Lily žena kojoj se smiju

Moja teorija je da je platežna moć posledica životne filozofije a ne njen uzrok :)

Ne znam, može biti.
Ali je fascinantno kako se životna filozofija, pa i koncept ljubavi, razlikuje od toga koja ti je platežna moć

Tako se na nižim nivoima te moći vezanost žene za kuhinju i kuvanje ajvara smatra ispravnim i moralnim i ljubavlju prema porodici, a na višim je dokaz te ljubavi upravo da je poštediš tih gluposti

Smisao života nije isto što i filozofija života.
Nije, naravno da nije.
Ne znam, može biti.
Ali je fascinantno kako se životna filozofija, pa i koncept ljubavi, razlikuje od toga koja ti je platežna moć

Tako se na nižim nivoima te moći vezanost žene za kuhinju i kuvanje ajvara smatra ispravnim i moralnim i ljubavlju prema porodici, a na višim je dokaz te ljubavi upravo da je poštediš tih gluposti
To je za tebe glupost, za mnoge nije. Nekome je to zadovoljstvo, nekome gubljenje vremena.
Ni ja ga ne pravim jer mi je eto sada to previše. Nemam vremena, strpljenja... ali zašto unižavanje onih kojima je to zadovoljstvo?

Nipodaštavam žene koje glume tradiciju u modernim uslovima, da.
Možda je vole.

Evo, ja imam ćerku od 17 godina koja voli da mlati oklagijom, mesi i razvlači! Zašto? Pa valjda joj je to faza i čisto sumnjam da će je to držati dugo. Eto, to radi jer ne mora, interesantno joj je. Ne glumi tradiciju u modernim uslovima, niko je ne tera, čak je i sama neke stvari naučila. Možda je prođe već sledeće nedelje.

Tako da svako ima svoju priču.

Back