Molly, ja sam juce dobila krevetac, a sto se ostalog tice to ce sve mama, svekrva, bata i kum da kupe ja samo treba da kazem sta nam je sve neophodno, a iskreno jos nemam pojma sta sve treba...:
Pa kazu ovako (kopirala sa sajta poliklinike Harni):
Za dječiju sobu će vam trebati:
• Stol za presvlačenje bebe, u visini vašega struka, najbolje s ladicama u kojima ćete držati pelene, rupčiće za brisanje i pranje i ostalo. Vrlo je zgodno namjestiti iznad stola par polica na kojima stoji sve što vam može zatrebati na dohvat ruke.
• Ormar s ladicama ili ormarić za odjeću, kasnije police ili velika kutija za igračke i kasnije knjige.
• Mala svjetiljka ili pak podešivo glavno svjetlo, kao i udobna stolica ili kutak za noćna dojenja
• Iako beba neće stići do utičnica i radijatora u svojim prvim danima života, svejedno provjerite njihovu sigurnost i stavite u utičnice sigurnosne umetke. Dječiji krevetić nemojte smještati do izvora topline.
S tim sto bi mi da stavimo i jedan krevet za nas dvoje, da svi tamo spavamo u pocetku (kad dodje vrama da dete spava samo u sobi, verovatno ce biti lakse da ostane u tamo gde je vec navikao, a mi da izadjemo).
Sa druge strane, nasla sam na netu tako super decije sobice, mada je jos rano da uzimamo tako nesto... Ali divne su! Evo npr. u attachmentu...