Lily žena kojoj se smiju

Ali bukvalno. Umesto da se međusobno oslobađamo od stega tradicije koje su, da se ne lažemo, kad je kuća u pitanju, uglavnom išle preko ženskih leđa, i podstičemo na samoostvarenje mimo kuhinje i robovanja kući i kućnim poslovima, mi to veličamo kao vrlinu, neki tobož otpor modernosti

Patrijarhat, naravno, aplaudira
Ali što vi "moderne" žene predstavljate kuvanje kao da je koncentracioni logor :rotf: neće niko provoditi 24h u kuhinji.

Ali što vi "moderne" žene predstavljate kuvanje kao da je koncentracioni logor :rotf: neće niko provoditi 24h u kuhinji.

Tradicionalna posvećenost domaćim obrocima i pravljenju svega od nule maltene i jeste 24 sata u kuhinji, da se ne lažemo. Nisu to samo obroci, nego i spremanje svega i svačega sa strane (sirenje sira i ostali horori preistorije) + čišćenje svega toga

I da je 6 sati, mnogo je. 6 sati nečijeg dana na spremanje hrane i čišćenje? Za šta? Kome je to bitno? Da neki debelovrati balvan bude zadovoljan mnome kao domaćicom mi nije među ambicijama u životu

A na stranu što ne mogu da zamislim da muškarac istinski voli ženu koju želi da pretežno drži u kuhinji.
Zamisli jbt, voli te, i hoće da ne izbijaš iz kuhinje, umesto da te, kad god možete, vodi negde da jedete i uživate

A zašto takva generalizacija?

Generalizacija se vrsi upravo promovisanjem ovoga sto ova radi, i to na nacin kao sto se radi u ovoj temi: "ona je prava zena, bravo, koja to ne radi je nikakva zena".
Ne kazes to ti, ali ajde budi objektivna pa procitaj komentare.

Drugacije misljenje i pogled na ovo je skoro pa zabranjen na ovoj temi.

Drugaciji komentar osim "bravo, to je prava zena" je izvrgnut ruglu.

Evo, moj stav i moje vidjenje ove situacije: njoj je lako da pravi to sto pravi jer je neko drugi izdrzava, to jest neko drugi je:
- obezbedio stan
- platio racune
- platio namirnice
- obezbedio joj da ima vremena za to, jer sve to iziskuje nenormalno mnogo vremena. Nije ovde prica o zeni koja kuva rucak da bi deca jela kuvano, nego o zeni koja radi gomilu apsolutno nepotrebnih stvari koje u 21. veku ne mora da radi.

Ja vise cenim zenu koja za 1h svog rada zaradi kesha da kupi kilo kackavalja nego onu koja mora da provede 20h radeci da napravi kilo istog.

Jel takvo misljenje i takav stav dozvoljen na ovoj temi?

Tradicionalna posvećenost domaćim obrocima i pravljenju svega od nule maltene i jeste 24 sata u kuhinji, da se ne lažemo. Nisu to samo obroci, nego i spremanje svega i svačega sa strane (sirenje sira i ostali horori preistorije) + čišćenje svega toga

I da je 6 sati, mnogo je. 6 sati nečijeg dana na spremanje hrane i čišćenje? Za šta? Kome je to bitno? Da neki debelovrati balvan bude zadovoljan mnome kao domaćicom mi nije među ambicijama u životu

A na stranu što ne mogu da zamislim da muškarac istinski voli ženu koju želi da pretežno drži u kuhinji.
Zamisli jbt, voli te, i hoće da ne izbijaš iz kuhinje, umesto da te, kad god možete, vodi negde da jedete i uživate
Zašto bi neko pravio sir u stanu? Ne prave ga više ni na selu, a praviće ga u stanu?

Moja žena svaki dan skuva ručak ali se ne šminka satima i ne provodi slobodno vreme ispred ogledala. Neki muškarci znaju da odaberu a nekima šta dopadne tj restl. To su ove što bi u restoran na ručak. Što su se udale tako što ih je neko skinuo sa kafanskog stola i oženio. Neiživljene jbg a svaki dan ih bole glava. I onda ih od glamuroznog života do bankrota deli jedna plata tj dozvoljeni minus.

Generalizacija se vrsi upravo promovisanjem ovoga sto ova radi, i to na nacin kao sto se radi u ovoj temi: "ona je prava zena, bravo, koja to ne radi je nikakva zena".
Ne kazes to ti, ali ajde budi objektivna pa procitaj komentare.

Drugacije misljenje i pogled na ovo je skoro pa zabranjen na ovoj temi.

Drugaciji komentar osim "bravo, to je prava zena" je izvrgnut ruglu.

Evo, moj stav i moje vidjenje ove situacije: njoj je lako da pravi to sto pravi jer je neko drugi izdrzava, to jest neko drugi je:
- obezbedio stan
- platio racune
- platio namirnice
- obezbedio joj da ima vremena za to, jer sve to iziskuje nenormalno mnogo vremena. Nije ovde prica o zeni koja kuva rucak da bi deca jela kuvano, nego o zeni koja radi gomilu apsolutno nepotrebnih stvari koje u 21. veku ne mora da radi.

Ja vise cenim zenu koja za 1h svog rada zaradi kesha da kupi kilo kackavalja nego onu koja mora da provede 20h radeci da napravi kilo istog.

Jel takvo misljenje i takav stav dozvoljen na ovoj temi?

Pa gde je problem sto je on obezbedio ?

Ona je odrasla u nekoj pustoši čini mi se u kolumbiji, sigurno nešto pobožno i roditelji tamo bili misionari i odrasla je bas tako da nema supermarketa i da su sve sami stekli bez neke modernizacije

Iako žive u tim divljinama ipak se pronalaze i udavaju i žene

Krenula je sa tim sto ume i zna i u šta se bas i razumije

I sad ti ovde hoces reci da je to pogrešno ?

Možda bi ona pala u komu kad čuje za tvoj život

Pa gde je problem sto je on obezbedio ?

Ona je odrasla u nekoj pustoši čini mi se u kolumbiji, sigurno nešto pobožno i roditelji tamo bili misionari i odrasla je bas tako da nema supermarketa i da su sve sami stekli bez neke modernizacije

Iako žive u tim divljinama ipak se pronalaze i udavaju i žene

Krenula je sa tim sto ume i zna i u šta se bas i razumije

I sad ti ovde hoces reci da je to pogrešno ?

Možda bi ona pala u komu kad čuje za tvoj život

Pa meni je to pogresno, ja nisam iz pustoši, moja žena nije iz pustoši.

Sorry, živimo u srcu Evrope u 21. veku.
Ne loži me žena koja visi u kuhinji po ceo dan.

Ovo je forum, diskutujemo i razmenjujemo stavove i mišljenja.

I moje mišljenje je da danas, u 21. veku, u stanu u gradu (ne na selu) ovo može da radi samo ili zaludna ili ekstremno dokona osoba, a u oba slučaja situirana.
A pošto od ovog posla ne može da bude situirana, neko drugi sve to omogućuje.

Pa meni je to pogresno, ja nisam iz pustoši, moja žena nije iz pustoši.

Sorry, živimo u srcu Evrope u 21. veku.
Ne loži me žena koja visi u kuhinji po ceo dan.

Ovo je forum, diskutujemo i razmenjujemo stavove i mišljenja.

I moje mišljenje je da danas, u 21. veku, u stanu u gradu (ne na selu) ovo može da radi samo ili zaludna ili ekstremno dokona osoba, a u oba slučaja situirana.
A pošto od ovog posla ne može da bude situirana, neko drugi sve to omogućuje.

pa živi u srcu evrope

I ona živi u srcu evrope

Back