Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@labradoras
Držim vam palčeve! Javljaj razvoj situacije.
@PM4868
Pozdravljam tvoju želju da imaš psa, ali, Luthiena je u pravu, a i tvoji strahovi su opravdani. Mi smo uzeli Zaru sa nepuna 3 meseca, u stanu smo, radimo (idemo u školu), tako da sam ja morao (a mogao sam) da malo-malo odlazim kući, izvedem je na kratko, pa sve dok neko ne dođe sa posla/iz škole. Ne zaboravi da štene mora da jede bar 4 puta dnevno. Naš ritam je bio 5-10-15-20 sati (moje su bile prve dve "šifte" :) ). Muka je to prvih mesec-dva, a bogami i tri ;)
Dobro si rekao, ne možeš baš sve da skloniš a da pas ne može da nađe nešto da napravi štetu, ili nedajbože, povredi se. A zatvoriti u neku prostoriju (hodnik, kupatilo) je grozno mučenje. Terasa bi bila još i najbolje rešenje, naravno ako je obezbeđena. Ali ipak ostaje činjenica da su to ključni meseci u razvoju ličnosti psa, u razvoju navika (sve što je Luthiena već rekla).

Hmmmm, hvala na odgovorima. Ali kako onda ljudi koji su sami (tj koji nemaju cetvoroclanu porodicu sa decom koja su dovoljno velika da setaju psa) mogu da imaju psa? Ili jednostavno ne mogu? :( Ovo sa odlaskom kuci u pauzi na poslu nije losa ideja. Mozda bih i mogao nesto da iskombinujem. Dakle 4-5 sati je max sto bi stene trebalo da ostane samo?

easyB hvala puno na razumevanju. Čini mi se da je AS od jutros nešto veleli, i dalje nece da jede ali ga forsiramo svi. 4-5 puta dnevno po 6 velikih spriceva hrane iz blendera. E reci mi molim te dal bi valjalo da mu dam pastetu, ona bi mogla da se pomesa sa jajetom spanacem kuvanom jabukom i mlekom pa da prodje kroz spric. Opet tu ima kolko tolko mesa. Jutros je video komsisko kuce sa kojim se uvek igra i nije hteo u kucicu vec se umiljavao oko njega. Proliv ima i dalje al nije krvav. Mada njega regulisem cajem od dunjevog lista. Raduje me sto to nije onaj krvavi proliv vec običan(ali to je verovatno zbog jaja i mleka). od juče je pojeo sigurno oko 2l takve hrane kroz spric i cini mi se da mu je dalo snagu. Reci mi dal bi valjalo to sa pastetom ili kako bih neko meso samleo do te mere da može da bude skoro tečno.

Labradoras,
da li su Vasi veterinari uzeli u obzir da Vase stene ima mozda kokcidiju? Ona se javlja kod stenaca do 6,7 meseci i simptomi su najcesce dugotrajan i krvav proliv, smanjen apetit, stenad je malaksala, vrlo brzo mrsavi i slicno.
Jedan od uzroka, osim losih higijenskih uslova (sto verujem nije kod Vas) jeste ishrana zivim, termicki neobradjenim (ili nedovoljno obradjenim) mesom, a vidim da ste ga hranili pilecim vratovima sto nije za pohvalu.
I dalje mu dajete domacu hranu sa cim se ne bih slozila. Imate Hillsove dehidrate za takve probleme, pa pogledajte u nekom Pet shopu. Sto se tice hrane koja staje u spric, moj savet je Hills preliven mlakom vodom dok granule ne omeksaju i onda ih izmiksujete blenderom, mikserom ili sl i dajete mu u kasastom stanju.

Sto se tice Luthi i Easya, slozila bih se sa oboje, ali ako neko ima veliku zelju, sve se moze resiti :)
Mnogi vlasnici koji su od nas kupovali stenad ovih godina imali su slicno pitanje. Evo, i dan danas, sada vec odrasli psi, zive u soliterima na 10-12 spratu, bivaju sami od 8-15h i sve im biva nadoknadjeno kada se gazde vrate sa posla :)
Problem je samo dok stenad malo ne porastu i ne nauce sta smeju, a sta ne, kasnije sve dodje na svoje mesto ;)

Labradoras....evo i ja da dodam neki savet....kažeš supa iz kesice....po meni nikako....ona je preslana za pse....kažeš jaja, mleko, pašteta....od toga bih ja samo žumance dala....belance može da izazove alergiju, mleko - proliv, a pašteta je pod znakom pitanja....u ovom slučaju je najbolje rešenje, kao što i Astorela kaže, dehidrirana hrana , granule, eventualno pirinač i kuvano belo meso ili junetina samlevena...
Inače kod proliva je vrlo efikasan zeolit u kapsulama, ima u humanim apotekama, nije mnogo skup...

Za nasu Doli videla ja ovde zgodne decke - vrsnjake! ;) (ima 8 meseci)
Jos ona da vidi....:lol:

Decembar,2010.g. 040.jpg

Ljudi hvala na odgovorima. Poslušaću savet i danas ću mu kupiti Hills preliven granule pa ću ih izblendirati sa mlakom vodom. U smesu ću dodati i kuvan prinac i belo meso ako uspem da ga sameljem da bude kašasto. Tako ću ga hraniti par dana dok sam ne počne da uzima hranu. Inače počeo je da sam pije vodu i da vrši nuždu kada ga pustimo napolje, maše repićem a za proliv sam mu dao neki lek iz apoteke kažu da je od boljih. Što se tiče ishrane do danas to sa jajima mlekom i spanaćem, ma koliko nezdravo bilo vratilo ga je iz mrtvih. Nije mogao da ide i ustaje uopšte. Postaviću sliku za koji dan, samo da mu bude bolje.

E, živ bio, labradoras! Jedva čekam slike!
@PM4868
Iz sopstvenog iskustva, da. Ali, kako kaže Astorela, to im se posle nadoknadi :)
A razmisli i o odlascima na odmore, vikende... Ko će ga čuvati, da li će ga adekvatno paziti, da li ćeš ga dati u pansion, jer, na žalost, kod nas još uvek (skoro) niko ne prima kućne ljubimce ni u prodavnicu, a kamo li u hotel, prevoz, privatni smeštaj... Mi imamo kod koga da smestimo Zaru na dan-dva, ali na više dana moramo u pansion - od čega se ježim, mada znam da lik koji drži stvarno voli pse i vodi računa. Ali znam da nema neophodna 4 sata šetnje i jurcanja dnevno, da nema maženja, igre...

Sto se tice Luthi i Easya, slozila bih se sa oboje, ali ako neko ima veliku zelju, sve se moze resiti :)
Mnogi vlasnici koji su od nas kupovali stenad ovih godina imali su slicno pitanje. Evo, i dan danas, sada vec odrasli psi, zive u soliterima na 10-12 spratu, bivaju sami od 8-15h i sve im biva nadoknadjeno kada se gazde vrate sa posla :)
Problem je samo dok stenad malo ne porastu i ne nauce sta smeju, a sta ne, kasnije sve dodje na svoje mesto ;)

Draga Astorela,

da li imate i kada u planu zute stence labradora? Zainteresovana sam za muzijaka.
Hvala.

Pozdrav.

BBV

Labradoras, opet me ne razumes :)
U HIlls nista nemoj dodavati!!! Nikakvo belo meso, nista jer on sadrzi sve sto je neophodno i samo ces napraviti disbalans. Znaci, kad pas ima takav problem, on ide na dijetu, a Hills ima svoju paletu proizvoda, samo treba izabrati.
Pozdrav BBV, trenutno imamo crnu stenad, pa evo prilike za nove slike :)
Zuto leglo ocekujemo negde u maju/junu iz kombinacije nase zenke Bone i sjajnog zutog muzjaka iz Hrvatske :)

Evo nasih malisana, starih tri nedelje na fotografijama, a vec poziraju kao matorci :)

Devojcice:
P8030008-1-1.jpg

P8030019-1.jpg

Decaci:
P8030027-1.jpg

P8030036-1.jpg

P8030040-1.jpg

Pozz za sve članove. Evo da javim situaciju. AS JE OK!!! Na njemu ima traga tragova bolesti, mnogo je smršao ali to ćemo nadoknaditi za par nedelja. Sam ustaje, potrči hoće da ide u šetnju, ali ništa ne radm naglo, sve polako... Pošto je bolest tek prošla dosta slabije i jede ali to je razumljivo. Kupio sam te hills granule mada nije oduševljen. Dajem mu mlevenu junetinu, neka par dana dok ne ojača. Zvao sam veterinara koji ga je izlečio i rekao mi je da može samo da se ne preteruje. A DANAS JE POČEO I GRANULE DA UZIMA IZ RUKE :)

Hvala svima još jednom na savetima. Jutros je sam izašao iz kućice i igrao se sa komšiskim psom napolju. Na kraju se ne zna od čega je bolovao jer je imao simptome svake bolesti, znam samo da je bio polumrtav i da su ga živa prepeličija i kokošija jaja izvukla. Svaki dan sve više jede i brzo će da dodje na prethodno stanje. Nov sam na forumu pa ne mogu da provalim kako se stavljaju slke, sad ću da nadjem :)

Prva slika je od juče, znači nakon bolesti, vidi se šta je prošao...
slika sa komšiskim šarplanincem od dve godine. Slikano 10ak dana pre bolesti. i dve slke sa oko 5 meseci :)

Prilozi

• Fotografija-0333.jpg
    Fotografija-0333.jpg
    16,6 KB · Pregleda: 30
  • Fotografija-0276.jpg
    Fotografija-0276.jpg
    17,8 KB · Pregleda: 30
  • Fotografija-0283.jpg
    Fotografija-0283.jpg
    30,4 KB · Pregleda: 29
  • Fotografija-0274.jpg
    Fotografija-0274.jpg
    20,4 KB · Pregleda: 29
@Astorela
Treća (plava) devojčica mi se najviše dopada (ne znam zašto, valjda me podseća na Zaru)! Inače su sve (što bi moja žena rekla) diiiiiiiiiiivneeeee!
@labradoras
Ovu treću sličicu da staviš za avatar, obavezno :)
Interesantno je kako ga "šarac" trpi, valjda zato što je bio štene. Šarplaninac nije ni znao šta ga je snašlo ;)

@Astorela
Treća (plava) devojčica mi se najviše dopada (ne znam zašto, valjda me podseća na Zaru)! Inače su sve (što bi moja žena rekla) diiiiiiiiiiivneeeee!
@labradoras
Ovu treću sličicu da staviš za avatar, obavezno :)
Interesantno je kako ga "šarac" trpi, valjda zato što je bio štene. Šarplaninac nije ni znao šta ga je snašlo ;)

easy, imaju dve curice koliko ja vidim :) Vjerovatno mislis na prvo musko stene :)

Hehehe, jeste, decak je plavi :)
Jos uvek ne znam, svi mi se dopadaju :)
Evo dobili su i imena i na slikama su stari 4 nedelje :)

Devojčice:
Bright Moon Astorela
156641.jpg

P8130009-1.jpg

Bluebird Astorela
Indijankasedi-1-1.jpg

P8130013-1.jpg

aaa-1.jpg

devojice-1.jpg

Dečaci:
Black Hawk Astorela
Image-568x758-JPG-1.jpg