Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam povracala samo pred porodjaj, nekih pola sata. Kada sam pocela da povracam na kraju druge trudnoce znala sam da cu se brzo poroditi. Objasnili su mi da je to zato sto se beba naglo spustila pa je moj zeludac tako odreagovao. Mucnine sam imala samo u drugoj trudnoci, ne i u prvoj.

Cao devojke, evo mene posle par dana da se javim i kazem da cekamo devojcicu, nisam bas bila odusevljena jer sam strasno zelela decaka, a sada sam se vec navikla pa tako joj stalno nesto pricam...
Molly, ja sam juce dobila krevetac, a sto se ostalog tice to ce sve mama, svekrva, bata i kum da kupe ja samo treba da kazem sta nam je sve neophodno, a iskreno jos nemam pojma sta sve treba...
Kissic devojke, moram da zurim slavimo danas pa da nastavim sa pripremom:razz::razz:

Ćao devojke! Evo i mene. Mora, da vam se pohvalim da mi se kuma porodila prošlog četvrtka i dobila jako slatkog dečkića koji se zove Andrej. Žao mi je samo što se porođaj malo iskomplikovao jer je krenula normalnim putem da se porađa i od 8 uveče do 3 ujutru se mučila a onda su rešili da joj urade carski rez i u 4.35 dečko je stigao na ovaj svet. Porodila se u Gradskoj bolnici. Uslovi nisu tako loši kao što sam zamišljala.
Amos baš lepo što ćeš imati devojčicu iako ti se to u prvom trenutku nije svidelo. Videćeš da ćeš uživati sa njom.
Devojke koje čekate februarske bebe, jel jedva čekate da vidite svoje bebe ili vas polako hvata frka od porođaja? Vreme polako prolazi i približava se trenutak kada ćemo postati mame.

Devojke koje čekate februarske bebe, jel jedva čekate da vidite svoje bebe ili vas polako hvata frka od porođaja? Vreme polako prolazi i približava se trenutak kada ćemo postati mame.

E, Tamara, meni i jedno i drugo, i plasim se porodjaja, i jedva cekam, i zamisljam idealnu situaciju u kojoj se budim, a pored mene moje dete, staro nedelju dana :grin:

Molly, ja sam juce dobila krevetac, a sto se ostalog tice to ce sve mama, svekrva, bata i kum da kupe ja samo treba da kazem sta nam je sve neophodno, a iskreno jos nemam pojma sta sve treba...:

Pa kazu ovako (kopirala sa sajta poliklinike Harni):

Za dječiju sobu će vam trebati:
• Stol za presvlačenje bebe, u visini vašega struka, najbolje s ladicama u kojima ćete držati pelene, rupčiće za brisanje i pranje i ostalo. Vrlo je zgodno namjestiti iznad stola par polica na kojima stoji sve što vam može zatrebati na dohvat ruke.
• Ormar s ladicama ili ormarić za odjeću, kasnije police ili velika kutija za igračke i kasnije knjige.
• Mala svjetiljka ili pak podešivo glavno svjetlo, kao i udobna stolica ili kutak za noćna dojenja
• Iako beba neće stići do utičnica i radijatora u svojim prvim danima života, svejedno provjerite njihovu sigurnost i stavite u utičnice sigurnosne umetke. Dječiji krevetić nemojte smještati do izvora topline.

S tim sto bi mi da stavimo i jedan krevet za nas dvoje, da svi tamo spavamo u pocetku (kad dodje vrama da dete spava samo u sobi, verovatno ce biti lakse da ostane u tamo gde je vec navikao, a mi da izadjemo).
Sa druge strane, nasla sam na netu tako super decije sobice, mada je jos rano da uzimamo tako nesto... Ali divne su! Evo npr. u attachmentu...

Prilozi

• decija soba svrca.jpg
    decija soba svrca.jpg
    13,6 KB · Pregleda: 17
ja sam u jedanaestoj nedelji inače druga trudnoća posle devet godina i ništa nije kao u prvoj,osećam se grozno,depresivno a strah je stalno u meni iako je tej početak i ako sam već imala iskustvo,da li je to pa normalno.

Za ovu sobu sa slike je rano, sličnu sobu ima moja ćerka i dobila ju je sa nepunih 5 godina. Moj sin ima svoju sobu koja je do naše i ima lampu-mesec iz Ikee na zidu, krevetac, kauč (na njemu ja zadremam kada ga uspavljujem), komodu sa tri fijoke a iznad fijoka je deo u kome mu je sada garderoba, a na vrhu komode je poklopac od drveta i on se otvara i može da stane korito(dobijete uz komodu), kupili u Radosnici u Novom Sadu i ima polica na zidu koju smo sami pravili na kojoj stoji Pampers i kreme i ćebence. To je sve što treba od nameštaja, a krevetac preporučujem da ima točkiće (možete i da ih naknadno ugradite, kupite one za TA peći i našrafite) i čim dođete iz bolnice u krevetac i vozite, nikkkako u ruke, ja sam sa prvim detetom muku videla, nema žao mi ga je i nema došla mam, svekrva, jer ćete vi ostati da ljuljate do besvesti

Marija, bice ti kasnije bolje, sigurno. Meni je bilo jako tesko jedno vreme, na pocetku, kada su pocele da se desavaju sve one fizioloske promene (ne samo mucnine). Par nedelja mi se nije izlazilo napolje, medju ljude, uopste, i strasno bih se cudila kad bih negde videla neku trudnicu sa velikim stomakom - kako to da je njoj tako dobro u svojoj kozi??? I tako. A tamo negde pred kraj treceg meseca sam pocela da se osecam bolje nego ikad u zivotu. Taj osecaj (fizicki) se tek sad pomalo kvari, mnogo sam se ugojila i sve, ali nema veze... Verovatno je normalno sto se tako osecas, bez obzira na iskustvo, jer moguce je da ti je i prvi put tako bilo neko vreme, a sad pamtis samo ono lepo. I ja vec skoro da zaboravih na pomenute muke, jer od kako su prosle jako uzivam u trudnoci. Opusti se samo, bice sve super...

Devojke, da li postoji u Beogradu neka veeelika prodavnica u kojoj moze da se nadje sve za bebe? Ne obilazi mi se ceo grad... Nikad nisam bila ljubitelj shopinga, kao ni moj muz, pa bismo sad sve lepo odjednom :) Inace nemam pojma gde sta treba da kupim, a nezgodno mi sad da istrazujem, znate kako je :D

Мени су препоручили да одем у АКСУ. То је на Бановом брду, у Николаја Гогоља 17. Нисам још ишла јер ми је рано.Хтела бих прво да окречим стан, па тек онда куповина...

Има и на Медаковићу њихова продавница, али не знам тачно да ти кажем где.

Маријаа,
проћиће те то нерасположење. Вероватно све пролазимо кроз такав период:-( Ја нисам имала никакве мучнине, али сам неколико недеља била у благој депресији. Мрзело ме је и да узмем да једем, а о изласку из стана да не причам. Срећом брзо ме је прошло и сад поносно шетам свој стомачић:-P:-P:-P

Мени су препоручили да одем у АКСУ. То је на Бановом брду, у Николаја Гогоља 17. Нисам још ишла јер ми је рано.Хтела бих прво да окречим стан, па тек онда куповина...

Има и на Медаковићу њихова продавница, али не знам тачно да ти кажем где.

E super! Vise mi odgovara Banovo brdo. Hvala ti puno. Ja sam vec u 30. nedelji, pa bi trebalo polako da nabavljamo namestaj i sl. Soba je spremna, cista i prazna :D

Е, одлично. Јави како је било у куповини. Ја сам у 26-ој недељи, па још не журим.

Obavezno podnosim detaljan izvestaj! :D Ici cu krajem meseca (godine;)), cekam da mi se muz vrati sa puta, ali sam vec pocela da gledam po netu sta ima, da mu saljem slicice onoga sto sam nasla... Nazalost, ovde e-trgovina bas ne cveta, pa se nisam nesto ovajdila od gugla. Zato, reko', bolje da pitam...

Molly ne znam za BB ali na Medaku je radnja ogromnaaaaa, bukvalno sve što ti treba i što možeš da pomisliš ćeš naći kod njih.

Npr. gde god da sam tražila štitnike za fioke svi su me gledali bledo, a kod njih našla i to nekoliko vrsta.

Cene su im ekstra što je tkdj bitan faktor. Kad sam se ja porodila oni su u radnji imali spisak šta je sve potrebno za novorodjenu bebu od stvarčica. To je isto super, spisak im je bio skroz ok mada sam ja moj još malko dopunila, ali za prve dane defenitivno ima sve na spisku. Teba da vidiš da li to imaju još.

Nisam bila na BB ali ovi... nem da nema.
Kada se predje plavi most u pravcu Medaka na semaforu skreneš levo, radnja se nalazi sa leve strane ulice.

Srećno cure i samo opušteno.

Meni je prva trudnoca prosla super, ali u drugoj sam se na pocetku treceg meseca razbolela i lecenje je trajalo skoro mesec dana s obzirom da nisam smela da pijem nikakve lekove. Bila je zima i mada nisam imala mucnine osecala sam se odvratno. Secam se da nisam mogla iz kreveta da ustanem, kao da sam bila zalepljena, a kako sam ja inace jako energicna, to mi je tako tesko padalo da sam stalno plakala. Ali to je ipak proslo, ostatak trudnoce je protekao super, porodila sam se sasvim normalno, cak lakse nego prvi put (mada se ni za tad ne zalim-oba porodjaja su mi bila brza i laka
). Proci ce to:):):)

Molly ne znam za BB ali na Medaku je radnja ogromnaaaaa, bukvalno sve što ti treba i što možeš da pomisliš ćeš naći kod njih.

Npr. gde god da sam tražila štitnike za fioke svi su me gledali bledo, a kod njih našla i to nekoliko vrsta.

Cene su im ekstra što je tkdj bitan faktor. Kad sam se ja porodila oni su u radnji imali spisak šta je sve potrebno za novorodjenu bebu od stvarčica. To je isto super, spisak im je bio skroz ok mada sam ja moj još malko dopunila, ali za prve dane defenitivno ima sve na spisku. Teba da vidiš da li to imaju još.

Nisam bila na BB ali ovi... nem da nema.
Kada se predje plavi most u pravcu Medaka na semaforu skreneš levo, radnja se nalazi sa leve strane ulice.

Srećno cure i samo opušteno.

Super! Mozda odem i tamo. Da ne znas mozda adresu? Ne poznajem bas dobro taj deo grada.

Molly Bloom otvorila se radnja za bebe i trudnice na niškom auto putu, isključinje posle Auto Komande ili Axa kod plavog mosta. Nisam bila ali svrati da vidiš. Ja sam pre neki dan videla mnogo sladak krevetac sa nežno zelenom posteljinom (baš mi se sviđa što nije roze) za 10 500 din.
Marija i ja sam imala svoje trenutke neraspoloženja koji su dolazili niotkuda, samo što su se meni javili tek posle 5. meseca. Meni je ovo prva trudnoća i ponekad se bojim svega ali od kako sam pre neki dan videla novorođenu bebicu svoje kume jedva čekam da se rodi moja devojčica.

Sad vec ozbiljno imam odakle da krenem :) Hvala na info!
Moji najveci strahovi (mada to nisu bas ni strahovi, vise neko gnusanje) trenutno su u vezi sa porodjajem i boravkom u bolnici. I vrhunac, juce mi mama kaze da u njeno vreme nisu bile dozvoljene posete u porodilistu, uopste! Valjda nije jos uvek tako? Ako moj muz ne bude sa mnom i na porodjaju i posle, bice mi mnogo tesko :( ali bas mnogo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back