onisifor
Ističe se
- Poruka
- 2.275
Пусти ме апостола Павла, он је човек као и ја, склон грешкама.
Pa, dobro, Hristos govori o Crkvi (On ju je i osnovao), a, po meni, On nije sklon greškama.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пусти ме апостола Павла, он је човек као и ја, склон грешкама.
Христ је под црквом подразумевао духовну цркву односно духовно јединство, а не како норди рече, затварање Бога у зидове.
Физичко јединство може бити остварено на било ком месту под капом небеском, и за њега је потребно пре свега и једино отворено срце а не четири шарена зида унутар кога те свако мерка како си се обукао, да ли се крстиш како треба, јеси ли на правој страни и колики део Богослужења знаш.
Ti bi izgleda želeo Boga koji se uklapa u tvoje kalupe Božije beskonačne milosti, tj. Deda Mraza.
Ali su crkve (sinagoge) postojale i u Hristovo doba a sam Hrist je u njih ulazio.
Ali su crkve (sinagoge) postojale i u Hristovo doba a sam Hrist je u njih ulazio.
A, šta bi ti da ti se pokaže?
Pa evo, bilo bi interesantno videti kako pokazujete da je bog stvorio čoveka, a ne čovek boga?

Pa evo, bilo bi interesantno videti kako pokazujete da je bog stvorio čoveka, a ne čovek boga?

Misliš?sad ce oni to prosto da ti objasne![]()

A, kako da ti to pokažem?

E, jegi ba, ja mislio ti znaš
Ne znam šta podrazumevaš pod ''pokazati''. Kako očekuješ da ti ja ''pokažem'' da je Bog stvorio čoveka?
Naravno, ne možeš mi pokazati ovako nešto. Evo, recimo ovako - imamo dve pretpostavke. Jedna je da je Bog stvorio čoveka, druga je da je čovek izmislio boga. Zašto je prva pretpostavka za tebe očigledna?
Običan sto postoji zato što ga je napravio stolar, knjiga postoji zato što ju je napisao pisac, kuća postoji zato što ju je sagradio zidar - ništa nije moglo samo od sebe da nastane, a pogotovo ne nešto tako složeno kao što su Univerzum i čovek. Čovek postoji zato što iza njega stoji Tvorac. Tako ja razmišljam.
OK. Shvatio sam kako razmišljaš. A mogu li da pitam kako rešavaš problem samog Tvorca? Mislim "ništa nije moglo samo od sebe da nastane", kako kažeš, pa ni Tvorac. Ko po tebi "stoji iza" Tvorca? Pogotovo što bi Tvorac, onako kako ga ti zamišljaš, bio složeniji i od Univerzuma i od čoveka.