KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Joj Daco zeno draga ubi ovaj posao....sve mi je poznato....e nocas kad zalegnes ima da se komiras do u jutro.....:rotf: ja sam pre pola sata zavrsila sve planirano, sad popijem kafu pa odoh zavrsiti lego figurice i nafilovati jednu sto dekorisem u jutro......joj kad li ce osvanuti jutro bez da taj dan pravim figure, filujem , pecem, ili dekorisem....ma bar jedan dan......

Daco, kako možeš da ne spavaš. Pa ti sanjaš sa otvorenim očima. Kako radiš?
Ja imala sina za vikend, doduše, više je spavao i bio izvan kuće, ali makar malko sam ga se nauživala. imala sam samo tri tortice, jednu dobošku ( kako bez nje da prodje vikend ), i dve ukrašavane, još sreća da nisu bile za jedan dan, jer su me toliko namučile svaka, da se mogu poravnati sa deset torti za jedan vikend. Ali, mušteije zadovoljne, pa moram biti i ja.

Ja uopšte ne znam šta se sa mnom događa, ali sve stižem u zadnji čas. :( Krenem na vreme, ali uvek završavam u poslednjem trenutku. I ništa drugo ne stižem.

Kuća mi je u haosu, paučine i prašine za izvoz, veša imam da peglam dok se ne onesvestim, neizdepilirana sam, nepočupanih obrva...Grozota. Uopšte ne mogu da se sastavim. Negde sam omanula u organizaciji, jer nisam još stigla do onih 30 mesečno, a ne znam gde udaram.

Ja isto sada gledala slike tih vikend tortica i pomislim kako to da ih uopste nema puno a ja dvije noci nisam spavala. Dobro jeste da ih je dosta spratnih varijanti pa to racunam kao jednu musteriju, ali opet negdje skripi. I moja organizacija je bila losa skroz, plus frka oko frizidera, ma ja kada je druga polovina nedelje srijede ne mrdnem nikud iz stana, cim mi se desi neko svrljanje odmah kasnim i gotovo, raspad i sistema i mene. Nije meni strano to ne spavanje, nego mi je najgore bilo kada sam u petak noc, tacnije ponoc na subotu tek pekla kore i kuvala filove za torte za nedelju. A sinoc tek oko 8 navece ih krenula filkovati, prvu pocela presvlaciti oko 1, a gdje je jos sve dekorisanje sa brdom nekih detalja koje sam tek nocas pravila posto danima prije nisam stigla da to odradim a jutros samo fino stavim na tortu. To mi se nikad nije desilo, nego tu noc provedem u presvlacenju torti, pa dekoracije, to je OK, ali ovo da se u ponoc pece pa drugi dan tek predvece ono sto je za sutra filuje, e to nikako ne moze biti OK

Dok sam jos radila sasvim sama, imala sam i ja takve situacije :(((
Od utorka sam pocela da radim, figurice, cvetne dekoracije, pecenje korica, kuvanje filova, filovanje, prekrivanje...34 torte ukupno (ja brojim svaku tortu posebno - ako je torta na tri sprata to su 3 torte).... Ceo vikend nespavanja, nisam znala gde udaram...A sve sam radila u poslednjem trenutku...secam se nekih mladenaca koje sam pravila direktno na torti - ma ni na sta nisu licili...odvratno :( Musterije su se odusevile, raspametile, a meni bilo doslo da placem koliko je bilo lose, jer sam ja znala da je to moglo da bude mnoooogo bolje. Tada mi je Rade pomogao samo da te torte razvezemo i da uzmemo parice... E tada je i odlucio da pocnemo da radimo zajedno... Ali taj vikend je meni i tek kako ostao u secanju kao najtezi. Bilo je i posle teskih, ali nikad vise tako teskih, da bas dve noci zaredom ne spavam ni sekund :((( ...

Prethodni vikend nam je takodje bio bas naporan. Imali smo neku mladenacku vrlo zahtevnu. U subotu je moja majka spremila rucak i posto nismo mogli da odemo kod nje, ona je donela u radionicu, ali povela je i decu koja su bila kod nje. Pored sve frke i guzve samo su mi oni falili da trce, dizu prasinu i zapitkuju :( Onda sam im lepo objasnila da mi se sklone, jer sam nervozna, ne stizem, frkcem..... Poslusali su me, ali se Luka uskoro vratio i rekao da ce samo da me gleda i nece nista da me zapitkuje.... To je trajalo 2 minuta. Ja sam iscrtavala neke sare rojal glazurom, pa posto nije bilo dobro onda sam skidala, pa otet iscrtavala i opet skidala.... Luka me pitao ''mama, zasto brises'' i ja sam naravno rekla ''zato sto nije dobro'' ... Onda sam iscrtala jednu saru koja je izgledala iole pristojno, pogledala iskosa i pitala ga ''jel dobro sine?'' A on kaze, :heart: mamino, ''pa meni je dobro'', pa saceka malo, pa kaze ''ali tebi sigurno nije?''... Ne da sam se smejala.... Onda me je pitao ''a jel to treba da nacrtas skroz u krug'' i onda kaze ''auuuuuu''
A Matija, e on je jos smesniji. On me pitao da li sam imala nekad snove da ne stignem da zavrsim tortu na vreme. Rekoh da sam imala i da to nisu snovi, nego nocne more, a on kaze "sad moze da ti se ostvari", e kad ga nisam zadavila :rtfm: :lol: Moje male srece...

Poslednja izmena:
evo i mog haosa. Svasta se dogadja u ovom poslu. 7 torti za vikend . Petak noc gluvo doba ja presvlacim jednu tortu, a fondan katastrofa. Razvijem ga on se mrvi prosipa, nema sanse da ga prebacim na tortu. Mesi premesuj, dodaj ovo dodaj ono, nema sanse. U 3h ja kazem mojoj svekrvi na mogu vise idem da spavam bar tri sata. Torta je za 15h pa stici cu. Uzimam telefon kad ono poruka. Stigla u 10 uvece al ja nisam registrovala."Cao Mirka nadam se da nas nisi zaboravila. Kad sutra dolazimo po torte?" SOK kako sutra sutra je 21. torte su za 22 za nedelju. Odma mi se smracilo, muka mi. Brzo pogledam u svesku lepo pise 22. proverim njene poruke i u njima stoji 22. E sad sve bi to bilo lakse podneti da sam mogla da je pozovem, al kud da zovem u 3 nocu. Meni u glavi samo jedna dilema, da mi nije javila mozda da je pomerila rodjendan a ja zaboravila da ubelezim.Legnem ja u 3 ustanem u pola 6 i peci muti a njoj posaljem poruku da mi se hitno javi. U 8 ujutru kad smo se cule ja joj kazem sta je u pitanju a ona meni" Jao izvini ja pomesala dane mislila sam da je sutra nedelja!:dash: jos se oporavljam.

I tako ovaj vikend mi se zeni rodjeni brat pa cu da se malo opustim!

joj i meni se desilo ovaj vikend da mi se fondan rasipa, dan ranije napravim 2 mere fondana, odradim jednu torticu i ostavim fondan....sutra krenem da presvucem drugu, ma nema sanse, prebacim preko torte a on samo puca....prave se brazde...katastrofa...poludim i bacim ga, srecom imala kanticu barvala i odradim posao....e toliko sam bila nervozna da mi je doslo da ujedam.....
A deca i smetanje...sta reci.....jedna bi da mesi i igra se sa fondanom, druga me vuce za nogavicu da je uzmem, i ona bi da ucestvuje....a kad mi padne mrak na oci onda samo kazem muzu, vodi ih odavde vristacu :zcepanje: e onda zna koliko je sati :zcepanje:

Meni je vrlo cesto zao dece. Moji su veci pa opet traze svoje. Kad mi u sred dekoracije ili pecenja i mucenja udju u kuhinju da jedu pa onda rasklanjaj sklanjaj se. Smetam ja njima smetaju oni meni uzas. Ja jos radim pa sva ludila nastaju kad u pola pet dodjem kuci. Malopre me zove mladji da me podseti da mu je danas u 5 roditeljski. Mukica ko veli ova moja majka je neuracunljiva pa da me podseti.

I meni je zao dece u celoj prici, ova malena par puta se desilo da kaze "A sto ti neces da se igras sa mnom mama" onako snuzdeno, skroz, a ja ne znam gde udaram. A ne vredi, nije ona toliko velika da moze sve da shvati, ima malo vise od tri godine :( Onda ostavljaj sve, igraj se 10ak minuta a knedla u grlu i oci pune suza sto ne mogu duze od toga.
Samo, sad sam resila, od sledeceg meseca jedan vikend namerno cu ostavljati slobodno, bez torti da se malo posvetim i porodici. Ovog meseca sto od regularnog posla, sto od torti nisam imala slobodan dan 17 vezanih dana, posizela sam, bukvalno sam bila na ivici da explodiram. I, necu to da radim vise, ne mogu :(

Dok sam jos radila sasvim sama, imala sam i ja takve situacije :(((
Od utorka sam pocela da radim, figurice, cvetne dekoracije, pecenje korica, kuvanje filova, filovanje, prekrivanje...34 torte ukupno (ja brojim svaku tortu posebno - ako je torta na tri sprata to su 3 torte)....
Ovo je prosto neverovatna cifra da jedna osoba uradi....A treba to i smestiti negde.. Svaka čast!

I meni je zao dece u celoj prici, ova malena par puta se desilo da kaze "A sto ti neces da se igras sa mnom mama" onako snuzdeno, skroz, a ja ne znam gde udaram. A ne vredi, nije ona toliko velika da moze sve da shvati, ima malo vise od tri godine :( Onda ostavljaj sve, igraj se 10ak minuta a knedla u grlu i oci pune suza sto ne mogu duze od toga.
Samo, sad sam resila, od sledeceg meseca jedan vikend namerno cu ostavljati slobodno, bez torti da se malo posvetim i porodici. Ovog meseca sto od regularnog posla, sto od torti nisam imala slobodan dan 17 vezanih dana, posizela sam, bukvalno sam bila na ivici da explodiram. I, necu to da radim vise, ne mogu :(
Ovo sam i ja dobila juče:( samo je dodala "pa juče si mi obećala!".. Jeste da ona ima 9 godina ali još uvek voli da se igra... I meni ih je jako žao i nekad se upitam da li je taj zarađeni novac vredan TOLIKE žrtve?? Deca nam začas porastu iiiii???? A onda se setim kako je u firmi minimalac, deci sve više treba, svaki dinar je potreban.......pa odmahnem rukom i teram dalje:dash:......

Ja sam izgleda u najboljoj poziciji, jer su moja deca baš odrasla, i skoro da im uopšte nisam potrebna. I savršeno su svesni koliko imam obaveza oko poljoprivrede, kuće, torti da se ni ne bune ako nešto nije oprano ili ispeglano, nego se snalaze kako znaju i umeju. Najteže im pada to što nemam vremena da svakodnevno za nas pravim nešto slatko, ali polako se mire i sa tom situacijom.

Sandi da znas da si me rasplakala sa onom knedlom u grlu...ja je imam, cini mi se precesto.....ja bar deset puta dnevno pomislim da li je ovo vredno svega toga.....kad uzmem jovanu ona se nasloni na meni i tako me scepa rukicama da je ne bih ostavila....dete me je zeljno da je to zalosno......i cvrsto sam resila da smanjim posao, i taman resim da na fb da napisem da sam popunjena jedan naredni period i kroz pricu sa muzem shvatim koliko im je firma u losem stanju i kako su svi u frci za posao....vidim bas mu je frka....i stisnem zube i batalim obavestenje......jer sta cu ako samo od ovoga budemo morali ziveti.....:confused: bolje ne gubiti musterije......
A opet sam srecna kad znam da toj deci mogu svasta kupiti, i da pojedu i da se obuku i da se igraju....a da sedim dokona kuci ili da radim negde za 15-20 hiljda to zaista ne bih mogla......sa faxom nemam sanse za posao...a da radim kod kineza za 15 000 mi se ne isplati....zato bolje ovako......sa muzevom platom ne bi mogli bez natezanja....i onda progutam tu knedlu veliku ko kuca i teram dalje.....kad mi je svega dosta odem izgrlim i izljubim klinceze, igram se sa njima i napunim baterije i odmah mi lakse......
eto sad se iskukah pa odoh filovati torte :zcepanje:,

Poslednja izmena:
Torte, torte i samo torte. Šta ćemo, to smo izabrale. Kad volimo taj posao, onda i porodica mora malo da ostane sa strane. Ja imam sreće, što meni mm jako puno pomaže i oko torti i oko kuhinje. Rekla bih da češće on kuva nego ja. Danas mi stiže ćera na vikend iz češke. Prošlog vikenda je bio sin. Lepo mi deca dodju u mama hotel a mama pravi torte, pa imaju tata hotel, ali znaju oni da tako mora da bude, veeeliki su. Ja se nisam pečenjem bavila dok su bili mali, nisam ni bila zaposlena, tako da sam im uvek bila pri ruci. Navikli su na to, ali ni sad ne prave neke probleme, da moram nešto ja da skuvam. Kad ipak tata kuva bolje.

Nigde nikoga. Sve valjda još završavate tortice ili spremate kuhinje. Ja sam imala samo tri, jedna za juče i dve za danas. Kod nas je divan sunčan dan, pa se radi i napolju i unutra. Mm sa kumom prave beton ispod buduće pušnice, da se mogu praviti dobre kobasice na zimu. Mi to podelili, ja torte a mm kobaje.
Ladyns, jeste to je slikano u dvorištu kućice, gde smo sada. Stvarno je divno odradjeno. Dok stignem, slikaću malko, da vidite ovde, neću na fb, jer ne mora svako da vidi.
Odo dalje da spremam ove ogromne kvadrate.

Dobro jutro, Evo davas pozdravim uz kaficu. Pristavila rucak, ukljucila masinu za ves i sad mogu da se opustim uz kaficu. Oko 10 mi cera ide u porodiliste pa sa nestrpljenjem ocekujem sta ce da javi. Da li ce je odmah poradjati ili ce jos cekati. Nemate pojma koliko sam uzbudjena.

Dobro jutro i od mene. Druga neskafica, ona na poslu ...Prve se skoro da i ne sećam...Vikend bez torti, ali proveden radno, na zvaničnom poslu i u onim varijantama sa klincima-juče sinu trening, ćerka utakmica, danas ćerka trening, sin utakmica...I prija mi malo, mislim to bez rerne, jer zaista ne znam kako bih ovaj vikend pregurala da je bilo i koji mafin, a kamo li nešto više. Ruke me bole, od udesa još uvek imam bolove u vratu, ali... valjda će biti bolje. Sledeći vikendi baš imam posla, bolje reći ceo oktobar...Ćerkin rodjendan i to moram da organizujem...I jedva čekam da otputujemo, nas dve same-Beč i Bratislava...Poklon za rodjendan za moju princezu <3. To je jedini način da napunim baterije.
Da i ja je pitam kakvu bi želela tortu, baš sam raspoložena da joj napravim neko ludilo od torte, a ona kaže hoću onu znaš sa piškotama i voćem( onu lenja domaćica fazon), prekrivena belim fondanmo, i da ima bele kuglice i da se svi njeni drugari potpišu na tu tortu jestivim flomasterom!!! Ja u šoku :eek:
I napraviću joj jednu takvu, manju.A drugu... moram da smislim!

evo i mene . CELO popodne prespavala . Ušokirala organizam totalno ... Irena , javljaj šta se dešava ! Posle ovakvog ludog vikenda , prija mini odmor od jednog popodneva . Sutra u nove radne pobede . I mojoj ćeri je ovaj mesec rodjendan , ali ona tu činjenicu da mama pravi torte vrlo dobro koristi . I ja sam se prijatno ušokirala jer je tražila Barbie tortu , a ja sam toliko sretna zbog toga . to je igračka mog detinjstva i ona je od mene i moje sestre ( pošto je jedino žensko čeljade ) nasledila čitavu kuću za Barbike ( znači sve kupatilo , dn. soba , spavaća , terasa, auto , moped, bicikli a u kući sve do zadnjeg detalja .čak ima i svetlo u spavaćoj sobi i kuhinju sa kpt escajgom i sudjem ... ) To sam ja svojevremeno skupljala sa mojom sestrom i silni novci su u tim Barbikama . Igra se ona s tim , ali sad su i puno drugih lutaka popularne , tako da Barbie nema toliki značaj kao tad . I kad mi je rekla da hoće Barbie , srce mi bilo ovoliko ! Praviće mama Barbie i to kakvu ! :)

Nazalost moja unuka je odlozila izlazak na svet. Valjda je videla ovvo odvratno vreme pa pomislila da joj je lepse da jos malo bude kod mame u stomaku. Znaci cekamo i dalje :)
Kato sad si me podsetila na Barbiku. Ja sam mojoj ceri pravila sama veliku kucu za Barbiku. Imala je i drugi sprat i lift i terasu itd. Igrale smo se danima,mesecima , ali takvu kucu niko nije imao. Sve je u njoj bilo rucno napravljeno. Zao mi je samo sto to nisam slikala. Cak sam heklala i zavesice na prozorima :).

Irenče, koliko vidim, tvoja unukica čeka rodjendan moje princeze,pa da kasnije slave zajedno :)
Čekamo novosti, javljaj :)
Dobro jutro drage moje. Slobodan mi je dan, moram da sklonim rokovnik negde na skriveno mesto, ne mora baš sve da se uradi kad je slobodan dan. odoh decu da odvezem u školu, a posle, da dovršim jutarnju neseicu koju srčem od 7 jutros

Drage moje. Kod mene je ovaj vikend bilo veselo. Zenio mi se rodjeni brat! Jos uvek sam umorna od igranja. Naravno da sam pala u nesvest od torti al izbori se nekako. Juce sam propala od pranja sudova. Drugi dan pa rucak za pola svatova od prilike. Danas jos jedna tura. Trudicu se bar sudoperu da izbegnem. Nego imam pitanjce za vas. Ima li neka BOSH rernu koja pece dve kore od jednom. Imam priliku das kupim polovnu rernu veoma povoljno al mi treba neko ko ima takvu rernu da mi kaze utiske. Pri tom domacica koja prodaje pojma nema da li ta rerna moze da pece odjednom dve kore. Sta treba da pise u opisu da bi to znali? Ako je multifunkcionalna ne znaci da moze da pece odjedared dvared? Ima ventilator, ali kako sam obavestena treba da bude 3D ma sta god to znacilo.

Ja kad sam kupovala moju rernu za pecenje kora, doduse gorenje, dobro sam se prvo raspitala i da bi pekla na dva nivoa mora biti multifunkcionalna a ne samo ventilatorska, to je veoma bitno...ako znas model....mora biti negde na rerni napisano, ili u papirima....najbolje da nazoves servis i da se raspitas kod njih za taj model, ja sam tako nazvala gorenje i udavila onog momka sto se javio...rekla za sta mi treba rerna i bas mi je sve ljubazno objasnio, ima taj neki besplatan servis i gnjavis ih do mile volje. :zcepanje:....sta oni znaju da li kupujes novu ili polovnu......
Teta Iro cekamo lepe vesti da zalijemo :zper: Ja sam se prosle godine u ovo doba porodila....eto kako proleti vreme, sad mama sprema tortice za prvi rodjendan i krstenje..... i nista skoro nisam prihvatala ovaj vikend da se na miru posvetim njenim tortama....
Kato verujem da ce biti vrhunska, cerina mora biti najlepsa, uopste ne sumnjam u tebe......:)
Moja mima je izjavila da joj je Joca rekla kako hoce hello kitty tortu.....:zcepanje: i tako mi sad pripremamo sve nesto hello kitty, mada sam ja imala neke druge ideje, al sta cu kad mi je dete naprasno progovorilo i sapnulo sestri sta hoce :rotf:

Back