Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Saznala sam da moj prijatelj ima jos dva muzjaka (crna), koji imaju oko 5 meseci i ceni ih 200eura,otac im je trenutni nas sampion, cuveni Amadeus, postavicu slike ovih dana, mozes i njega da nazoves, ako zelis.

evo majke stenaca, Mile
PA040056-1.jpg

otac Amadeus
Surcin014-1.jpg

Cao.Jel moze neko da mi objasni razlike izmedju zlatnih i labrador retrivera i kojeg bi ste mi vi preporucili?Kupio bih zenku.Nije mi vazno poreklo jer mi treba kucni ljubimac.Ako trenutno nema stenadi mogu i da sacekam dok neko ne dobije.

Prva razlika izmedju te dve rase koju ces uociti je duzina dlake. Zlatni retriveri su dugodlaki dok su labrador retriveri kratkodlaki.
Tu je razlika i u bojama. Zlatni retriver moze da bude od skroz bele, preko krem, pa do skroz ridje boje, dok labrador retriver pored tih boja moze da bude crne i cokoladne boje.
Obe rase spadaju pod grupu retrivera u VIII FCI grupi, i koriste se za lov, tj donosenje uvloljene divljaci (uglavnom ptice, ali i manje zivotinje).
Jos jedna razlika jeste to sto labrador po gradji je malkice krupniji, i u tezini ide nekih 5-10kg vise od zlatnog retrivera.
Ovako izgleda zlatni retriver
brickgol.jpg

A ovako labrador retriver
labrador.jpg

Pa labradori znaju ponekad da budu agresivniji prema drugim psima, to se uglavnom odnosi na muzjake ali nekad i zenke, i iz iskustva mogu da kazem da su uglavnom crni labradori ti koji su dominantni prema drugim psima istog pola.
A sto se ishrane tice mislim da razlike tu apsolutno nema. Obe rase su dosta aktivne pa se hrane shodno tome.

Ja imam zlatnog retrivera, imala sam crne labradore, neke velike razlike nema. Lovački su psi, obe rase, vrlo nemirni, ishrana je raznovrsna, uljučujući i povrće kuvano!Nemojte kosti da dajete, pogotovo one šuplje, pileće, mogu da pocepaju creva.Sir je preporučljiv-mrvljeni, riža kuvana i riba, a jaje kako ljudi pričaju...ja dajem kuvano zbog salmonele! Inače , obe rase su kao prasići, sve jedu i dok je tako , sve je ok.

Jacob:
Cao.Jel moze neko da mi objasni razlike izmedju zlatnih i labrador retrivera i kojeg bi ste mi vi preporucili?Kupio bih zenku.Nije mi vazno poreklo jer mi treba kucni ljubimac.Ako trenutno nema stenadi mogu i da sacekam dok neko ne dobije.
Bitnih razlika u karakteru nema. U izgledu, svaki laik moze da zakljuci... Labradori imaju jace razvijen njuh i to je ono sto ih sem izgleda razlikuje. Sto se tice stenadi, imacu ih na prolece (labradora).

Astorela:
Bitnih razlika u karakteru nema. U izgledu, svaki laik moze da zakljuci... Labradori imaju jace razvijen njuh i to je ono sto ih sem izgleda razlikuje. Sto se tice stenadi, imacu ih na prolece (labradora).
Na prolece mi odgovara posto se selim u kucu na jesen.Taman dok malo odraste bice u stanu.Koliko ces ih ceniti?

ma labradori i zlatni retriveri su jako prilagodljivi zato sto su pametni i namaju predispozicije prema agresiji na druge pse niti su plasnljivci oni su nekako neutralni i kako ih ti izdresiras takvi ce da budu !!!!
naprimer ja sam imao labrador retrivera koji nije smeo da udje u vodu !
i bio je jako glup !

Nisam dobio jos papire. Pas mi je kod coveka koji je profi dreser, jer sam ga preko njega i kupio. Video sam ga kad je stigao iz Novog Sada. Uzecu ga pocetkom decembra kad se vratim iz Amerike.Rekao je da ga je uzeo iz neke poznate uzgajivacnice iz N. Sada.

Labradori nisu glupi, vec su krivi ljudi koji ih nisu obucili :)

Stenad cu imati na prolece, negde od maja meseca. Cena od 150-200eura. Otac Dendi (postavila sam vec slike). Ako vas jos nesto zanima, pitajte.
Dendi je CHJSCG, 3xPRM, 5xCAC, 2xR.CAC, 3xBOS, BOB, BOG

O.K> najverovatnije smo mi krivi, ali kako da vicem na njega kada me gleda tako umilnim pogledom i kada je tako drag cak i kada dodje sa iscupanim cvecem u ustima. Ili kad dodje pokunjen jer je iskopao sadnicu jorgovana.

Back