Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bez uvrede :) ali zaista, vlasnici su krivi. Iskreno, nisam ni ja neki karakter za njih,slusaju me, ali moj verenik je taj koji ih obucava, koji izvodi na izlozbe, koga najvise slusaju.
Marge, imas si sliku svog psa?

Bas sam pregledala slike koje imam i uglavnom su u vrlo cudnim pozama i uglovima. Posto je danas divan dan pokusacu da ga fotografisem, mada meni nista ne znaci to kako on izgleda i da li odgovara nekim odredjenim kriterijumima za Labradora. Ne znam zasto si zelela da postavim sliku, on nije pas za takmicenje i ocenjivanje nego za nasu ljubav. U svakom slucaju, hocu, cim ga slikam, lepim sliku i saljem. Mozda uvidis neke mane koje su za njega lose a da mogu da ih ispravim ako nije kasno. Meni je najvaznije da je on srecan i zadovoljan zajedno sa nama.

Nemoj se ljutiti, zelela sam samo da vidim tvog psa :) ne da ga komentarisem. Ja ne volim labradore samo zbog izlozbi, vec zbog njih samih, smatram ih savrsenom rasom za kucu i porodicu. Necu ga komentarisati, ;)

Bas ga je tesko nahvatati u nekoj prihvatljivoj pozi.

Prilozi

• DSCN2593.JPG
    DSCN2593.JPG
    84,2 KB · Pregleda: 90
  • DSCN2614.JPG
    DSCN2614.JPG
    48,8 KB · Pregleda: 71
"Mili" a meni se jako svidjaju mace te boje kakvu ti imas. Imam i ja jednog takvog i super se slaze sa Pepsijem. Ovako me svako jutro cekaju ispred vrata na stepenistu.

Prilozi

• DSCN0762.JPG
    DSCN0762.JPG
    34,2 KB · Pregleda: 57
Kako ti tvoji psi imaju lep, pametan pogled, to sam vidjala kod labradora koji se setkaju na granicnim prelazima. Ovaj moj ima u pogledu poziv na igru i mazenje i nista drugo. Ne, nema papire. Covek od koga je , je iz Subotice ima nekoliko Labradora- dve odrasle zenke i jednog muzjaka i ranije se bavio uzgojem i prodajom pomenutih, onda, kada je trebalo da oceni muzjaka imao je infarkt i nije otisao a posle je usporio sa zivotom uopste pa verovatno i sa bavljenjem profesionalnim uzgojem pasa. Mozda se sada nesto promenilo ali nisam u kontaktu sa njim, preselio se cini mi se na neko mirnije mesto. Roditelji Pepsija su crni, oboje a svi stenci iz legla su bili zuti. Ma on je nas Pepsi, vrlo drag i dobar.
Bio mi je brat iz Slovenije pre godinu dana i odusevio se njime, kupio je deci jednu lepu zenku sa rodovnikom , platio je 400 evra. Ali su je razmazili isto ko i mi Pepsija, ona je jos gora. U setnji njuska torbe prolaznicima, zivi u stanu, jede sve sto stigne pa cak i papirice od bombona. Ne jede sa stola ali se potrudi, kada niko ne gleda da hranu sa stola srusi pa onda na miru moze da pojede sa zemlje. Izgleda da nismo mi najgori vlasnici pasa. Stvarno su je raspustili totalno, a pametna je. Kada vidi da neko nesto jede, prisunja mu se i jako zalaje kako bi se taj neko uplasio i kako bi mu mozda sendvic ili smoki ispao iz ruku , a to kod dece upali, tako da se lepo najede.

Marge Simpson:
Kako ti tvoji psi imaju lep, pametan pogled, to sam vidjala kod labradora koji se setkaju na granicnim prelazima. Ovaj moj ima u pogledu poziv na igru i mazenje i nista drugo. Ne, nema papire. Covek od koga je , je iz Subotice ima nekoliko Labradora- dve odrasle zenke i jednog muzjaka i ranije se bavio uzgojem i prodajom pomenutih, onda, kada je trebalo da oceni muzjaka imao je infarkt i nije otisao a posle je usporio sa zivotom uopste pa verovatno i sa bavljenjem profesionalnim uzgojem pasa. Mozda se sada nesto promenilo ali nisam u kontaktu sa njim, preselio se cini mi se na neko mirnije mesto. Roditelji Pepsija su crni, oboje a svi stenci iz legla su bili zuti. Ma on je nas Pepsi, vrlo drag i dobar.
Bio mi je brat iz Slovenije pre godinu dana i odusevio se njime, kupio je deci jednu lepu zenku sa rodovnikom , platio je 400 evra. Ali su je razmazili isto ko i mi Pepsija, ona je jos gora. U setnji njuska torbe prolaznicima, zivi u stanu, jede sve sto stigne pa cak i papirice od bombona. Ne jede sa stola ali se potrudi, kada niko ne gleda da hranu sa stola srusi pa onda na miru moze da pojede sa zemlje. Izgleda da nismo mi najgori vlasnici pasa. Stvarno su je raspustili totalno, a pametna je. Kada vidi da neko nesto jede, prisunja mu se i jako zalaje kako bi se taj neko uplasio i kako bi mu mozda sendvic ili smoki ispao iz ruku , a to kod dece upali, tako da se lepo najede.

Ma, da znas kakvi su moji maze, pa Astora sam tek skoro odvikla da jede samo iz ruke, a mala je blesava skroz, jos uvek je stene. Znaci, Pepsijevi roditelji su crni, a on povukao na nekog zutog pretka hehehe mwni su zuti najlepsi, pa cokoladni, pa crni.

:) Pa ajde i ja da se prikljucim sa mojim ljubimcem.
Laki sad ima 16 meseci i blesav je kao kad je imao 3 meseca

22649Medium.jpg

poceli smo da trazimo devojku za njega iako kazu da je rano ali on je sve nestrpljiviji
ne znam da li su svi Labradori takvi ?

Pozdrav za Lakija od Jelene & Astora :)
Laky izgleda fantasticno! Kakva glava!
Moj Astor nikada do sada, ali verujte nikada nije pokazivao zelju za parenjem u kuci. Jeste kad vidi zenku u teranju, ali nije naskako ni na sta :)
Jos je mlad, nemojte ga pariti pre 18-19 meseci, mozete ga samo upropastiti. Evo, primer Astorovog brata iz legla. On je paren sa 12 meseci prvi put. Bio je jako krupno stene, dobrih predispozicija za dobrog labradora. Sada, je maltene delimicno deformisan u razvoju. Nije se razvio kako treba i zavrsio je u SAJ-u, kao policijski pas. Izlozbe moze da zaboravi, a na prvoj izlozbi (pre parenja), uzeo je PRM medju nekoliko pasa i pokazao odlican potencijal.

Moja preporuka, ne moraju se svi sloziti sa njom je, muzjaka pariti pre navrsene dve godine je greska. Teka tada (ali jos ne potpuno) zavrsava svoj razvoj. Labrador se kompletno razvija sa tri godine i tu nema dileme. Do tada razvija masu, glavu i ostalo. Moj Astor je sada sa 29 meseci znatno krupniji, nego sa 24 npr.

Blago tebi na Astoru,mene izede silan sram kad dodju gosti,ne propusta niciju nogu.
Nisam pre znao da nesme da se pari pre 18 meseci po propiima ,nista zato ce da sacekamo pa ako se tada javi neka devojka, dobro i ne interesuje nas nikakva ekonomska
strana samo da bude lepih stenaca. :)

Uf, i Pepsi je nasrtao na sve prisutne noge jedno vreme, pa je onda pobegao od kuce, vratio se za par sati (verovatno je nesto nahvatao jer na Palicu ima dosta lutalica raznih polova). Posle toga se smirio. Mislim da je imao godinu i po dana. Posle ga je to hvatalo jos par puta i uvek je bezao od kuce i brzo se vracao. Nasao je nacin kako da iskopa zemlju , u stvari pesak jer kod nas i nema zemlje, i da pobegne ispod ograde kad mu dodje, ali se uvek vracao.

Back