Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zlobnice, tvoja dečica baš dobro napreduju...z:)

Ja sl.kontrolu imam u 33.oj nedelji, i nadam se da neće imati više od 2000g... ali ako tvoji blizanci imaju više, pa ovo moje će biti džin... koliki li će tek biti do porođaja... z:cry:

Sad čitam na bebac sajtu, za 33-u nedelju piše: Težina bebe je oko 1860 gr a dužina oko 44 cm.

Ništa mi nije jasno...
Čičak nije uvek sve ni kako pišu knjige, a zna i UZ da omaši.Sve je to +- dok se rode pa se se vidi kolike su.

Ata, imas onaj test sto nas uce u skolici da proverimo da li je delimicno pucanje vodenjaka, ukoliko vec curka nesto
stavljas uloske u gacice i menjas na svakih 5 min, ukoliko je svaki put 50% uloska mokro, pukao ti je vodenjak i pravac porodiliste
Ja mozak kad sam krenula da se porodim stavila ulozak:zblesav:.A meni vec debelo puko vodenjak pici iz mene,tako da kada sam izasla iz kola na parkingu za sekund je bila barica ispod mene.I onda mi je peskir bio ulozak.z:p
zlobnice, tvoja dečica baš dobro napreduju...z:)

Ja sl.kontrolu imam u 33.oj nedelji, i nadam se da neće imati više od 2000g... ali ako tvoji blizanci imaju više, pa ovo moje će biti džin... koliki li će tek biti do porođaja... z:cry:

Sad čitam na bebac sajtu, za 33-u nedelju piše: Težina bebe je oko 1860 gr a dužina oko 44 cm.

Ništa mi nije jasno...
Nijedna beba nije ista.To je neki prosekUz ide +- 500g
Da vas pitam, jesu li vaše bebe štucale?

Ovaj moj veselko svaki dan štuca... i to po par minuta, ja se sve nameštam, ali ne mogu mu pomoći, a tako mi bude teško kad on štuca, znam kako i odraslom čoveku štucanje teško a ne njemu, mrvici... z:(

Videces koliko ce da stuca kad se rodi.
Mojo nista ne pomaze dok samo ne prestane.

E nasmeja me ovaj odgovor NIŠTA... z:D

Ja planiram u četvrtak da idem do NS-a, da kupim neke stvarčice za bebu, ali ne znam odakle bi počela... svašta mi treba, kadica, flašice, pumpica, sterilizator, peškirići, bodići...

Ne znam da li da krenem od tih skupljih stvari da kupujem, ili da njih ostavim za kasnije...

Za šta ste vi prvo izdvajale?
Jeste kupovale posteljine za krevetac? Kakve, koliko komada, koje su cene?

Moram napraviti spisak, jer ja kad odem tamo, zalepim se za slatke male skupe stvarčice, pa potrošim novce neplanski...:zstidljivko:

P.S. Ne znam jeste li videle, ja sam se iznenadila, ali sad imaju da se kupe dude koje mere temperaturu... i koštaju oko 3.500 dinara(dva komada se dobiju)... šta mislite o tome?z:)

E nasmeja me ovaj odgovor NIŠTA... z:D

Ja planiram u četvrtak da idem do NS-a, da kupim neke stvarčice za bebu, ali ne znam odakle bi počela... svašta mi treba, kadica, flašice, pumpica, sterilizator, peškirići, bodići...

Ne znam da li da krenem od tih skupljih stvari da kupujem, ili da njih ostavim za kasnije...

Za šta ste vi prvo izdvajale?
Jeste kupovale posteljine za krevetac? Kakve, koliko komada, koje su cene?

Moram napraviti spisak, jer ja kad odem tamo, zalepim se za slatke male skupe stvarčice, pa potrošim novce neplanski...:zstidljivko:

P.S. Ne znam jeste li videle, ja sam se iznenadila, ali sad imaju da se kupe dude koje mere temperaturu... i koštaju oko 3.500 dinara(dva komada se dobiju)... šta mislite o tome?z:)

Ja sam kupila sve i krupno i sitno :) . Krenula sam od graderobice. Kupila sam kompletnu posteljinu sa ogradicom za krevetac za svaku po jednu , plus po jedan rezervni čaršav za svaki krevetac. Imaš raznih, i cene su razne. Ja sam jednu platila 3000, drugu 3600. Stelizator, grejač za flašice ni ne planiram da kupujem .Pumpicu nisam kupila jer ne znam ni hoće li mi trebati,A te dude od 3500 mi tek ne pada na pamet da kupujem.

Ja sam kupila sve i krupno i sitno :) . Krenula sam od graderobice. Kupila sam kompletnu posteljinu sa ogradicom za krevetac za svaku po jednu , plus po jedan rezervni čaršav za svaki krevetac. Imaš raznih, i cene su razne. Ja sam jednu platila 3000, drugu 3600. Stelizator, grejač za flašice ni ne planiram da kupujem .Pumpicu nisam kupila jer ne znam ni hoće li mi trebati,A te dude od 3500 mi tek ne pada na pamet da kupujem.

Hvala na inf... z;)
I ja mislim da posteljinu stavim na spisak, možda 2 komada, čisto kad se jedna uprlja da imam da promenim... a ne znam ni koliko se često posteljina menja... :zstidljivko: na 2-3 dana pretpostavljam, jer ide i pelena ispod... stvarno sam neupućena...:zstidljivko:

A čak razmišljam i da kupim neke lepe materijale, pa da mi mama sašije čaršave... nemam pojma, jel iko to radio?z:)

Zlobnice u pravu si.
Cicak,pumpicu kupi kad ti zatreba.Nije bas jeftina,a moze da se desi da ti ne treba.Sterilizator nije neophodan.Imam dve posteljine.A toplomer digitalni,nisam nasla onaj sa zivom,nema ga u prodaji.

Kolica sam uzela posle mesec dana.To mi je bila krupnica.

Zlobnice u pravu si.
Cicak,pumpicu kupi kad ti zatreba.Nije bas jeftina,a moze da se desi da ti ne treba.Sterilizator nije neophodan.Imam dve posteljine.A toplomer digitalni,nisam nasla onaj sa zivom,nema ga u prodaji.

Kolica sam uzela posle mesec dana.To mi je bila krupnica.

Šta spada pod posteljinu? Čaršav, pretpostavljam presvlakica za jorganče ili ćebe i jastučnica, ili ne?:zstidljivko:

Ne mora da se menja toliko cesto.A pogotovo ako ces pampers koristi.Ja sam tri meseca koristila samo pamucne pelene pa sam preko carsava stavljala musemicu kojoj je gornji sloj platno sa strumfovima,to ostalo od mene tj kad sam ja bila beba.

Nije losa ideja za sivenje.Imam ja jedan siveni carsavcic.

edit.pogodila si za posteljinu.z:lol:

Ako nekom treba imam .pdf tabelu za bebine stvari. Posto sam picajzla a ne umem nista da upamtim, ja sam je sastavljala dok sam bila trudna, da nesto slucajno ne zaboravim. Ako nekom treba mogu poslati na mail ;)

Jedino su cene verovatno malo vise u odnosu na septembar/oktobar, ali sam stavila i linkova do nabrojanih stvari, pa mozete proveriti trenutne cene i ponudu.

Poslednja izmena:
Odlučila sam se da kupim kadicu i posteljinu, za kusur švedske pelene, pamučne pelene i sitnice... ako ostane koji bodić i tako... z:) -to je za sada...

Nego meni deverova žena i sveki sve živo čuvale, i kadicu, hranilicu, dubak, kolica... milion nekih stvari... a ja bi mom mališi da kupim sve novo... ajd ne sve, ali volela bi dosta toga... pa sad ne znam šta da radim... jel to moja neka sujeta? :zstidljivko: Jel normalno što ja želim za moju bebu svašta nešto novo? Prosto ne želim da bude sav u nasleđenom... ne bih da ispadnem snob, a ne bih ni da mi on nosi i koristi sve živo što je već neko koristio...

Jesam li luda?
Da čuvam novce za neke druge stvari ili da mu kupujem novo, pa ko ga šiša... ja bi za njega dala sve... z:)

Naravno da je normalno Cicak .
Potpuno te razumem
Ali , shvatices i sama vrlo brzo , kako bebci rastu munjevitom brzinom i ako budes imala nesto od njih da iskoristis , dobro ce ti doci .
Promesaj , nesto novo , nesto staro
Lezeca kolica ionako ces kratko , zatim se izduvaj na sedecim i to kupi.
Kadice se isto menjaju .....
Sve mozes usaglasiti , nisi snob , normalna reakcija ......... a do ostalog ces doci sama

Odlučila sam se da kupim kadicu i posteljinu, za kusur švedske pelene, pamučne pelene i sitnice... ako ostane koji bodić i tako... z:) -to je za sada...

Nego meni deverova žena i sveki sve živo čuvale, i kadicu, hranilicu, dubak, kolica... milion nekih stvari... a ja bi mom mališi da kupim sve novo... ajd ne sve, ali volela bi dosta toga... pa sad ne znam šta da radim... jel to moja neka sujeta? :zstidljivko: Jel normalno što ja želim za moju bebu svašta nešto novo? Prosto ne želim da bude sav u nasleđenom... ne bih da ispadnem snob, a ne bih ni da mi on nosi i koristi sve živo što je već neko koristio...

Jesam li luda?
Da čuvam novce za neke druge stvari ili da mu kupujem novo, pa ko ga šiša... ja bi za njega dala sve... z:)

Ja sam SVE nasledila od brata i snajke, samo sam komodu da smestim njegove stvari kupila
snajka mi je dala cak i svedske i tetra pelene sto su njena deca koristila, otkuvane, ustirkane, nista im ne fali, odelca, carapice, kapice, kolica, krevetac, sediste, hranilicu, ama bas sve

ja sam detetu kupovala samo igracke i skoro sam pocela da mu kupujem portikle i malo garderobe kad mi se nesto bas svidi
i nemoj ni sa garderobom preterivati, toga ces dobijati na tone a malci sve brzo prerastu
i naravno da nisi luda, ti radis kako ti hoces, al za bebu treba bas puno novaca, pa ako mozes na necemu da ustedis, iskombinuj, ustedi...

Poslednja izmena:

Jesam li luda?

Mi smo isto sve nasledili. Dobili smo od suprugovog brata koji ima godinu dana starijeg sina dve vrece bodica, zeka i sto cuda. Od sestra su mi ostale benkice, krevetac (koji je bio jos moj), stolica za hranjenje i ogradica (moja). Nasledili smo i kolica, ali posto su teska kupili smo jedna lagana kada idem sama sa bebom da mogu da ih spustim. Jos smo se smejali "ovo je kupljeno DIREKNO za njega", jer je sve ostalo nasledio. Ono sto sa ja kupila su tetra pelen, kadica, drzac za sapun, korpa za pelene, korpa za bebin ves, pumpica (bez koje ne mogu zamisliti zivot a kostala je 3921dinar, da je dupla cena i tada bi vredila svaku paru :worth:), gomilu dzidzabidza iz apoteke tipa podmetaci, povidon jod, hidroge, cucla, flasica, kasikice, zvecke itd. i tu sam kao zadovoljila svoji potrebu za kupovinom :whistling:. Meni je ovo prva beba i drago mi je da sam sve nasledila jer kada bih sama kupovala, kupila bih sve sto mi se svidja, sto ne mora da znaci da je i prakticno. Malo mi je u pocetku bilo bezveze sto ide u nasledjenim stvarima, pa sam kupila par novih "direktno njemu" i nakon par pranja se ne vidi sta je nasledjeno a sta novo, pa sam se izlecila. Ja kazem hvala Bogu ako imate od nekog da nasledite stvari, jer oni za 2-3 nedelje izrastu sve, pa je greota dati silne pare za garderobu koja nije nimalo jeftina kod nas, bolje te pare dati nekome da sprema stan dok vi uzivate sa bebom (ako vec imate visak para ;) )

Inace, tek sada vidim koliko su mi znacile nasledjene stvari, kada pocinje da ih izrasta i moram kupovati vece. Juce sam narucila neku garderobicu preko neta iz Nisa, danas treba da mi stigne, a kostala je ohoho iako samo za sada dopunjujem postojece. Sta bi bilo da moram sve da kupim :sad2:

Jesam li luda?

Čičak uzmi sve sto su ti sačuvale. kad kreneš u kupovinu videćeš koliko sve to košta,ako je dobro očuvano nema veze što je nošeno,Ja sam uzela od snajke i drugarice što su imale, naravno kupila sam nešto nove garderobice, a krevece, posteljinu, i tako to nisam imala od koga da nasledim, pošto i oni još uvek to koriste jer su deca mala.

cickava, tebi je blizu segedin, a i svim vojvodjankama preporucujem da tamo kupuju stvrai za bebe, jako se isplati!
H&M nema bas najbolji izbor i cene nisu tako niske, ali C&A je fantastican! pored toga, hipermarket Tesco ima fantasticnu ponudu bebecih stvarcica, Disney serija- 5 bodija je 10 evra, 3 zeke pidzamice 10 evra, duksici po 3 evra, sve je vise nego duplo jeftinije nego kod nas, a kvalitet je stvarno odlican!

Hvala vam drage moje... :zag::cmok2:
Tako ću i uraditi, prihvatiću sve, pa dokupiti ono što treba po svom izboru, posteljinu, malo garderobice(još nisam detaljno pregledala šta su mi doneli, ima za razne uzraste), portiklice, čarapice, kapice, peškiriće, flašice... sad kad pišem tek vidim da tu ima dosta stvari...

Meni bilo čudno, jer ja uopšte nemam problem sa tim, milion stvari koje ne nosi, meni deverova žena donese... i ja nosim... kao što ja drugaricama mojim prosledim moje... i stvarno nemam taj trip... ali nešto me sa bebom uhvatilo, kad mi pomenu da će mi doneti, ja popizdim, pa se sa mm posvađam, kako on treba da ima novo bla bla bla...:zstidljivko: mm šta će, kaže Dobro, uzećemo... z:)
A najgore od svega, što znam da nisam u pravu... čudno ovo drugo stanje skroz... z:mrgreen:z:Dz:lol:

Sad iovako imamo troškova oko grejanja preko glave, a i bolje mi da mu čuvam za matične ćelije, nego da mu kupujem nova kolica, ljuljaške itd... Zar ne?

Da vas pitam, kakve ste kupovale korpe za pelene(prljave) i korpe za bebin veš? Kojih dimenzija? Jeste kupovale plastične? Ja sam gledala po Merkuru ali sve ogromno...

P.S. Nasleđivanje krevetca je meni baš super... mi smo dobili lep krevetac za guzonju... a ako sledeće bude devojčica, ja bi volela da bude u mom krevetcu... to mi je tako sentimentalna i lepa stvar... a taj krevetac nije ni 'moj' i već su ga 5-6 beba koristile, ali to mi je nešto baš lepo... z:)

Ljubim vas sve...z:)
Pišite kako sa stomačićima, a mame pratim na 'bebama' i mogu vam reći da su vam klinci anđelčići pravi... sve medenjak do medenjaka... :heart:

cickava, tebi je blizu segedin, a i svim vojvodjankama preporucujem da tamo kupuju stvrai za bebe, jako se isplati!
H&M nema bas najbolji izbor i cene nisu tako niske, ali C&A je fantastican! pored toga, hipermarket Tesco ima fantasticnu ponudu bebecih stvarcica, Disney serija- 5 bodija je 10 evra, 3 zeke pidzamice 10 evra, duksici po 3 evra, sve je vise nego duplo jeftinije nego kod nas, a kvalitet je stvarno odlican!

To sam već pomenula mm... znam da si ti tvom mališi kupovala svašta... z;)z:)
Čekam da se organizujemo, hoće i par drugara da ide sa nama, pa da napravimo izlet... nama je to stvarno blizu, oko 80 km...

A pretpostavljam da su garderobice vaših beba raznih boja, jel ih perete sve zajedno? Na 30 stepeni? Ili je to malo? Ja se bojim na više da će pustiti boju, pa da ću sve uništiti...z:lol:
Moraću mamu pozvati... ali ona kad god joj je sumnjivo pere na ruke... ok je to, ali gde ću ja stići da perem na ruke, kad se on rodi... (mislim ja se nadam da hoću a svi mi se smeju... :zstidljivko: )

Jel ti bumbarko počeo da spava celu noć? Koliko možeš odspavati u cugu?z:)

I nas su sa ćerom spasile nasledjene stvari. Najbolje je što je snaja podigla dve bebe u njima, dva sina, a i ona je gomilu toga nasledila. Evo, sad će i moja druga beba isto da nasledi... pa posle nje videćemo. Sledeća beba u rodbini, ako budu hteli, što da ne.
Heh, a krevetac smo izvukli iz podruma, snaja je imala dva, naravno da joj je trebao samo jedan. Taj koji je koristila nije bio u dobrom stanju, mislim, upotreba čini svoje, sve ima svoj vek, pa smo uzeli taj iz podruma. Nemam sada aparat pri ruci, ali slikaću svakako, makar kad budem kačila bebijeve slike, ako ne pre. Bio je sav oguljen, mislim boja oguljena, ali drvo zdravo, perfektno. Oni stari kreveci, sa ukrasnim šipkicama... meni mnogo lep. Deveti mesec sam bila, negde kao sad period. Doneli ga od mojih, naoružali se staklom i šmirglom i skidali staru boju sa njega, šmirglali ga... nikada ništa sladje i lepše u životu nisam radila, pre toga. Uživala sam u osećaju da nešto za svoju bebu spremam svojim rukama. Posle ga je mm ofarbao i ispao je kao nov. Zaista nam se dopao. Eto, Milica izrasla iz njega, a sada je spreman za Stefana, samo da se skine najlon sa jogija i da se presvuče posteljina.
Mnogo znači to ako ima neko da ti da te male stvari, ma 15-20 dana i beba više ne može da obuče, izraste, takoreći dva puta oprano, novo, a ti moraš da ga odložiš. I koliko mi sada znači što imam sve od ćerke, i stvari i pelene i kolica i krevetac i kadicu za kupanje, zaista mnogo znači.

Čekam da se organizujemo, hoće i par drugara da ide sa nama, pa da napravimo izlet... nama je to stvarno blizu, oko 80 km...

A pretpostavljam da su garderobice vaših beba raznih boja, jel ih perete sve zajedno? Na 30 stepeni? Ili je to malo? Ja se bojim na više da će pustiti boju, pa da ću sve uništiti...z:lol:
Moraću mamu pozvati... ali ona kad god joj je sumnjivo pere na ruke... ok je to, ali gde ću ja stići da perem na ruke, kad se on rodi... (mislim ja se nadam da hoću a svi mi se smeju... :zstidljivko: )

Ma, razvrstavaš i po materijalu i po bojama. Nisam baš sigurna da je 30 stepeni odgovarajuća temperatura za sve, beba i bljucka i svašta, a nisam baš sigurna da to ta temperatura može lepo da opere. Što se tiče pranja na ruke, ja ne znam kako vaše, ali moja mašina ima opciju ručno pranje. A to da ćeš prati na ruke kad se bebac rodi... otpiši ;) Možda baš po neku stvarčicu, kada je jedna ili eventualno dve, pa na brzinu, ali... ne uzdaj se mnogo u to. Videćeš, kad beba zaspi, jedva ćeš dočekati da i sama ispružiš ledja, da odmoriš malo, kakvo bre pranje na ruke, na mali mozak ti neće pasti ;)

Novo pre nego sto obuce operem na ruke, svaki sledeci put roknem sve u mashinu sa posteljinom i peskirima na 60 stepeni
i sveki dobije nervni napad :zblesav:
ona bi sve bebece u lonac na kuvanje pa na ruke z:)

pelene same na 95 stepeni

..ja sam sachuvala i nasledila 99% svega.. :lol: ..sad kupim samo ako mi srce ne da da prodjem.. :D
..oko pranja necu opet da pishem (chichak, izlapela si :deda: ) ja sam manijak na tu temu,
ali i od mene preporuka za C&A, kvalitetni, prelepi bodici i duksici i svashta drugo i - sve se pere na 60C po deklaraciji.. :lol:

I ja sam izlapela, izgleda :zstidljivko: Jeste, bila priča oko pranja, sećam se sad :zstidljivko:
Eeeee, šta godine urade... z;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back