Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..evo, ata, za dm.. :)

novka, citiram tebe jer sam sigurna da ti znas, ali ako zna i neko drugi, pomocice...

Ova nova godina i novogodisnji praznici i slave savrseni su da nas izazovu da jedemo slatko...

Pokusavam da se kontrolisem nekako, ali probudila se neka zelja za slatkim pa to ti je... Uspesno odbijam torte i kolace, ali kad dodjem kuci meni se jede eurokrem npr. Juce sam kupila neki extra mekani hleb, koji inace izbegavam... I odolela sam ceo dan, ali nocas, u bunilu ustanem, isecem krisku i namazem eurokremom... Smazala sam ga u cugu... Kao iz gladi da sam pobegla... Jutros sam se kajala...

Veceras me opet uhvatila zelja, pojela sam 2 jabuke, sargarepu, vode... A ipak mi se jede ona mekani kao dusa hleb sa belim eurokremom...

Ne eurokremu nema deklaracije koliko ima ugljenih hidrata i to... Pa me zanima, koliko je to stetno? Da li par kasicica eurokrema svaki dan(ili 2-3 dana nedeljno) mogu naskoditi bebi?
Jel bebi skace secer ako ga unosim?

Kako ste se vi ponasale po pitanju cokolade, eurokrema, secera?

cicak, ja mislim da ni tebi ni bebi nece faliti nista ako udovoljis sebi i pojedes parce hleba sa eurokremom
zlo bi bilo da pojedes pola vekne i kanticu kremaz;)

ne treba ni u cemu preterivati al ne treba bas ni uskratiti sve sebi
moja trudnoca je bila letnja i jela sam sladoled, sta cu kad volem
a i beba je srecnija ako je mama zadovoljna, to znas

:zblesav:

..chichak, pochasti se kad ti dodje, nemoj svaki chas i nemoj pola kile,
ali kad ti dodje - jedi i nemoj da se kajesh.. :)
..i josh - bolje da pojedesh koliko ti se jede nego da grickash svako malo "zabranjene" stvari..
..jedan skok shecera dodje i prodje, nemoj samo da ga stalno drzish iznad granice sa grickanjem.. :)

..josh malo pa gotovo.. :zag:
..shta kaze uz, koliko zuri beba sad?

JelenaMB, baš sam se pitala šta je sa tobom. Kako su ti bebice slatke, pilići maleni :heart:

Inače, žene, kako mene samo bole krsta i, d'izvinete, trtične kosti, a i prepone. Celo popodne, ja ne znam šta ću sa sobom. Osećam se kao da me je konj ritnuo negde u dno ledja. Ne boli me kičma, nego baš krsta, kao bakutu neku, guza, kosti, prepone... Stomak se sve češće steže, ma kao kamen. Pa me spiči bol u stomaku, "gura" mi ceo stomak na dole i dobijem na kratko osećaj da mi se ide u wc. Nešto kao naponi, ali opet različito. Nekako mi je prečesto da bi bili lažnjaci, a nemam ni kontrakcije, one prave. Vodenjak nije pukao, ali je sluzni čep ispao još pre neki dan ( ako je to sluzni čep uopšte. Samo sam osetila plop i odem i pogledam, a ono sekret, onako baš sekret, sluzavo, grozno, ali nije bilo krvi ). Beba je, doduše manje, mnogo manje, ali i dalje aktivna, osećam pokrete, udarce. A najgore je što se siroto muči da se okrene, čini mi se da uspe da se okrene na bok, ili kako već, pa se vrati u početni položaj. Da li nema snage, ili nema mesta... ili se to meni samo čini... Uglavnom, ja sam na 10 minuta od bolnice, pa ne žurim nigde. A sve mi se nešto čini da smo blizu, baš, baš blizu i bebče i ja. Tek sam neki dan ušla u deveti, nisam ni briseve uradila još, ni antitela, ni uput nemam... ma boli me uvo, ako krene moraju da me prime. A boliiii meeee, raspadaju mi se krsta...

jexy hvala... ;)
..chichak, pochasti se kad ti dodje, nemoj svaki chas i nemoj pola kile,
ali kad ti dodje - jedi i nemoj da se kajesh.. :)
..i josh - bolje da pojedesh koliko ti se jede nego da grickash svako malo "zabranjene" stvari..
..jedan skok shecera dodje i prodje, nemoj samo da ga stalno drzish iznad granice sa grickanjem.. :)

..josh malo pa gotovo.. :zag:
..shta kaze uz, koliko zuri beba sad?
novka, hvala na komenataru...
Ne grickam ja nista, ne jedem ni kolace ni torte, bas nista od industrijskih secera, samo mi taj eurokrem prija da ga njopnem pa to ti je...

Beba zuri 5 dana... Ima tj.imao na poslednjoj kontroli 1270g(a idealno je 1200g), tako da je skoro u bocu... Dr.kaze ako ovako nastavi bice do 3500g...

Ata, bas se priblizilo...
Ja mislim na tebe svaki dan, znam da je sad bas blizu...
Verujem i da ti vec jedva cekas... :)
kad pominjes okretanje bebe, moj veselko se zadnjih par dana nesto izmotava, nema sanse da skontam kako je namesten... Ahaha...
Na pos.kontr.je bio bas onako kako sam mislila... A sad mi vrlo cesto upre necim sa obe strane pupka, pa pupak skroz upadne... Kao da imam dve loptice u stomaku... Ahahaha...
Ne mogu da skontam cime me gicka nou vej...
Jel moguce da se poprecio? Jedino mi to deluje logicno...

Ata, drzimo fige... :)

:) e gde ste trudnjace....ja bila malo kod kuce i lecila se od prehlade koju nisam izlezala, budala, i iskompplikovala mi se....sva sreca od lekova nista nisam morala ali sam dusu iskasljala i izduvala 200 maramica :))).....sad je ok, pocetak 11 nedelje, sredjujemo kupatilo, bila danas malo da se kuglam, setam po gradu.....super se osecam i polako mi se vraca kondicija....godina beba.....e bas smo ubole....:)

Ja samo da se javim da sam još tu. Ipak su ono juče bili lažnjaci, ali gadni lažnjaci. Očekivala sam u toku noći, ali eto, još ništa.
Doduše, stomak mi se dosta spustio, ionako sam nisko nosila, a sada je baš, baš nisko, ma na butinama skoro. I bebica se tek dva-tri puta danas javila, tako da slutim da je dosta blizu. Sa jedne strane razmišljam da bi valjalo do ponedeljka da izdržim, tada mi radi dr, pa da mi, po preporuci kardiologa, da uput za Mišović. A sa druge strane, opet, znam i da ovako možemo do termina, ili bar još dve nedelje. Nikad se ne zna...
Uglavnom, za sada sam tu, kukam da me bole krsta i guza, prepone, stomak se grči, pa opusti, pa zgrči... priprema se... a ja leškarim i čekam... z:)

novka, hvala na komenataru...
Ne grickam ja nista, ne jedem ni kolace ni torte, bas nista od industrijskih secera, samo mi taj eurokrem prija da ga njopnem pa to ti je...

Beba zuri 5 dana... Ima tj.imao na poslednjoj kontroli 1270g(a idealno je 1200g), tako da je skoro u bocu... Dr.kaze ako ovako nastavi bice do 3500g...

..eto vidish da ima efekta pravilna ishrana.. :super:
..bravo, mama chichak.. :klap:

Ja samo da se javim da sam još tu. Ipak su ono juče bili lažnjaci, ali gadni lažnjaci. Očekivala sam u toku noći, ali eto, još ništa.
Doduše, stomak mi se dosta spustio, ionako sam nisko nosila, a sada je baš, baš nisko, ma na butinama skoro. I bebica se tek dva-tri puta danas javila, tako da slutim da je dosta blizu. Sa jedne strane razmišljam da bi valjalo do ponedeljka da izdržim, tada mi radi dr, pa da mi, po preporuci kardiologa, da uput za Mišović. A sa druge strane, opet, znam i da ovako možemo do termina, ili bar još dve nedelje. Nikad se ne zna...
Uglavnom, za sada sam tu, kukam da me bole krsta i guza, prepone, stomak se grči, pa opusti, pa zgrči... priprema se... a ja leškarim i čekam... z:)
ata, baš je super što nam sve pišeš, da znamo šta da očekujemo...z:)

Šta kažeš ''na butinama'' :rotf: e dobra si...z:D

Kad pomenu prepone, mene ne bole, ali se znoje kao lude... čim mi je vruće prepone se oznoje, pa ja ko upišana... :zstidljivko:z:mrgreen: svašta novo proživljavam kroz ovu trudnoću... z:D
Mm me inače zeznuo, kad smo menjali posteljinu, on menjao navlake za jorgan, i meni umesto frotira navukao jorgan... pa to je da izgorim ljudi... noćas sam 3 puta ustajala skroz mokra... pritom mi uopšte ne grejemo spavaću sobu... :zblesav: danas sam ga spakovala i izvadila moj frotičić... z:lol:
..eto vidish da ima efekta pravilna ishrana.. :super:
..bravo, mama chichak.. :klap:

Hvala...:rumenka: trudimo se... z;)
Evo upravo sam naseckala 1 jabuku i ogulila 2 mandarine... i uz to jogurt...z:)

Jao, narode, sto sam ja nestrpljiva da se porodim, nemate pojma z:lol:
Termin mi je 24.januar, ali mi je svaki dan sve tezi i tezi. Spora sam kao puz, kad krenem negde i bog zaboravi za mene, vucem se kao baba nogu pred nogu. Nocu jako lose spavam, ako uhvatim 2 sata vezano to je super. Sve me to vec nervira. Danas sam isla na CTG, otkucaji bebinog srca su ok i nema kontrakcija.
Prosle nedelje sam se ofarbala i osisala, juce obavila depilaciju, torba je spakovana odavno. Sto se mene tice - bata moze da stigne.
Cicak, i meni se prepone znoje kao lude :zblesav: u stvari, stalno mi je toplo. To mi je bas cudno jer sam stalno imala hladne noge i ruke i tresla se od zime, a sad valunzi kao u klimaksu.
Stvarno, ne zove se ovo dzaba "drugo stanje" z:lol:

Pre 2 dana me uhvatila neka prehlada, curi nos i po malo grebucka grlo. Curenje nosa mi je najgore, nocu krkljam bas jako. Probala sam sa onim kapima sto su u stvari rastvor morske soli ali nema apsolutno nikakvog efekta.
Da li je dozvoljeno koriscenje Olynth kapi u trudnoci? Jedino one mogu da mi pomognu da preguram noc. Na netu sam nasla oprecna misljenja, pa da vidim da li vi imate iskustva?

Termin mi je 24.januar, ali mi je svaki dan sve tezi i tezi. Spora sam kao puz, kad krenem negde i bog zaboravi za mene, vucem se kao baba nogu pred nogu. Nocu jako lose spavam, ako uhvatim 2 sata vezano to je super. Sve me to vec nervira. Danas sam isla na CTG, otkucaji bebinog srca su ok i nema kontrakcija.
Prosle nedelje sam se ofarbala i osisala, juce obavila depilaciju, torba je spakovana odavno. Sto se mene tice - bata moze da stigne.
Cicak, i meni se prepone znoje kao lude :zblesav: u stvari, stalno mi je toplo. To mi je bas cudno jer sam stalno imala hladne noge i ruke i tresla se od zime, a sad valunzi kao u klimaksu.
Stvarno, ne zove se ovo dzaba "drugo stanje" z:lol:

Joj i ja sam, ja bi sutra da mogu.Na dane ne mogu da dišem uopšte.U ponedeljak idem kod dr na kontrolu pa ćemo da vidimo koliko još do porođaja.Sad sam u 33nedelji.planirano je da guramo do 37, al ja ne znam kako to izdržati,

Cranberry možeš koristiti olinth, ja sam uzimala onaj za decu, ali možeš i za odrasle, samo nemoj preterivati. Da nije bilo toga umrla bih od ambrozije :)
Preko dana probaj da vlažiš sluzokožu nosa, fiziološki rastvor, ili inhalacija nekog čaja. Inače protiv upale je dobar i čaj od žalfije, ja ga stavim i bočicu i prskam u nos kad je potrebno. Ako te boli grlo možeš ispirati sa žalfijom, samo ga nemoj gutati.

kisić za tebe.

Pre 2 dana me uhvatila neka prehlada, curi nos i po malo grebucka grlo. Curenje nosa mi je najgore, nocu krkljam bas jako. Probala sam sa onim kapima sto su u stvari rastvor morske soli ali nema apsolutno nikakvog efekta.
Da li je dozvoljeno koriscenje Olynth kapi u trudnoci? Jedino one mogu da mi pomognu da preguram noc. Na netu sam nasla oprecna misljenja, pa da vidim da li vi imate iskustva?

Samo pij limunadu i vitamine... i proćiće... znaš kako kažu: Sedam dana ako lečiš, nedelju dana ako ne lečiš. z:lol:

Stvarno, ne zove se ovo dzaba "drugo stanje"
z:lol:

Ja sam letos u 5.-9. meseca promenila po tri-cetiri majice tokom noci jer sam se oznojila. Sada ih menjam jer mi se "umlekave" :zblesav:

I ja piskim kao luda, posebno nocu. Sva sreca pa mi je wc blizu, ne znam sta bih radila da je negde dalje. Moja kuma je tako roknula niz stepenice u prvoj trudnoci, bauljala sa sprata dole u wc sva slogirana, sva sreca pa je sve dobro uspalo.
Sukice, bas si me obradovala za Olint kapi. Spricnem ih samo uvece da mogu da disem nocu. Ajde pisi nam malo kako provodis trudnicke dane

I ja se nocu probudim sva mokra, ne znam gde sam.
Valjda ce nam neko sa vise iskustva reci kad cemo se vratiti u normalu?:zblesav:
ја се већ 3 и по године нисам "унормалила"... мислим, и раније ми је било врућина, али од прве трудноће то је ужас... и још траје... (али, то сам само ја ;) )

ја се већ 3 и по године нисам "унормалила"... мислим, и раније ми је било врућина, али од прве трудноће то је ужас... и још траје... (али, то сам само ја ;) )

E suzo, iz tvojih usta u Božije uši...z:)

Daj Bože da mi ovako stanje ostane i kad se porodim... jer sam inače zimogrožljiva do bola... svaku zimu smo mm i ja u svađi jer je meni hladno i kako god se namesti grejanje ja bi toplije...
Sad konačno po prvi put mi nije hladno i ne smrzavam se...z:)

Dobro veče stomačići, dobro veče Suzo. Kako su ti devojke? z:)
Ja nemam problema sa znojenjem, za razliku od prve trudnoće. Aj u trudnoći i nekako, ali posle porodjaja je bilo strašno. Em sam se znojila kao luda, em je miris bio tako neprijatan i to čim se oznojim. Celog leta sam se stidela sama sebe. Okupam se, i posle 10 minuta smrdim užas :zstidljivko: Evo, sad ne. Vruće mi jeste, ali bez znojenja, što je super.
Inače, odvažila sam se večeras da stanem na vagu. Ugojila sam se nekih 13-14 kg, što za 37-mu nedelju i nije loše... ili se ja tešim z:)

I ja piskim kao luda, posebno nocu. Sva sreca pa mi je wc blizu, ne znam sta bih radila da je negde dalje. Moja kuma je tako roknula niz stepenice u prvoj trudnoci, bauljala sa sprata dole u wc sva slogirana, sva sreca pa je sve dobro uspalo.
Sukice, bas si me obradovala za Olint kapi. Spricnem ih samo uvece da mogu da disem nocu. Ajde pisi nam malo kako provodis trudnicke dane

Jadna kuma... z:cry:
Meni je kupatilo odmah iz spavaće, ali me nervira vodokotlić, koji kad se povuče budi iz mrtvih...z:(( par puta mi se beba štrecnula kad sam povukla vodu... majke mi...z:((
Sad prvo spustim poklopac, da se manje čuje, okrenem se i brzo povučem... ajde što mene razbudi, ali mi žao bebe, cimam ga na svaki sat... sad se već navikao...z:lol:

Jednom sam tako probudila muža, nije čuo da sam ustala i da sam u wc-u, pa kad sam pustila vodu a on skočio iz kreveta i viče:''Ko je to?!'' z:mrgreen:

Dobro veče stomačići, dobro veče Suzo. Kako su ti devojke? z:)
Ja nemam problema sa znojenjem, za razliku od prve trudnoće. Aj u trudnoći i nekako, ali posle porodjaja je bilo strašno. Em sam se znojila kao luda, em je miris bio tako neprijatan i to čim se oznojim. Celog leta sam se stidela sama sebe. Okupam se, i posle 10 minuta smrdim užas :zstidljivko: Evo, sad ne. Vruće mi jeste, ali bez znojenja, što je super.
Inače, odvažila sam se večeras da stanem na vagu. Ugojila sam se nekih 13-14 kg, što za 37-mu nedelju i nije loše... ili se ja tešim z:)
поздрав ата, како напредујеш? јеси већ близу термина, чини ми се да јеси? како сека, јел се радује бати?
моје девојке су, хвала Богу, супер... тако се лепо слажу, сад кад је ана укапирала да са марином може да се игра - милина их је гледати...
љубим вас све :*
е, да...
све најлепше у новој годиници...
мир Божији, Христос се роди!
(ко да сам ја трудњача, а не ви ;) )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back