Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bluebird Astorela
Indijankasedi-1-1.jpg

P8130013-1.jpg

aaa-1.jpg
najsladja devojcica :) rado bih te je ukrala

narode, moja drugarica takodje ima labradorku tako oko 9-10 meseci staru i ima problem sa njom.
naime taj pas postaje sve svojevoljniji, ništa ne sluša i kao samo da gleda kako da zezne gazde (?!)
mislim da nije bilo ne znam kakve prilike da neko od njenih sa psom malo ozbiljnije poradi na dresuri,
pas postaje polako sve agresivniji, ali eto ona sad ima više vremena pa bi da pokuša nešto inače njeni
prete da će morati da pokloni psa nekome ko će imati više vremena i ko ima više iskustva u radu sa njima.
i da napomenem da je psa ona dobila na poklon, a rekli su joj i da je to bila ženkica koja se zamalo ugušila
u plodovoj vodi,poslednja se rodila. može li to da utiče na mentalni sklop psa, taj nedostatak kiseonika na rodjenju??

jel još može da se nekako obuzda takvo ponašanje radom sa njom ili mora to profesionalcu da se prepusti?
jer ipak je labradorka jaaako tvrdoglava, baš nikakvu komandu ne želi da sluša, njene je strah da ne krene da napada ljude :(

hvala unapred na odgovorima.

ako joj nisu posvetili dovoljno paznje i nisu dovoljno radili onda ona luduje zbog nedostatka paznje. nek kuja oseti autoritet i zelju da se sa njom radi pa ce sve biti ok. pas mora da se vaspitava, jos je ona sad u pubertetu pa dodatno luduje. nije to razlog da se odustaje od svega. samo polako,smireno, sa ljubavlju i zeljom da se nesto nauci. i sigurna sam da ce kujica biti sasvim u redu.

"Dobila je psa na poklon". Da li je želela psa?

Potpisujem post od Luthiena, problem autoriteta je na prvom mestu. Drugo mesto je ljubav, koja ide zajedno sa brigom (pažnjom). Mlada je kuja, sada možda i u teranju (ili pred teranje), što iziskuje dodatnu pažnju.
I ja mislim da će biti sasvim ok.

A da napada ljude? Labrador? :think: ... To bi morao biti duboko iskompleksiran i istraumiran labrador. Što ova kujica, verujem, nije.

e super, hvala vam na odgovorima, preneću joj ovo, nadam se da će uspeti nešto da uradi, da joj roditelji stvarno ne bi uzeli psa i dali nekome.
pa ne znam sad, nisam sigurna koliko je ona želela psa, mislim da je cela porodica nespremna bila za psa, ali eto, dobila poklon od dečka.

Poklonu se u zube ne gleda, u ovom slučaju bukvalno! :rotf:

@***Saint***
U tvom postu se jasno vidi da porodica baš i nije "za". Zato bi tvoja drugarica trebala, ako zaista želi psa, da se potrudi oko nje. Nije to lako, to svi znamo.

OffTopic:
I dalje mislim da kada pokloniš nekome kućnog ljubimca, bio to pas, mačka, ribica, hrčak - želiš, zapravo, da tu osobu vežeš za sebe. Istovremeno je i testiraš, na neki način. Videćemo šta će biti sa kujicom.
End OffTopic.

Poslednja izmena:
pa da, ma oni su još i bili ok, do skoro, jer je bila mala i preslatka, pa poraste u malo veću zverku :D i nisu ljudi imali kad da se bave njom, jer imaju i svoj posao i sve.
tako da, ona sad ima više vremena i kaže da je krenula malo po malo sa njom, ova se odaziva za početak na komandu dodji koju je naučila još kao mala, ali ne uvek.
definitivno mnooogo rada treba sa njom.

a sta ja vise da radim sa mojom zenkom,proslo vise od mesec dana kad je izasla iz teranja,ali je i dalje zaskacu izlude vise.

Mi imamo obrnut problem - iako je prošlo mesec dana od teranja, ONA zaskače druge :hahaha:

Mislim da je (al' neću da tvrdim, ovako laički iznosim mišljenje) u pitanju dominacija. Moja kera, očigledno, ima potrebu da bude dominantna (zaskače i mužjake, a bogami i neke od gostiju koji nam dođu :dash: ), dok tvoja možda nema dovoljno samopouzdanja... ? Eto, lupio sam, valjda neću potvrditi svoj potpis ;)

Mi imamo obrnut problem - iako je prošlo mesec dana od teranja, ONA zaskače druge :hahaha:

Mislim da je (al' neću da tvrdim, ovako laički iznosim mišljenje) u pitanju dominacija. Moja kera, očigledno, ima potrebu da bude dominantna (zaskače i mužjake, a bogami i neke od gostiju koji nam dođu :dash: ), dok tvoja možda nema dovoljno samopouzdanja... ? Eto, lupio sam, valjda neću potvrditi svoj potpis ;)

dominacija ok.ova moja je to radila samo par puta a i mala je.ne bih se brinula da je ovo u pitanju :D.
a za teranje ja mislim da ona i dalje vuce mirise za njom,cim se malo prolepsa moram da je kupam detaljno.iskucice sam sve izbacila.
samo se biju oko nje,ali i ona juce zapocela bitku :dash:

Nisi lupio, to je pokusaj dominacije.

Moja Aska je to radila Kori kad je ova dosla kod mene, da pokaze ko je gazda u kuci :lol:

narode, moja drugarica takodje ima labradorku tako oko 9-10 meseci staru i ima problem sa njom.
naime taj pas postaje sve svojevoljniji, ništa ne sluša i kao samo da gleda kako da zezne gazde (?!)
mislim da nije bilo ne znam kakve prilike da neko od njenih sa psom malo ozbiljnije poradi na dresuri,
pas postaje polako sve agresivniji, ali eto ona sad ima više vremena pa bi da pokuša nešto inače njeni
prete da će morati da pokloni psa nekome ko će imati više vremena i ko ima više iskustva u radu sa njima.
i da napomenem da je psa ona dobila na poklon, a rekli su joj i da je to bila ženkica koja se zamalo ugušila
u plodovoj vodi,poslednja se rodila. može li to da utiče na mentalni sklop psa, taj nedostatak kiseonika na rodjenju??

jel još može da se nekako obuzda takvo ponašanje radom sa njom ili mora to profesionalcu da se prepusti?
jer ipak je labradorka jaaako tvrdoglava, baš nikakvu komandu ne želi da sluša, njene je strah da ne krene da napada ljude :(

hvala unapred na odgovorima.

Pas ako se covek ne postavi kao alfa odluci da sam bude alfa.

Drugarica nek prvo pokusa sama, ima i na netu dosta toga da se procita kako se postaviti kao alfa a i ovde smo pisali dosta o tome.

Poslednja izmena:
Ma, sve je to, ceo odnos sa psima, zapravo atavistička potreba (i njihova, a i naša) da budemo glavni u čoporu. Neko mora da bude alfa, kako kolega Jacob reče, a ako to nismo mi - biće naš "ljubimac".
I onda ćemo mi biti njegovi ljubimci. A to ne želimo, 'el tako?

Bravo, labradoras, u tri reči si rekao suštinu.

Samo da se nadovežem, ista ta čvrsta ruka treba da zna i da pomazi ;)

Cvrsta ali ne nasilnicka ruka naravno ;)

Ja uvek uzimam za primer ponasanja vucji copor, tamo nema nasilja vec suptilne dominacije, alfa vuk dominira samouverenim stavom i odlucnoscu.

To prevedeno na ljudski "copor" znaci davati odlucne, jasne komande, samouvereno i bez oklevanja.

Prvo moras ti da znas sta hoces od psa da bi on mogao da zna sta zelis od njega.

Ili mu izdaj komandu odlucno i bez dvoumljenja ili nemoj uopste.

slazem se sa svim, labradori gotovo nikad nemaju problema sa ucenje, tako da se meni cini da je u ovom slucaju verovatno u pitanju nedostatak paznje i ucenja. ucenje je najbolje kroz igru, sve sto je pozitivno pas ce prihvatati sa odusevljenjem i uciti sa lakocom, znam to po mojima.

kako su vam divni psi :heart:
jao kako lepu glavu ima Dora, predivna je. zaljubila sam se u nju :heart: :heart: :heart:

e ovako da vam javim, pričala sam opet s drugaricom i reče da je kuca sve bolja i bolja, mirnija,
i da polako sve više sluša. ova je baš lepo izmori preko dana i mirnije i ona i kuca i roditelji :super:

Pre neki dan ja malo glasnije rekao sestri "alo bre sta si to uradila" a As bio tu i potuljio se i pobegao u kućicu :) mislio da na njega vicem... Kad nešto zgreši više puta onda ga treba kazniti vrlo blagim udarcem po njušci(NIKAKO JAKO) i onda to prestane da radi. A treba ga i nagraditi kad nešto dobro uradi. Gledao sam na tv-u da povremeno treba biti malo grub, tipa da se pas stavi da legne i da se pritisne za vrat(kao da ga ujedeš) i onda ga kao njušiš. On se tad potulji i pokaže pokornost. To ja jednom u 2 nedelje uradim on leži i kad mu kažem posle da dodje ja ga nagradim i njegovoj sreći nema kraja. I ujedno vidi ko je gazda

Доли, 8 и по месеци и најмања њена другарица Џеси (4 месеци)! Оне се много воле! Јесте да је малена понекад играчка лабрадорки, али слатке су мнооого док се играју!!! :heart:
Drugarice Doli i Dzesi.jpg

Drugarice.jpg

Doli-net.jpg

Поззззз свим власницима ових лепих куца! :cao:

Davno uclanjena, ali javljam se tek sad. Nagovarala, nagovarala roditelje, dobila odobrenje, a sad se otimaju samnom oko njega. Uzela sam crnog labradora, sa 8 nedelja, danas puni tri meseca. :) Nadam se da se Astorela nece naljutiti na mene, ali ukrala sam joj ideju za ime - Astor. :rumenko:
Poucena vasim porukama sa foruma, uzela sam odmor od skoro mesec dana kad sam ga dovela kuci da ne bi bio sam po osam sati i mislim da je to znacilo i meni i njemu. Za to vreme smo naucili sta se sme, a sta ne. :D Pribojavala sam se dzabe sta ce biti kad pocnem da radim, jer je divan. Odlazim na pauzi do kuce, poigram se kratko sa njim, a onda posle posla nastaje prava radost. :super:
Nadam se da cu uspeti da postavim slike, ali ako ne, za sad je uspesno postavljena profil slika. :)

Back