Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
BLONDESS EMPIRE PROMISED LAND(mother/majka)
ROARING FORTIES OF TINTAGEL WINDS
(father/otac)
Mozda ce ovo zvucati glupo , ali nekako mi njegovi psi izgledaju tuzno ........sutra cu pitati za cenu .

P.S. Mozda izgledaju tuzno zato sto ih je prvenstveno vodio u lov (pretke ovih sadasnjih pasa) a kako sam cuo , onda oni gube na lepoti . Ispravite me ako gresim .......

Blondes je prelepa zenka(crna), a Roaring je zuti muzijak, on mi se bas ne dopada, ali ok, nisu svi savrseni. Blondes je jako uspesna na izlozbama i neces pogresiti. Ne gube oni na lepoti, nego labradori se dele na dva tipa. Radne (lovne) i izlozbene. Obicno, mada ne uvek, radne linije su sitnije, mrsavije, ali zato jako uspesne na utakmicama. Izlozbene linije su uglavnom samo za izlozbe, ne vode se u lov iz razloga da se ne bi povredili, mada, moj pas, je i radni i izlozbeni primerak. Moj Astor vodi poreklo od Zoranovih pasa, sa majcine strane, tako da sam ja zadovoljna.

BLONDESS EMPIRE PROMISED LAND
blondness01.jpg

ROARING FORTIES OF TINTAGEL WINDS
roaring02.jpg

Evo Sanga (levo) i Blondes (desno) sa jedne izlozbe od pre dva meseca
P9160050-1.jpg

A, evo mog Astora
sPzlm73gjDFYzCTn.v.jpg

TixV1taUcBj1lLaM.v.jpg

hehehehe ako ti je i Zoran preskup (zaista ne znam kolkiko mu se krecu stenad), naci cemo jos nesto. Moja preporuka je da kupi dobrog psa, a cim ga oceni prvi put i oseti draz takmicenja, ici ce na svaku izlozbu:)

Ovako ....... ja hocu da mi pas bude dobar , ali ne u smislu da ima extra pedigre , nego da bude zdrav , ali ako se nadje neki sa dobrim pedigreom i sa dobrom cenom njega cu uzeti . Ali meni je najbitnije da pas bude zdrav i da je pravi labrador !
Astorela HVALA za slike !
@Mackic , pa pre bih uzeo crnog , a moze i zuti i beli ......... hehe , stvarno sam cudan !

P.S. Kao sto rece moj ortak : ,, Kupis laba , i svaku ribu sa kalisa mozes da smuvas ! ''
Hhehehee , stvarno je lik !

Zvao sam sad covu i pitao ga ................cale im je iz uvoza , neki TRENDMAKER a keva im je neka nasa MELODY ....ma neam pojma , on mi nesto naprica ko ce ga znati , uglavnom imaju kewa i cale onaj test za kukove i laktove !
Kaze da su jeftini zato sto on nema odgajivacnicu pa kao prodaje jeftino .
180-200 jewreja .

A sada malo od nekog ko nije strucan za pse ali ih mnogo voli.
Imam Labradora retrivera od 3 godine. Potice od dobrih roditelja ali nema pedigre jer samo odredjeni broj stenaca mogu da ga dobiju iz legla (kako kaze vlasnik, a mozda i laze). Iz tog razloga je bio jeftiniji a mozda i iz nekog drugog ali meni to nije bitno.
Ma divan je. Cesto mislim da je glup ali mi nekim svojim postupcima dokaze da nije. Decu obozava, ponasa se kao jedan od njih. Kada mu ceskam uvo on tako slatko uzdahne. Mnogo trci po dvoristu tako da tamo gde on prolazi ne postoji trava nego njegova staza (dobro utabana). Obozava da jede.
Imamo i macku na koju smo ga navikli od malih nogu i oni zajedno jedu . Jako voli miris baruta, valjda zato sto je lovni pas. Kupanje je za njega glavna stvar. Zivimo blizu Palickog jezera i stalno bi se kupao tamo. Ako je neko od nas u vodi, sve nas izgrebe jer zeli da nas izvuce napolje. Voli da trci i za biciklom, tesko ga je umoriti. Buve su vec malo veci problem pa su ogrlice protiv pomenutih neophodne jer imaju gustu podlaku.
Kada misli da nismo kod kuce tuzno zavija. Macke juri samo da bi ih stigao a kad ih stigne on stane i okrene se nazad. Zna da ulovi misa, bube, gustera i zabu.
Kada iscupa neko cvece iz baste dodje na vrata sa spustenim repom i tuznim pogledom i uvek znamo kada je kriv. Tako je sladak. Skroz smo ga razmazili. Zovemo ga Pepsi a prezivamo nasim prezimenom. Pa on je clan nase porodice.

TRENDMAKER take Five je odlican pas, ako mislimo na istog. Ako ti nije cena previsoka, pogledaj stenad, mislim da bi trebalo da su dobra. Majka je Melody Love, najverovatnije.
Marge, ti znas kako su to divni psi, nije potrebno veliko znanje da bi mi voleli nase ljubimce, a labradori su (za mene) najlepsi i uvek najbolji. Taj, sto ti je prodao stene,laze kad kaze da nije mogao da izvadi papire za svu stenad. Rodovnici se vade za celo leglo, a najverovatnije da njegova zenka nije bila ocenjena,pa iz tog razloga i nije imao papire.
evo
take five
tfive-1.jpg

Mozda nije u pitanju isti pas, mada, ne mora da znaci. Mozda ima zuti gen, da te sad ne davim, postoji tabela za odredjivanje boje stenaca, zavisi koje gene nosi otac i majka, ali kasnije ces o tome razmisljati :)
Dakle, uzimas li ili....:)

Onda je u pitanju Trendmaker take fiver ,pas ciju sam sliku postavila. Rec je o odlicnom muzjaku i ne treba puno da razmisljas, samo idi vidi stenad. To je neka normalna cena za dobro stene, pa ni ja ne bih prodavala nize, obzirom da je i moj muzjak CH i da ima dosta titula. Prema tome, idi i slikaj stenad, ako si u mogucnosti. Srecno! :)

Back