Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Astorela:
Najbolja nasa odgajivacnica labradora i zlatnih retrivera je po meni Simonis, imas njihov sajt www.simonis.co.yu ali imaj na umu jedno,a to je da ni svi nasi vrhunski labradori nemaju snimak kukova (tj dokaz da nemaju displaziju). Moja zenka Alfa, je stene Engleskog priplodnjaka Cornlands Dove-a, a on, koliko ja znam nema snimak kukova, ali je nas najbolji priplodnjak trenutno i nalazi se u odgajivacnici Simonis. Do 200eura ces naci odlicno stene, ja cu imati stenad u prolece, ali to ti je mozda kasno? Imas puno odgajivacnica, ali trenutno ne znam ko ima legla, mada mogu da se raspitam.
Ti kazes da zelis stene u standardu, a da ne bude skupo. Hmm...Stenad dok su mala ne mozes videti (ako ne poznajes dobro standard labradora) da li je ce biti dobro ili ne. Ako je kvalitetno stene i ispunjava standard, onda je najskuplje, znaci najbolje u leglu. Ako ti treba pas kao kucni ljubimac, onda nije bitno da li ima dobru pigmentaciju, da li mu je rep dobro usadjen ili ima dobrad stop. To nisu zdravstveni nedostaci psa, nego jednostavno takav pas samo nije za izlozbu, ali je zdrav.
Kad resis da nabavis labradora, raspitaj se o roditeljima i napisi mi ko su, tu ti mogu pomoci. Trazi da vidis majku stenaca, ako mozes, pogledaj i oca, jer ce stenad liciti na njih. Vidi kakvi su uslovi u toj odgajivacnici, sve to utice na zdravlje stenaca.

Cekaj to znaci da za te sampione ne postoji potvrda da nemaju displaziju kukova i laktova???? I ja se jos cudim kako moj pas, koji ima navodno dobro poreklo, ima to!! :shock: :shock:

@Astorela , e PUUUNO ti hvala za info , stvarno si mi pomogla !!!!!
Nego , videcu i ja da se raspitam za te odgajivace ..........inace , poznajem jednu likusu , ona je kinoloski sudija (medjunarodni) .
pa videcu sta ce mi ona reci , mozda ce mi pomoci nesto !

Mackic:
Cekaj to znaci da za te sampione ne postoji potvrda da nemaju displaziju kukova i laktova???? I ja se jos cudim kako moj pas, koji ima navodno dobro poreklo, ima to!! :shock: :shock:

Ne postoji za sve Mackic. Necu da navodim ime jednog naseg sampiona koji ima npr. snimak, ali mu jedno stene ima displaziju. Cak i majka ima snimak kukova.
Tako da je to verovatno povukao, ili od nekogv pretka ili ko zna sta se tu mutilo...
Zao mi je zbog tvog psa, gledala sam slike (i na zivotinjskomn carstvu) i prelep je!

Njihova inteligencija se bazira bas na njihovom lakom obucavanju. Znaci, dresiraju se vrlo lako. Moj Astor npr. zna mnogo toga: Dojii, Sedi, Lezi, Idemo u setnju, Donesi povodac,Donesi ciniju (za klopu), Laj, Naklon....ma zna milion stvari, a sve smo to naucili jako brzo. :)

hehehe Nitro
Do tri meseca jedu 4x dnevno, ali jako malo 4xpo30gr granula. To ti je manje od jedne sake. Od treceg meseca mozes da ga hranis 3x dnevno,a vec od nekih 10 meseci 2 xdnevno. Kad napuni 1,5 godinu hranis ga jednom dnevno i to je to.:)
Laj je komanda koju ga lako naucis. Cim krene da laje ti mu kazes "LAJ!" to uradis uvek kad laje, ali uvek to kazes istom intonacijom, jer psi ne pamte reci vec melodiju kojom izgovaras neku komandu. Ponovljas to nekoliko dana i ukapirace. Ali moras biti uporan. Ma, labradori su zakon, vrlo lako uce. Mozda mi neces verovati, ali moj je obucen i za trazenje tartufa i to za svega 4 dana. Covek koji se bavi dresurom nije verovao kad je video. :)

Cokoladni su najredji, ali i najskuplji
wambo-14-mj-1.jpg

aaaa , znaci tako se to radi ...........uvek me je zanimalo kako to ljudi nauce pse .......
Zivim u kuci i treba da napravim Box pa me zanima koliko mi para treba za box ako neko zna , i gde imaju dobre i lepe kucice da se kupe ?

Back