KULINARSKO ĆOŠE

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja u figuricama citav dan, pravila svakakve oblike od one rizine mase sa bombonama, sova u subotu, pa danas patkice, autic i neku kucicu za pcele. Nego, nesto mi se ovaj put cudno ponasala ta masa, bas ne znam u cemu je fazon, u subotu sam da cu sve te oblike zavrsiti, medjutim nisam uspjela. Znaci napravim prvo jedan oblik i ostane mi toga, ali odmah sam primjetila da je nekako cvrsce nego sto je bilo kada sam tijelo medvjeda pravila. A od ostatka da se ensto jos napravi, nije bilo sanse, riza pocela sve da se onako runi, raspada, pomislim, mozda je malo bombona, dodam, ali nije vrijedilo, odmah se skamenilo i bilo krto, pa se samo lomilo. Tako da su od te smejse ostatke djeca pojela, danas sam pravila novu i sve odmah potrosila za patkicu, falilo mi za ostalo. Sada upravo zavrsila i autic i kucicu, bilo je OK. Kao da se ono mozda pregrijalo, kao da ne ispeklo, a ne samo otopile bombone.
I stvarno mi se to nesto sve cesce desava, frka mi kada iz prve nesto pravim, ali ono ispadne super, kada opet treba to isto, ne ide pa ne ide...

Tako je i meni ta masa bila, sva nekako kruta i teska bila za oblikovanje i ja poludim i bacim u smece :zcepanje: ako za deset sekundi ne oblikujem, a nema sanse, ono ko kamen....a ulepila sam i sebe i citavu kuhinju, ma strasno,.....vise nisam ni pokusavala :)

Dobro vece drustvo, nesto vas slabo ima. Posle vise od mesec dana dosao red da vam se javnem i ovde. Od Nove godine sam bila u haosu, proradilo mi kamenje u zuci uzas jedan nisam ni znala da to moze tako da boli. Svaki dan sam umirala od bolova vise nije postojala hrana koju sam mogla da pojedem (ali nista mi nefali sto se toga tice :zcepanje: jer viska sam imala i tekako) i evo konacno pre nedelju dana sam se resila i toga operisala je laserom, prosto ne mogu da verujem da me vise ne boli. SAda sam tu i nadam se da cu malo vise vremena provoditi ovde sa vama, nema bolova, nema zuci, ja na bolovanju pa makar cu kaficu namiru moci da popijem ovde sa vama. Veliki :cmok2:

Dobro vece drustvo, nesto vas slabo ima. Posle vise od mesec dana dosao red da vam se javnem i ovde. Od Nove godine sam bila u haosu, proradilo mi kamenje u zuci uzas jedan nisam ni znala da to moze tako da boli. Svaki dan sam umirala od bolova vise nije postojala hrana koju sam mogla da pojedem (ali nista mi nefali sto se toga tice :zcepanje: jer viska sam imala i tekako) i evo konacno pre nedelju dana sam se resila i toga operisala je laserom, prosto ne mogu da verujem da me vise ne boli. SAda sam tu i nadam se da cu malo vise vremena provoditi ovde sa vama, nema bolova, nema zuci, ja na bolovanju pa makar cu kaficu namiru moci da popijem ovde sa vama. Veliki :cmok2:

Dobrodošla nazad , u svakom zlu , nešto i dobro ( mislim na kilice ;) ) Samo kad je sad sve ok . A gde su ostale spavalice ?

helloooooo ima li koga :?:
ja u nekoj frci ,imam torte i goste za vikend, ne volim tu kombinaciju.... usput mislila da se ne mucim sa figurom iz "star wars" meni nepoznata materija i vidim da dosta njih kupuje , posaljem u inbox doticnoj poruku a ona veli moze , to je eksluzivna figura cena 1500din, jbt pa da li je moguceeeee..... i sta cu sednem i napravim ;)
eto malo da se pozalim :rumenko: , a za Vas :zag:

Imate ljubac ! A što se tiče figurica , otkad ne radim stvorio mi se " višak " vremena pa sam odlučila da se malo više pozabavim time . Prošle nedelje sam utopila četiri figurice i mogu Vam reći da su to ako ništa drugo " mirniji " novci . Mislim nema onog : jel im ukusna , jel im nije , hoće fondan stajati kako treba , hoće im biti dosta 2 kg za 30 ljudi ....ovo vide sliku , dobiju to što je na slici , to je toliko para i mirna Bačka . Puno je manje sekiracije u svakom slučaju . :) I kaži Kaća , koja je to figurica - lik koji može toliko koštati , baš me zanima ?

I mene zanima ko iz Star Wars kosta 1500 dindzi pa da padnem u nesvest, odmah :D
Ja sam skoro pravila Yodu i r2d2 i posto je bilo za sina dobre prijateljice nisam nista naplatila, sad vidim da sam mogla da se oparim :lol:

evo ovaj gospodin DARTH VADER
p1120040x.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Znas Kaca, fin ti je ovaj gospodin :worth: ali ona gospodja iza njega mi je ipak sladja i puno zahtjevnija, barem je to moje skromno misljenje :whistling:. Koliko bi onda ona kostala kod te koju si pitala, kosa, krila, crtanje cetkicama po tijelu, o licu da ne pricam, po meni je brat bratu bas zahtjevnija od ovog crnog lika, da se ne naljute postovaoci Stars wors-a. Ili je ona mozda tako rekla ako je to torta za predstojeci vikend, pa se naplacuje kao narudzba u zadnji cas (sto je naravno kod mene ces slucaj, ali napaltim isto ako da je mjesec dana ranije naruceno) Jasam pitala zene koje rade samo figruice, da li Brg ili NS, sve su strasno zauzete i po mjesec-dva unaprjed se treba naruciti i to brdo figurica da bi im se uopste isplatilo slati za drugi grad

77062_461236453922714_299450615_n (1).jpg
389718_305236346234515_353743724_n.jpg
524903_216404695157558_1555946204_n.jpg
4221852554_6a51cdafaf.jpg

Pa dobro, kako tako komentarisete?! Pa valjda postoje neki standardi, nije samo "figura" isto ko sto nije samo "torta". Standardi, dimenzije, finoca izrade... Da me niko pogresno ne razume, Fondantorte tvoje figure su odlicne, ne pricam o tome. Ali nije bre isto, zato nije ni cena ista, nije isto Daco kad ti i ja crtamo po svojim figurama i pravimo krilca i cuda, i sve to radimo 5 dana, i kad to radi ona Jasmina iz Eating art, pa sve i da uradi 5 brze nego ti i ja. Sve cetiri figure na slicu su Arijel i sve cetiri rade posao. Ali standard je ono sto ih odvaja i sigurno da ne kostaju sve cetiri isto. "Prema svecu i tropar" uvek bilo i bice. Slike sam nasumice izabrala, da ne bude da velicam ovog ili onog, ili jos gore nipodistavam nekog, ako ste fer, videcete razliku. Ni ja svoje figure ne naplatim , jer prosto mislim da nisu dovoljno dobre za to. Ali kada bih umela da to uradim kao Mira, Maja, Milena ... ne bitno, bez problema bih ih naplatila posebno, kao sto to radim kad ih i sama kupim.

Mora da si ti mene malo pogresno razumjela, jer ja obozavam rad svih majstorica koje si spomenula i naravno da moje figurice nikad ali nikad nece biti kao njihove, svaka njima cast, skidam kapu. Ja sam bas od jedne od njih i hjtela da narucim figurice, ali na zalost nemam privilegiju da njihove figurice budu na mojim tortama, posto nisam iz grada iz koga su one, pa se onda snalazim kako tako i pravim ih sama i jako sam ponosna na to. Ali i ko ce to da plati, nema sanse u ovom gradu, jok!!!
A nemam ni mogucnosti da idem po raznoraznim kursevima za figurice, niti vremena da ih toliko usavrsim u sopstenoj reziji, ali sam zadovoljna svojim radom. Uh, mada poludim kada ni jedan jedini trenutak nemam slobodan, kada se sve torte predaju za vikend nema odmaranja, navali na figurice pa tako sve dok se ne upali rerna i ne pocnu praviti kore, kuvati filovi i ostalo.
Figurice, pa naravno da naplacujem posebno, neka ih musterije naruce mimo torte od nekog sa strane, pa neka vide koliko onda treba dati para

Poslednja izmena:
I da ne zaboravim opet kao prosli put da kazem. Bili smo sinoc kod kardiologa, isli smo privatno naravno, u podne nazoves, u pola 7 navece vec si kod nje u ordinaciji.
Sum se nije cuo, EKG je odlican, sve fizicke aktivnosti su dozvoljene, znaci plivanje nastavljamo, jupiiiii. Objasnila mi zena sta je to i kako se desava takava sum i da dokle god se cuje kod jakih upala kad se organizam bori protiv infekcije, a na kontroli za 5 dana se vise ne cuje, da nema potrebe dolaziti i kod kardiologa. Tako moze da se oduzi i citav pubertet, dok od djeteta ne postane covjek.
Tako da juce ni ejdnu jedinu figuricu nisam uspjela zavrsiti, prosula ljepak, pukle mi grane nekog velikog drveta... ali danas kada se radi bez drhtanja i ocekivanja, ruke su smirene i fino sve zavrseno.

Pogledajte prilog 271773Pogledajte prilog 271774Pogledajte prilog 271775Pogledajte prilog 271776

Pa dobro, kako tako komentarisete?! Pa valjda postoje neki standardi, nije samo "figura" isto ko sto nije samo "torta". Standardi, dimenzije, finoca izrade... Da me niko pogresno ne razume, Fondantorte tvoje figure su odlicne, ne pricam o tome. Ali nije bre isto, zato nije ni cena ista, nije isto Daco kad ti i ja crtamo po svojim figurama i pravimo krilca i cuda, i sve to radimo 5 dana, i kad to radi ona Jasmina iz Eating art, pa sve i da uradi 5 brze nego ti i ja. Sve cetiri figure na slicu su Arijel i sve cetiri rade posao. Ali standard je ono sto ih odvaja i sigurno da ne kostaju sve cetiri isto. "Prema svecu i tropar" uvek bilo i bice. Slike sam nasumice izabrala, da ne bude da velicam ovog ili onog, ili jos gore nipodistavam nekog, ako ste fer, videcete razliku. Ni ja svoje figure ne naplatim , jer prosto mislim da nisu dovoljno dobre za to. Ali kada bih umela da to uradim kao Mira, Maja, Milena ... ne bitno, bez problema bih ih naplatila posebno, kao sto to radim kad ih i sama kupim.
Slazem se,svi koji se bave tortama umeju i da prekriju fondan i da naprave neku dekoraciju ali kako je taj fondan prekriven izravnan,kakva je ta dekoracija,koliko verno su uradjene figure,detalji....to je ono sto je po meni velika razlika pa tako i velika razlika u ceni....(sada ne pricam o ukusu torti uopste da ne bude zabune).
Mislim da je za jednu figuricu mnogo 1500din,ali svakako da mislim i da ce cene torti i cene figura varirati u zavisnosti od gore navedenog.
Mada naravno uvek ima slucajeva kada neko svoj rad preceni ili ne ceni dovoljno.:)

slazem se sa svim komentarima, sigurno da ima razlike u izgledu svih nasih torti, nasih figura (pogotovo u poredjenju sa onima koji rade eatin art) sto odredjuje i njihovu cenu (verovatno) i bez obzira koje bi umetnicko delo od figure dobila dozvolite da mi je mnogo 1500din za navedenu figuru , znaci oni koji mogu da naprave figuru mogu da procene tezinu izrade , e sad to je iz mog ugla :lol:
ako nesto znaci i ako moze posluziti nekom poredjenju, kada sam poslednji put decu vodila na kolace u malom princu je figura mie koju pravi Yasmin 780 din .. znaci po tome ovaj jednobojni momak je duplo komplikovaniji ?

Poslednja izmena:
Zato sam i pitala ko iz Star Wars kosta toliko jer je cifra po mom misljenju prevelika.

Ja sam odusevljena figuricama sa ljudskim likom koje rade i Maja i Milena i gospodja Mira, unazad mesec dva ne mogu da se nagledam lepote koju radi Ana, sve te figurice kao da su zive i ne vidim problem da se takva figurica naplati i vise od cifre koju pominjemo ali za Dartha 1500 dindzi mi je mnogo.
Ali, dobro, kao sto kazu, svaka roba ima svog kupca pa verujem da neko uzima i njega.

Sa ovom pricom oko ukrasavanja torti i detalja na njima se slazem sa svim napisanim.

I, da dodam da mi je izuzetno zao sto se moje musterije do sada nikad nisu odlucile da imaju pravu pravcatu figuricu iz neke od gore pomenutih malih radionica (lazem, konacno sam jednu gospodju uspela da ubedim za Miu, mojoj sreci nije bilo kraja, to mi je za ovaj vikend sad :D ) nego se uvek odluce za jeftiniju varijantu, tj. mene, ali ih razumem.
Situacija je takva (nazalost) da mnogi jedva uspevaju da skrpe kraj sa krajem, onda zaista ne mogu da ih krivim sto nisu spremni da odvoje poveliku cifru i za figuricu nego se odluce za pola kg ili kg tezu tortu...

Uh 1500 din, pa sto je mnogo mnogo je, mene cesto pitaju musterije za figurice posebno ali ja uvek kazem ne....i toga se drzim, nas u bp nema puno, a ja smatram da je to ono sto prodaje tortu, i stvarno je tako, 90 posto nijh sto je pitalo samo za figurice ipak je narucilo tortu kod mene.....e sad jedino sto jos radim, i to sam pocela skoro, je dekoracija tudje torte, ali to fino i naplatim.....ostane mi maltene kao i kad ja pravim torte ali nema pecenja, filovanja i gubljenja vremena.....pa ko voli nek izvoli....

Daco super za klinca , bas se radujem zbog vas :klap: ma kad su nam deca zdrava i nama je sve potaman.....

I da ne zaboravim opet kao prosli put da kazem. Bili smo sinoc kod kardiologa, isli smo privatno naravno, u podne nazoves, u pola 7 navece vec si kod nje u ordinaciji.
Sum se nije cuo, EKG je odlican, sve fizicke aktivnosti su dozvoljene, znaci plivanje nastavljamo, jupiiiii. Objasnila mi zena sta je to i kako se desava takava sum i da dokle god se cuje kod jakih upala kad se organizam bori protiv infekcije, a na kontroli za 5 dana se vise ne cuje, da nema potrebe dolaziti i kod kardiologa. Tako moze da se oduzi i citav pubertet, dok od djeteta ne postane covjek.
Tako da juce ni ejdnu jedinu figuricu nisam uspjela zavrsiti, prosula ljepak, pukle mi grane nekog velikog drveta... ali danas kada se radi bez drhtanja i ocekivanja, ruke su smirene i fino sve zavrseno.
Super da si nam javila, ali mi je još draže da je sve u redu.

Nadam se da mi necete zameriti sto cu postaviti pitanje ovde. Naime, potreban mi je savet ukoliko je neko imao slicno iskustvo. Porodiljsko bolovanje mi istice za mesec dana a pri tom poslodavac mi ni jednu jedinu naknadu svo to vreme nije izmirio, niti je moje doznake i dokumentaciju poslao gde treba kako bi ja ostvarila svoje pravo na naknadu koja mi zakonski jelte pripada. Na zalost,poslodavac nije redovno izmirivao porez pa samim tim nema uslove za moju refundacuju porodiljskog od drzave i onda su lepo resili da nista ne preduzimaju i da se ja sam snalazim kako mi je porucio gen. dir. Uzasno sam besna!!!! Danas sam otisla u nadleznu ustanovu u 27.og marta i tamo mi je dala nesto da popunim i da prilozim neke papire i to predam kod njih, i kada sam ja to iscitala to je obrazac za produzenje bolovanje po osnovu nege deteta. Sad ja nemam pojma da li je ona mene dobro razumela, a pitala sam je sta ja tu mogu i da li se nesto moze? Uglavnom da ne davim puno, ocajna sam i besna sto vec rekoh, i mene zanima da li neko ima slicnog iskustva, da li vredi podneti tuzbu protiv doticne firme, ima li svrhe ikakave? Da li meni ta potrazivanja zastarevaju nakon nekog otkaza jer ja nemam nameru da se vracam u firmu? Svaki predlog mi je dobro dosao. Pomozite ako je ikako moguce da okoncam ovu agoniju koja me vise psihicki opterecuje od materijalnog. Mada zaista ne zelim da ikome poklonim sada vec 220.000 dinara koje mi pripadaju. Hvala unapred!
.

Nadam se da mi necete zameriti sto cu postaviti pitanje ovde. Naime, potreban mi je savet ukoliko je neko imao slicno iskustvo. Porodiljsko bolovanje mi istice za mesec dana a pri tom poslodavac mi ni jednu jedinu naknadu svo to vreme nije izmirio, niti je moje doznake i dokumentaciju poslao gde treba kako bi ja ostvarila svoje pravo na naknadu koja mi zakonski jelte pripada. Na zalost,poslodavac nije redovno izmirivao porez pa samim tim nema uslove za moju refundacuju porodiljskog od drzave i onda su lepo resili da nista ne preduzimaju i da se ja sam snalazim kako mi je porucio gen. dir. Uzasno sam besna!!!! Danas sam otisla u nadleznu ustanovu u 27.og marta i tamo mi je dala nesto da popunim i da prilozim neke papire i to predam kod njih, i kada sam ja to iscitala to je obrazac za produzenje bolovanje po osnovu nege deteta. Sad ja nemam pojma da li je ona mene dobro razumela, a pitala sam je sta ja tu mogu i da li se nesto moze? Uglavnom da ne davim puno, ocajna sam i besna sto vec rekoh, i mene zanima da li neko ima slicnog iskustva, da li vredi podneti tuzbu protiv doticne firme, ima li svrhe ikakave? Da li meni ta potrazivanja zastarevaju nakon nekog otkaza jer ja nemam nameru da se vracam u firmu? Svaki predlog mi je dobro dosao. Pomozite ako je ikako moguce da okoncam ovu agoniju koja me vise psihicki opterecuje od materijalnog. Mada zaista ne zelim da ikome poklonim sada vec 220.000 dinara koje mi pripadaju. Hvala unapred!
.

tamaric ja bi otisla kod nekog advokata, kod njega mozes da saznas sva tvoja prava u skladu sa najnovijim zakonom a i da napravis dogovor tako sto ces od firme uz ovaj novac traziti i dodatnu nadohnadu i kamatu (reci ce ti advokat vec kakve su ti mogucnosti) , sa advokatom mozes napraviti dogovor o naplati na procenat od isplacene stete (tako to tebe generalno nece kostati, za takav dogovor znam iz iskustva ali je slucaj potpuno iz druge dimenzije)... eto ako moze posluziti kao neki savet

porodiljsko ide po sistemu poslodavac uplati zdravstveno i socijalno i platu a drzava njemu refundira.....nema veze da li je do tad izmirivao porez ili ne.....cim ti u pocetku nije pristizalo trebala si odmah da potegnes pitanje toga....ja sam to resavala sa knjigovodjom firme, otidji u socijalno pa se raspitaj, otidji ponovo tamo gde si dobila taj obrazac i pitaj opet, verovatno te nije dobro razumela, a najverovatnije da te nije ni saslusala kako treba......probaj otici i do opstine, znam da se tamo predaju ti papiri za porodiljsko i da oni izracunavaju visinu cifre koju dobijas......mada, ja koliko sam razumela oni nisu ni poslali tvoju dokumentaciju tamo gde treba.....u svakom slucaju ako nista ne upali sto kaze fondan torte otidji kod advokata......mada vidi, kod nas imaju besplatni pravni saveti, znam da se sestra sad razvodi i ide preko njih, oni su joj dali svu dokumentaciju i pisali zahtev koji se inace placa kod advokata 50 eura, a oni odrade sve besplatno, i sve lepo posavetuju kako i sta da radis......a to je sve u okviru grada samo dosta judi ne zna za to, ja sam se recimo uvek pitala sto je to tu, a nalazi se blizu mene....zove se porodicno savetovaliste.....i svaki dan je za druge stvari.....ona je za to saznala preko interneta i pitala u sudu pa su je uputili tamo.......mislim da bi te oni lepo mogli posavetovati

Poslednja izmena:
Da nisu ni predali doznake nikome, potezala sam ja pitanje vise puta ali sam uvek dobijala obecanje da ce to resiti i nista. Rekli su im da ne mogu da podnesu zahtev za refundiranje dok ne izmire poreze i doprinose za te mesece koje sam bila na trudnickom i porodiljskom. Knjigovodja firme je tek kreten, gospodja je za sebe zavrsila, na birou je i prima kintu a ovamo jos uvek radi, ma bezobrazluk nista drugo. Ne bezim ja ni od advokata, samo ne znam ima li svrhe potezati, i koliko ce to trajati. Hvala u svakom slucaju, ovo je stvarno sramota da ja to treba sada da isterujem, i da to bas nikoga bukvalno ne interesuje. Uzas. Ici cu i do opstine mada cu ipak podneti ovo u socijalnom sl. nedelje pa cu pitati opet da mi objasne koje su moje mogucnosti. Razumela me je ona kao, jos se krstila kakvo je to ponasanje itd. Ma...

Da nisu ni predali doznake nikome, potezala sam ja pitanje vise puta ali sam uvek dobijala obecanje da ce to resiti i nista. Rekli su im da ne mogu da podnesu zahtev za refundiranje dok ne izmire poreze i doprinose za te mesece koje sam bila na trudnickom i porodiljskom. Knjigovodja firme je tek kreten, gospodja je za sebe zavrsila, na birou je i prima kintu a ovamo jos uvek radi, ma bezobrazluk nista drugo. Ne bezim ja ni od advokata, samo ne znam ima li svrhe potezati, i koliko ce to trajati. Hvala u svakom slucaju, ovo je stvarno sramota da ja to treba sada da isterujem, i da to bas nikoga bukvalno ne interesuje. Uzas. Ici cu i do opstine mada cu ipak podneti ovo u socijalnom sl. nedelje pa cu pitati opet da mi objasne koje su moje mogucnosti. Razumela me je ona kao, jos se krstila kakvo je to ponasanje itd. Ma...
radim u privatnoj frmi i znam sledeće: da smo se naplaćali kazni i kazni zbog kašnjenja u plaćanju doprinosa za radnike. Naravno da nismo kasnili sa plaćanjem zato što se neko bahatio već jednostavno - zato što nismo imali da to platimo na vreme. mI meni stvarno nije jasno kako neko može mesecima da kasni sa doprinosima i - ništa?! Ali... to nije bitno za ovaj slučaj.
Ono što je važno, to je prvo da poslodavac ne sme da kasni sa plaćanjem doprinosa (drugim rečima, plate radnicima možeš da ne isplaćuješ ali doprinose državi - moraš), odnosno da je to kažnjivo po zakonu. Prvo pošalju prijavu, pa odgovorno lice ide kod sudije za prekršaje koji donese kaznu za firmu + kazna za odgovorno lice a država (poreska uprava u ovom slučaju) istovremeno donese rešenje o prinudnoj naplati svojih potraživanja.
Ono što ti možeš da uradiš je da odeš u nadležnu Inspekciju rada sa svim svojim papirima i ispričaš šta ti se desilo. Oni su čak i u obavezi da te posavetuju i kažu i kakva su ti prava i na koji način da ih ostvariš. Obaveza inspektora je da nakon takve prijave "izađu na teren", pregledaju dokumentaciju firme, ustanove nepravilnosti pa donesu odgovarajuće rešenje. Ukoliko nisu isplaćene zarade radnicima, to rešenje će biti predlog nadležnom sudu da potraživanja naplati prinudnim putem i to ide po automatizmu. Potrajaće, ali će se završiti - nema ni jednog razloga da se to ne isplati. S tim što inspekcija rada postoji da štiti prava radnika... s obzirom da ti ne dobijaš nadoknadu za porodiljsko odsustvo - evidentno je da su ti prava ugrožena. Nema razloga da se bojiš da izjavu i potpišeš čak i ako se vraćaš na radno mesto.
Predlog o poseti advokatu je takođe sasvim na mestu i verovatno je najbolje da tako i uradiš, bez obzira da li ćeš sama posetiti Inspekciju rada ili ne. I naravno da ne treba da se odrekneš onoga što ti po svim normama i zakonima pripada. Na žalost, sve to traje poduže, ali zahtev se može formulisati i tako da od poslodavca tražiš isplatu zakonske kamate.

Hvala Smeh i uzdala sam se u tebe. Svakako cu nesto preduzeti, medjutim ja ne znam ko njima stiti ledja ali tu nisu cista posla. Neces verovati ali oni su redovno placali platu rednicima preko racuna jos dok sam ja radila ali bez poreza i doprinosa, kako se to knjizilo i gde je islo ko zna. Inace 2 nedelje pred porodjaj sam zbog neplacenih doprinosa ostala bez overene zdravstvene knjizice i sa stomakom do zuba ali bukvalno (beba je bila teska 4.600kg :))sam otisla u Beogradjanku na neki sprat kod radne inspekcije da bi me ona gledala belo i rekla pa mi tu ne mozemo nista :(, emotivno rastrojena zbog pucanja hormona u trudnoci odande zapalim u poresku upravu gde su me prebacivali iz kancelarije u kancelariju i na kraju zavrsim kod neke matore inspektorke jer sam insistirala da me primi neko ko nesto zna i moze‚i kod nje sam uspela da zavrsim neko resenje koje se ceka par dana odmah sutradan jer su moji slepci uplatili za 3 meseca doprinose pod mojim pritiskom i svakodnevnim molbama. Produbili smo temu ali moram i ovo da ispricam. U poreskoj me prvo primi jedna mlada lepa inspektorka i gleda me onako tugaljivo i kaze na zalost iskreno i prijavu dole da podneses neces dobiti nista, svega mi na svetu ona tako ladno i doda jos, ali zato sa zenske strane mogu da ti dam savet, trudnica pred porodjaj i 40 dana nakon porodjaja se smatra ne uracunjivom, tako da radi licnog zadovoljstva mozes isamarati nadredjenog i da zakonski ne odgovaras ha ha ha. Eto moj ozbiljan problem je otisao na salu i sprdnju, ne moram da kazem da sam uplakana izasla odatle i da sam overila knjizicu 2 dana pred porodjaj. Nemam puno poverenja u te inspekcije i svi su oni potkupljivi, ali cu svakako nekog advokata angazovati da vidim sta moze.

Back