Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
поздрав ата, како напредујеш? јеси већ близу термина, чини ми се да јеси? како сека, јел се радује бати?
моје девојке су, хвала Богу, супер... тако се лепо слажу, сад кад је ана укапирала да са марином може да се игра - милина их је гледати...
љубим вас све :*
е, да...
све најлепше у новој годиници...
мир Божији, Христос се роди!
(ко да сам ја трудњача, а не ви ;) )

Vaistinu se rodi :)
Srećan Božić svima koji slave!
( htedoh i u prvoj poruci da napišem, tj. čestitam, al zaboravih :zstidljivko: )

Jesam blizu termina, rekoh - u 37. nedelji sam. Termin je, kaže dr, 3. februar, ali... videćemo, ne liči meni da ćemo stići baš dotle, ali bebili se pita. :D
Inače, Milica je srećna što će dobiti bebu, ali bi ona htela seku, a ne batu. I večita pitanja - a što, a zašto, a kako ne može seka... :D Dečija posla...
LJubi puno devojčice, puuunooo, srećice malene, samo neka se igraju, to je za njih ozbiljan posao z;)

Vaistinu se rodi :)
Srećan Božić svima koji slave!
( htedoh i u prvoj poruci da napišem, tj. čestitam, al zaboravih :zstidljivko: )

Jesam blizu termina, rekoh - u 37. nedelji sam. Termin je, kaže dr, 3. februar, ali... videćemo, ne liči meni da ćemo stići baš dotle, ali bebili se pita. :D
Inače, Milica je srećna što će dobiti bebu, ali bi ona htela seku, a ne batu. I večita pitanja - a što, a zašto, a kako ne može seka... :D Dečija posla...
LJubi puno devojčice, puuunooo, srećice malene, samo neka se igraju, to je za njih ozbiljan posao z;)

Mogu ih zamisliti... kako su samo slatki sa tim pitanjima...vz:)z:)z:)

Mm stalno zeza deverovog klinca kako će naš mali igrati fudbal bolje od njega... :rotf: a mali pošizi... z:mrgreen: pa sve pita dedu:''Deda, to nije istina, jel da deda da to nije istina?'':zelenko2:z:Dz:Dz:D

Inače, Milica je srećna što će dobiti bebu, ali bi ona htela seku, a ne batu.z;)

Kod nasih rodjaka je bila identicna situacija. Starija nije htela ni da cuje da ce dobiti brata a ne sestru, bas su se nervirali kako da joj objasne da i ovako treba da voli bebu i da je ne dira itd. Jednog dana deda je ubedi da je bolje da bude decak nego devojcica, jer da je devojcica kada budu malo stariji onda bi joj ona "ukrala" sve momke jer ce uvek biti mladja. Tek je onda prihvatila da je bolje imati brata :D Show sa njima.

e a ja danas bila na uz u Betaniji...posle onih stravičnih vesti od pre neki dan, očekivala sam dželate i sestre sa vampirskim zubima :)
ali sve je bilo ok, čekala sam otprilike 1 sat, što i nije tako strašno valjda.
Beba je ok, konačno ima 1, 100 kg! ubucila e i to nešto brzo, za 10 dana 400 gr?!! a možda i onaj prethodni podatak nije bio merodavan.

nego mene moja dr poslala zbog ehokardiografije, ali nešto mi se nije učinilo da je dr to radio...da li neko zna kako izgleda ta analiza? sve što je radio je da je gledao srce putem uz. nisam čula otkucaje ni ništa. da li je to to?

Cranberry, čestitam :heart: Neka je bebica živa i zdrava, na radost mami i tati! Brz oporavak želim, od srca! :heart:

E, ja dodjoh od dr-a. Uput za Mišović nisam dobila. Dao mi je ime neke dr kojoj eventualno mogu da se javim ( neću reći ime, naravno, ali nisam čula baš pohvalne stvari o njoj ), pa da me primi eto kao hitan slučaj, blablabla. Navodno je to jedini način da se porodim tamo. Izveštaj prof.univerziteta, specijaliste kardiologije koja je preporučila porodjaj u Mišoviću - eto, po njemu, nije dovoljno za uput. Sve je meni jasno... baš sve. Ali od mene ni dinar neće da dobije, ma nema šanse, a jasno mi je da baš to traži. Možda sam preoštra, možda nebi trebalo ovako da pričam, ali eb ga, nisam ni slepa ni luda. Ma, neću bre, i smederevsko porodilište je porodilište, i tu se deca radjaju. Pa, neka ide kako ide.
Dao mi je upute za sve one analize koje treba da uradim. Nije me pitao ni kako sam. Tek kada sam rekla da imam vrlo bolne kontrakcije, tek tada je preko volje rekao - pa hajde da vas pregledam, da vidim grlić. Otvorena prst i po. Curka plodova voda, ali to je, kaže, normalno, da ne brinem.
UZ neće da mi radi, kaže radili smo početkom decembra, šta ima sad da radimo????? Horor, majke mi. Pitala sam ga da mi bar opipa stomak, i to je preko volje uradio, onako sve me gledajući ispod oka, u fazonu - mnogo ti tražiš. Jeste, beba gleda napred, ne u kičmu, nije dobro postavljena za porodjaj. Pitam ga u vezi toga, a on će, mrtav-ladan - ma šta sad, ti moraš da se porodiš, pa moraš, da li će da traje duže ili kraće, na kraju nosiš bebu kući. Horor na kvadrat...
I tako... osećam se kao krava koja treba da se oteli.. pa šta sad, tele je izvesno...
Baš sam razočarana, da li puno tražim, bre??? Imam pravo na 4 UZ-a za 9 meseci, uradio mi je dva, i smatra da ne treba da radi ovaj pred porodjaj. Ctg mi nije uradio, a žalim se na kontrakcije, i vidi da sam otvorena, nego u četvrtak da dodjem, a "ako se pre toga porodiš, neka ti je sa srećom"
I neću više ništa da pišem, kazaću nešto nepromišljeno... mnogo se loše osećam, mnogo.. baš kao krava... samo tele da dočekam...

Cranberry, čestitam :heart: Neka je bebica živa i zdrava, na radost mami i tati! Brz oporavak želim, od srca! :heart:

E, ja dodjoh od dr-a. Uput za Mišović nisam dobila. Dao mi je ime neke dr kojoj eventualno mogu da se javim ( neću reći ime, naravno, ali nisam čula baš pohvalne stvari o njoj ), pa da me primi eto kao hitan slučaj, blablabla. Navodno je to jedini način da se porodim tamo. Izveštaj prof.univerziteta, specijaliste kardiologije koja je preporučila porodjaj u Mišoviću - eto, po njemu, nije dovoljno za uput. Sve je meni jasno... baš sve. Ali od mene ni dinar neće da dobije, ma nema šanse, a jasno mi je da baš to traži. Možda sam preoštra, možda nebi trebalo ovako da pričam, ali eb ga, nisam ni slepa ni luda. Ma, neću bre, i smederevsko porodilište je porodilište, i tu se deca radjaju. Pa, neka ide kako ide.
Dao mi je upute za sve one analize koje treba da uradim. Nije me pitao ni kako sam. Tek kada sam rekla da imam vrlo bolne kontrakcije, tek tada je preko volje rekao - pa hajde da vas pregledam, da vidim grlić. Otvorena prst i po. Curka plodova voda, ali to je, kaže, normalno, da ne brinem.
UZ neće da mi radi, kaže radili smo početkom decembra, šta ima sad da radimo????? Horor, majke mi. Pitala sam ga da mi bar opipa stomak, i to je preko volje uradio, onako sve me gledajući ispod oka, u fazonu - mnogo ti tražiš. Jeste, beba gleda napred, ne u kičmu, nije dobro postavljena za porodjaj. Pitam ga u vezi toga, a on će, mrtav-ladan - ma šta sad, ti moraš da se porodiš, pa moraš, da li će da traje duže ili kraće, na kraju nosiš bebu kući. Horor na kvadrat...
I tako... osećam se kao krava koja treba da se oteli.. pa šta sad, tele je izvesno...
Baš sam razočarana, da li puno tražim, bre??? Imam pravo na 4 UZ-a za 9 meseci, uradio mi je dva, i smatra da ne treba da radi ovaj pred porodjaj. Ctg mi nije uradio, a žalim se na kontrakcije, i vidi da sam otvorena, nego u četvrtak da dodjem, a "ako se pre toga porodiš, neka ti je sa srećom"
I neću više ništa da pišem, kazaću nešto nepromišljeno... mnogo se loše osećam, mnogo.. baš kao krava... samo tele da dočekam...

Draga ne bih da te plasim, ali ja sam imala istu situaciju, samo sto se to saznalo na samom porodjaju. Naime dr koji mi je privatno vodio trudnocu i koji me je na kraju poradjao nije primetio (ili nije zeleo da mi kaze) da je beba obrnuto rotirana. Ja sam se jako namucila. Kontrakcije sam imala pun sat, a na tvrdom stolu sam gurala 20 minuta, i to tako sto su svi redom nalegali na stomak. Na kraju sam se porodila i beba je imala blizu 4kg i 58cm. Sada je sve ok, ali sam se bas namucila. Mozes li nekoga da pitas koja je procedura za CR?

Mozda ima neka devojka ovde koja je isto imala porodjaj sa obrnutom rotacijom i prosla ok, mozda bi bilo dobro da se javi. Ja samo iznosim svoje iskustvo. Ponovo kazem da je svaka trudnoca i svaki porodjaj prica za sebe. Mozda se porodis brzo i lako, ja samo kazem da nije naivna stvar i mozda vredi da se raspitas o drugim opcijama. Sve u svemu drzim ti fige :zpozdrav:

Za doktora nemam reci. Ja vec godinama govorim da treba da se uradi cistka, pa ko vredi neka ostane i neka im se poveca plata, a ko ne valja ili uzima mito neka leti bez mogucnosti da ponovo radi kao lekar. Ovo je prevrsilo svaku meru.

Da, praktično dom zdravlja. Savetovalište za trudnice, pandan npr. beogradskim domovima zdravlja. Samo što je to jedno savetovalište za celo Smederevo i okolna sela.
I dao mi je zeleni uput za smederevsko porodilište, pa bar to imam.
Termin mi je 3. februar, ali eto, biće ranije po svemu sudeći...
ma, više mi i nije do mišovića, porodilište je i ovo, hiljade i hiljade beba se tu rodilo , pa su žive i zdrave... nego odnos, profesionalnost... dno, majke mi... Bar se okrenula beba, da ne ide karlično, pa mi opet lakše... biće kako bude, a biće dobro.
Idem ja sad malo da legnem, pa se kuckamo posle.

e a ja danas bila na uz u Betaniji...posle onih stravičnih vesti od pre neki dan, očekivala sam dželate i sestre sa vampirskim zubima :)
ali sve je bilo ok, čekala sam otprilike 1 sat, što i nije tako strašno valjda.
Beba je ok, konačno ima 1, 100 kg! ubucila e i to nešto brzo, za 10 dana 400 gr?!! a možda i onaj prethodni podatak nije bio merodavan.

nego mene moja dr poslala zbog ehokardiografije, ali nešto mi se nije učinilo da je dr to radio...da li neko zna kako izgleda ta analiza? sve što je radio je da je gledao srce putem uz. nisam čula otkucaje ni ništa. da li je to to?
Odlično za bebicu... z:) popravila se curica... z:) mada kad te čitam, moj sin će biti džin naspram tvoje malene...z:lol: on sad već garant ima 1500g...

Danas sam bila u školici, prvi put smo radili vežbe disanja, i opuštanja... i merila mi je karlicu... uska sam, ko što sam i pretpostavila... z:cry: od tri mere, ja imam 21(gde je donja granica 25), 25(gde je donja granica 28) i ono od napred do nazad mi je 18(to je valjda ok)... nisam baš zadovoljna, ali šta ću...
Na kraju vežbica mi se slošilo užas, ostala bez vazduha, morala sam leći malo, pa me još polivali vodom... ali prošlo za 2 minuta... a baš me nervira kad me to uhvati negde...

joj ata, razumem te skroz... toliko su neuviđajni i bezobrazni, kao da ih neko tera da rade svoj posao... još onako nadmeni, sramota... ako neće da rade nek daju otkaze, a ne da se ponašaju kao kreteni... kao da su im pacijenti krivi za nešto...

Ma jedva čekam da se sve privatizuje, pa da rade sa osmehom, i da čuvaju svoje radno mesto, kao što svi radimo... a ne ovo sad, rade šta hoće, kao da su Bogom dani i da im niko ništa ne može... :zroll:

E, žene, evo i mene opet. Smirila sam se, ali i dalje se osećam jadno. Ok, Smederevo, Smederevo, lekari su i ovde i tamo i u Jagodini i u Subotici i svuda... porodjaj je prirodna stvar, ma očas posla ću ja to :)
Nego sad me brine druga stvar. Tačno u 3 sam izašla iz ordinacije, znači negde oko 10 do 3 me je pregledao. Zabolelo je propisno. Dobro, to je bilo trenutno, valjda je morao da opipa, izmeri koliko sam otvorena. Ali evo, sad je pola 8, a mene od tog pregleda konstantno boli stomak. Onako, ne jako, lagano, ali non-stop je bol prisutan. Imala sam dve jako bolne kontrakcije, pa sad ne znam da li su opet lažnjaci, ili je on možda tim pregledom nešto i, da tako kažem, isprovocirao, ili mu je prosto došlo vreme. No dobro, na 10-tak minuta sam od porodilišta, imam i uput ( ajeeeeee, bravo za mene ).... Brine me taj konstantni bol, bolčić, da li to tako treba ili ne?

..mene bi vishe brinulo shto curi plodova voda.. :think:
..jel bash tako rekao?

Zabrinulo je i mene, kako da nije, znam da je pravilo da se u tim slučajevima smesti na odeljenje, pa se prati. Zato mi je i čudno što me je poslao kući. Rekao je da curka, tek-tek, i da ne brinem, da je to normalno. A i da mi nije rekao, vidim i sama - obučem čiste gaćice, za sat vremena flekica na njima, pa opet presvučem, pa 10-12 sati ništa, pa onda opet kap-dve... i tako već, ne znam tačno, 5-6-7 dana. Mislila sam da je zato što je beba nisko, pa pritiska bešiku, pa mi pobegne kap-dve urina ( a desi mi se i to, ali to osetim, nego sam mislila eto, da pobegne, pa ne osetim :zstidljivko: ), ali ne, nije to. Ne curi to ne znam koliko, kažem ti, po par kapljica na 10 sati... valjda i nije opasno... a šta mi pa ostaje nego da postupam kako mi je dr rekao?

Ma, blizu jeste, svakako, samo je pitanje koliko blizu :)
Ja se zezala sa mužem, pošto ćemo dečkonji dati ime Stefan, da treba danas da se rodi, jel, na Svetog Stefana. Zezancija čista. Kad vidiš, može svašta da se desi :D
Na kraju, samo da sa bebom bude sve dobro, ništa drugo nije toliko bitno. Prvi mi je porodjaj bio expresno brz, pa mi je ovo sada čudno. Ne umem da se snadjem. Tada sam bila super, ma par dana pred porodjaj oribala prozore, nisam se pošteno ni zadihala. I kad je krenulo, onda je baš krenulo, Puko vodenjak i otvaranje je bilo za čas... pričala sam već toliko puta. A ovo sad mi je novo, ne znam šta da očekujem, samo vidim da će se razlikovati od prvog porodjaja. I ta obrnuta rotacija... gde bre to da me zadesi, nisam za to ni znala dok Ija nije pričala, majke mi, nisam ni znala da to postoji. I gledaj - zadesi me :ironično-tužno- blesav smajli: z:hm: A opet, sve mislim, drugi je porodjaj, prvi prošao kako prošao, pa ne može bre da me muči ne znam koliko.... sve se nešto nadam... Uh, a moglo je i karlično da ostane, e tu bi me tek "sreća" poterala, ali se okrenuo, ljubi ga mama pametnog :)

Čestitke za Cranberry !!! Ja bila danas na UZ sve ok, jedna beba 2500, druga 2200, još da izguramo jedno 2nedelje i verovatno će me poradjati! S tim što ću pre porodjaja da budem smestena na patologiju trudnoće da bi bila pod kontrolom!

Ja sam 33+5. A vremenski nema ograničenja sve zavisi od toga kako im je u stomaku.

zlobnice, tvoja dečica baš dobro napreduju...z:)

Ja sl.kontrolu imam u 33.oj nedelji, i nadam se da neće imati više od 2000g... ali ako tvoji blizanci imaju više, pa ovo moje će biti džin... koliki li će tek biti do porođaja... z:cry:

Sad čitam na bebac sajtu, za 33-u nedelju piše: Težina bebe je oko 1860 gr a dužina oko 44 cm.

Ništa mi nije jasno...

жено, ово подебљано, колико се ја сећам, значи да ти је пукао водењак, што ће рећи - правац породилиште! имаш упут, па нека те прегледају и нека одлуче шта даље! ја се не бих шалила!
ајде, да све прође добро, љубимо вас :*

и, да, честитке за кренбери!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back