Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
arrap.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Moja devojka:heart:

Poslednja izmena:
E, ovo stvarno nije normalno: Malopre sam Zari izvadio jednog većeg i dva mala krpelja, koji se nisu još ni ukopali kako treba.
Preživeli su ove strašne minuse, ovaj vetar i -2C, i naselili se na psa koji živi u stanu, šeta po parku i gradu... Svašta.
Trebao sam da ih slikam, ali mi se toliko gade da sam ih, sa velikom dozom sadizma, spalio cigaretom.
Sada uvodim ono "letnje" pravilo - posle svake šetnje detaljni pregled!

Sve vas pozdravljam na forumu. Procitao sam puno postova. Zeleo bih i ja da imam jednog labradora, mada zivim u stanu i to je otezavajuca okolnost.
Kao mali uvek sam imao psa, rastao sam uz njih (kuca u unutrasnosti Srbije), medjutim skolovanje i studiranje u BG-u nije mi to omogucavalo i kasnije.

Medjutim, sto sam stariji, sve ga vise zelim, citam tekstove o njima, gledam slike i filmove sa njima (poslednji, obavezno pogledajte: http://www.imdb.com/title/tt1028532/). Deca (koja nisu bas mala) i zena takodje voleli bi da imamo psa, medjutim stan nam je problem. Sve u svemu, nadam se da cu ih "skuvati", pogotovo zenu koja inace takodje voli pse ali nije za opciju psa u stanu.

Nemam stav o poreklu, nije mi toliko bitno, zelim prijatelja,...., ovaj na slici mi se mnogo svidja. Koji je ovo labrador i gde bih mogao da ga nabavim?

labradorkole.jpg

Poslednja izmena:
krisfil to je tipican predstavnik rase i takvog ces naci kod nasih dobrih odgajivaca koji vode racuna prvenstveno o zdravlju i kvalietnom zivotu svojih pasa i profesionalno se bave odgojem. zato ti savetujem ako budes uzimao psa, nek on ima papire. danas je razlika u ceni mala jer su i odgajivaci primorani da stence prodaju za mnogo manje novca nego sto treba jer ljudi ne mogu sebi da priuste... kvalitetno, zdravo stene mozes naci i za nekih 300e. znam da ni to nije malo, ali bolje od svake plate odvajati po 30-40 e, pa kad se skupi uzeti psa, nego na brzinu kupovati stene po sto manjoj ceni, narocito ako se ne razumete u rasu, neko vam moze podvaliti i mesanca...

:amen:

Inače, naravno, stvar je ukusa kada se gleda boja psa... Ma, šta ja to pišem, verovatno me je iziritirao post od Eddie.

Ono što tebe interesuje je da li može u stanu. Odgovor je: DA, može. Naravno, iz sopstvenog iskustva govorim. Može, ali budi spreman na veeeeelike obaveze. Ne brini, za uzvrat ćeš dobiti, pa, ono što nećeš dobiti ni od jednog ljudskog bića - bezgraničnu i bezrezervnu ljubav u elementarnom obliku.

Ali čini mi se da to već znaš.

Hej, ako je moja supruga pristala na laba u stanu na IV spratu... Pa pristaće i tvoja :bye:

.... ma ne ljutim se, mozda je mali "gafic" kod "kolege" jer o ukusima se ne raspravlja. Neko voli zuto, plavo, crveno, Partizan, Zvezdu, sargarepu ili cveklu,....;)

@easyB
Hvala! Gledao sam kod nekih stence kod nekij odgajivacnica (prezentacije), medjutim nigde nisam video stence u ovoj boji, cini mi se da su vise svetlije boje dlake (ka belom). Pretpostavljam za velike obaveze i to je moj problem (puno radim, cesto i na terenu), a za ljubav znam, zato i zelim kuce. Za mojim Lakijem kada je uginuo patili smo svi u kuci i pola komsiluka, tako da majka kaze da to vise ne bi ponovo da prolazimo.
Takodje, IV sprat. :)

:amen:

Inače, naravno, stvar je ukusa kada se gleda boja psa... Ma, šta ja to pišem, verovatno me je iziritirao post od Eddie.

Ono što tebe interesuje je da li može u stanu. Odgovor je: DA, može. Naravno, iz sopstvenog iskustva govorim. Može, ali budi spreman na veeeeelike obaveze. Ne brini, za uzvrat ćeš dobiti, pa, ono što nećeš dobiti ni od jednog ljudskog bića - bezgraničnu i bezrezervnu ljubav u elementarnom obliku.

Ali čini mi se da to već znaš.

Hej, ako je moja supruga pristala na laba u stanu na IV spratu... Pa pristaće i tvoja :bye:

Nisi skontao, nisam govorio o boji, vec o glavi :)

Treba mi pomoc,moj drug ima muzjaka starog devet meseci,prelep zaista.Ima sve papire ali je pre oko 2 meseca poceo da gubi pigment na nosnoj pecurci.Interesuje me dali ima neko resenje( u sta cisto sunjam a ne bih da ga razocaram):cry: jer bi zaista bila steta,on ga voli i sve to ali pored toga sto mu je ljubimac planirao je i odlaske na izlozbe i parenja(:dontunderstand: ja moju volim i bez toga al nema veze)
Ako neko nesto zna dali je to neka velika mana ili se tolerise neka se javi pa da pomognem snobu:ajmo:

ako je u pitanju zuti pas to je potpuno normalno.zimi im nosic bude rozikast posle se uglavnom vrati na staro.a i ako se ne vrati to mu niko nece zameriti na izlozbi. jednostavno, to je normalna pojava kod zutih pasa. canina tablete sa algama mogu pomoci u vracanju pigmenta, ali nema potrebe za tim ako je to najobicniji "zimski nos".

Pozdrav za sve članove foruma.
Vlasnik sam labrador retrivera starog 6 meseci. Pas je do pre 5 dana bio u savršeno dobrog zdravlja i večito živahan ali desio se veliki problem. Psa sam dobio od devojke na poklon i čuvao sam ga kao oči u glavi, nikada nije jeo granule i ta čuda, ishrana je bila isključivo prirodna pileće glave, palenta, hleb, povrće... Nikada ništa hladno, pokvareno i sl... Zaista je dobro napredovao sa 6 meseci preko 30kg :), dlaka sjajna, nos crn... Mada je i on bio prvobirano štene i zaista je bio super. Pas je dobio sve vakcine na vreme ja sam mu jedino dao tabletu za čišćenje creva. Pre neko jutro nije hteo da izadje iz kućice i odmah sam ga odveo kod veterinara, lik ga je pregledao i rekao da je neka infekcija grla izazvana time što je jeo sneg napolju, i dobio je taj dan 4 inekcije i sutra dan još 4 i bio je skoro zdrav počeo da jede i ok. Treći dan odem da ga nahranim on izgleda loše i ja mu dam lek koji mi je veterinar prepisao. Danas (4 dan) on u još gorem stanju. I odvedem ga kod drugog veterinara kad sam imao šta da čujem (mačija kuga) iako je vakcinisan na vreme! Pas ima i proliv sa malo krvi. Dobio je infuziju 6-7 nekih raznih inekcija, sutra idem opet na isto to. Da li je moguće da ga je to zakačilo i kako, i jel ima nade za njega. Pas je izuzetan, sve sluša ide svuda bez povodca, čeka me po sat vremena kad odemo negde(dovoljno je da patike ostavim napolju) i ukoliko ugine to neće proći tek tako! Neće dobro proći ni taj prvi veterinar a ni ovi u odgaivacnici. Sad vas molim za pomoć, šta da radim prvo njemu da pomognem? Dajem mu pirincanu vodu, čajeve, molim vas ko je imao slično iskustvo da mi pomogne.
Hvala puno svima!

tvoj pas ima 6 meseci kakve veze imaju odgajivaci sad sa tim? jednostavno, ako je to u pitanju mozda vakcina nije pomogla. umesto sto razmisljas kome ces se svetiti ako pas ugine bolje razmisljaj kako sto vise da ucinis za njega da se oporavi. nazovi veterinarski fakultet, nazovi svog veterinara, pitaj za savet, prati psa, uvedi ga u kucu. trebalo bi da se izbori sa tim ako je vec jak i zdrav bio do sad. moj jedini savet je da ne cekas da vidis sta ce biti (ne kazem da radis to, ali ne predaj se tako lako i ne razmisljaj da ce uginuti)
p.s. o hranjenju pilecim glavama mozemo pricati kad pas ozdravi, ako zelis naravno, jer je bolje da si mu davao dobro izbalansiran dehidrat nego pilece glave. u njima gotovo nista hranljivo nema.

iskreno se nadam da ce brzo sve biti ok. drzim palceve, ne ljuti se ako ti moje pisanje zazvuci grubo, iz najbolje namere je. svako se razlicito bori sa strahom za zivot svog ljubimca. javlja kako je, pozdrav!

Pozdrav svima.
Nadam se da cete moci da mi pomognete. Razmisljam se da uzmem labradora ali imam par dilema pa mi trebaju saveti ljudi koji imaju iskustva u sazivotu sa psima.
Cisto da kazem da sam oduvek zeleo psa ali zbog stambeno-familijarnih razloga nisam mogao da ga imam. Sada posto zivim sa cimerima u relaitvno velikom stanu to vise nije problem (cimeri su za). Ali bas zbog toga imam dilemu. Posto radim standardno radno vreme od 8-16 pas bi dobar deo dana bio sam (cimeri imaju slicno vreme). Pretpostavljam da bi mogao da nauci da se strpi za odlazak u wc za taj period (ili mozda neki pi-pi u pesak ili podni odvod wc-a posto sam cuo da neki psi to nauce), ali plasim se da ga samoca ne utuce. Kakvo je misljenje iskusnijih po ovom pitanju? Jel to previse da pas bude sam? Da li pomazu ukljuceni TV ili komp sa muzikom mozda?

Druga dilema proizliazi iz iste stvari. Kupio bih stene da se sto ranije navikne na mene, ali stene treba dresirati. Ne mislim na ono sedi, lezi, rollover nego na socijalizaciju i osnovna pravila ponasanja u kuci. Zapravo me najvise brine da tek pridoslo stene ostaim 8 sati samo u stanu i da ono krene da grize i obara opasne stvari poput strujnih kablova, TVa, kompa, zavesa i sl. Nije stvar u steti i dal ce nesto izgristi nego da se ne povredi, recimo zadavi nekom sitnom gluposcu koje odgrize od namestaja ili pregrize kabl pod naponom. Naravno skonio bih sve sto moze da bude opasno ali ne mogu iskljuciti bas sve kablove u sobi.

Eto to su mi dve najvece dileme koje me jos uvek sprecavaju da ga uzmem.

sve sto si naveo je logicno. stene od 8 nedelja ne mozes ostavljati tako dugo samo jer ce biti jako usamljeno, od dosade ce da jede svasta po kuci i naravno obavljace gde sta stigne, jer ne moze da zna ta treba sta ne.... prvi meseci su kljucni u ucenju i sticanju navika. moj savet ti je ne uzimaj stene ako ce zaista svaki dan biti samo 8 sati. to nikako nije dobro za njega.

Ma ne ljutim se ja... Jeo je on sve čak je i veterinar rekao da je pas odlično negovan a i videlo se po kvalitetu dlake i po napretku. Pre njega sam imao mešanca koji je živeo 9 godina kod mene. Što se tiče kućice ona je odlična, dole je debeo sloj piljavine a na vrhu kućice ima grejač od 250w tako mu je u kućici sigurno 20-21 stepen, čak i fasadu ima. Juče sam kupio 20 jaja od prepelice pa sam mu dao malopre 2 kom i večeras ću još 2... A stvarno sam razočaran. Oprevdanje veterinara je bilo da sam trebao ponovo da ga vakcinišem...Bio sam i kod tog drugog veterinara dao mu je još par inekcija ali nije mu davao infuziju. Pomažem mu, hranim ga na špric Jutros oko 20o ml supe iz kesice, kuvan pirinac i voda pa samleveno u blenderu i malo jogurta(nisam hteo puno neko kaže da je super a neko da ne sme jogurt), malopre ta 2 jaja i opet oko 150ml supe. Večeras mu kuvam spanać pa ću sa mlekom da ga izblendiram i da mu dam na špric... Samo da preživi, video sam hiljade kučića al ovaj je jedinstven.

Back