Lily žena kojoj se smiju

Ali Milenka ne zna za bolje. Ona je tako vaspitana i ona je možda, pretpostavićemo, srećna.

Ti i ja iz ovog ugla Milanku gledamo našim urbanim očima. Za nju je njeno umeće njen uspeh i ponos.
E, vala još nisam čula babu koja je bila srećna što kuva po ceo dan, nego kune dedu što je morala da ga dočekuje kao kralja sa bogatom trpezom svakodnevno :D moja tetka se drzi toga i trči da postavlja mužu čim ga čuje i to posle svog posla, pa onda kuva sinu, nije joj dobro , ćerka je stalno grdi što ih je tako navikla , ali gotovo sad , razmazano to :D a rado bi legla posle posla malo sa svojih 59 god da odgleda neku turkis seriju ne da joj se

E, vala još nisam čula babu koja je bila srećna što kuva po ceo dan, nego kune dedu što je morala da ga dočekuje kao kralja sa bogatom trpezom svakodnevno :D moja tetka se drzi toga i trči da postavlja mužu čim ga čuje i to posle svog posla, pa onda kuva sinu, nije joj dobro , ćerka je stalno grdi što ih je tako navikla , ali gotovo sad , razmazano to :D a rado bi legla posle posla malo sa svojih 59 god da odgleda neku turkis seriju ne da joj se
Pa kada ih je razmazala, kako ti kažeš :D

Cilj kuvanja je da se što brže spremi nešto zdravo i ukusno. U tom smislu sve što zahteva više od nekih 15 min mog vremena po obroku (ne računam što s enešto kuva ili peče ili prži, to radi šporet) je hrana koja nije moj izbor.
A vala , kad stavis na papir , nekad je i mr D jeftiniji , dok kupiš dok spremis , dok potrošis struju i vreme . Često odustanem, pa narucim :D a ima dobar izbor vege i healthy klope

Nebrini nista joj neće biti ako puno stoji (iz iskustva )samo će lakše da rodi,ja sam trudna radila svaki dan sve do osmog mjeseca na nogama ceo dan i rodila za 20 min spontano tako daje zdravo hodati stajati kretati se
Izvini, kako tvom suprugu nije bilo žao da 8 meseci trudna radis i stojiš po ceo dan ? Meni je to tužni. Jedno je šetnja , a drugo fizički rad

Jao, ja se samo nadam da moj sin neće biti takav, učimo ga da sve sam zna odmalena da ne očekuje da neko ide za njim da mu titra
Moj sin već živi sam i apsolutno je samostalan. Prošle nedelje je on meni doneo ručak koji je spremio i spakovao mi ga za posao.

A ćerka je dečku već najavila da joj ne pada na pamet da živi sa njim. Prvo mora samostalno da živi barem 6 meseci i da nauči sve, a ona će mu se pridružiti kada se nauči samostalnosti.

Na koga li su? :D

A vala , kad stavis na papir , nekad je i mr D jeftiniji , dok kupiš dok spremis , dok potrošis struju i vreme . Često odustanem, pa narucim :D a ima dobar izbor vege i healthy klope

Pa ja ne naručujem ništa. Delimično štedim, a delom i stoga što volim najviše nešto sa nogu tipa jaja sa povrćem, kukuruzom, salate, da sama isečem povrće koje volim, slabo jedem neka kuvana jela koja se dugo kuvaju. Ili zapečem mešavinu povrća koje volim... malo propržim piletinu.. pa imam sastojke za Cezar salatu. Uglavnom jedem orašaste plodove, voće i povrće i tu nema šta posebno da naručujem, a ni da spremam. Smuti naravno. Sve brzo i sve meni ukusno.

Moj sin već živi sam i apsolutno je samostalan. Prošle nedelje je on meni doneo ručak koji je spremio i spakovao mi ga za posao.

A ćerka je dečku već najavila da joj ne pada na pamet da živi sa njim. Prvo mora samostalno da živi barem 6 meseci i da nauči sve, a ona će mu se pridružiti kada se nauči samostalnosti.

Na koga li su? :D
Bravo! Ja sam bila frapirana u bolnici pred carski, ove iz sobe kukaju : jao, sta ce ovaj moj jadan da jede, ko će da mu ispala košulju, ima da me dočeka nered. Rekoh auuu, brate, da li je realno da ljudi od 30+ godina cekaju zena da im skuva , ispegla, spremi gaće. Uzas

Pa ja ne naručujem ništa. Delimično štedim, a delom i stoga što volim najviše nešto sa nogu tipa jaja sa povrćem, kukuruzom, salate, da sama isečem povrće koje volim, slabo jedem neka kuvana jela koja se dugo kuvaju. Ili zapečem mešavinu povrća koje volim... malo propržim piletinu.. pa imam sastojke za Cezar salatu. Uglavnom jedem orašaste plodove, voće i povrće i tu nema šta posebno da naručujem, a ni da spremam. Smuti naravno. Sve brzo i sve meni ukusno.
Meni nismo nešto zaraženi zdravom hranom, iskreno, ćerka mi je mesojed ozbiljan oduvek :D sin doduše voli voćke, ali samo u izvornom obliku, nikakve kase, kolače voćne i sl, tako da pokušavam više da pecem meso, manje da przim i vole pasulj , grašak i sl to isto skuvam svakih par dana uvek ima neka čorba u frizideru

Meni nismo nešto zaraženi zdravom hranom, iskreno, ćerka mi je mesojed ozbiljan oduvek :D sin doduše voli voćke, ali samo u izvornom obliku, nikakve kase, kolače voćne i sl, tako da pokušavam više da pecem meso, manje da przim i vole pasulj , grašak i sl to isto skuvam svakih par dana uvek ima neka čorba u frizideru

I ja sam mesojed. Ali recimo odlična i jako ukusna hrana je staviti u tiganj posoljene vode i komade govedine od vrata recimo, i to se kuva i krčka na slbaoj vatri par sati.)poklopljeno).. kada se ukuva malo ulja i gotovo meso :).. ja tu osim što upalim alarm na 2 sata ništa ne radim :)

I ja sam mesojed. Ali recimo odlična i jako ukusna hrana je staviti u tiganj posoljene vode i komade govedine od vrata recimo, i to se kuva i krčka na slbaoj vatri par sati.)poklopljeno).. kada se ukuva malo ulja i gotovo mesto :).. ja tu osim što upalim alarm na 2 sata ništa ne radim :)
E, to cu da probam . Skoro sam na sličan način spremala plecku , ispalo je top

Bravo! Ja sam bila frapirana u bolnici pred carski, ove iz sobe kukaju : jao, sta ce ovaj moj jadan da jede, ko će da mu ispala košulju, ima da me dočeka nered. Rekoh auuu, brate, da li je realno da ljudi od 30+ godina cekaju zena da im skuva , ispegla, spremi gaće. Uzas
To se sve uči u porodici. Suprug i ja smo sve radili zajedno, a njih polako uključivali ali bez obaveza.

Ćerka je juče sa dečkom došla i oni su pravili večeru. Posmatram je šta radi - uključuje ga polako kao što sam ja nju. On nije znao ništa, a ona ga polako uči kroz zezanje. Operi povrće, iseckaj. Pa onda sledeći put - ubaci to u šerpu... kao što sam ja nju. Greše naravno ali prihvataju kritike, što je dobro.
Ona ne želi da preuzme sve na sebe jer joj je brat samostalan, a i otac joj je bio takav. Samostalnost i podela poslova.

I meni je često mučno to kuvanje i onda samo preskočim. Ima dana kada uživam, ali ima i dana kada mi se ni paradajz ne seče na kriške.

Ne, nego da je pakao ceo dan provoditi za šporetom. Sto i jeste pakao. Kazem otac mi je kuvar, struka mi je vezana usko za gasttonomiju, znam sta je kuvanje. A kuvam i ja, ali ne pola dana , nego normalno , posle posla na brzaka :D jer ono, imam posao i druge obaveze . U smislu profesije , sasvim mi je ok, ali je i dalje pakao, težak fizički posao
Ova tema je o TikTok kuvanju sa uživanjem.
Znači nikakav pakao.

Cujemo ovde kako se nema vremena za spremanje hrane za sebe i svoju porodicu
zbog valjda nekog umisljenog urbanog i novonormalnog zivota i da je to protraceno vreme, dok se u isto vreme recimo provode sati i sati na forumu objasnjavajuci se kako se nema vremena za spremanje hrane za sebe i svoju porodicu...
Srećna je kuća koju takve zaobiđu.

Back