se izduzujem poput neke linije... bio sam svestan, nisam ni jednog trenutka otvorio oci, ali u mislima sam sve vise poceo da budem na drugom mestu, sa drugarom u kolima i taj put necu opisati zato sto je bio u pojedinim trenutcima nerealan... mislim da je malo falilo da se skroz prebacim tamo ali me je komsija prekinuo. probacu naravno opet to, interesuje me sta sve mozemo, a nismo ni svesni toga...

Ok, shvatio sam, ali vratimo se na doživljavanje lucidnih snova...

Inače, ja ne "iskačem iz kreveta" :lol:, već se uvek lagano budim, i skoro uvek u krevetu razmišljajući ostanem bar pola sata...

To je dobro :ok: .
Koje sve tehinke koristiš inače u doživljavanju lucidnih snova, kako ti ide?

ni nocas nisam nista sanjao. ali eto sad sam citao ovde nesto o astralnoj projekciji, mislim da sam bio blizu ali me je prekinuo komsija. pustio sam neki chill out - dj indigo, legao i opustao se, posle nekog vremena poceo sam da se osecam cudno prvo sam osecao kako mi telo postaje ogromno i tesko, posle toga se smanjuje, vraca u normalno i zatim krecem da se izduzujem poput neke linije... bio sam svestan, nisam ni jednog trenutka otvorio oci, ali u mislima sam sve vise poceo da budem na drugom mestu, sa drugarom u kolima i taj put necu opisati zato sto je bio u pojedinim trenutcima nerealan... mislim da je malo falilo da se skroz prebacim tamo ali me je komsija prekinuo. probacu naravno opet to, interesuje me sta sve mozemo, a nismo ni svesni toga...

Boldovano: ako neposredno pokušavaš da izađeš iz tela bez posredstva lucidnih snova, to zna nekad da bude i neprijatan osećaj, osećaj propadanja, mešaju se sfere, pojavljuju se hipnagogičke slike ..

elem, sto se tice lucidnih snova, znam jos jedan, mnogo prostiji nacin...
ja trenutno radim na njemu... Radi se o takozvanoj moci podsvesti... Ako je neko zainteresovan, mogu objasniti... :)

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam baš bila precizna.
Prevashodno sam mislila na situacije gde pokušavamo astralno da utičemo na tu osobu.
Mislim, zašto bi inače hteli nekog da sanjamo? Sigurno ne samo da ga gledamo? :)
Osim toga, ako se voljno koncentrišemo na neku osobu, i to činom svaki put pred spavanje, i misaoni obrasci koje se ponavljaju stvaraju određeni uticaj .. znaš one situacije kada nekog intenzivno voliš ili ne voliš, a taj to oseti ..
Tanka je linija između upotrebe i zloupotrbe naših mogućnosti, i u ovom konkretnom svetu,a još više na astralnom.
(sami snovi, čak i "obični", lucidni i astralna projekcija su neraskidivo vezani, zato i pišem o svemu tome u isto vreme).

Ali to je samo moje shvatanje, zato ne bi bilo loše da se čuje još neko mišljenje...
Ja mislim da su njegovi snovi samo projekcije zelja, ne verujem da iko moze uticati na neku osobu ako nema dovoljnu kolicinu sakupljene energije, bez minimuma energije ne moze imati cak ni obicne lucidne snove...
Da bi se "sanjalo udvoje" druga osoba mora biti BAR lucidna, a ova druga mora imati veliku kolicinu energije kako bi ih odrzavala u sanjanju.
Naravno najbolja opcija je ako obe osobe znaju sta rade.

To je dobro :ok: .
Koje sve tehinke koristiš inače u doživljavanju lucidnih snova, kako ti ide?

Boldovano: ako neposredno pokušavaš da izađeš iz tela bez posredstva lucidnih snova, to zna nekad da bude i neprijatan osećaj, osećaj propadanja, mešaju se sfere, pojavljuju se hipnagogičke slike ..

Za nikakve tehnike nisam ni znao, dok ovu temu nisam otvorio, isprobao sam ono što ste mi na ovoj temi predložili, i ništa se nije desilo... :(

elem, sto se tice lucidnih snova, znam jos jedan, mnogo prostiji nacin...
ja trenutno radim na njemu... Radi se o takozvanoj moci podsvesti... Ako je neko zainteresovan, mogu objasniti... :)

:ok:

Pa znaš da nas (me) interesuje!!! :mrgreen:

Da li će delovati, sigurno, ili možda???

Ja mislim da su njegovi snovi samo projekcije zelja, ne verujem da iko moze uticati na neku osobu ako nema dovoljnu kolicinu sakupljene energije, bez minimuma energije ne moze imati cak ni obicne lucidne snove...
Da bi se "sanjalo udvoje" druga osoba mora biti BAR lucidna, a ova druga mora imati veliku kolicinu energije kako bi ih odrzavala u sanjanju.
Naravno najbolja opcija je ako obe osobe znaju sta rade.

Ja ne utičem, i ne želim da utičem na tu osobu, ne želim da imam nikakav "kontakt" s njom, samo da je svestan sanjam...

Poslednja izmena od moderatora:

Back