LOVACKE PRICE- Generalni remont u toku na dan 04.06.2005

i takoooooo...
Razmisljao danima cime bi ja to mogao da se bavim , jer ovaj moj posao kao bravar mi slabo nesto donosi para.Mislim nije to los posao , ali kinta slaba.
Krenem ja sebe da preispitujem i posle kraceg razmisljanja od jedno dva sata ,shvatih da i nemam bas neki spisak sposobnosti osim da postanem bravar na kvadrat ili da probam da otvorim neku trgovinu.
Trogovina eeeee, pa toga koliko hoces rece meni moj kum Risto , svi prodaju isto a para slaba. Kaze on meni da razmisljam o necemu sto ljudima treba svaki dan i da onda lupim sakom o sto , dam otkaz u firmi i cak ako treba da ostavim i zenu ako se ne bude slozila sa mojom jakom muskom odlukom.
He he , moj kum je genije , pomislih ...a uspesan je on covek , on se bavi export-import uvoznim damama iz beloga sveta i narafski ima svoj sopstveni servis za odrzavanje istih koji on zove poslovna pratnja.
Nije da mi se bas to svidjalo kad je poceo ali kasnije kad sam video da se namlatio para , a i nekako se podmladio :wink: jer za dorucak ima plavusu , za veceru crnku i crvenu, ne ruca nikad tako da ove dve spaja za veceru.Mada vecerati kazu nije zdravo , oce tesko da padne na stomak ako preteras , on stalno preteruje i u zavisnosti od trenutka ima uvek nesto na stomaku ali nije tesko , bas kontra , moj kum konzumira samo ekstra lake i zato uvece spava ko zaklan.
Toliko o Risti , da se ja vratim na moju muku.
Celu noc sam razmisljao sta to ljudima treba svaki dan... i nikako da odlucim izmedju nekoliko stvari.
E sad neke od tih stvari i nisu za prodaju , kao sto je npr. LJUBAV , ona svima trebas svaki dan i to u velikiiim kolicinama , ali ljubav nije na prodaju.
Sex , i to ljudi vole svaki dan , ali nisam ja Rista da prodajem ultra lake curice , jer zive duse su to , a i ova "sablja " sto je bila se bas nije slagala sa tim. :wink:
I taman kad sam resio da odustanem i ostanem to sto jesam ,a dobar sam ja majstor majke mi ,sta ja prisrafim nema da mrdne :shock: .Ako ne verujete samo da pitajte moje musterije kojima sam sredjivao ulaze i izlaze , zatezao , pritezao i na kraju muski zavarivao ... :wink: ma to ja svetski uradio, mada , sta vredi sto sam ja to uradio kad sam video da im opet ulaze i izlaze bez ikakve kontrole :?
Hmmm... :idea: :idea: shvatih da bi mogao da otvorim seksi shop i da prodajem izvesne zamene za zadovoljenje zivotnih potreba.
Ma odusevio sam se , prvo sto sam uradio otrcah odma u radionicu i krenuh da pravim vibrator :lol: i taman kad sam krenuo da secem jedan profil od 22 cm i da ga stavim na strug da ga obradim , asve sam vec spremio ; motorce jedno od 5 kw :) i jak kabal za steker .Radim ti ja sav srecan i pun elana kad ulazi Rista .
Zdravo kume , kaze on , sto cinis ?
I ja mu pokazem svoje prvence od 22 cm sa koga se slivala voda dok sam mu davao konacni oblik, objasnim mu da sam spremio i motor i sve i da cu da proizvedem u svim velicinama i naravno bojama , pa sa razlicitom sarom , rebraste , kvrgave ...
I taman da kazem da mi dovede jednu laku da probamo moj heavy metal works ,koji sam bas pustio u prvi probni rad , model sam odma nazvao "Crni Djordje" pridje ti on meni i samo mi da vizitkicu i kaze da tu ima sve za jedan seksi shop.
Hmmm , a sto da kupujem kume kad ja mogu to da proizvodim , em lepse , em jace , em srpski proizvod . :lol:
Kume , kaze Risto , pa ne bi da te ubijem u pojam ali ove tvoje sprave su vise za busenje rupa u zidu i kucanje eksera nego za nezno zensko telo.
Pomislih , Risto zna sta je zensko , bolje da ga poslusam i okrenem ti ja telefon sa kartice i javi se neki "Sine Baki Export Trade"
kazem ja sta mi treba , aglas sa druge strane mi rece da ima pun gepek (jedno 300 komada) gumenih pokretnih rebrastih zenskih prijatelja iz natkasne i jos pride neke lutke koje se samo-pumpaju , govore , mesaju , ma kaze ko zive samo sto ne kuvaju sve ostalo rade.
Prica on ko navijen , nudi covek asortiman , a Risto zagleda moje prvence i smeska se .
Ako nek se smeska , pomislih bitno je da sam ja nasao resenje .
Sutra ti ja odem u "Leasing Pro Credit " i objasnim sluzbenici zasta mi treba kredit , ona samo zavrte glavom , nasmeja se i kaze da ce da vidi sa sefovicom.
sacekam ja , sta cu kad silazi neka tetka i kaze da podjem za njom.Udjemo ti mi u neku kancelariju , ona sede na sto pomeri gace i kaze mi da pocnemo sa prvim delom ugovora .
Lizni me malo da mogu da pocnem da ti kucam ugovor .Hmmmm , pa jeste lepo pise Lizing banka , nafitiljim ti ja brkove , dignem tetki pritisak ,i taman krenem da brisem brke kad ti ona kaze da je neophodno ulaganje , tj. ucesce :!: :shock:
Hu! ajde sta se mora nije tesko , Ulozim-izlozim jedno dvajes puta i izadjoh iz banke sa dovoljno kesha :wink:
Usput iznajmim lokal i odjurim kod "Sine Baki Export Trade" i kupim robu sve lepo poredjam i spremim se za veliko otvaranje predvidjeno za sutra .
Svanulo , ja trk u radnju otvorio , seo za pult i cekam.
I cekam i cekam , ipak za probu ubacim ti ja onaj moj "Power Hamer" na policu.
Nije proslo mnogo , udje jedna , udje druga i treca...ali ljudi ja prodao dva moja i jedan njegov proizvod .
Hmmm...ipak je to -Made in Serbia- pomislih i u nekoliko dana napravim ti ja jos nekoliko "Power Hamer-*a" i sve ih rasprodao :)
Ma slabi ti uvozni modeli zali mi se jedna musterija , jedina mana onog mog modela kaze da mnogo trosi struje , ali zato mnogo i daje kaze narocito u onom "Hamer" modu , rece ona.
Komsinice , bitno je da ima struje , e sad kad ima nek se trosi rekoh ja , a jeftina struja je nocu pa vi malo ekonomisite.Slozila se iz prve i veselo odskakuta iz radnje sa novim "Iron Horse " modelom :)
Sta da vam kazem posao cveta :) Ako vam nesto treba samo se javite kapacitete smo prosirili a nezeljenih posledica nema casna privatnicka rec.
A ovaj zli komentar konkurencije koja ide dole ispod teksta ne uzimajte za ozbiljno, lazuuuu majke im ga 8)

smile-hurt.gif

Nesto brojim ovih dana , eeeeee koliko je samo bilo zena u mome zivotuuuuuuu 400 i nesto bre ,ma pravi sam pastuv bio ali utvrdih da su plavuse nesto bile zapostavljene u proslosti :cry: i rastuzih se nad tom cinjenicom.Hmmm...crno , smedje , crveno , ma sve je to nekako u razmeri ali plavuse u velikom zaostatku .Eto kad sam bio u skoli , kresnuo sam bre sve ribe iz razreda , e sad sto ih je bilo 27 u odelenju nisam ja kriv , i vise da ih je bilo verovatno bi rezultat bio isti. Nije to sto sam ja bio neki frajer , nego ja u to vreme imao svoj band i bio mnogo polularan.U to vreme duga kosa i kratka pamet bila u modi , a ja imao sve to i posrecilo mi se .Znate ono , koncert , ja pevam one gledaju , posle koncerta glupo im da traze autogram od mene kad smo iz istog razreda , pa traze da im se potpisujem na neka cudna mesta ali bez penkale :oops: .Ja davao i sakom i ostatkom(kapu nisam nosio) i proculo se posle o tome.Eh pricale iz ostalih razreda svasta o meni
action-smiley-080.gif
ali , sta je tu je , tako je to bilo.Ali ja van razreda nista nisam radio.To se zove lojalnost svome jatu:)
Uglavnom resio sam posle prebrojavanja i sumiranja situacije da promenim stvari .
Kao sto rekoh od njih 27 , cetri crnke , dve smedje i jedna crvena , i jedan peting sa jednom satiranom (ali i to se racuna)sto je ukupno :wink: kao sto rekoh 27 , resio sam da i nesto plavo ubacim u jelovnik. :lol:
Pa dobro svasta vi znate o meni jedino vam nisam rekao da sam dva puta padao godinu , nije to zato sto nisam bio dobar djak , nego mrzela me profesorka matematike.A znao sam ja taj predmet , jedino sto sam ponekad znao da se zabrojim i nekako uvek imam visak brojki i simbola :lol: , pa zar je to greh .Svi kazu da je bolje biti u plusu nego u minusu. :lol:
Kasnije kad sam odrastao zaposlio sam se u restoranu drustvene samoishrane i radio kao pomocnik kuvara(citaj kuvarice)
i bilo lepo , ispod belog odela nista , pa ko sta radi ja samo "dinstam" nesto u pomocnim prostorijama.
I tada sve bilo crno oko mene , tj.crnki koliko oces ali plavo nisam primecivao.
I tako je zivot prolazio u kuhinji u vecitom veselju a ja sam plivao u crno-smedjem talasu. :wink:
Posle toga radio ja u prodavnici namestaja , isprobavao zadovoljnim musterijama krevete , fotelje , otomane , iznenadili bi se kad bih vam rekao da su zene mnogo vise trazile tvrdje i jednostavnije modele , muski su bili za meke plivajuce varijante.
Ali ni tu plavi talas nije dosao.
I sad kad tako malo sumiram jer su se stvari tj. godinice zaokruzile , resio sam da vise ne budem rasista i da pocnem i plavuse da shvatam za ozbiljno.
Nije da ja sada nisam aktivan ,pa bi sada i plavuse , kad nema drugo , jesam i te kako , eto bas sam skoro radio te hopa-cupa pokrete i secam se da je bas tada bila neka frka na politickoj sceni :) Radim ti ja tako , ona vrela i vesela , ja naravno uvek na visini zadatka , moj mali veselo puzi po tepihu i peneje se uz nenu nogu ka zmija ljuta , :lol: a sa Tv-a spiker radosno prica kako je posle 72 dana prestalo bombardovanje SRJ ili SFRJ , vise se ne secam kako smo se zvali 8) :wink:
I kad na kraju prebrojim sve te zenske koje su bile u toplom ljubavnom zagrljaju Starog Lisca , shvatim da ni jedan plavusa nije bila od celih 8 lepotica iz mog bogatog seksualnog iskustva.
Pa se pitam ...Kakve li su plavuse ?
Ako neko zna nek javi, jer , cuvajte se plave Lijo resio da kreci :)

Da vas i ja malo priupitam chija majka crnu vunu prede!!!!!!! 8)

TATA SVIH LOVACA ili OMAZ LABOOD-u, SIMBOLIMA SPONZORUSHA I PONAJVISHE, DIVNIM LOVACHKIM PRICHAMA!!!!

Улових ономад голему аждају! 8)
Резервисах место у ловачком рају!:lol:
Имам меса да до смрти правим чорбу, :)
док дечици око ватре препричавам борбу! 8)

Говорим им:"Децо, слушајте ме добро! :x
Да чујете како сам ловорове побр'о... :wink:
Повадите жваке, прстиће из носева, :evil:
да вас моја верна десница не просева! :evil:
Знате оне але, она страшна бића, :evil:
што дрхтите од њих к'о веза прутића :twisted:
и што без њих не може ни да почне бајка!?:P
Она, што је смотах, та им беше МАЈКА!!! 8)

:shock: :shock: (деца:"Ауууууууууууу!!!!") :shock: :shock:

Шта је? Шта сте зинули? Затварајте уста! :evil:
Због ње цела држава остала је пуста! :?
Прождерала је домаће животиње, :?
довела нас до најцрње сиротиње, :?
уздрмала нам темељ економије! :shock:
Клопали смо камење, корење и помије! :shock:
Можда би све трајало до овог тренутка :?:
да ја нисам сломио зуб на комад шљунка :!:
једно јутро док сам доручково стење! :x
Е, тада сам решио да нађем решење! :idea:

Из преране пензије реших да се вратим, :lol:
да дам али рачун, да јој све наплатим! :x
Узео сам опрему, рђаву и трулу! :(
Узјахао Живану, своју стару мулу :cry:
и јако мамузнуо, јер журим да стигнемо, :wink:
а она се сруши и после ни нас петорица више никако нисмо могли да је дигнемо! :shock:
Ипак одох пешке, имао сам воље, :)
баш као и увек кад треба да се коље! :D
Кад ратник за борбом осети потребу :lol:
копље му се само диже према небу... 8)

Богами, :shock:
мало ми је кнедла закрчила грло :?
када сам пред собом углед'о њен брлог! :?
Беле кости, говеђе, овчије и псеће, :shock:
али нема људских! Можда имам среће! :?
Мада, :?:
можда јој је толико слатко људско биће :?
да човечје кости грицка к'о штапиће! :(

:shock: :shock: (деца:"У, јеееее!") :shock: :shock:

Било како било, упадох унутра! :evil:
То што можеш данас, не остављај за сутра! :evil:
У пећину утрчах као Сергеј Бубка! 8)
(скакач с мотком, у залету; сцена мени љупка...) :lol:
Копље испред себе, врх пећине гребе! :evil:
Богами ће овде ала да најеебе! :twisted:

Али, кад сам упао(то нисам очекив`о) :shock:
у оној помрчини не видех ништа живо, :shock:
само сам на слепо боцкао по мраку :?
и три пута згазио у алину каку. :?
Убрзо сам застао, са душом у носу. :cry:
Тад се глас аждајин по пећини просу: :shock:
"Ко ме тако потцењује, шаље таквог слепца? :evil:
Са таквим не вреди ни да мастим непца! :twisted:
Какав си ти витез, кад не знаш да бодеш?! :twisted:
Па и ниси неки! Боље је да одеш!" :evil:

Није смела тако да ми вређа его!!! :evil:
Од беса сам задрхт'о, верно копље стего, :x
и кроз зубе исцедио огорчене речи: :evil:
"Ајде, пали светло, да очи не бечим! :x
Да ти мало покажем како чиче плету! :twisted:
Да мало наплатим почињену штету!" :twisted:

У томе тренутку прекидач је шкљоцн`о! :shock:
Када сам је видео сам сам себе боцн`о :?
да знам да сам будан, да је ово јава! :?
Да је стваран призор оволика страва! :roll:
Крваве јој очи одисале глађу! :twisted:
Зар овол`ка сраања баш мене да снађу! :?
Куд не остах, несрећан, код куће, у граду?! :roll:
Сад бих, у фотељи, глед'о ГРАНД ПАРАДУ! :lol:
Грицкао бих кокице, срк'о неко пиво 8)
и нехајно гланцао своје копље криво! 8)
Ал` се брзо сабрах! Сада, шта је, ту је! :cry:
Гвожђе, док је вруће, мора да се кује! :wink:
Гуши она кнедла, јајца ми се стегла, :?
а аждаја чека, изазовно легла... :twisted:
Па, пљунух у дланове, и с речи на дела! 8)
Аждаја је добила оно што је хтела, 8)
на тренутке милом, на тренутке силом! 8)
Било је то рвање грчко-римским стилом! 8)

Та херојска борба памтиће се стално! :D
Ал'је нисам убио! Барем не буквално! :o
Кад сам од ње отиш'о, после битке дуге, :P
аждаја се, јадна, разболе од туге, :(
плакала је нођима, звала да се вратим, :(
да је опет пеглам, рендам, гужвам, млатим, :D
а ја, глув сам био на кукњаву њену! 8)
Боље ми је код куће, уз Цецу и Брену! 8)
Јадница је кукала, све тише и тише, :(
док у њој живота не остаде више, :(
и сама је, за мном, умрла, од бола! :cry:
Ако сам вас слагао, нек ме згази трола!!!" 8)

:!: :!: (Бип!!!Биииииииииип!!!!БИИИИИИП!!! ШКРИИИИИИИП!!!!! ПЉАС!!!!) :!: :!:

:shock: :shock: (Деца:"Успаничен врисак из дечијих грла изазван изненадном трагичном погибијом приповедача!") :shock: :shock:

:arrow: :arrow: НА ВАШУ ЖАЛОСТ--------------------КРАЈ!!!!!

...посвећено понајвише мојој доживотно омиљеној аждаји, мојој крљуштавој Несици, а онај мали преостали део посвете нека поделе сви дивни ликови са овог шугавог форума...

milence:
...посвећено понајвише мојој доживотно омиљеној аждаји, мојој крљуштавој Несици, а онај мали преостали део посвете нека поделе сви дивни ликови са овог шугавог форума...

VEEEEEEEEEEEEEEEEEELIKI VEEEEEEEEEEEEEEEEEEELIKI POZDRAV OD AZBAHE :D :D :D

VOLIM I JA TEBE...pa te ne napadam :lol:...al'...KAD TE NAPADNEM....:lol: :lol: :lol: :wink:

Pisu meni na PP da su moje price prljave ruzne i zle i da kvare decu :shock: A sta u njima moze da pokvari dete ? pa nije dete karburator na kolima da moze da se pokvari .Stvari se kvare , a deca nisu stvari.Tako da ne brinem za decu dok citaju moje price , jer mnogi od njih bi mogli da napisu i nesto strasnije od mene :)Elem , pisala mi jedna zabrinuta majka i kaze kako njen sin procitao sve moje price i pitao je da li su to istinite price.Ona ga je naravno slagala i rekla da su price lazne i da ih pise neki pohotni drtavi starac , bivsi pisac , propalitet itd.Ali nije odolela da mi posalje PP i da me pita da li sam rasprodao sve one sprave iz prosle price.Interesuje je onaj "Power Hamer" model. :!: :shock:
Ljudi , ej ljudi :?: Pa sad cu da idem da se ubijem , zamislite sta ona mene pita :shock: I sta da joj kazem ? Ako joj kazem da sam se salio i da ja to ne proizvodim nego samo izmisljam kao pricu , kao rezultat moze da svom sinu kaze da su price Starog Lisca cista izmisljotina i da detetu poljulja njegov slatki mali topli klizavi svet. :lol:
Bas me na muke bacila.A znate sta sam resio :?:
Resio sam specijalno za nju da napravim jedan model .Sutra pravac pijaca i kupujem jednu motiku :) Hehe, motiku cu da sacuvam za nedaj boze , a od drske cu radoznaloj gospoji da odeljem jednog "Drvosecu"
Mada nije njeno pismo tako strasno :) Pisali meni iz ministarstva kulture i rekli mi da ce da me u sledecoj sablji oderu ko zeca samo ako nastavim sa mojim pricama.I sta mislite sta sam im rekao ?
Rekao sam im da ih se ne bojim jer ja nisam zec ja sam Stari Lisac a ko je jos video da se Lisac dere :)
Mogu samo za rep da me uhvate i to za godinu dana kao sto su neke ufatili i to naravno ako su dovoljno brzi.A svi znamo da im brzina nije vrlina :)
Tako da ce prica biti , samo se nadam da necu morati da se stvarno bacim u proizvodnju jer znate sezona je poljoprivrednih radova , bojim se nestace motika na pijaci pa sta cu onda da deljem za zainteresovane gospoje :) :?: :lol: A da im ne izadjem u susret nema smisla zar ne ? 8)

Bilo je to u davna vremena,kad bundeva nije imao ovoliku kitu,vec mu kita bila mala,
mala ko zrno bibera i niko ga nije zvao bundeva vec biberce...
e,a zaboravo sam da vam ispricam ovo..Kad se bundeva rodio imao je neobicno veliku kitu,toliko veliku da su sestre u porodilistu bile totalno zbunjene...
Recimo,nikada nisu bile sigurne kako trebaju da me stave u krevet:da li da mi poloze kitu,a ja da landaram;ili da poloze
mene a da mi kita landara...pa onda,kako da me prepovijaju:da li da prepoviju kitu,pa da ja virim;ili da prepoviju mene,
a da mi kita viri...oboje,nije moglo..onda se okupe tako i satima vecaju..Te ce ti jedna:"ovo je bundeva,a ovo je kita.."
..."ne,ne,ne",vice druga"ovo je kita,a ovo je bundeva"..dok nisu nasle sistem:uhvate za kitu ili za mene i mazuljaju tako,mazuljaju .
.i ako se nesto digne-to nije bundeva i to prepoviju..ako se ne digne nista-to je bundeva...pa poviju ono drugo..razumete?... meni je mazuljanje,uglavnom,prijalo.
al' ne uvek..pa nisam ni ja...e,a kad mi ne prija, ja se strasno iznerviram..onda se umesto kite dignem ja i taman zaustim da viknem:"alo,bve!!",kad one onu pelenu
na mene i svega me umotuljaju, pa ja ,lepo, ne stignem ni da beknem..i kad me tako umotanog odvedu kod mame da sisam,nastane rsum..
mama mi bila mnogo zaebana,bolje da vam ne pricam..e,posle takvog jednog incidenta,jednoj sestri je bilo dosta svega...bio joj je ,vise,pun qu... i moje mame
i moje kite...(a i kako ne bi kad su se one bavile mojom kitom gotovo koliko i ,mnogo kasnije,moji drugari ,drugarice i ja na forumu "krstarice"),pukla je u momentu k'o
zvecka i onako nervno rastrojena,vec izvan sebe od besa,uzviknula je strasnu kletvu:"dabogda ti se kita smanjila i bila mala k'o zrno bibera !! i ne rasla ti do 34.godine!!"
Ne znam odakle joj bas to do 34-te,al' kako ona to rece,meni kita poce da se smanjiva..gledam ja zabezeknuto i ne mogu da verujem :shock: ..zgrabih ocajnicki kitu i poceh da vucem,
al' ne vredi-povratka nije bilo...stigoh samo da zavapim:
"aoj,posestrimo raviojlo vilo,
vidis sestro sta me tebi snadje,
nevolja me spopanula ljuta,
oce buki ostati bez pruta..
Kako ja to izgovorih,stvori se kraj mene vila raviojla...pridje sasvim uz moj krevet i brizno mi dodirnu ono sto je ostalo,te stade nemocno vrteti glavom...
"Aman,posestrimo,progovori nesto!",ocajnicki povikah..."eh,buki,buki...kletva je pala,povratka vise nema..mogu samo da je ublazim"...."uradi sta mozes",
vec sasvim bespomocno izustih..Na to ce vila:"nek' ti bude mali,al' kad zabiberi..."i tu poce izgovarati nekakve,meni nerazumljive, mirodjije..
....Nisam puno verovao u viline madjije i da se ista promenilo tim njenim vracanjem...Sve dok nisam dovoljno porastao i nasao prvu devojku...i sve je
bilo ok (da vam ne detaljisem sad) i zabavljanje i ljubljenje i mazuljanje...i odlagao sam ja onaj cin,onu krunu ljubavi (kako se buki lepo izrazava),koliko sam mogao..
sve do jedne veceri...skinu se ona,sasvim uspaljena,i pogleda u mene:"sad ti.."..poceh ja da se snebivam i da se nesto vrtuljam,kad ce ona opet,neumoljivo:"sad ti!"..i ja,
sta cu,poceh da se skidam..skinuh sve i ostadoh samo u gacama...pogledah je molecivo,a ona opet,neumoljivo:"i gace!"...sta cu,drhtavim pokretom skinuh gace...i tad..ona najpre
zanemi od iznenadjenja,a onda se sobom zaori smeh:"hahahhahahahaha...hihihihihihihihihihi....sta ti...hehehehe....je to....hooohohohohohooooooo....majke ti...."jedva uspe
da izgovori od smeha...kako ona to rece,mene kao da neko maljem tresnu po ovoj mojoj bundevi....a ono moje malo se smanji jos vise,gotovo sasvim isceze... ljubav,koju sam do
tog trenutka osecao prema njoj,rasprsi se kao da je nikad nije ni bilo..i mene najednom preplavi neki ludacki bes..i zaurlah,sto me grlo nosi,ni sam ne verujuci u ono sto vicem:
"Cekaj samo,sad ces ti da vidis kad ti ja zabiberim!!!.." :evil: ..i dograbih je mahnito i zabiberih joj sto sam bolje mogao..e,da vidis sad cuda...nije vise bilo:"hahaha,hihihihi,hohoho...",
vec:"oho ho ho :shock: oho ho ho :shock: "..i nadalje samo nerazgovetno mumlanje...kad sam zavrsio,ostavih je onako,polusvesnu,da joj se nikad vise ne vratim...i znam da joj nikada nece
biti jasno sta ju je tada snaslo...nije ni slutila da bundevina kita ima neku tajnu mirodjiju...
E,sad vidim da sam totalno odlutao od teme...ali tako ti je to-ko o cemu,***** o postenju,vojnik o skracenju,baba o ustipcima,a bundeva o svojoj kiti...a mozda nastavim
ja ono sto sam u stvari hteo da vam ispricam...ako ne zaboravim...eh,godine...ma zna Stari Lijo sta je to :wink:

Stari Lisac:
bundeva:
nikada necemo posustati...lovicemo do poslednjeg metka
Tako je , ja sam bas ovih dana nabavio dva sanduka :) pa kad odemo u lov ima da pucamo i da rasipamo municiju na sve strane .
Ovih dana cemo vam pricati kako smo prosli na jednom putovanju :wink:

Posto izgleda zaista volite na sve strane, nadam se da ce ta dva :) sanduka biti dovoljna...Uostalom, za vas, prave lovce...nema problema 8)

Kada ti neko pozvoni u ponoc na vrata, a nikoga ne ocekujes, uopste nije sve jedno. Jos ako napolju pici oluja, a ti pre toga gledao na tv Leontinu, onda bas nije sve jedno. Otvorim oprezno vrata, a tamo patuljak. Tu se odmah onesvestim. Mislim...noc, oluja, Leontina, patuljak...teska hororcina. Budim se posle nekog vremena..."Dobro vece"-kaze patuljak. Ja naravno opet u nesvest. Mislim...noc, oluja...patuljak...pa jos i govori. Budim se ponovo...patuljak i dalje tu...kaze "Vas trazim Prince". Ja odmah poceo da se vadim.."Ako je zbog labuda, nisam ja majke mi, sam je hteo, provocirao...bla,bla". "Nije bre-kaze patuljak-to sto si ti bolestan, to je tvoj problem, nego Snezana, zla starica, ...znas vec celu pricu,pa ako bi mogao sa mnom u sumu". A ja sam malo ko *****...sve moze, ali poljubac ne moze, pa to odmah i naglasim, jer, koliko se secam, ovde se od mene bas to trazi. "Dobro-kaze patuljak-videcemo neki drugi model budjenja...jel pristajes?". "Pristajem" kazem, a on sav srecan skoci i poljubi me. Noc, oluja...Leontina...patuljak, pa jos homosexualan...naravno da cu ponovo da se onesvestim. Budim se ponovo, a mi vec u sumi. Na proplanku spava Snezana, oko nje placu ptice, veverice, patuljci...sve kao u bajci. Ja odjednom nekako bitan, svi mi se sklanjaju...stigao Princ i nastaje potpuna tisina.Iznesem ja ponovo javno svoje principe po pitanju ljubljenja u usta bez osecanja, kazem da nema sanse, neobavezni sex moze, mozda i to upali, nista ne obecavam itd. Skinu patuljci Snezanu, skinem se i ja, a cela suma u smeh. "Alo, seljaci, pa vidite bre kako je hladno...nije to uvek ovako". Ne mozes da ih smiris. Veverice se poskidale..konacno i one nekoga da postide..mrav demonstrira silu, stao pored mene i kao merimo se..a ja opet u nesvest, ovaj put lazno, da malo dobijem u vremenu i razmislim. Izvrtim u glavi i Andy McDowell i Gillian Anderson...nista...Silvija Saint...nista. Horor. A onda spasonosna ideja. Donesu veverice lesnik, badem, kikiriki…ja pripomognem prisecanjem na onu damu sa reklame za Sprite. Aha!! Jel neko nekad video postidjenog slona? Isutiram one patuljke, jer oni su se tokom nemilih desavanja najvise qrcili i krenem, kad ono novi problem. Kada bas dugo apstiniras, onda je i neslavni rekord od 12 sekundi ugrozen. Gde cu ponovo da se blamiram pred celom sumom...krenem u sebi proverene metode odlaganja...Stojanovic, Radinovic, Marovic...neodredjeni integrali...Lane moje...dzabe. Predjem na politiku...setim se one radikalke iz skupstine..ona mi nekako bas najgadnija...ma nema sanse. Nezaustavljivo stremim ka vrhuncu i na isti stignem po isteku osme sekunde. U sumi tajac. Vise im nisam ni smesan, nego me gledaju onako ko jadnika i u tisini me isprate do grada. Neko pomene Princa sa Neretve, kao stigao je i sada ce njega da zovu, on bar nije lazni Princ. Jedino zec nekako prijateljski nastrojen. Kaze, on me potpuno razume. "Hvala-kazem ja-idem sad malo da se ubijem", a u daljini odzvanja mudri sovin glas :"Tako to bude kad hoces da glumis Princa". I posle pomazi patuljku u nevolji. Setajuci tako dodjem do obale Save. Sve mirno, Novi Beograd spava, idealan trenutak da se zamislis. A onda shvatim...cekaj, cekaj...pa ja sam to odradio ribu, a da nisam morao ni pice da platim. I nema sutra "sto me nisi zvao", "zasto se tebi ne svidja moja drugarica", "zaboravio si da nam je danas mesec dana" i sl. Zapalim pljugu i duboko uvucem. *******...zivot je ponekad bas ok. A to sto sam se nocas malo javno ponizio...to i onako niko nece da sazna. Ko jos veruje u patuljke.

Malo se oduzilo ovo putovanje, neplanski, ali napokon dodjoh kuci. Dodjem i imam sta da vidim. U mom odsustvu se lovilo i lovilo :wink: :D. Jos nisam sve stigla da pogledam (imala sam preca posla na tresnji :-)), a ni da odgovorim svima koji su me pitali sto sta u medjuvremenu :wink:...ali prvo moram da vam ispricam sta mi se sve izdesavalo, jer ako krenem ovako s brda s dola garant cu da zaboravim neki bitan detalj (a to ne sme da se desi :-))

I tako...
Kad se zavrsio onaj "viteski" turnir odvedose me pravo na takmicenje drvoseca. Bas su se naostrili onako ozbiljno da me udaju. Papiri su u pitanju, nije sala :lol:. Nema vise zezanja. Kazu, kad mi nisu nasli viteza, drvosecu ce sigurno da mi nadju, odgovarajuceg. Hvale ih sve predamnom, kazu, sto njihove drvosece znaju da obaraju, to niko ne zna...ma ne samo drva...nego sve zivo. I stvarno...cim sam ih videla (zagrevali se pred takmicenje) pocese da mi klecaju kolena. AU reko'. Pa tol'ko sam odolevala, necu valjda sad da popustim. Al' noge me vise ne slusaju, oci se zalepile, pa nemogu da ih otrgnem od stamenih delija, sve me neka drhtavica spopala. Krajnje vreme doslo, vidim ja vrlina mi poklekla :D :D :D, pa reko' nema druge, da ja zovem pomoc dok sam jos pri cistoj svesti i zdravoj pameti.
Prikupim ti ja malo grancica od onih drva sto su poobarali dok su se zagrevali te zapalim vatru. A onda onako skladna i vitka sa svojih par tona zaigrah oko vatre. Odusevile se drvosece, opilo ih moje vito telo, misle vatrena ala, a ja u stvari saljem dimne signale: Ognjene, brate, pomagaj ako boga znas, kuku meni...Pa sve onako krilcima raspirujem dim. Okupile se drvosice okolo pa sam ih vala dobro osMudila svojim plesom :lol:. I taman sam imala toliko vremena da posaljem taj jedan dimni SMS, kad dadose znak za pocetak takmicenja.
Strcale se one drvosece, napravi se guzva, puca na sve strane uzletela se piljevina, ma cudo jedno. Gledam ja i nije mi jasno. Nigde ne vidim ni sekire ni testere, a oni obaraju li obaraju. Onako zamahuju iz sve snage, al' ne vidim cime, od silne prasine sto se digla i od piljevine sto se digla pa pala :lol:. A drva ne da padaju, nego se odma' sama slazu na metar.
Resim ja da pridjem blize da vidim kad zacuh: TIMMBERR, i klepi me nesto po glavi. Bog te mazo kol'ko drvo. Odma' mi iskoci OVOLIKA cvoruga. Ne znam dal' je vece drvo il' cvoruga. Kad odjednom drvo poce da se mrda. Cudno neko drvo, crveno, a bez grana, pa jos raste horizontalno. Kad ja opet zacuh TTTIMMMBERRR...Drvo poskocilo, pa zamahnu, fijuknu mi iznad glave (na svu srecu pa imam dobre reflekse) i tu ti ja ukapiram da to u stvari nije drvo...nego ALAT :shock:. Ispadose mi oci...al' ne od piljevine. JAO reko' OCU da se udam. Odma' :lol:. Nisam ni znala da sam toliki ljubitelj alata, al' cim sam ga videla odma' sam se zaljubila. I taman ja tako posla prema alatu, kao hipnotisana, kad ti me neko kucnu po ramenu. Ma bezi bre, reko, ne smetaj mi sad, idem ja i dalje i ne gledam, kad mi odjednom zamirisa beli luk. Stadoh ja ko ukopana. LEEEEEPPPP alat, al' lep i beli luk, a sto ja volim beli luk...Okrenem se, a iza mene stoji Ognjen. Znao covek sta ce da zatekne, zna mi sve slabosti, ma pozanaje me bolje nego ja :lol:, pa okacio venac belog luka oko vrata i plese ko one Havajke. I gledam ja, i mirisem i korak po korak, dodjosmo mi do kamiona. Ubacio Ognjen onaj venac luka u sleper te ja uskocih za njim, a ono pun sleper belog luka blago meni. I taman se ja tako odala bludnom uzivanju, pojedoh sav luk, kad vec stigosmo do Nijagare.
Tak tu ti se ja osvestim, prodje me ona hipnoza. Sta cu na Nijagari ?! Al' Ognjen sve lepo smislio. Znao je on da ce odma da krene potera zamnom, pa isplanirao da me prebaci iz zemlje. Shvatim ja da sam se za malo spasila, da ne bi Ognjena sad bi ja drvosecama podmazivala alatke :wink:, pa stadoh da mu se zahvaljujem. A on postao pravi Amerikanac, nismo se videli pet godina, podjose mi suze, a on se sve nesto izmice. Ma znam ja njega, dusa od coveka, izgrlim ga ja i izljubim (dzabe se branio), zamalo da padne u nesvest. Ma reko' sta si se stiso, to sam ja...ma kaze, AMAN, znam da si ti, al' bez' bre vise od mene sa tim lukom. Smrdis gore od Super-hika.
I taman mi tu stali malo da popricamo, kad zacusmo graju. Sve se zemlja trese. Reko' mora da je zemljotres ili neki vulkan u blizini, kad, jok...drvosece. Sve trce ko u stampedu, pratili ljuske belog luka pa me nasli. Sta cu sad?
Kaze Ognjen nista ti ne brini. Samo da mi predjemo granicu, i ocas ces da budes kuci. Cekaju nas u Njujorku 4 sura orla iz Ognjene zemlje, licno sam ih dresirao, pa ce oni da te prebace do Evrope. Ma super, al' lako je tebi, ti si Amerikanac, a kako cu ja da predjem carinu i pasosku kontrolu. Cula sam ja sta sve rade ti bezobrazni carinici. Samo mi jos fali da navucem neku egzoticnu bolestinu, a nemam osiguranje...Ma ne dolazi u obzir. Znam ja sta cu. Kad je mog'o Ajstajn da se spusta niz vodopad u buretu mogu i ja. Te tako nadjoh na brzinu neku kacu od kiselog kupusa i lepo ti se ja bucnem. Nikad se lepse nisam provozala, ko na toboganu. Htela ja posle da ponovim, al' nije bilo vremena. Morali smo da pozurimo jer orlusine polecu tacno u 21.30 po istocnom vremenu.
I tako ti mene Ognjen saceka sa sleperom sa druge strane vodopada i odveze me do Njujorka. E tad smo vala imali vremena da se lepo ispricamo. Hehehe ma nismo nista drugo radili. Jeste da je Ognjen-Vatreni (po njemu su nazvali Ognjenu zemlju), al' ipak mi je on drug a mi nemamo te drugarske seme ko neki, a one gume sto su nam pucale usput, nisu pucale zbog potresa u kamionu, nego zbog loseg puta. Majke mi 8).
Stigosmo mi u Njujork na vreme. Odosmo pravo do Menhetna, jer je tamo Ognjen - Airlines aeroport (na jednoj od njihovih visih zgrada). I tako ti se ja ukrcam tj. sednem u korpu od pletenog kanapa i krenem najzad ka svojoj kucici. Svaka pticurina uze po jedan kraj kanapa i uzletesmo. Ognjen mi je nesto dovikivao da ne diram neka jaja kad smo poletali, ali nisam ga bas najbolje cula. A i kakva jaja, on je zaboravio izgleda u tudjem svetu da je uskrs odavno prosao.
Taman smo preleteli Atlantik i bili negde iznad Grejt Britanije kad pocese one prve dve pticurine da posustaju. Ja mahinalno podigoh ruke da ih poduprem, da im bude lakse, kad oni iskolacise oci i stvarno brze poletese. I taman ja reko' tako cu da ih podupirem dok ne stignemo, kad me jedna od one dve zadnje pticurine kljunu u glavu. Kaze: Pusti moga muza, neces na moje oci da mu ceses jaja, pa se pridruzi i ona druga. Kakva jaja, ma sta pricaju, dzabe sam se ja objasnjavala...One navalise da cerupaju perje ovoj dvojici ispred sve vicuci: A hoces da te ja poduprem, cekaj samo dok se zavrsi radno vreme, vratices se ti kuci...
I tako skrenusmo malo sa kursa te ja iskocih negde iznad Rumunije. Reko' bezbednija sam sa vampirima, ionako sam se najela belog luka, nego sa ove dve ostrokondje.
E posle sam od Rumunije isla stopom. Nudio mi do duse grof Drakula da letim, pravo na deveto nebo :lol: al' mi je bilo dosta letenja za narednih...bar dva dana :lol:. Dok mi ne prodje ova glavobolja.
I tako eto mene. Najzad medju svojima. Ako nista drugo ovde bar znam gde se sta nalazi i koje su cija jaja. Valjda :wink:

A da, da ne zaboravim, veliko hvala svima koji su mi pozeleli dobrodoslicu i javno i "tajno" :wink: :D

i takooo....
Citam ti ja ove Nesine pustolovine i sve me to natera da razmislim gde sam ja sve to putovao i lovio.
Putovao sam vam ja sirom sveta , od Rumunije pa sve do Bugarske , ceo svet obidjoh :lol: Ali nigde se nije lovilo kao na Jadranskim vodopadima nekih 80-tih godina. :wink: Doduse tamo se slabo lovilo sa domorodkinjama jer jadne nisu mogle da dodju do izrazaja od jakog zapadnog talasa pohotnih Nemica , Holandjanki, Svedjanki i ostalih prirodno obojenih plavusa :)
E sad , pricacu vam kad sam ja prvi put resio da idem u lov.
Bio ja mlad , golobrad , dugokos , ma lepota jedna :)
Naprtio ranac na ledja , napunio ga mesnim narezcima , pastetama , sardinama , i ostalim stvarima koje je cale mogao da mi kupi na bonove u menzi njegove firme.Sreca da sam bio jak ko dete jer mi je ranac od te silne'rane imao bar 30 kila.
Izljubim se ja tako sa mamu i tatu i krenem sa ortacima na Jadranske vodopade.
Bilo to vreme skolskih dana malo para a puno volje i junacko srce :)Cvrsta volja i napunjeno oruzje , ali jos ga nisam vadio iz futrole i pucao iz njega , a tako sam to zeleo.Sedosmo na voz i pravac Rovinj.
Naravno u vozu sav onaj kulturan svet koji jede na stotine pilica i paradajz u neogranicenim kolicinama, koji kasnije zavrsava na patosu vagona , pa se svi lepo klizamo.
Udjosmo u nas kupe kad tamo Romski samit, majka + 5-toro dece.Deca gladna majka ih hrani(dirljivo , priznacete)kada su se deca narucala majka jednom od njih skine gace i njemu i svima ostalima lepo obrisa rumene obraze umazane od pekmeza koji su jeli, i brze bolje ih obuce da se detetu ne smrzne guza. :?
Kad smo videli tu divnu majcinsku scenu , ostatak puta do mora smo proveli u hodniku :?

Stigosmo posle 17.5 sati klackanja ( tada nije bilo ovih brzih Slobinih pruga )
Stigosmo u rezervat za siromasne ucenike koji se u to vreme zvao kratkim i jasnim imenom *KAMP*
razapesmo nas mali sator za dvoje i uvalismo se nas cetvorica sa punim konforom i zaspasmo snom pravednika.
A sto je to bio spavanjac, milina, em komfor u satoru , em nikom ne smrde noge , em sator nam u hladovini , nema ni 35 stepeni na mestu gde smo ga postavili.Ma sve je bilo super.Oko nas mladost-ludost, sve mladi i veseli parovi , neko puca iz oruzja nego ga tek podmazuje , "divljac" na sve strane sa smeskom na licu :)
:lol: :lol:
Pocelo polako da se smrkava , ogladnesmo ti mi i izadjosmo iz naseg komfornog pokretnog doma i podjosmo u trpezariju koja se nalazila tu odmah na ulasku u sator , lepo parce zemlje na kojoj su se sve travke pretvorile u slamu .A sad , kome je do zelenila , kad je more tu.
Ja resih da budem kuvar za ovu veceru i izvadih nekoliko konzervi , jednu kuhinjsku krpu i sve to lepo servirah na plato od sasusenih travkica(romantican sam uvek bio )
Izvadim bricu i isecem hleba i kad sam uhvatio prvu konzervu , shvatim da nema OTVARACA :shock: :shock: :!:
Sta cemo sad...okolo sve stranci, a od nas niko nezna kako se kaze *otvarac za otvaranje kozervi sa hranljivim sadrzajem* :(
A mi gladniiiiiii....i sta cemo ...resim ja da odem i da se upustim u konverzaciju sa tim zapadnim svetom.U to vreme Tito nam pricao da su svi oni neprijatelji i da nikad ne spavaju i da nas stalno vrebaju.Pomislih , pa gde od neprijatelja da trazim *otvarac za otvaranje kozervi sa hranljivim sadrzajem* :lol: ali sta je tu je , creva neznaju za granice.
Dodjoh ja do jednog satora , uredno pokucah na vrata (zvono nije radilo) :D
Posle nekoliko sekundi zacu se iz dubine platnenog doma :
-uan moment pliz- :shock: hmmm , sta li je to ...mora da sam je probudio pa mi ebe majku ,zacuh korake i vrata mi otvori plavusica sa kosom boje trave (a imala je i ona malo one trave u kosi iz nase trpezarije)
Rekoh ja njoj : -izvin'te mlada frojlen hev ju a :shock: :shock: samting ...(razvezem ti ja tu moj engleski) a li posto nisam znao kako se kaze *otvarac za otvaranje kozervi sa hranljivim sadrzajem* ja krenuh da ostatak objasnim rukama i krenuh da oponasam otvaranje konzerve u rukama .
Gleda ona mene :shock: ja dalje vrtim drugi krug i otvaram ponovo jos jednu u vazduhu , bez *otvaraca za otvaranje kozervi sa hranljivim sadrzajem*
I tada ona progovori i rece :
-kam in ,maj frend , bi maj gest
Aha :!: :idea: razumela me ona pomislih ja i ona me povuce za sobom .Sta cu ja lepo vaspitan ne opirem se , ali ipak pazim na ledja , jer neprijatelj je u to vreme vrebao iza svakog coska :)
Ljudi u tom trenutku sam pomislio da je ona najbogatija osoba koju znam , imala je bre sator sa dve sobe i predsobljem.Udjosmo mi u predsoblje ja munjevitim pogledom utvrdim da nema neprijateljskih muskih cokula (samo zenske) i opustih se skroooz.
Pa 'de moze zensko da bude neprijatelj pomislih ja mlad i zelen :)
Nisam stigao ni da kazem *petokraka*kad ti mene ona plavusica ponudi da sednem na njenu garnituru satorsku ,koja se sastojala od jedne lepe vrece za spavanje i mekanog duseka ko dusaaa :)
Sednem ja .(tacka)
Ali nije tako bilo dugo (ovde tri tacke)
U jednom trenutku ona meni okrene ledja i sagnu se da dohvati pice iz frizidera i njena guza mi zavrsi po nosom, a joj kad se nisam slogirao , ali nema smisla stipkati neprijateljsku guzu Tito mi to nikad ne bi oprostio pomislih ja.
Ponudi me ladnim pivom i sede pored mene.
Guc po guc , guc ,guc, guuuc i ja zaboravih zasto sam uopste dosao i na to da nisam jeo od juce.
I taman kad sam se opustio uz zvuke tada popularnog benda *D Dors(iliti vrata u prevodu ili tacnije D VRATA, :lol: nasloni se ona na mene i ja padoh na ledja :shock:
Pomislih ; ma sta ce mi faliti da malo opustim ledja na mekom duseku , jos mi se misao nije ni zavrsila do kraja kad ti ona nesto krenu da baja oko mojih yaya :)
Izvuce ona ono moje napunjeno i zapeto oruzje i sve nesto vice oh maj god , oh maj god :)
Pa dobro sad , bitno je da ja ne surujem sa neprijateljom , ona je mene napala , nece me kritikovati niko na omladisnkom sastanku pomislih ja:)
I naravno , ona u kupacem ja sirotinja ispod bermuda nemam gace i lako se ona docepa moje nevinosti i krene da veselo sakuce i da pije pivce u isto vreme .

Sve me nesto milo gleda i imitira ono moje kad sam trazio otvarac za ...i sve nesto vice : skru , skru , skru ...heheh..ma nek vice bas mi lepo i boli me uvo za trulu zapadnu propagandu kad ima ovako dobro dupe i ostatak :)
E lepo tada bilo nije bilo side , mogao si da radis sta pozelis , dobro sad bilo tu malo triperiske i nekih sitnih decijih bolesti , ali bar se nije umiralo od toga, tako da smo mi tu bili onako direktno meso u meso :)
I meni je tada to bilo prvi puuut.A nije nista ona primetila , seksali smo se punih sat vremena a da ja nisam opalio ni jedan metak.Eh stedelo se u doba socijalizma , nije se tako lako rasipalo teskom mukom steceno. :) :)
Izdrazo bi ja jos da ona nije ponovila ono s pocetka i ustala i zagnjurila glavu u onaj isti frizider sa pocetka price.E sad cu ti vratim pomislim ja, i tu ti ja zapadnom neprijatelju zadam finalni udarac s ledja i mucki pod okriljem noci :)
Posto sam bio nov u tome , a bilo mi mnogo lepo to tako s ledja da napadam , ispalih rafal u neprijateljsko meso :) i zaspah snom pravednika :)
Ona je zaspala pored mene i s vremena na vreme se budila da proveri da li mi je oruzje jos vrelo ili se ohladilo.Tako je ona bila odgovorna da ja to vama ne mogu da opisem
Na kraju ga je celog izljubila tako da nisam morao da da se kupam dva dana :) i ja odoh prema satoru ubedjen da ti zapadnjaci nisu uopste tako losi i da nas je tu Tito nesto prevario.
Eh srusio mi se ceo marksisticki svet :cry: :lol:
I tako sam ja ljudi moji postao nepodoban jer sam se zaljubio u devojku sa one strane morala i zakona .
Strendzerka je ona bila a ja Jugovic , a zamalo i u partiju da odem ...
Ma znate sta ... bitno je samo da nema vise mraka .
A sad sto je svetlo upalio zapadni faktor sta ja tu mogu , mlad sam bio , a koliko vidim i dalje se nista nije promenilo , i dalje nam oni i pale i gase lampione nasih zivota a meni prodje polovina zivota a oko mene samo (da se opet izrazim na engleskim jezima)pravi LAJT Sou :)

Poz S>L>

Cekali Don i ja oko one trpeze,da se Lijo vrati,a Lije ni od korova..kako vreme prolazilo,meni pocelo nesto gadno da zavija u stomaku…ceprkam ja po onoj travi i tek cu jednom”e,znas done kakve moja mama sarme sprema?”,a don ce nekako zamisljeno”kakve, buki?” .. “uuuuu,prste da polizes”…zacutasmo obojica…prodje neko vreme,kad opet ja:”e,done,a te sarme…ona toga mnoogoo spremi…onako jednu veliku serpu…ma kakvu serpu…ebem li ga ako nije k’o ves lonac..ma i vece…evo ovoliki je taj lonac”I skocish da mu pokazem”evo,ovoliko visok.. i sirok ,evo, ovoliko”…rasirih ruke opisujuci zamisljeni krug,merkajuci pogledom levo,desno,jesam li ja to dobro odmerio..”e,bas ovoliki…tu bi se ‘ladno mogla cetiri kineza okupati…mozda i pet manjih..” i tu me,opet,uhvati nekakva seta i ja sedoh…samo mi jezik ostao ovako :P Don samo progundja nesto.Nije proslo 15 minuta,a meni vrag ne da mira:”E,Done,a te sarme…a one nisu toliko lepe prvi dan kad ih jedes…tek drugi dan,kad ih podgrejes…”.Tu don skoci”bundeva,prekini!!” :evil: .Ucutah ja,sta cu…al’ ne zadugo:” A tek treci dan…"..”Bundeva ucuti,zakucacu te ovom konzervom u glavu!!! :evil: Aj’ dizi se,idemo da trazimo Liju!”..Uhvatih ja Dona za ruku da se ne izgubim i krenusmo da trazimo Liju..Ma nismo prosli ni 10 metara,naidjosmo na dve devojke…Don,onako telekomunikativan,odmah stupi u kontakt s njima:”Du ju spik inglis?”Zgledaju se one nesto belo…”parle vu france?…ma jok…”sprehen zi dojc?”…kad ce ti jedna:”daj,momci, ne gnjavite…recite sta vam treba” . “A vi ste nase..kako si znala da smo jugovici”,pitamo mi…”ma vidim po sorcevima”…ebi ga,a do tog trenutka smo bili ponosni na te sorceve.. meni mama sasila sorc od “faks helizima”,a donu od “crnog bika”....”aaa,to…a jeste videle mozda nekog momka sa konzervom u ruci…i vrti glavom tamo-vamo kad hoda..”.."Kao da nesto lovi?”…”Da,taj!!”,povikasmo u glas..”Nismo…ali krenite tamo ka skarabama…na drugu stranu nije mogao.” Zavalismo im mi pristojno i krenusmo dalje…zavijanje u stomaku sve jace…pricao bih nesto o sarmi ali ne smem…kad najednom… :shock: protrljah bolje oci… :shock: da ja to ne haluciniram od gladi?...pogledah dona,on mrtav ladan….ma mora da mi se onda ucinilo…opet tamo… :shock: .stipnuh se malo..ma jeste..”Done,viidiiiiii”,pokazah mu prstom i razvukoh kez :D ...”Don me klepi po ruci i podviknu na mene”Cuti idiote :evil: ….jesi video tamo tablu ‘Nudisticki kamp Polari’.?” ..”Done,ja bih da ostanemo ovde”..”ne moze,buki…drugi put”I povuce me jace za ruku…vuce me don,a meni glava sama tamo leti…na izlazu iz kampa zacusmo povike iz jednog satora:”Tito,partija,omladina,akcija!…tito,partija,omladina,akcija!”..ma to je lijo,nema sumnje…"uh,mora da su ga svabe zarobile i sad ga muce,a on prkosno peva u najboljem komunistickom maniru",pomislih ja...pa potrcasmo k'o sumanuti i uletesmo u sator…kad imamo sta da vidimo:lijo deksa li,deksa…toliko se zaneo da nas nije ni opazio...issunjasmo se mi da ne smetamo i stadosmo nedaleko od satora...a unutra se lijo sve vise zahuktavao:”tito, partija,omladina,akcija...” Gledam zabezeknuto u dona i pitam ga:done,zar ne bi trebalo da vice’dule savic,dule savic..’... :? ”ne znam, nije ni meni jasno :? ”zbunjeno ce don...
I evo,meni je tek sad,posle toliko godina,jasno zasto..E,lijo,lijo,pa kako si to mogao da drzis sve ove godine u sebi,a da nam se nikada ne izjadas?I sad mi je jasno zasto nismo mogli da spavamo tih noci od tvojih borbenih i “druze tito,mi ti se kunemo”, koje si u snu pevao...eh,lijo,lijo...ma sve ti je oprosteno...i taj partijski greh,i sto smo te cekali gladni,i ono sto sam se potresao kad sam video gole tete,i narocito ono sto si nas zive isprepadao onim hvatanjem ritma u satoru...da,i one neprospavane noci..

Sva srecna sto sam dosla kuci izvalim ti se ja u krevet i reko sad cu da spavam tri dana i tri noci, da se malo odmorim od napornog puta. I taman me uhvatio prvi san kad poce krevet da mi se trese. Sta je bre ovo? Ne znam dal' sanjam il' sam budna (a obicno znam sto mi se trese krevet :lol:). Skripi nesto, tandrce, ma koje crno spavanje. Ustanem ti ja, pogledam kroz prozor, kad imam sta i da vidim, vojnici parkiraju tenkove !!! Taman ispod mog prozora, izmedju onih borica gde se obicno kriju manijaci kad kibicuju ljubavnike po kolima...
E reko', neka su vala dosli, nije mi zao sto su me probudili, bar su manijacima pomrsili racune. A sto ja ne volim manijake...ma pricacu vam jednom...al' ne sad.
Sad ti se ja obradovala ima bezbedno da spavam (cim se uparkiraju i prestanu da skripe), a i tamo u tudjini me hvatala nostalgija, pa mi sad sve nesto bi milo oko srca. Gledam, vojska BRE, nasa, SRPSKA vojska !!! Raznezi se ja nacisto. A jos me ovih dana zvali na neki ispracaj, pa mi sve podjose suze. Gledam one vojnike, mladi, jadni, ostavili ih tamo na strazi pored onih tenkova, a ono sveze napolju, mrak, pa mi ih bi zao.
Setim se ja, sad cu da odem da ih ponudim tresnjama. Da im bar malo osladim te teske vojnicke dane.
Ponela ja punu kesu (sve sam svojom rukom brala i milovala :lol:) pa odoh u boj, mislim odoh njima, pre nego sto oni krenu u boj.
A oni posli na vojnu vezbu. Pricaju mi tako kako idu na neke "Pasuljanske livade" da pucaju, a tamo nigde nema pasulja ? Nesto me asociralo (kako sve u vojsci ima veze sa pasuljem), al' me bi sramota da ih pitam iz cega tamo pucaju...:twisted:
Raspricali se mi.
Kazu citavu noc ce tu da strazare, pa ujutru utovaruju tenkove na voz, idu na te livade bez pasulja, pa ce posle par dana opet da se vrate.
Au, reko' duga je noc. Dala im ja one tresnje. Oni srecni, jedu li jedu. A tresnje krupne, socne, ocima da ih jedes, sve curi sok niz bradu, slatke usne...:lol:. Ma prskaju cim ih pogledas, a ne dok ih zagrizes (tresnje, ne usne :lol:). I taman oni tako uzivaju, kad onaj jedan se zagrcnu, zapala mu kostica. Eto ti belaja, mesto da ucinim dobro delo, jos da ga nosim na dusi. Sta cu ja lupaj ga po ledjima i levom i desnom...ne vredi. Uhvati me panika, pogledam levo, pogledam desno, samo tenkovi. Popnem se ja na tenk, preko cevi naravno, tu mi nekako bilo najzgodnije, pa skocim odozgo na njega. Pade on al' izlete koscica. Podize me onako na krkace, uhvatio me oko butina, pa kaze samo ti sedi tu, za slucaj da se ja opet zagrcnem. Gledam ja i ne verujem, mlad a tako jak. Nosi me ko perce, a ruke sto su mu jake...Svidelo se meni da me nosi, al' reko nema smisla treba sutra na te vezbe da ide pa ce da bude umoran. Premorice se (nije lako onome koga ja jasem...mislim zbog tezine :lol:). Te ti ga ja tako ubedim da me pusti da sidjem. Al' on se rastuzio, kaze, vidi svi jedu tresnje, a kako cu ja kad neznam sta cu s kosticama. Ma nista ti ne brini reko' sad cu ja tebe da naucim. Pa lepo uzmem jednu tresnju i polako je iz mojih usta stavim u njegova, pa mu lagano jezikom pokazem kako da istisne kosticu (najbolje se uci u praksi). Al' on trapav. Nikako da ukapira. Trebalo mi je bogami dva sata da ga naucim . Al' zato kad sam zavrsila poducavanje uzimao je po punu saku tresanja :lol:.
Zahladnelo u medjuvremenu.
Kaze on meni ajde s nama u tenk da se zagrejemo malo. Ma ne bi ja al' mi trebala ona kesa od tresanja. I tako ti ja opet krenem da se penjem. Preko cevi naravno. Tu mi nekako najlakse. Opkoracim topcinu, pa lagano niz cev, vestim pokretima guzom napred-nazad i skliznem pravo do nisana. I popnem se nekako i udjem u tenk. A unutra usko, jedva da se okrenes. Seli mi tako da pricamo, pojeli sve tresnje, a onda nekom od njih pade na pamet. Dugo je do zore, mogli bi da iskoriste da se istetoviraju (pricala im ja da dobro bodem ljude-to mi prifesija), pa resise da i njih izbockam. Moderno to kazu, a i tradicija...ono JNA...pa godina ta i ta...I bockala ja, jednog, drugog, treceg, kad dodje red na onog mog (sto sam ga poducavala) kaze nece isto sto i oni. Pa dobro, reko', kazi sta 'oces i gde 'oces. Kaze, ti si mi spasila zivot malopre, a vidim da volis cevke, pa sam mislio da bocnes ovu moju malo. Ionako je prava ala ko i ti, ljuta azdaja pa hocu da mi se na njoj potpises. Svi imaju Ane, Milice, Natase...a ja eto hocu da imam Nesi. Heh rekoh nisi ti jedini koji bi hteo...al' se sazalih, mislim ipak je vojnik, te mu ispunih zelju. Toliko je srecan bio da je posle svima pokazivao svoju cevku i hvalio se. Kaze dozivotno cu da te se secam, posle tebe moja cevka vise nikada nece da bude ista. E kaze sad ja tebi moram da se oduzim. Pridruzise mu se i oni drugi sto sam ih tetovirala, pa kazu red je da i oni meni nesto ucine. Da oni sad malo mene bockaju. Ma reko ne dolazi u obzir. Ja necu tetovazu. I krenem da izlazim iz tenka (u medjuvremenu su pojeli tresnje i oslobodili mi kesu), al' uska ona rupa i zaglavih se. E *ebi ga reko. Kaze on koga ? Ovog do mene sam malopre, ovog preko puta juce, a ovaj treci je mene prekjuce, znas kako je u vojsci. Jadni, pomislih. Stvarno tezak taj vojnicki zivot. I tu ti oni mene pogurase, odozdo, onako slozno, sva cetvorica i jedva nekako izadjoh iz tenka. I opet ja preko cevke. Sta cu. Ne mogu da silazim negde sa strane po nepoznatom da slomim vrat u mraku. Nego lepo preko cevke. Nju sam dobro upoznala :lol:. I sidjoh ja. Onada mi bez veze pade na pamet, posle tih njihovih prica, da mi je mozda bezbednije da mi se motaju manijaci oko kuce, nego vojnici, al' sam brzo odagnala te nerodoljubive misli.
Jadni momci. Teska je ta vojska. Opet mi ih bi tako zao, da sam pocela da razmisljam kako i cime da ih docekam kad se iscrpljeni vrate sa te vezbe za par dana. Dotle ce tresnje vec da prezru...*bem li ga...moracu da im dam neku drugu vocku :D :wink:

bundeva:
Cekali Don i ja oko one trpeze,da se Lijo vrati,a Lije ni od korova..kako vreme prolazilo,meni pocelo nesto gadno da zavija u stomaku…ceprkam ja po onoj travi i tek cu jednom”e,znas done kakve moja mama sarme sprema?”,a don ce nekako zamisljeno”kakve, buki?” .. “uuuuu,prste da polizes”…zacutasmo obojica…prodje neko vreme,kad opet ja:”e,done,a te sarme…ona toga mnoogoo spremi…onako jednu veliku serpu…ma kakvu serpu…ebem li ga ako nije k’o ves lonac..ma i vece…evo ovoliki je taj lonac”I skocish da mu pokazem”evo,ovoliko visok.. i sirok ,evo, ovoliko”…rasirih ruke opisujuci zamisljeni krug,merkajuci pogledom levo,desno,jesam li ja to dobro odmerio..”e,bas ovoliki…tu bi se ‘ladno mogla cetiri kineza okupati…mozda i pet manjih..” i tu me,opet,uhvati nekakva seta i ja sedoh…samo mi jezik ostao ovako :P Don samo progundja nesto.Nije proslo 15 minuta,a meni vrag ne da mira:”E,Done,a te sarme…a one nisu toliko lepe prvi dan kad ih jedes…tek drugi dan,kad ih podgrejes…”.Tu don skoci”bundeva,prekini!!” :evil: .Ucutah ja,sta cu…al’ ne zadugo:” A tek treci dan…"..”Bundeva ucuti,zakucacu te ovom konzervom u glavu!!! :evil: Aj’ dizi se,idemo da trazimo Liju!”..Uhvatih ja Dona za ruku da se ne izgubim i krenusmo da trazimo Liju..Ma nismo prosli ni 10 metara,naidjosmo na dve devojke…Don,onako telekomunikativan,odmah stupi u kontakt s njima:”Du ju spik inglis?”Zgledaju se one nesto belo…”parle vu france?…ma jok…”sprehen zi dojc?”…kad ce ti jedna:”daj,momci, ne gnjavite…recite sta vam treba” . “A vi ste nase..kako si znala da smo jugovici”,pitamo mi…”ma vidim po sorcevima”…ebi ga,a do tog trenutka smo bili ponosni na te sorceve.. meni mama sasila sorc od “faks helizima”,a donu od “crnog bika”....”aaa,to…a jeste videle mozda nekog momka sa konzervom u ruci…i vrti glavom tamo-vamo kad hoda..”.."Kao da nesto lovi?”…”Da,taj!!”,povikasmo u glas..”Nismo…ali krenite tamo ka skarabama…na drugu stranu nije mogao.” Zavalismo im mi pristojno i krenusmo dalje…zavijanje u stomaku sve jace…pricao bih nesto o sarmi ali ne smem…kad najednom… :shock: protrljah bolje oci… :shock: da ja to ne haluciniram od gladi?...pogledah dona,on mrtav ladan….ma mora da mi se onda ucinilo…opet tamo… :shock: .stipnuh se malo..ma jeste..”Done,viidiiiiii”,pokazah mu prstom i razvukoh kez :D ...”Don me klepi po ruci i podviknu na mene”Cuti idiote :evil: ….jesi video tamo tablu ‘Nudisticki kamp Polari’.?” ..”Done,ja bih da ostanemo ovde”..”ne moze,buki…drugi put”I povuce me jace za ruku…vuce me don,a meni glava sama tamo leti…na izlazu iz kampa zacusmo povike iz jednog satora:”Tito,partija,omladina,akcija!…tito,partija,omladina,akcija!”..ma to je lijo,nema sumnje…"uh,mora da su ga svabe zarobile i sad ga muce,a on prkosno peva u najboljem komunistickom maniru",pomislih ja...pa potrcasmo k'o sumanuti i uletesmo u sator…kad imamo sta da vidimo:lijo deksa li,deksa…toliko se zaneo da nas nije ni opazio...issunjasmo se mi da ne smetamo i stadosmo nedaleko od satora...a unutra se lijo sve vise zahuktavao:”tito, partija,omladina,akcija...” Gledam zabezeknuto u dona i pitam ga:done,zar ne bi trebalo da vice’dule savic,dule savic..’... :? ”ne znam, nije ni meni jasno :? ”zbunjeno ce don...
I evo,meni je tek sad,posle toliko godina,jasno zasto..E,lijo,lijo,pa kako si to mogao da drzis sve ove godine u sebi,a da nam se nikada ne izjadas?I sad mi je jasno zasto nismo mogli da spavamo tih noci od tvojih borbenih i “druze tito,mi ti se kunemo”, koje si u snu pevao...eh,lijo,lijo...ma sve ti je oprosteno...i taj partijski greh,i sto smo te cekali gladni,i ono sto sam se potresao kad sam video gole tete,i narocito ono sto si nas zive isprepadao onim hvatanjem ritma u satoru...da,i one neprospavane noci..

Eh Buki druze moj , jeste tako bilo , ali samo da znas da mi je bilo lakse dok sam uzvikivao te partizanske poklice , nekako mi savest bila mirna ,jer to mi bilo da sam prvi put shurovao sa okupatorom :)
Samo ti Buki milsis da ja nisam video kad ste usli u sator , video sam , video , pa sam jos jace pojacao pesmu , bojao sam se da ce te me prijaviti u mesnoj zajednici :) pa ja za svaki slucaj pevao da se vidi da i u tim trenucima mislim na Titu dok okupatoru uterivam qitu :)
A dobro je ispalo vi ste cutali sve te godine a ja sam eto pre par dana smogao snage da ispricam istinu , vise nisam mogao da cutim.Oduzio sam ja svoj dug domovini kad sam onu Shvabicu sabio u cosak ni makac nije mogla isto ko nasi Svabe na Neretvi .Eto sad sam prizno da nije bila Egleskinja nego Shvabica i zvala se kako drugo nego Helga. Tako da ako Helga slucajno ovo procita nek zna da mi je bilo lepo i da sam tek tada sa njom shvatio sta je to "bratstvo i jedinstvo" :)

I takooooooo…
Nisam vam prichala da sam i ja jednom ishla u lov sa Bundevom i Lijom… :P O,da! Bio je to vrlo zanimljiv dan…Ishli oni sa mnom da nadjem momka! :oops:
Nadjosmo se na raskrsnici kod “Sendvaje Do Jaja”…
Ja u chizmama…Bundeva me gleda iznenadjeno pita:”A gde si ti poshla??” :? Lija se smeje… :twisted: “Pa,da ulovim neshto…”-zbunjeno mu odgovaram… “Aha…a kako to mislish da uradish sa tim stajlingom,’bem mu misha?! Brzo na presvlachenje…”
E,ako je neko od vas gledao onu “simpatichnu” reklamicu sa devojkom u liftu pred ogledalom,zna o chemu pricham…
:idea: Elem,upristojih se malo i bacih onu pushku sa ledja,jer mi je Lija pojasnio pojam “lova”…Mislim,zamislite mene kao onu kokoshku shto ide da nadje muza (Sofronija)… :lol: :lol: Dodushe,njoj se isplatilo… :!: meni sigurno ne bi…
:? I krenusmo….Razgolitili me do zla Boga…Kaze Buki-to tako treba…Ajde,dobro,verujem ja njemu…Buki je moj drug…
:P Ljudi moji,niko ni da se okrene za mnom…Ma,ni da me pogleda… :cry: Ja se ubedachila… :( Stegla Liju za ruku i pochela chuveni repertoar :o – “Nikad necu naci momka,ostacu sama,usedelica sa punim stanom machaka i saksija sa plastichnim cvecem..”…itd. Znate na shta mislim…
:evil: Lija inache malo pricha…vishe se zagonetno smeshka i neshto ochijuka sa Bukijem…Dodushe,nije bilo svrhe da me teshi jer je istina bila surova…ali je ipak bila istina…Nikome nisam bila zanimljiva… :cry:
Buki skrece u “Banjaluchki cevap” i chujem gde pita jel’ prave sarmice za poneti… :lol: Dalje nisam chula..
Uglavnom,ostavismo ga tu…
:arrow: Odluchih da odustanem,sa konstatacijom da nisam ni za shta i da bi mi bilo najpametnije da pochnem da trazim sebi devojku,mozda mi se posreci…
:twisted: I tu me stigoshe suze…plachem k’o kisha Liji na ramenu…Ljudi moji,kakva je to bujica bila…. :cry: :cry: :cry: Potochic oko nas…Lija,shta ce, udje u neku trafiku da mi kupi maramice,dva tri pakovanja i jedan NEXT,onaj shto ima slamchicu sa 4 rupe…
:wink: I odjednom-mrak! Vezashe mi neki mangupi povez preko ochiju I odvedoshe me …nekud…rekla bih vam gde,da znam gde sam to bila… Moje zensko oko uspelo je da snimi lepo nameshten stan,sa ukusom…I verovali ili ne,tog momenta sam zazalila shto sam uopshte i krenula u lov…nedostajali su mi Buki i Lija…
:cry: Dakle,jedan od tih mangupa mi se ljubazno predstavio (dodushe,nije mi pruzio ruku,jer sam bila vezana..) i josh ljubaznije mi saopshtio da me prati josh od “Sendvaje” sa namerom da me otme i ozeni!!! :shock: :shock: :shock: Ljudi moji,DA ME OZENI! :shock: Auuuuuuu… :o “Izvini…”-pochela sam ljubazno-“..a odakle si ti?” Rachunam,mora biti stranac,majku mu,pa ovi nashi nisu takvi divljaci… :? ‘Ocu reci,ne primenjuju monopol fizichke prinude,jel? “Ma,jedna mrak riba me proshvercovala u kolima… Znash,ona uvozi kola iz inostranstva u vashu zemlju (chuj! ZEMLJU!!),a ja se sakrio u gepek i dosh’o ovde da nadjem si zenu…” Ih,bre,shto si ti neki romantichan chovek… :twisted: I mrak riba,kazesh..? :idea: Ne znam zashto,odmah mi Jovana pade na pamet… :!: Ma,mamicu joj njenu,ako mi je ona ovo zakuvala,letece perje na sve strane… :evil: I ni manje ni vishe,poche da me skida… :oops: A chetiri mule od njegovih ..sauchesnika sede u publici i gledaju (ne)mio prizor…Auuuuu,shta cu sad,jadna mi majka?! Pocheh da mu se umiljavam: te “Nemoj tako,ja sam josh NEVINA “ :lol: …te “Budi nezan..” 8) …te “Ajmo na krevet..”…sve u cilju da me odveze…Ma,ni da chuje…Za tili chas nadjoh se u donjem veshu…I pomirih se sa sudbinom da cu biti…ma…to,da….
:oops: :wink: Dok ne chuh neko gruvanje…proleteshe ulazna vrata pored mene,Bundeva u jednoj ruci drzi kolac,u drugoj sarmice u lepinji,a Lija pushku..Ovi ni da trepnu…
:o Joj,shta ce sad biti?!…Gledam,ne dishem…E,kad je Bundeva pojeo sarmice,dogodila se neverovatna promena…Skinuo je pantalone i zagrmio:”Brojim do 5,4,3,2…”. Do tada nisam znala shta je brzina svetlosti…sada znam…Mangupi su pobegli glavom bez obzira na mene…
:arrow: :arrow: Dragi moji spasioci…Da nije bilo njih,sad bih bila…udata! Ostadoh im duzna,ali vraticu im drugi put….Obecavam!
:wink: :wink:

I taaako..(sto bi rekli lovci)..bio je to nas drug Peta..e,a znate li vi kao sam ja upoznao Petu?

Bila to zaebana vremena(a kod nas su uvek zaebana),a ja student.Matorci nisu imali kintu da mi daju pa sam se snalazio kako sam znao i umeo.Radio sam,uglavnom,teske fizicke poslove preko ‘studentske’..Utovar,istovar cementa,kopanje kanala,prenosenje gajbi(tu se nisam bas proslavio kao npr.neki Marko,ne znate ga vi)...pa onaj posao u pekari:danju idem na predavanja,a nocu u pekari svu noc mesim(vidi u profilu:sl.1.1)...I tako,dodje jednom neka filmska ekipa u ‘studentsku’,hoce da snimaju neke scene na Pertrovaradinu-potreban im je statista.Pocese da merkaju nas studente,sto smo cekali da utrci neki posao, i kako ugledase mene,povikase:”Det iz it!”.Uuu,srecan ja,doslo mi da ih izljubim sve tamo...Covece,nije sala,kad zaigram u filmu,oni u mom selu ima da se pojedu od muke ko beli lebac..A vidim da ti ljudi znaju posao,ta odmah su provalili da sam faca 8) ..Razdzilitao se ja kao zdrebe,ufatila me neka euforija,pa poceo da vicem na onu ekipu:”Lets go,lets go!!”...sve se bojim predomislice se..Kad
oni:”Vejt,vejt..tumoro!”..Sta “tumoro”,sunce vam zarko,ko ce to docekati..Teska srca odoh u dom i pokusah da se malo smirim.Al’ oces ...Ne ide pa ga je...beeeeeeep! Vrsljam po onom domu tamo-vamo,ko lud qu...al’ ne vredi..I sta cu, zapucam u onu pekaru da smirim zivce.To sam cesto znao da uradim kad ne znam sta cu sa sobom..Onda ufatim i mesim leba i mesim,sa onu moju Jagodinku, i to mi nekako sredi misli..Cini mi se da smo tu noc zamesili leba za citavu Etiopiju,toliko sam se ja unervozio...

Cim je pocelo da svice,istrcah ko bez duse,na Petrovaradin..I nikad mi nece biti jasno kako su ti Ameri uspeli,a mi Srbi jos uvek duvamo u sviraljku..Dodjose oni tek u podne..Kako sam ih spazio u daljini poceh da galamim na njih:”A,bre,jeste normalni!Vidite koliko je sati!Orgijate citavu noc,pa izbauljate,tako krmeljivi,u podne! Ne bi vi kod mene radili ni tri dana,sve bih ja vas usranom motkom!” :evil: Kad iz one grupe istrca Stari Lijo:”Sta ti je Buki,smiri se covece..Pa sta ce ljudi misliti o nama?”.Obradovah se ja silno kad videh da je tu Lijo i u momentu zaboravih zasto sam i poceo da vicem.Zagrlih ga,ko da sam Boga video,dobro je da nisam sam medju ovim strancima:”Pa otkud ti,nesreco?”.”Eto,buki,unajmili me kao vodica”.”A bre,Lijo,pa ti ne znas Engleski”.”Ma,nema veze buki,ne znaju ni oni srpski”.I seretski(ovaj,sheretski) mi namignu.”Pa dobro”,pomislih ja,”mozda i ne zna engleski,ali poznaje ovaj teren ko svoj dzep..Ih,koliko je puta tu Lijo lovio..”.”E,Lijo,a sta cu ja da glumim u filmu?”,setih se nekako da ga upitam.”U,buki,tebi su dodelili znacajnu ulogu...Znas,Peta je mlada glumica koja mnogo obecava..Snima se akcioni film,uslovi nisu bas sjajni,a ona je nezna,osetljiva...”,poce lijo da petlja.”A,bre,ne kruzi mi tu kao kisa oko Kragujevca!Sta cu ja da glumim?”,izgubih strpljenje.”Ma ti ces buki da glumis kladu na kojoj ce Peta sedeti u nekim scenama...Znas,da joj ne ozebe guza...”.Tu meni puce film:”E,ebem je bas u guzu..ja da glumim kladu,necu!” :evil: ,i krenuh niz ono brdo kroz neko trnje,obnevideo od besa.Strca Lijo za mnom i nekako me smiri.A i sta cu,posla preko ‘studentske’ i nema bas tako cesto,a u pekari nece da me placaju.Nisu blesavi,kad malo,malo,odem tamo i zamesim leba da su posle mirni bar nedelju dana.I to za dz..ebi ga,kad me ona nervoza cesto safata..Uh,oduzio ja ovu pricu...Cek,sad cu malo da ubrzam da ne ispucate te sate bezveze..

Pade prva klapa i krenu snimanje...ja sedim ljut,okrenut ekipi ledjima. :x ...i posle nekog vremena,cujem Liju kako me zove:”Hajde buki...lezi ovde i ne mrdaj”.Gledam Petu neprijateljski i nevoljno se spustih na travu..I Peta mene gleda ispod oka,neprijateljski ,takodje..Nije joj se dopao onaj moj ispad.Pridje polako i......i tu me kupi za sva vremena...i ja nju...mislim da to zovu ‘hemija’..Odmah se videlo da je Peta nesto posebno..Ta,ona nije sela na mene kako bi sela svaka filmskih diva...ne,ona nije sela onako sa strane,prekrstila noge i uobrazeno podigla bradu..ne,ne...Ona je mene uzjahala,onako spontano i sarmantno(ovaj,sharmantno)kao kakvo dete..Doslo mi da je poljubim od neke dragosti,al’ ne smem da mrdnem...samo joj se jedva primetno osmehnuh...nasmesi se i ona,onako nestasno,detinje..I,tako,preziveh nekako tu scenu a da se nisam mrdnuo...meskolji se Peta,unela se u ulogu,ali ne-ja ko mali Radojica:klada-klada.. 8)

E,posle se Peti mnogo svidelo da sedi na meni.Kad dodje pauza,svi se zavale na lezaljke,a Peta uzjase na mene..a meni vise nije smetalo..Takav sam ja:tesko me je osvojiti,al’ kad me neko osvoji,moze da me jase koliko hoce-meni nista ne smeta..(Stefane,ovo vazi samo za zenski rod :P )..A da vidis Petine srece kad sam je naucio onu pesmicu od cika Jove Zmaja:
Djiha,djiha,cetiri noge,sve cetiri krute,
djiha,djiha, mi idemo na daleke pute...

Sa kakvim je zarom ona to pevala...Srpski joj je bio los,al’ zato je djihala perfektno..Kad smo se bas skroz zblizili i kad je srpski govorila vec poprilicno dobro,zaigrali se mi, i ja joj kazem:”Polako,bre sela si mi na ki....beeeeep!”.A ona ce,djavolak jedan:” Ni ki...beeep,ni kita,gvana” :D (Sto je znacilo”nije kita,nije kita,to ti je grana”-prim.prev.).Cuo to reziser,koji jos uvek nije imao pravi naslov filma,vec je imao samo radni(neko glupo ime bilo,vise se ne secam) i povika ko da ga deru:”NIKITA,NIKITA!!!!” :idea: ....toliko mu se to dopalo,a pojma nije imao sta to,ustvari,znaci..

Eto,tako sam ja upoznao mog druga Petu...Da,onaj film se mnogo oduzio,jer bi Petu jedva namolili da prekine pauzu i “djiha,djiha,cetiri noge..” i da se koncentrise na snimanje..Peta danas perfektno govori srpski,zivi u N.Sadu,nedaleko od Petrovaradina i , kao sto vidite rado ide sa nama u lov. :wink:

Back